|
  |
Va rog un sfat pt aceasta instalatie: incalzire+ACM |
|
|
|
|
21st February 2008, 12:05
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

|
QUOTE (caldut @ Feb 21 2008, 10:01)  Sera ? sa mori vare de cald ? un termosistem bune facut si cu grosime coresp.mentine caldura iarna,iar vare,nu permite transferul caldurii la interior,pina la urma el are dublu rol ,nu ? si atunci nu ar fi suficienta racirea pe care o face acea pompa de caldura ? scuze,ptr. scrisul la viteza.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 12:25
|
Active Member
Data înscrierii: 15-October 06
ID membru: 102 874

|
QUOTE (haplea82 @ Feb 21 2008, 12:05)  care rest de bani,ca numai pompa de caldura costa cit costa toata instalatia pe care vrea s-o foloseasca el!
Esti sigur? Da, te rog niste costuri comparative dar in care sa fie introduse si racordul la gaze. Dupa care mai vorbim. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 13:18
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 21-February 07
ID membru: 145 848

|
un racod de gaze cu tot cu proiect si cu termocupla la retea distrigaz nu sare de 2000ron!acum depinde unde locuioeste el!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 13:33
|
Active Member
Data înscrierii: 30-January 08
Locație: iasi
ID membru: 281 183

|
QUOTE (haplea82 @ Feb 21 2008, 13:18)  un racod de gaze cu tot cu proiect si cu termocupla la retea distrigaz nu sare de 2000ron!acum depinde unde locuioeste el! e 80 de lei m de teava de gaz care include tot mai putin proiectul care nu poate trece de 500 de lei
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 13:35
|
Active Member

|
QUOTE (gelunechifor @ Feb 21 2008, 13:33)  e 80 de lei m de teava de gaz care include tot mai putin proiectul care nu poate trece de 500 de lei nu,eu vorbesc de cuplare la retea de polietilena cu cupla termosudabila+ proiect
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 14:55
|
Active Member

|
QUOTE (haplea82 @ Feb 21 2008, 13:18)  un racod de gaze cu tot cu proiect si cu termocupla la retea distrigaz nu sare de 2000ron!acum depinde unde locuioeste el! Daca e norocos, nu sare de 1500....2000 de Euro. Altfel, poate fi si mai rau. In plus plimbari si amanari de te saturi (cu toate "atentiile" pe care le faci), cred ca cam asta e distractia cu gazul metan. Daca alti au scos mai ieftin sa posteze.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 15:15
|
Junior
Data înscrierii: 15-April 06
ID membru: 73 723

|
QUOTE (george67 @ Feb 21 2008, 05:30)  Salut
Ma intereseaza si pe mine sistemul, sunt cu casa in constructie si doresc sa-mi montez incalzire prin pardoseala ,totodata m-am gandit si la ceva panouri solare atit cat sa mai ridice temperatura apei pe timp de iarna,centrala va fi prin condensatie (deci va lucra la temperatura mai joasa) poti fi mai explicit in legatura cu instalatia.Si o intrebare:pot monta incalzirea prin pardoseala in toata casa,s-au sa merg pe parter prin pardoseala si etajul pe radiatoare? Multumesc anticipat se poate peste tot sa pui incalzire prin pardoseala.......dar........... uneori nu ai capacitate suficienta si in cazul asta se combina cu radiatoare........(UN CALCUL BUN ITI VA SPUNE DACA SE POATE NUMAI CU PARDOSEALA ) ........despre panouri.......sfatul meu este sa se foloseasca numai pt acm...............pt a combina acm si incalzirea .........paritatea investitie /randament....este f mare........deci nu se merita (inca ) ........unii sustin ca se fac economii dar practica spune contrariul | |
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 15:16
|
Active Member

|
nu este adevarat!nu contest ca poate sa ajunga si la pretul tau,dar daca se racordeaza la retea aflata in administrare distrigaz,reteaua este in fata casei racordul nu costa mai mult de 2000ron cu tot cu proiect!instalatia de la contor in casa,proiectul in casa sint alti bani!vezi comparatia cu pretul forarii unui singur put in cazul in care o face cu pp caldura apa-aer si vezi diferenta!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 15:19
|
Active Member
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

|
QUOTE (haplea82 @ Feb 21 2008, 13:16)  nu este adevarat!nu contest ca poate sa ajunga si la pretul tau,dar daca se racordeaza la retea aflata in administrare distrigaz,reteaua este in fata casei racordul nu costa mai mult de 2000ron cu tot cu proiect!instalatia de la contor in casa,proiectul in casa sint alti bani!vezi comparatia cu pretul forarii unui singur put in cazul in care o face cu pp caldura apa-aer si vezi diferenta! pompa geotermala e pompa ..apa-aer ?
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 15:23
|
Active Member

