QUOTE(dobrotescunicol @ Sep 7 2004, 17:43)
Rețele de cartier sunt peste tot. Aproape in orice bloc mergi există rețea de calculatoare.
Este cineva, măcar un singur om de pe acest forum, care a obținut aprobarea necesară de la ANRC sau de la alte instituții pentru rețeaua sa?
Care este procedura pentru a obține autorizația? Concret!!! Nu vreau raspunsuri de genul: vezi pe site sau intreaba acolo. Frate, daca ai obținut autorizația, zi-ne si nouă clar ce ai facut? La ce ghișeu ai mers, ce ai scris în cerere, cum arată tanti de la ghișeu, etc.?
salutare,
In primul rand tre sa spun din capu' locului ca,cei care dau vina pe birocratie sau alte chestii de genul asta se uita prea mult la stirile de la ora 5:)
De vre-o 2 luni am inceput constructia unei retele intr-un mic orasel din apropierea iasului.
Ideea este ca daca vrei sa faci retea intr-o fara autorizatie , vei avea neplacuta surpriza ,ca la un moment dat un istet(dintre abonati ) care este conectat la micuta ta retea , sa emita pretentii(gen" vreau si eu chitanta" sau " de ce a cazut reteaua ,ca eu am platit pentru acest serviciu si nu s-au luat masuri la secunda" sau " cine-mi garanteaza mie ca intr-o zi nu te superi si nu mai oferi aceste servicii" ,etc,etc) .
Drept urmare :
pentru cei care vor sa stie ce proceduri trebe' urmate :
1. autorizatie de functionare in care sa fie mentionat codul caen 6420
2 . certificat de inmatriculare de la camera de comert in care sa fie specificat codul caen (sau in cazul in care ai firma o mentiune in care sa fie specificata adaugarea codului caen 6420)
3. cerere de notificare la anrc in care specifici clar ce fel de servicii vrei sa oferi publicului(telefonie,acces internet,coletarie,catv,etc,etc) Dupa 7 zile sunt obligati sa-ti trimita prin posta autorizatia .
4. I-ti mai trebe' un certificat de urbanism in cazul in care tre sa traversezi cu cabluri pe domenii publice(prin blocuri si scari i-ti trebe' doar acordul proprietarilor)
Succes!