Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

19 V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Instalatii -Radiatoare Al, otel, fonta, electrice
PUNKYFISH
mesaj 25th November 2008, 19:45
Mesaj #217

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 5-August 04
ID membru: 20 901

Imi puteti recomanda un instalator bun in Bucuresti? Am 2 calorifere de aluminium montate acum 2 ani...niciodata nu au mers cum trebuie (nu se incalzesc suficient). Am tot dat vina pe presiune (stau la 10) dar anul asta situatia s-a agravat. Nu se mai incalzesc deloc- cred ca nu isi fac returul.. daca scot apa din ele se incalzesc imediat dar peste 30 de minute sunt reci din nou deci e clar ca undeva ceva nu merge... Apa intra dar nu iese.
Ceva recomandari?
Go to the top of the page

+Quote Post
tudor32
mesaj 3rd December 2008, 11:59
Mesaj #218

Junior

Data înscrierii: 19-November 08
Locație: Resita
ID membru: 390 186

Cum se "echilibreaza" caloriferele?

+Quote Post
nemax
mesaj 3rd December 2008, 12:25
Mesaj #219

Junior

Data înscrierii: 15-April 06
ID membru: 73 723

QUOTE (PUNKYFISH @ Nov 25 2008, 18:45) *
Imi puteti recomanda un instalator bun in Bucuresti? Am 2 calorifere de aluminium montate acum 2 ani...niciodata nu au mers cum trebuie (nu se incalzesc suficient). Am tot dat vina pe presiune (stau la 10) dar anul asta situatia s-a agravat. Nu se mai incalzesc deloc- cred ca nu isi fac returul.. daca scot apa din ele se incalzesc imediat dar peste 30 de minute sunt reci din nou deci e clar ca undeva ceva nu merge... Apa intra dar nu iese.
Ceva recomandari?

pune poze

+Quote Post
tudor32
mesaj 5th December 2008, 20:45
Mesaj #220

Junior

QUOTE (tudor32 @ Dec 3 2008, 11:59) *
Cum se "echilibreaza" caloriferele?

(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
gelunechifor
mesaj 5th December 2008, 21:19
Mesaj #221

Active Member

Data înscrierii: 30-January 08
Locație: iasi
ID membru: 281 183

QUOTE (tudor32 @ Dec 5 2008, 20:45) *

Despre ce instalatie e vorba si de ce trebuie echilibrate ???

QUOTE (PUNKYFISH @ Nov 25 2008, 19:45) *
Ceva recomandari?

Banuiesc, ca ai o problema ca toti ce care stau la etajele superioare adica depuneri de piatra pe coloana de retur . In cazul asta trebuie sa vorbesti cu vecinii si sa vezi de la ce etaj in jos functioneaza corect cele 2 coloane si va trebui inlocuita coloana pina acolo sau chiar complet. E o situatie de care trebuie sa se ocupe asociatia de proprietari dupa lege.
E o situatie mai grea dar de obicei nu exista alternative.

+Quote Post
tudor32
mesaj 6th December 2008, 21:57
Mesaj #222

Junior

Am o instalatie normala, centrala termica de apartament la care sunt legate 5 calorifere si am tot citit ca este foarte important sa fie echilibrate caloriferele intre ele, probabil cata apa sa circule prin ele. De aceea dore-am lamuriri suplimentare (nu sunt in domeniu).

+Quote Post
gelunechifor
mesaj 7th December 2008, 10:01
Mesaj #223

Active Member

Data înscrierii: 30-January 08
Locație: iasi
ID membru: 281 183

QUOTE (tudor32 @ Dec 6 2008, 21:57) *
Am o instalatie normala, centrala termica de apartament la care sunt legate 5 calorifere si am tot citit ca este foarte important sa fie echilibrate caloriferele intre ele, probabil cata apa sa circule prin ele. De aceea dore-am lamuriri suplimentare (nu sunt in domeniu).

