Si eu sunt in faza schimbarii caloriferelor din fonta cu aluminiu sau otel in conditiile in care raman sclavul radet-ului. Am citit tot ce s-a postat pe aici, si, in ciuda faptului ca sunt putin confuz, voi opta pentru otel, marca Purmo. Daca aveti referinte despre aceasta marca, m-ar ajuta.
Problema mea insa consta in faptul ca vreau sa modific pozitia caloriferului din camera de zi care este total subdimensionat. Vreau sa il pozitionez pe cel nou la 90
0 fata de pozitia existenta. Precum stiti, celebrele "T"-uri de pe tevile blocului sunt orientate maxim de incomod posibil iar eu trebuie sa fac 2 coturi pentru a ajunge la calorifer. Un instalator m-a speriat spunandu-mi ca noul calorifer nu se va incalzi datorita acestor 2 coturi (IMG:
style_emoticons/default/wallbash.gif) iar mie fix asta imi trebuie sa fac frigul in continuare si sa ma uit la noul calorifer...
Caloriferul va fi 22/600/1800 iar eu locuiesc la etajul 5/10. Habar nu am cat este presiunea agentului termic, cat se pierde prin cele doua coturi si care este presiunea minima la care caloriferul functioneaza normal. Desigur, se poate calcula dar am nevoie de ceva date...
Poate cineva sa ma sfatuiasca in aceasta problema? Multumesc anticipat!
Acest mesaj a fost modificat de ibanez: 10th October 2007, 15:45