|
nu este adevarat!nu contest ca poate sa ajunga si la pretul tau,dar daca se racordeaza la retea aflata in administrare distrigaz,reteaua este in fata casei racordul nu costa mai mult de 2000ron cu tot cu proiect!instalatia de la contor in casa,proiectul in casa sint alti bani!vezi comparatia cu pretul forarii unui singur put in cazul in care o face cu pp caldura apa-aer si vezi diferenta!am confirmarea ca la mine in oras in conditiile spuse de mine cuplarea la conducta de gaz(adica sapat,legat la magistrala,pus robinet nu si instalatia si cutia de contor si instalatia curte +casa)costa intre 1200-1500ron in functie de firma autorizata!la asta se adauga obtinerea autorizatiei de constructie+proiect!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 16:06
|
Active Member

|
QUOTE (haplea82 @ Feb 21 2008, 15:16)  nu este adevarat!nu contest ca poate sa ajunga si la pretul tau,dar daca se racordeaza la retea aflata in administrare distrigaz,reteaua este in fata casei racordul nu costa mai mult de 2000ron cu tot cu proiect!instalatia de la contor in casa,proiectul in casa sint alti bani!vezi comparatia cu pretul forarii unui singur put in cazul in care o face cu pp caldura apa-aer si vezi diferenta! Pe mine m-a costat cca. 55 de milioane cu tot. Fara "drepturi" de rigoare. In plus vreo 3 luni de amanari.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 16:09
|
Active Member

|
nu contest!dar tu parca spuneai ca ai intermediar intre distrigaz si tine!deci probabil ti-ai platit cota parte din pretul retelei stradale si de aici pretul asta!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st February 2008, 23:27
|
Junior
Data înscrierii: 20-January 07
Locație: Montpellier Franta
ID membru: 130 229

|
QUOTE (gelunechifor @ Feb 21 2008, 09:11)  George67, Cum un planseu incalzit este radiant iar caldura se acumuleaza spre etaj indicat este sa instalezi planseu incalzit la parter si radiatoare la etaj,bineinteles functie de dispozitia casei tale.Ca vrei sa instalezi o centrala in condensare este bine insa pentru a face planseu si radiatoare ai nevoie de o centrala sau daca nu de un kit linga ce poate sa-ti reguleze cele doua circuite cu temperaturi diferite.Daca alegi varianta planseu si radiatoare vei avea un confort sporit si economii(materiale si consum). O zi buna.
mai caldut parca ti-am mai spus ca am automatizare ptr pardoseala care nu are nevoie de Kitul ala ptr ct care sa gestioneze 2 temperaturi!!
si Poate sa isi puna si la parter si la etaj inaclzire in pardoseala!
Aoleu sz caldut( chiar ma miram:))
Iar iti dai cu parearea dom bibicu fara sa fii in tema????? Nu te mai baga in seama cu mine
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2008, 00:29
|
Junior
Data înscrierii: 3-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 121 665

|
Salut OK.va multumesc tuturor ptr.raspuns si acum daca tot imi dati sfaturi(pe care le primesc cu cea mai mare placere) ne vedem la (IMG: style_emoticons/default/cheers.gif) , sa va spun cum stau lucrurile.Casa este in Buc.sect.3 gazele sunt la 40ml de coltul gardului,sunt inca in faza de proiect cu distrigazul,adica a venit un nene de la distrigaz a masurat sa uitat la teren e.t.c spunand ca voi primi raspuns in cateva zile,acum partea mai nasoala este ca ,casa este exact la......140 ml de strada.De asta imi este frica,ce costuri voi intampina la punerea in opera a racordului la ei.Ca si izolatie eu zic ca-i ok. casa (zidarie tip poroterm de 38 n-f cu polistiren s-au vata bazaltica de 10 la exterior,tamplarie trocal ,pvc profil 5 camere cu low-e sandwich de 6-14-4 eventual cu argon.Intradevar optez ptr.incalzire pardoseala toata casa plus ca in bai as dori si radiatoare port prosop.Panourile solare ptr prepararea apei calde si sa mai ajute centrala pe timp de iarna.Ca back-up ptr.C.T.un semineu cu focar inchis de 19-20 kw cu tubulatura ptr.incalzirea in paralel a unui dormitor.Astept pareri de la dvs. Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2008, 08:20
|
Active Member
Data înscrierii: 30-January 08
Locație: iasi
ID membru: 281 183

|
QUOTE (george67 @ Feb 22 2008, 00:29)  Salut OK.va multumesc tuturor ptr.raspuns si acum daca tot imi dati sfaturi(pe care le primesc cu cea mai mare placere) ne vedem la (IMG: style_emoticons/default/cheers.gif) , sa va spun cum stau lucrurile.Casa este in Buc.sect.3 gazele sunt la 40ml de coltul gardului,sunt inca in faza de proiect cu distrigazul,adica a venit un nene de la distrigaz a masurat sa uitat la teren e.t.c spunand ca voi primi raspuns in cateva zile,acum partea mai nasoala este ca ,casa este exact la......140 ml de strada.De asta imi este frica,ce costuri voi intampina la punerea in opera a racordului la ei.Ca si izolatie eu zic ca-i ok. casa (zidarie tip poroterm de 38 n-f cu polistiren s-au vata bazaltica de 10 la exterior,tamplarie trocal ,pvc profil 5 camere cu low-e sandwich de 6-14-4 eventual cu argon.Intradevar optez ptr.incalzire pardoseala toata casa plus ca in bai as dori si radiatoare port prosop.Panourile solare ptr prepararea apei calde si sa mai ajute centrala pe timp de iarna.Ca back-up ptr.C.T.un semineu cu focar inchis de 19-20 kw cu tubulatura ptr.incalzirea in paralel a unui dormitor.Astept pareri de la dvs. Va multumesc Succes si spor la treaba:)!!
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2008, 10:25
|
Active Member

|
QUOTE (george67 @ Feb 22 2008, 00:29)  Salut OK.va multumesc tuturor ptr.raspuns si acum daca tot imi dati sfaturi(pe care le primesc cu cea mai mare placere) ne vedem la (IMG: style_emoticons/default/cheers.gif) , sa va spun cum stau lucrurile.Casa este in Buc.sect.3 gazele sunt la 40ml de coltul gardului,sunt inca in faza de proiect cu distrigazul,adica a venit un nene de la distrigaz a masurat sa uitat la teren e.t.c spunand ca voi primi raspuns in cateva zile,acum partea mai nasoala este ca ,casa este exact la......140 ml de strada.De asta imi este frica,ce costuri voi intampina la punerea in opera a racordului la ei. Va multumesc Am impresia ca o sa renunti in totalitate la gazul metan. Aproape sigur o solutie de incalzire cu pompa aer-apa este mai ieftina decat ceea cu gaz+panouri. Costurile cu incalzirea casei vor fi mai mici cu 10...40% in primul caz. Se poate ca casa ta sa consume destul de multa energie datorita geamurilor mari si formelor mai deosebite. Ce suprafata au geamurile?
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2008, 21:10
|
Junior
Data înscrierii: 25-December 07
ID membru: 264 257

|
haplea82 : ".......reteaua este in fata casei racordul nu costa mai mult de 2000ron cu tot cu proiect.........." La mine nu au fost 2000....: Conducta stradala de gaz este la 30 cm de gard. Eu am platit in aug-dec.2007: - 1600 -bransament strada cu firma autorizata+proiect racordare + contor gaz (plata la distrigaz sud) - 200 - avize autorizatie bransament gaz (primarie, electrica, salubrit, politie, pompieri) - 60 - verificare bransament stradal (distrigaz) - 2700 - tevi interioare (in curte, de la gard pana la casa -16,5 ml- montare tevi-instalatie pana la consumatori: aragaz+centrala)- firma autorizata distrigaz - 250 - pentru proiect interior in curte (firma autoriz. distrigaz) - 60 - verificare bransament in curte (distrigaz) - 26 - receptie bransament (distrigaz) ------------------------- -total = 4896 ron, plus "atentii" pentru urgentare avize si lucrari (altfel... asteptam primavara...!!!.) Termen : depus cerere : 1 august 2007- receptie gaze : 28 decembrie 2007 (cu mari "insistente") Am fost fericiti ca de Revelion am avut caldura in toata casa (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2008, 22:42
|
Active Member

|
citeste postul meu si vezi ca specific ca 2000ron racordul la conducta de gaze si in plus pina la contor,adica doar groapa ,montat racord la conducta,robinet!ca dupa acea tu ai casa la 1000 de metri distanta de gard si ca vrei sa faci pom de crciun din teava de gaze la tine in casa este altceva si pe alti bani!iti recomand sa recitesti postul meu,si o sa vezi ca te-ai incadrat perfect in cele spuse de mine!parerea mea <ca fapt divers,este ca firma care tia montat conducta de la contor la consumator te-a taxat exagerat de mult!e drept ca nu stiu ce lucrare au facut ei acolo ,poate ca pretul totusi este corect!dar la cele prezentate de tine tind sa cred ca este mult prea mare!
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|