Daca plecarea pina la penultimul calorifer este de 20 si ultimul calorifer este legat cu 16 atunci nu ai nevoie de echilibrarare, daca nu, se inchid toate caloriferele si se incepe echilibraraea termodinamica de la ultimul calorifer,care ramine deschis la maxim ,se merge catre c.t. deschizind robinetele intre o rotatie si cite este necesar, in functie de teava cu,care este alimentata si marimea caloriferului .
Ideea este sa asiguri debitul optim ptr fiecare calorifer in parte ptr. a beneficia de acelasi confort termic in fiecare camera independent de distanta fata de c.t.

+Quote Post
tudor32
mesaj 11th December 2008, 19:31
Mesaj #224

Junior

Am inteles.
Multumesc mult. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
enemy2day
mesaj 22nd December 2008, 08:10
Mesaj #225

Junior

Data înscrierii: 4-December 08
Locație: bucuresti
ID membru: 394 438

salut,

ma voi muta la vara intr-o casa P+M, 100mp utili, izolatie f buna.

am deja (de la casa alor mei) niste calorifere de tabla noi (le-au cumparat si nu le-au mai folosit) dar si unele de fonta (din cele care au fost montate inante sa faca schimbarea cu astea noi).

intrebare: se pot combina intr-o instalatie cele 2 tipuri? care ar fi avantajele si care dezavantajele?

e mai indicat sa le "combin" in aceeasi camera? de exemplu: am un living de 27mp cu 2 ferestre si ma gandeam sa pun acolo 2 calorifere...sa fie unu de tabla si unu de fonta?

mentionez ca cele de fonta nu au fost in sistemul centralizat (radet) si au fost curatate cat se poate de bine in curte cu jet de apa...

+Quote Post
scheleton
mesaj 23rd December 2008, 20:10
Mesaj #226

Lighthouse

Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 78 245

QUOTE (enemy2day @ Dec 22 2008, 09:10) *
..casa P+M, 100mp utili, izolatie f buna...niste calorifere de tabla noi ...dar si unele de fonta ..se pot combina intr-o instalatie cele 2 tipuri? care ar fi avantajele si care dezavantajele?..e mai indicat sa le "combin" in aceeasi camera? ..

E ok sa folosesti intr-o instalatie radiatoare de fonta alaturi de convecto-radiatoare de tabla de otel tip panou.
Am scris special aceste denumiri pt. ca ele descriu destul de bine diferenta dintre cele 2 tipuri din punct de vedere al transferului termic: cele de fonta cedeaza caldura preponderent prin radiatie, cele din otel mai mult prin convectie.
-Eu as spune ca e mult mai placuta caldura produsa de radiatoarele de fonta; deasemeni acestea au mai multe avantaje: durabilitate in timp, inertie termica (nu stii cand functioneaza centrala sau cand sta..). Dezavantaje: fonta e casanta; sunt f. grele (greu de manipulat); trebuie vopsite periodic; au putere termica mai mica decat cele de tabla (rezultand dimensiuni duble fata de cele de otel la aceeasi putere termica).
-Nu le combina in aceeasi camera; motivul: estetica.
-daca ai copii, pune in camera lor pe cele de tabla (mai trebuie sa explic de ce?)

Acest mesaj a fost modificat de scheleton: 23rd December 2008, 20:10

+Quote Post
catalindows
mesaj 26th December 2008, 16:37
Mesaj #227

Junior

Data înscrierii: 3-January 07
Locație: Braila
ID membru: 121 528

Salut
Despre radiatoarele marca Airfel ce stiti?
Le foloseste cineva?

+Quote Post
enemy2day
mesaj 3rd January 2009, 16:23
Mesaj #228

Junior

Data înscrierii: 4-December 08
Locație: bucuresti
ID membru: 394 438

la multi ani tuturor.

sorry daca e o intrebare stupida...am pozat niste calorifere electrice la vila unde am facut revelionul...

aveti idee cum se numesc? sau unde gasesc? proprietarul vilei mi-a spus ca le are din franta, dar cam atat cu detalii.

multumesc
Fișiere atașate
Fișier atașat  IMG_2067.JPG ( 321.11KB ) Număr de descărcări: 96
Fișier atașat  IMG_2068.JPG ( 273.03KB ) Număr de descărcări: 82
Fișier atașat  IMG_2069.JPG ( 324.13KB ) Număr de descărcări: 74

+Quote Post
caldut
mesaj 3rd January 2009, 16:28
Mesaj #229

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

QUOTE (enemy2day @ Jan 3 2009, 15:23) *
la multi ani tuturor.

sorry daca e o intrebare stupida...am pozat niste calorifere electrice la vila unde am facut revelionul...

aveti idee cum se numesc? sau unde gasesc? proprietarul vilei mi-a spus ca le are din franta, dar cam atat cu detalii.

multumesc

Noirot....intax.. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Acest mesaj a fost modificat de scheleton: 3rd January 2009, 19:20

+Quote Post
nkr
mesaj 4th January 2009, 15:09
Mesaj #230

Junior

Data înscrierii: 25-February 07
ID membru: 147 636

Ce formula se foloseste pentru a calcula marimea caloriferului in functie de marimea camerei?

Daca raspunsul se afla deja postat va rog sa ma scuzati si sa stergeti topicul si sa imi lasasi un PM daca
se poate.

Multumesc

+Quote Post
angelwrath
mesaj 2nd February 2009, 08:48
Mesaj #231

Junior

Data înscrierii: 8-November 08
ID membru: 386 973

Am si eu o intrebare de novice: cum determin/calculez numarul de elementi ai unui calorifer in functie de dimensiunile lui. Este vorba de un calorifer de otel de tip "modern" gen Korado.
La cele vechi din fonta era simplu dar la asttea noi nu imi pot da seama care sunt elementii sau cate "onduleuri" formeaza un element.

+Quote Post
scheleton
mesaj 2nd February 2009, 09:38
Mesaj #232

Lighthouse

Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 78 245

QUOTE (angelwrath @ Feb 2 2009, 09:48) *
Am si eu o intrebare de novice: cum determin/calculez numarul de elementi ai unui calorifer in functie de dimensiunile lui..

panourile de otel n-au elementi, sunt ...panouri. Numai cele din fonta sau aluminiu sunt din elementi.
Dar care e ideea, ce vrei sa afli sau sa calculezi?

+Quote Post
klady
mesaj 3rd February 2009, 22:03
Mesaj #233

Junior

Data înscrierii: 12-May 06
ID membru: 77 250

Toti au intrebari stupide,
a mea cred ca nu e atat de stupida, am vazut eficienta acestor calorifere electrice Noirot.
Ma intereseaza cat sunt de economice, ce pret au si aprox. de ce putere am nevoie pt o camera de 20 m2.
Multumesc.

+Quote Post
psystem
mesaj 4th February 2009, 12:33
Mesaj #234

Junior

Data înscrierii: 3-November 05
ID membru: 52 094

Salutare.

Apelez la cunostintele voastre in acest domeniu.
Am o enigma. Intr-un apartament de 4 camere, am 2 camere cu calorifere de tabla si polipropilena. Acum urmeaza ca pun calorifere si in restul camerelor(unda va functiona un cabinet stomatologic). Eu m-am gandit sa pun calorifere de aluminiu pentru ca am auzit ca sunt mai rezistente, mai frumoase la privit si mai usoare.
Intrebarile mele sunt dupa cum urmeaza:
- din punct de vedere al eficientei, care sunt mai bune, de tabla sau de aluminiu?
- exista vre-o problema daca pun de aluminiu desi am de tabla in celelalte camere?
Multumesc anticipat pentru opinii

PS: am de pus calorifere in 2 camere:
1 camera de 16mp - necesar calculat de aprox 2500W
--> 2 calorifere tabla 400*1000 = 3100W
sau
--> 2*10 elemde aluminiu(de 400mm inaltime) = 2660W

1 camera de 13mp - mecesar calculat aprox 2000W
--> un calorifer de 600*600 + 600*800 = 2150 W
sau
--> 2*8 elem de aluminiu(de 600 inaltime) = 2100 W

Mai am si un holisor si 2 bai in care nu pun calorifere pentru ca nu am cum....ma gandeam ca se poate incalzi de la aceste 2 camere...baile fiind in ineriorul apartamentului...nu am pereti afara.

Acest mesaj a fost modificat de scheleton: 4th February 2009, 12:37

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

19 V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 01:51
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia