Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Astrul

- - - - -
  • Please log in to reply
341 replies to this topic

#1
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
continuare poze

Attached Files


Edited by punkt, 20 June 2009 - 09:51.


#2
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
casa pentru voi si pentru proprietarii ei arata bine.
pentru mine nu. nu mi-a placut cum a iesit sarpanta, in special capriorii, de aceea va trebui sa plachez streasina cu osb pe dedesupt.
lemnul de la mansarda este de 3 lei. n-a venit un dulap la dimensiunea care trebuia si a iesit un mare.... in fine trebuie cioplit cu tezla cu rindeaua sa iasa peretele drept la osb. la rigips in interior nici nu vreau sa ma gandesc. osb-ul pus pe afara nu are nici o farama de gandire. l-au pus dupa cum a batut vantul afara. am in living cred ca peste 30 mp de taieturi si placi stricate aiurea. bani aruncati pe fereastra. pentru o prima asa cu echpa asta noua s-au descurcat binisor insa sper ca la urmatoarea sa mearga mai bine. exact cand trebuia sa stau pe capul lor am avut problemele la Bucuresti si am lipsit.

Ce intra in casa asta:
fundatie 90x50 , soclu 30x30 si placa 10 cm.
pereti exteriori din lemn 15 cm grosime, interiori de 10.
sarpanta capriori 12x7, popi 15x15, cosoroabe, coama 15x15, clesti 15x5.
acoperis, osb 10, folie polietilena, carton bituminos, sindrila bituminoasa.
la exterior, vopsea lavabila exterior, tencuiala, plasa fibra sticla, polistiren densitate 16 expandat de fatada, osb 15, vata minerala necaserata 10, rigips 12,5, vopsea lavabila de interior.
la interior vopsea lavabila, rigips 12,5, vata 5, etc... la baie si bucatarie rigips verde la pereti si tavane. la peretii inclinati la mansarda sunt 2 placi de 9,5 pentru o izolatie mai buna.
tavanul peste parter, parchet/gresie, sapa, polistiren extrudat, osb 15, vata 10, rigips 9,5, lavabila
tavan mansarda, vata 10, rigips 9,5, lavabila
finisaje, parchet laminat 8mm, gresie antiderapanta terasa si balcoane, gresie interior, faianta, lavabila
instalatii electrice, copex, panou electric cu sigurante automate, impamantare, intrerupatoare, prize, cablu tv, internet, aplice, lampi iluminat, iluminat exterior terasa, balcoane
instalatii termice, pexal, centrala termica gaze, radiatoare otel, radiator portprosop baie
instalatii sanitare, pexal, lavoare, wc-uri, cabina dus, cada hidromasaj, instalatie canalizare, robinete, baterii
tamplarie pvc 5 camere gealan, geam low-e, alb
cam atata imi trece prin cap

da, am sters pozele, imi cer scuze fanilor pe lemn, insa am vrut sa vedeti cum arata aproape 90% din topicurile de aici. bla....bla....bla............
pagini de bla....si cate 2-3 poze. casele se vizualizeaza nu se discuta. o sa pun un rezumat al casei mai incolo.

Edited by Astra_rullz, 27 November 2007 - 23:57.


#3
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
De maine incepe si polistirenul. Tamplaria e gata numai ca o montez saptamana viitoare. Maine plec la Bucuresti ca am inteles ca acoperisul e cam gata. Sindrila merge destul de greu caci e foarte dificil sa stai pe vanturile astea sus. Iese frumos, ma bucur ca am optat pentru model in hexagon tip fagure. Adezivul nu se prinde sub nici o forma ca e prea frig si cand il scoti din tub e tare ca piatra si nu face priza. Dupa ce montez sindrila cred ca o sa-l inacalzesc si o sa-l aplic ulterior.
Urmeaza cum am spus polistirenul si vata pe interior. Intalatia electrica e gata la parter, maine se apuca la mansarda. Am si 2 prize exterioare pentru activitati de gradina si cate o aplica pe fiecare balcon si la fiecare intrare in casa.
La instalatia electrica nu m-am inteles cu nea Caisa. el o face prin perti, eu o vreau prin pardoseala. A castigat nea Caisa de data asta ca n-am timp sa ma cert cu el.
Si apropo ca nu mi-e rusine sa zic, un sfert din sindrila e batuta de mine ca n-am pus personal niciodata. I-a, invatat si p ei si mi-am facut si eu mana. Uneori imi place sa-mi bag si eu ghearele prin activitati insa imi trece repede  :lol:

Attached Files


Edited by Astra_rullz, 29 November 2007 - 00:09.


#4
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Deja se misca polistirenul, sper ca pe luni sa fie gata, sa montez si tamplaria, plasa si tencuiala o dau dupa tamplarie ca trebuie sa pun polistiren extrudat la glafurile de la ferestre, coltare, etc....per ansablu merge bine, saptamana viitoare sa fiu gata cu exteriorul, tamplaria, instalatiile electrice, si ma apuc de luni marti sa achizitionz instalatia termica. Fac o proba la romstal sa vad daca ma incadrez in bani si incep montarea tevilor. o sa merg cu circuit separat parter si mansarda, cate un distribuitor pe fiecare etaj cu tur si retur pentru fiecare calorifer. nu voi merge in serie caci poate nu face fata centrala si imbinari nu vreau sa am decat la capetele de imbinare cu caloriferul si in distribuitor. sa n-am probleme cu fisuri, sau altle ca e nasol sa sparg podeaua si peretii dupa ce-s finisati. faza e ca nu pot face proba la centrala ca -am nici apa nici gaz. nu stiu ce asteapta insa e treaba lor.

Attached Files



#5
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Am redactat topicul din nou pentru ca nu se mai intelegea nimic. Gestul meu este regretabil insa puneti-va in pielea unui om care a stat destule saptamani, daca nu luni sa descrie o casa. Promit ca dupa asta ma retrag definitiv. Voi raspunde numai la intrebari punctuale referitoare la aceasta casa si la sistemul constructiv iar ceea ce va fi pe langa sper sa fie sters de catre cei indreptatiti s-o faca.

#6
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Incep mai repede caci vad mult intres. Presupun ca sunt multi interesati in constructia unei case pe structura din lemn.
Acum sunt scurt caci in 5 minute plec spre Brasov. Unde, nu stiu insa cred ca o sa fie frumos.
Asa ca si aicivoi dezbate probleme legate de acest tip de case, voi sparge mituri, va voi prezenta adevaratele probleme legate de aceste case.

QUOTE(wolfyman @ Sep 26 2007, 16:11) Posted Imageaproximativ cat costa o astfel de casa la cheie? cat costa sa o construiesti cu toate avizele, lumina si asa mai departe?
Eu in calitate de constructor nu pot sa-ti spun ca nu este treaba mea. Cand mi-oi face casa....peste 15 ani....o sa-ti zic. Numai un beneficiar iti poate spune. Costurile sunt la fel la orice casa.
Costul propriu-zis al casei se ridica in jurul a 380 euro/mp la cheie. Casa are in jur de 150 mp. Asta cand era euro 31700. Acum banuiesc ca e mai putin de 380. Cred ca pe la 350 euro/mp.

Eu vand un produs care se care. Acum 3 ani chiar ma gandeam sa-mi fac o casa pe structura din lemn.
E stabila, se comporta excelent la cutremure insa acum......cine stie cum va evolua clima. In general cu finisajele mai sunt probleme, cam aceleasi ca la orice casa, insa ca structura se comporta foarte eficient. Dar in fata unei tornade....as vrea sa ma prinda in clasica zidarie.
Acum depinde cat de fricosi suntem. Daca totusi mi-as face atunci mi-as trage un beci mic de 10 mp in care sa ma adapostesc in caz de furtuna sau tornada. Si mi-as asigura-o sa stau linistit ca nu raman pe drumuri. Cam asa este normal la orice casa.
Faza este ca este mult mai usor de compartimentat, de anexat sau de modificat. Costuri mult mai mici, munca mult mai putina.
Pentru urmatorii 2 ani vreau sa lucrez la un sistem in care beneficiarul sa-si execute casa in proportie de 80%.
Adica u sa fiu proiectantul si executantul structurii si restul sa fie regie proprie cu supervizarea mea. Este foarte greu sa iei mai multe lucrari odata pentru ca nu poti sa le supraveghezi suficient. Mai ales la o structura din lemn exista cativa specialisti in tara. Oameni care se pricep cu adevarat.
Eu am stat in fabrici in care se construiau structuri prefabricate, adica veneau panouri la fata locului si se montau. Apoi pe santiere, softuri speciale de proiectare in lemn, etc...De multi ani am studiat diverse structuri, si acum am ajuns la o formula ideala. Adica o structura foarte stabila cu o economie considerabila de lemn utilizat.
Diferenta de pret itre clasic si lemn o face structura. O casa la rosu din caramida te duce inspre 180-200 euro/mp.
Daca faci sa zicem o casa de 150mp poate sa-ti intre in jur de 25 mc de lemn. Asta inseamna 125 de milioane, cu fundatie cam 50 euro/mp ajungi la un 75 euro/mp structura casei. E totusi o diferenta de aproape 60 % din costuri.
Finisajele costa la fel asa ca iesi mult mai ieftin cu o casa din lemn. Totul e sa fi un pic curajos si optimist.

#7
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Am luat din fiecare sistem cate ceva bun. Sistem canadian tip sandwich, sistmul DIN german, in fine am studiat multe sistme si a trebuit sa le adaptez situatiei existnte si materialelor folosite la finisaj. Vezi tu pe acesti pereti de lemn pui vata, OSB, gips carton. Daca nu dimensonzi structura astfel incat pierderile materiale sa fie minime te trezesti ca la fiecare matrial tai 15-20 % din el si nu se mai poate refolosi. In fine tipul cu stalpisori 15x15 sau 20x20 este ca o structura in cadre, sistemul pe care-l folosesc este ca unul portant. Peretele lucreaza impreuna cu OSB-ul si gips cartonul pentru rigidizare.
La celalalt distantele sunt mai mari intre montanti si zona din mijloc ste pur compartimentare. Structura lucreaza cu fiecare element in parte de sine statator. Daca unul Doamne Fereste cedeaza, cedeaza toata structura. Pe cand asa lucreaza impreuna. Voi reveni cu detalii pe parcurs.
Apoi este vorba de economie. Daca de exemplu softul iti da stalpi din 1m in 1m ce faci tai cate 20 cm din foiecare placa de gips carton sau OSB? Daca il pui la 1,2 s-ar putea sa nu fie suficient. Asa ca pui sipci orizontale sa faci compartimentarea. Alti bani, alta distracti, plus rezistenta.....zero. Am construit ambele variante si sincer cea pe car o folosesc e mai avantajoasa din multe puncte de vedere. Structura are multe contravantuiri si distantieri orizaontali montati intre montanti. exista si cateva scheme pentru golurile de la usi si de la fesestre.
Imbinare cu conctori fata de chertare. Pai e simplu, amble sunt rezistente, numai ca la o chertare pierzi cam cat ai monta vreo 5-6 montanti. Economia de material, ca pret si cantitate este nula daca manopera este costisitoare.
Acestea sunt case simple, usor de executat, structura usoara, si destul de ieftine.
Daca vrei super rezistenta, tai jumatate de padure, si faci casa din busteni chertati. Numai ca din lemnul pentru o astfel de casa faci vreo 4 case. Mai este si sistemul cu dulapi chertati, adica 20x20 chertati, sau sistemul de case de vara cu grosimi de 14x5 si 7x5 la care 5 este grosimea peretelui tot prin imbinare prin chertare, nut-feder, ce sa mai pe lemn poti face aproape orice.
Caramida o poti pune decat pe 3 laturi, lungime, latime, grosime. La lemn ai multe alte posiblitati de construir, multe esente de lemn, diverse rezistente, diverse calitati, dar si astea mai tarziu. Prea multe informatii strica suspansul. :D
Eu v-am spus nu vand o marfa, cine vrea sa faca pe lemn face, ci =ne vrea pe caramida la fel. Eu le fac pe ambele. Insa sunt fascinat intotdeauna cand se ridica o casa pe structura de lemn.
Azi am facut trasarea. Maine incep sapaturile. Daca sunteti cuminti maine va arat niste poze cu o casa......ar muri multi designeri, arhitecti si ingineri de ciuda, cica Romania saraca, are cam 850 mp, vreo 23 dormitoare, piscina interioara, teren tenis, ............
Poze cu trasarea.

Attached Files



#8
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Pamantul este foerte tare, nu este nisipos, chiar un teren bun de fundare. Normal ca am sapat 90 ca doar nu eram nebun. Asa ca tinerii s-au facut de ceva mobila in casa daca ajung banii pana la sfarsit. Rectific, pamantul este atat de tare incat a fost spart cu tarnacopul. asa ca compromisul este perfect justificat.
Poze

Attached Files



#9
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Faza e ca la astea trebuie multa precizie si la fundatii si la soclu ca alfel orice deviere de la proiect....se duce dracu tot proiectul meu tehnologic. Faza e ca toaa structura e gandita la mm. N-o isi ea chiar la mm dar abaterile sunt de oridinul maxim 0.5 mm la 5m. N-ai cum sa o mai scoti la capat caci nu mai ai tencuieli, sau alte minuni sa acoperi defectele.
Poze de ieri.

Attached Files



#10
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Normal trebuia sa torn azi fundatia, de fapt de ieri era gata insa am ajuns tarziu si am crezut ca ploua azi. Ai dreaq meteorologii astia.
E pregatit si fierul pentru soclu asa ca de luni ne apucam si de soclu, cofrare si montarea armaturilor.

lvasilr Astra, o idee buna asta cu pozitionarea armaturilor atarnate de sipci. Poate exista de cand lumea dar pentru mine e noua si buna.
Spune-mi, te rog, daca suprafata fundului santului trebuie sa fie un plan orizontal sau o suprafata la adancimea de 90cm fata de suprafata terenului. Adica la mine fiind oarece panta pe teren, conteaza chestia asta. Si inca un lucru. Am masurat pe planul meu (sub rezerva ca e doar al meu, nu-i verificat de un specialist) si mi-a iesit 100ml de fundatie. La un asemenea volum de beton ma mai pot gandi la betoniera in curte sau scrie cife pe mine?


Musai orizontal. 90 are in cel mai inalt loc, daca inclinarea e mare se face in trepte. Mergi maxim 20 cm diferenta de nivel si mai faci o treapta. pleci cu 90 si cand ajungi pe la 110, 120, iar te ridici la 90. Asta ca sa nu bagi o gramada de beton acolo.
La min diferenta era de 18 cm. am sapat in cel mai jos punct 90 cm si in cel mai ridicat a iesit cam 108 cm. De aia intr-un colt armatura e chiar sub pamant cam 5 cm si in alta e aproape 25.. Unii toarna asa cum e terenul dar imi iesea soclul ciudat, stramb. Am preferat sa torn fundatia plana si ma ridic cu soclul mai sus. Dupa aia fac eu niste nivelari de pamant prin curte sa dea casa frumos asezata sa nu se mai vada diferenta de nivel.
100 ml sa zicem la o fundatie de 110 cm si latime 60 inseamna 66 mc. Asta inseamna peste 7 cife. Pai abia torni cu cifele intr-o zi de lucru dar la betoniera. E imposibil mai mult de 15mc pe zi si asta cu betoniera de 180 litri 10 ore 6-7 oameni.
Te va duce cam 150-160 de milioane daca gasesti beton ieftin. Cam multi ml la fundatia ta. Cat are casa 160 mp la sol?

lvasilr M-ai lasat masca cu aproximarea de 160mp la sol.  :peacefingers:
Calculasem suprafetele construite incluzand si terasele si garajul si este aproape 350mp. Am facut operatiuni de "cost reduction" si optimizari de nu stiu cate ori si cand am vazut aproape 350mp mi-au iesit ochii din cap ca la melc. Pe urma iar m-am uitat si am verificat unde sunt incaperile monstruoase si surplusul vine din faptul ca am scara pe sfert de cerc si pusa in mijlocul casei si o parte din living e deschisa pana la acoperis iar garajul de 6.5*4.3 are pod deasupra. In rest livingul e 5.2*5.8, bucataria e 4.8*3, dormitoarele sunt 13-14mp, nimic exagerat.
Mai ingrijorator mi se pare faptul ca o parte a parterului este cu 600mm mai sus decat cealalta in timp ce exteriorul casei are doar latura din spate infipta in deal cam 90cm in timp ce pe laterale as vrea ca pamantul sa ramana la cota la care e si in fata. Asta inseamna ca o parte din cei 100ml de ziceam eu nu sunt numai pe inaltime de 110cm ci de 110+600cm. Si n-apucasem sa zic de beci, unul mic "microscopic" de vreo 25mp partea cu scara si alimentele si inca vreo 10mp pentru centrala.
Fie-ti mila si spune-mi daca exista vreo posibilitate sa iasa mai ieftin... Mi-e si frica sa calculez cate cife ar veni. :o

poze inainte de turnare

Attached Files



#11
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
ieri am turnat fundatia. Azi punm cofrajele si armaturile pentru soclu si maine turnam. Vineri cred ca turnam si placa.

punkt Misto ideea cu agatatu carcasei ^_^ . Chiar am vrut sa te intreb la un moment dat. Mai exista posibilitatea folosirii unor etrieri din m in m, mai raruti, care tineau ce'a de'a doua carcasa in aer.

Chinu mare iieri la turnare. Nu-s cifele din Bucuresti. Astea-s bune de casat. Au incercat sa ma fure la beton.
Sa vezi jigodii. am adus 5 cife, 4 platite si a 5-a la comanda cat mai trebuia.
A venir prima. Cand n-am bagat de seama cred c-a orpit-o. Ma miram eu ce era asa putin. Am zis ca in ritmul asta trebuie sa comand dublu fata de cat am estimat. In general nu ma insel.
A venit al doilea si parca nu se mai termina. La primul era tare, pietros si abia curgea al doilea era mai moale si s-a dus brici.
Iar a venit primul, la fel beton tare si in 2 minute l-a desertat pe tot. Iar a venit al doilea iar beton bun si mult.
I-am dat tel celei de la statie sa se lase de magarii ca n-am turnat prima oara in viata mea.
Cred ca primul de-a venit a turnat jumate si dupa 20 de minute iar s-a intors cu cealalta. Aia zicea ca nu se poate.
Noroc ca il stiu pe patron si s-a rezolvat. A mai venit una, care trebuia de fapt si inca 1,2. Aproximasem 20,5 mc si au intrat 20,4.
Vroia al dreaq sofer sa ma tepuiasca cu o cifa. L-am rezolvat eu. De maine nu mai e acolo. Mai ales ca era de la alta firma cifa.
Stiam si patronul de la cealalta cifa, ca p-aici ii stiu pe toti.
Am vorbit aseara cu el si l-a dat afara pe ala. De fapt cred ca isi facuse ciubuc o cifa, cine stie pe unde turnase.
Ce sigiliu, ce ...nimic, niste rable numai bune de casat.
Traim in Romania............ai dreaq de hoti :D

Attached Files


Edited by Astra_rullz, 30 November 2007 - 01:31.


#12
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Poze de dimineata.
Maine dupa amiaza turnam. Mama ce se misca roboteii mei cand sunt acolo de 10 ori p zi. Fac exact 3 minute de acasa la santier :drac: .
Nu misca nici unul in front. Si socrul tinerilor mi-a zis ca in Slatina n-a mai vazut asa miscare. Si faza e ca in afara de unul negru si bolovan toti sunt noi.

Poze din dupa-amiaza asta. Sunt roboteii la foc continuu. Le-am promis tinerilor ca serbam revelionul toti in casa noua.
Asta inseamna casa la cheie in mai putin de 3 luni. Asta da provocare....sa vedem daca sunt in stare s-o fac si p-asta.
Cel mai frica mi-e de instalatii si de finisaje, faianta, gresie, parchet. Acolo mi- de intarzieri.

turnam maine, azi ploua rau :cursing: . Fug acum la capitala sa vad ce fac ailalti si maine seara sunt inapoi.

Attached Files



#13
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Azi s-a turnat si soclul. Maine ajung acolo si va arat si poze. Betonul a fost exact la cerere si atat de ieftin.....ce inseamna oras mic si relatii. 178 - b150 si 185 - b200. transport moka. mi-a venit o cifa doar cu 1,2 mc si tot n-am platit transport.
cred ca in slatina o sa ies bine in calcule. sper sa termin casa cu banii contractati de la banca. trebuie cibzuinta la fiecare leutz.

Salut prieteni, grea zi!
M-am intors caci am "udat" placa cu beneficiarii.
Trebuia sa torn maine. M-am intors din Buc pe la 5 seara, baietii mai aveau cam jumatate de placa de armat cu plasa pe ambele randuri.
Am facut si canalizarea, si m-am gandit sa sun la statie. Cica maine nu toarna, decat de luni. :cursing:
Sa mor. Am intrebat daca se mai poate seara asta. Cica pana la 6 jumate. Mai erau 3 sferturi de ora, baietii deja se imbracau sa plece acasa.
:drac: bai nene si cand ma apuca odata, tip la ei hai la treaba, in juma de ora era cifa pe placa si altii lucrau la capat sa lege plasa.
In fine la 8 am terminat turnarea si nivelarea si sunt super multumit ca am chemat cifele din seara asta.
Maine o sa pun deja talpile peretilor de lemn.
De maine se inchide sezonul de poze caci incep structura si se redeschide cand incep sa compartimentez. Din motive....sa zicem ca sa nu traga cu ochiul cine nu trebuie. Oricum structura trebuie executata neaparat de profesionisti si n-aveti ce sa invatati de la mine.
O sa mai fac cateva poze, asa in fundal sa se vada cat am progresat. Fara detalii.
Poze cu placa turnata in seara asta.
aaaa daca va intrebati ce-s cu blanile alea prin placa.....sa vedem daca duce pe careva capu  :ciocan:
Daca uneori sunt mai acid nu o luati personal, e de la stress si cam 17-18 ore de munca zilnica.

Attached Files



#14
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Daca n-am fst acolo la soclu mi-a fost frica sa-i las p-astia sa bage teava de la bucatarie, asa ca am tras-o prin placa spre teava de scurgere din baie.
Am pus pietris, folie si expandat de 3 cu densitate de 16. Placa a iesit stas.
Azi am trasat exteriorul, m-am zbatut sa iau talpi sambata. Banii de structura vin abia marti-miercuri ca de...asa se misca banca, insa pentru oamenii astia...deja am comandat si platit lemnul la casa azi dupa-amiaza.
sunt atat de multumiti si de incantati incat e un privilegiu sa executi pentru oameni ca ei. Dimineata isi beau cafeaua unde o sa fie livingul si sotia picteaza unde va fi atelierul ei :D . sunt super scumpici amandoi. sa vezi el cum ii ajuta acolo si le da sfaturi, si socrii...ce sa mai sunt de milioane. Le e frica ca n-o sa le ajunga banii, caci banca nu le da mai multi insa cred ca o sa le fac chiar un mic bonus. ;) . Cu asa oameni de rusine iti vine sa pui si tu mana sa ajuti. iesim aproape in fiecare seara si sincer as vrea sa construiesc numai la oameni ca ei. din pacate.....altii au bani...aia care cred ca daca au isi permit orice. in fine sa nu mai divaghez iar.
Am trasat, am pus hidroizolatia, am prins talpile prin tripla prindere. Conexpand in inima, si coltare laterale. O sa aduc poimaine detalii.

Inainte de a pune cartonul bituminos cu care voi imbraca talpa peretilor de lemn, daca observi este o pelicula neagra. Este o solutie bituminoasa foarte buna. Ii spune hidrostop. Eu am dat cu ea si pe soclu, si in baie inainte de faianta si merge cam pe orice. apoi daca vrei sa dai cu ceva peste face priza fara probleme, mai ales daca dai cu amorsa.
exista intr-adevar o solutie speciala care se da cu ceva mai mare decat un pistol. e un utilaj special si cu el se stropeste xteriorul subsolului, soclul, piscina, etc...se creeaza o pelicula de cauciuc cam de 0,5 cm foarte rzistenta si elastica. Am si mostre acasa de la romexpo cand a fost deschis special pentru materiale de hisroizolatie. Cand ajung la bucuresti iti dau cateva nume de firme din ce am vazut eu p-acolo. Nu stiu daca se poate aplica si manual sau doar cu pistolul. e o solutie vascoasa si cred ca banalul pistol o sa se infunde.

raduk Polistirenul a fost pus pentru termoizolare?

Da, pentru a fi iarna cald la picioruse :D .
Azi a venit evaluatorul de la banca.
Cand a auzit ca vor sa faca revelionul in casa noua nu i-a venit sa creada. Cred ca vrea si el una  :lol: .
Acu montez talpa casei si trebuie sa fig la santier. Revin cu poze mai tarziu.

raduk
QUOTE(Astra_rullz @ Oct 15 2007, 14:47) Posted ImageDa, pentru a fi iarna cald la picioruse. :D [...]In acest caz nu era mai bine cu extrudat (e drept, mai scump, dar cu densitate mai mare; expandatul s-ar putea comprima sub greutatea placii si atunci cei 3 cm devin 2 sau poate chiar 1)?

P.S. QUOTE(Astra_rullz @ Oct 15 2007, 14:47) Posted Image[...] Azi a venit evaluatorul de la banca. Cand a auzit ca vor sa faca revelionul in casa noua nu i-a venit sa creada. Cred ca vrea si el una. :lol: [...]Pai da, "la placinte, inainte!" :D

si cei 2 cm sunt exact cei ai extrudatului. si atunci tot acolo ajungi, numai ca mai ieftin. daca mai pui la socoteala ca si extrudatul s lasa atunci.
sunt 2400 kg/mc => o placa de 10 cm ar 240 kg/mp. crede-ma ca oricat de extrudat ar fi tot se prseaza.
Insa vorbim de betonul uscat nu de cel turnat.
Crede-ma trebuie sa mai uit la fiecare leutz. Si asa am turnat soclul cu 15 cm mai inalt din cauza denivelarii ternului. Sotia nu ia taxiul pana la servici caci i se pare scump. Cam asa sunt copchii astia carora le fac casa.
Azi am urlat toata ziua si la astia si la aia de la Bucursti. Cand m-am vazut seara cu ei le-am zis ca inca 2 zile ca asta si imi dau demisia. Raman acasa la proiectare. Sa-i vezi cum faceau...ca dupa ce le fac casa, sa nu-i las balta. Au mers pe incredere oarba in mine si as prefera sa nu castig nimic decat sa-o dau in bara cu ei. Suntem si prieteni. De aia si postez casa lor caci e o adevarata provocare.
Ca si cealalta. Cand ai bani garla e usor sa construiesti. Dar cred ca e ultima in regia asta caci sincer...nu se merita efortul. Uneori cred ca is in castig dar de cele mai multe ori....depinde de om. Daca iubesti mult banul....iese bine, daca iubesti timpul si familia...nu-i meserie de mine.
S-a mai pus problema de ce scriu pe forum. Nu de reclama. Vedeti voi cand voi spuneti povestea casei voastre voi nu stiti ce sa evidentiati. Voi decat aflati rezultatul si...va place sau nu. Eu stiu chichite, stiu sa va arat greseli, mici erori, asa sa nu, asa sa da, chestii marunte car duc la finalizari bune.
Iar daca va intrebati de ce o fac sau ce castig am....sa zicem ca pe nici un prieten care mi-a cerut ajutorul nu l-am refuzat. Am facut u proiecte moka pentru amici si chiar angajati dar cateva informatii pe un forum. de altfel daca cineva ma combate cu argumnte solide am si eu de invatat ca doar am 28 si nu 60 de ani.
In fine, sa revenim, sau sa-mi revin, cred ca deja v-ati obisnuit cu derapajele, azzi am montat talpile casei pe exterior, ramane maine sa le montam pe interior. Lucram pe avarie caci abia miercuri vine lemnul. Pe mijloc sunt conexpanduri 10x110 si pe lateral corniere prinse cu suruburi autofiletante de lemn cu garnitura de cauciuc

Attached Files



#15
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Cristist50 Felicitari pentru initiativa si daca imi dai voie, as avea cateva nelamuriri: Decofrarea vad ca ai facut-o rapid, pentru octombrie nu mi se pare chiar o idee stralucita, noi centura de pe etaj am decofrat-o dupa 2 saptamani de la turnare si inca era umeda. Apoi la prinderea talpilor de lemn cu acele conexpanduri vad ca nu ai pus saibe pentru lemn (din acelea foarte late). Ma intreb daca ai pus saiba si sub talpa deoarece noi am avut placuta surpriza sa iasa conexpandul din beton inainte de a se "umfla" in beton. Pur si simplu a intrat in lemn, urcand spre piulita. Dupa ce am pus saibe speciale, n-am mai avut probleme.

Multa bafta in continuare!


Conexpandurile sunt cu saiba si pe interior si pe exterior. cele pe exterior au intrat in lemn caci i-am pus sa le stranga puternic sa nu ma incomodeze cand voi pune montantii.

Poze cu talpa casei. Maine fug la Slatina sa incep peretii. Acu am sosit la Bucuresti ca tocmai au fugeat 2 oameni. Cica-i un arab care face cartiere rezidentiale si racoleaza oameni. Cred ca o sa-i dau foc :cursing: . Auzi le da alora cate 15 milioane la 2 saptamani.
Vai mama mea und vom ajunge. In ritmul asta vom construi cu 1000 de euro/mp.
Au ajuns sa ne conduca o gloata de salahori cu 8 clase. Nu-i nimic mergem inainte. Placa s-a turnat la Bucuresti peste etaj dar n-am poze ca am ajuns noaptea la lucrare.
Acum...talpile sunt de 15 x 5 cm pe exterior si 10 x 5 pe interior. Garniturile de cauciuc au un rol foarte important in structura casei. Numai asa se gasesc suruburi autofiletante pentru lemn, cu garnitura :D . Glumeam, cand strangi, daca nu sti atent lezezi lemnul si dai in gol. Asa garnitura iti arata cand esti la maximul de strangere si te opresti. Plus ca nu bate fier pe fier, plus ca astea-mi plac mie.
Acu i-am pus sa dea nivelul peretilor ca sa stiu cat voi taia fiecare montant vertical. Cuvantul cheie sfoara.
Toata casa va merge in sfoara, boloboc, fir cu plumb, furtun de nivel, nivela cu laser, etc....Fara iese un mare ........iese stramba.
Maine la 4 dimineata fug la Slatina inapoi sa iau lemnul sa ma apuc odata de pereti.
Multumesc pentru incurajari. Deja suntem o familie de forumisti si sincer de multe ori esecurile voastre, problemele voastre, deznadejdea voastra ma face sa cred ca nu sunt singurul picat din luna. Se poate si mai rau. La mine e mai greu. Fiecare centimetru dezaxat, fiecare eroare se soldeaza cu nopti nedormite si grija ca iese prost. Si sincer nu pentru client caci sunt sigur 80% ca nu va baga de seama insa im lasa un gus amar...mi-am batut joc si de casa asta.....chiar daca este vorba de lucruri minore, poate insesizabile cum ar fi abateri de 1 cm la diagonale sau mici abateri la verticalitate sau planeitate.
Insa daca la caramida n-ai ce-i face caci odata turnat si zidit asa ramane, la lemn.....sa fiu al dracu daca nu dau oata casa jos si-o refac. Daca nici asta nu iese stas ma apuc de goblenuri.
Am tras la casa asta de mi-am rupt mainile cu clientul. Ii place sa ajute si el, masoara, mai bate un cui, e tipul care repara orice, drege-tot. Uneori mai tip la el cand nu face ceva corect si apoi imi dau seama .... stai ma ca asta-i beneficiarul :D , i-am zis defect de fabricatie, sau de meserie.
Si minunatele poze, cu minunatele talpi care nici nu sunt stas mama lor de scanduri, cu minunata casa, cu...ma duc sa ma culc ca mai am 4 ore si 300 km in fata.
Ciuz allz. :peacefingers:  

GERULA2006 scuze ca te intreb dar lemnul pe care il folosesti este tratat ignifug si impotriva daunatorilor?
mersi!


Cristist50 Se poate trata si dupa aceea, se gasesc solutii in comert, au am luat ceva asemanator de la Metro. Nu ma intreba cum se cheama ca nu stiu.

O sa va arat azi ca m-am intors de la Bucuresti acum. Am luat o damigeana de 30 de litri de tratamnt special. E ingnifug si antifungic, etc.... Voi trata lemnul dupa ce pun acoperisul. Daca se uda de la ploaie trebuie dat din nou. Tratamntul e in jur de 4 mil un butoi mare.
Azi s-au montat primii stalpi. Lemnul a venit abia dupa-amiaza, m-am imputinat si aici cu 2 oamni, pe unul l-am matrasit ca a intarziat juma de zi fara sa sune si altul e acasa bolnav. In fine am inceput primii stalpi si de maine intram tare in lucru. Vreau ca pana sambata sa termin parterul. Sper sa am spor.

lvasilr Sa nu ne uiti, te rog, cu denumirea si fabricantul produsului de hidroizolat betonul si cu asta, butoiul cu tratament antifungic.
Da' se zice despre tratamentele ignifuge si antifungice ca ar avea efect numai 2 ani. Care e parerea ta de specialist si utilizator?
Toata lumea face asta ca sa prelungeasca durata de viata a lemnului; si pana la urma toata zdroaba este pentru prelungirea cu 2 ani? Raman, totusi, putine parti descoperite pe care sa poti reinnoi tratamentul.

Raman si eu datoare cu planul casei mele dar deocamdata nu pot reinstala ProE-ul sa scot un desen.


irina.strimbeanu Sar'na de poze si explicatii.Esti un "prof" bun.Eu incep constructia in primavara dar trebuie sa stiu cum se face ca sa ma iau de mesteri daca nu se conformeaza, nu?Asa ca te rog..in masura bunului simt da cat de multe poze.

tu poti incerca insa nu-ti recomand. daca nu se pricep baietii.....sistemul meu se aplica doar odata cu proiectul.
daca ei stiu alt sistem pozele mele sunt pur peisaje.
am uitat de alea ca am alergat toata ziua.
maine sper sa-mi aduc aminte.
e vorba de lemnul expus. al meu sta intre osb, polistiren, rigips, unde sa se duca tratamentul?
nu-l spala ploaia, nu-l bate vantul, nu-l rod cariile.

Attached Files



#16
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
azi pe la 11. si pozele promise cu tratamentul.

Toti stalpii sunt montati, maine se intregeste echipa si incpe treaba. Azi a fost incalzirea. De luni am in plan grinzile peste parter.
Cred ca o sa dureze 2-3 zile si ma apuc si de mansarda, alte 5-6 zile apoi sarpanta si astereala.
Spe ca in 2 saptamani jumatat sa fie gata casa. Vom vedea. Suntem strassati sa terminam pana in Craciun. Asta inseamna cam 2 luni si 3 saptamani. Ar fi un record pentru mine. Si eu vorbesc de cheie. Poate sa mai ramana tencuiala si lavabila pe fatada.

raduk @ Astra_rullz: Revin cu intrebarea la care, din viteza, s-a sarit raspunsul: ce esenta de lemn folositi la talpi? Si, tinind cont de stadiul actual al proiectului, inca una: dar la restul structurii?
Pina la urma, ce protectii ofera acel produs la bidon/butoi de 30 l si unde poate fi gasit?

P.S. O int
rebare secundara: folositi o anume marca de scule? daca DA, care? daca NU, care sint motivele pentru care folositi mai multe marci?

X-plane
De unde ai luat tratamentul?

blimpyway tratamentu l-am vazut eu prin mr.bricolaj, la inters. vitan cu mihai bravu.
Pe undeva citisem ca tratamentele cele mai sanatoase (pentru noi oamenii) sunt sarurile de bor (borax) si/sau acid boric. Chestia aia nu cred ca e pe baza de asa ceva (sau n-am stiut eu sa citesc eticheta)


dorelhij felicitari!
Se vede cum creste casa pe zi ce trece.
Nu stiu daca e datorita echipei, al faptului ca e de lemn si avanseaza mai repede,
al faptului ca stai mult timp pe acolo sau pt ca te+ai "atasat" de clienti.
Oricum ar fi, multa bafta si spor in continuare.
Sper sa terminati pana la Craciun.


raduk Daca facem galerie, ne pricopsim cu o invitatie? si o sa-l aducem noi pe Mos Craciun!  :D

Oamenii sunt deschisi. Mi-au spun ca deschid casa oricarui client va vrea sa vada cum este "atmosfera" intr-o casa de lemn. Sunt putini car fac asta. Multi clienti nu inteleg ca nu poti sa dai buzna in casa omului chiar daca tu i-ai construit-o. Toti vor sa vada, sa intre in case facute de tine. Inseamna ca la cate cereri primesc ar trebui ca oamenii sa se trezeasca saptamanal cu musafiri la poarta. Insa acstia sigur nu va vor refuza niciodata. Sunt foarte primitori, de, oameni saraci si cinstiti. Ea profesoara, el cadru militar. Au si o fetita care sta zilnic cu baietii. Intr-o zi intreba "mami maine ne mutam in casa noua?" :D
Or sa plateasca 35 de ani pentru casa asta asa ca trebuie sa merit cu varf si indesat.
Creste repede, odata ca sunt eu acolo, si al doilea ca oamenii lucreaza altfel cand vin la program. Vin la treaba, muncesc si pleaca acasa.
Cand stau la lucrare, cum e aia din Buc au impresia ca-s acasa la ei. Si se comporta ca atare.
Produsul il folosesc demult insa acum se gaseste in toate hypermarketurile gen bricolaj, praktiker, etc....
Pe vremuri il luam de la niste silvicultori sau de la pompieri ca aveam relatii.
Se poate prepara si manual din ingredinte insa reteta e secreta. Eu am renuntat ca era tare complicat de preparat.
Tratamntul asta e ecologic si nu dauneaza sanatatii. Ala de sarpante nu e bun ca-i cam toxic. Se folosste numai in spatii ventilate si nelocuite.
Lemnul e din rasinoase. Cel de talpa e de umiditate 12 %. se gaseste foarte greu caci majoritatea e verde. Asta de la care iau eu il lasa ceva la uscat insa nu indeajuns. Se mai usuca el pana se placheaza casa. Faza e ca un lmn uscat, dupa 10-20 de ani se face piatra insa e inca elastic deoarece este inca permeabil la umiditate, vapori, etc....si nu-si va pierde elasticitatea cat timp se afla pe structura.
Faza e ca poti anexa usor, poti compartimenta la fel de usor, poti schimba usor o placa deteriorata in timp.
Costurile de intretinere sunt aceleasi ca la o casa normala. Materialul rezista in timp cat este garantat de producator. Mai mult nu pot garanta caci nu-l fabric eu.
Insa la structura u garantez contractual 50 de ani. Daca imi mai aratati altul care fac asta.....il mananc. Da' gata cu marketingu :D
Si ca sa-l sparg pe unu aici de se lauda cat de ieftin s-a scos... casa asta la cheie costa 9500 euroi manopera 150 mp.
Fara cas-uri si tva.
Bine asta ca suntem si prieteni, insa genul de prieteni care nu-si baga indirecte si transpoarte 800 de milioane. :roflmaofast:

cipaul Nu am inteles bine pt. ce pui acele bucati mici orizontale de lemn. Cred ca e destul de greu sa le tai la lungime pe fiecare si o sa fie si incomod la montarea izolantului.

Montantii verticali au 2,5 m. Ia un dulap 15x5 sau 10x5 la 2,5 m si apasa in capul lui. Va flamba. Astfel se limina procesul de flambare.
Conravantuirile, adica alea montate in V sunt pntru a nu s clatina casa pe directie orizontala. D-aia le zic contravantuiri.
Sistemul asta il pun la batai contra oricarui sistem unde poti pune si 50% mai mult lmn ca tot n-ajunge la rezistnta astuia.
Eu fac proiectul tehnologic dar la fata locului montez ferestrele, usile, si montantii din 1,2 in 1,2 restul e de completare.
Din tot ce am taiat pana acum cred ca am 15-20 bucatele de 10 - 15 cm de lemn resturi.
E cel mai economic sistem, totul tine de pierderi, mici la lemn, rigips, osb, etc...
Mi-am adus aminte de niste faze amuzante in topicul lui Xabriell.
Fostul meu colaborator, era atat de idiot incat a facut fundatia, soclul, placa si etajul de lemn pe terenul altuia. :D asta m-a facut paf.
cica a venit proprietarul terenului respectiv si s-a trezit cu un parter de casa pe terenul lui. vai mama lui, cat noroc sa ai sa te trezsti intr-o zi cu o casa pe terenul tau? :lol:
cred ca plec in vacanta in arabia saudita. Arabia

Attached Files



#17
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
partrul este aproape gata, de luni incepe planseul peste parter.

irina.strimbeanu Astra,ma bucur ca totusi nu ne-ai abandonat.Hai,nu te supara si tu asa de tare si nu mai pune la suflet.Nu cred ca merita.Cred ca toti avem nervii intinsi la maxim atunci cand construim ceva asa ca nu cred ca mai sunt necesare si adaugiri.

Vad la stiri ca ninge de zor in judetul Brasov.Cum e la voi?Mai construiti sau asteptati sa treaca?Poze mai pui sau acum am ajuns la momentul "top secret"?macar una facuta mai de departe....

Intrebare :unul din potentialii nostrii constructori pretinde ca cel mai sigur sistem este cel facut cu stalpi de 10/15 sau 15/15 pusi din 60 in 60 si cu un "x" intre ei si la mijlocul x-ului batut cui.Intelegi ceva din minunata mea exprimare?Intra ceva mai mult lemn decat la sistemul tau.
Noi suntem in prospectari.Si ce ma supara e ca fiecare are alt sistem si eu habar n-am pe care sa-l aleg.
Am niste mesteri care au facut socrilor o casa de lemn (lemn si la exterior nu OSB).Astia se pricep dar n-au facut niciodata casa cu structura si OSB.Au spus ca se baga dar ca sa spunem noi cum vrem sa o faca.Aici e buba.


Da, sistemul este mai sigur decat cel pe care-l fac eu, insa bagi de 3 ori mai mult lemn deoarece sectiunea este de 3 ori mai mare. Cuiele sunt decat pentru fixare, daca nu folosesc corniere sau alte elemente de imbinare cuiele in timp se stramba ca-s cuie.
Ajungi cu lemnul sa te coste cat ai face-o din caramida si atunci care-i scopul sa o mai faci din lemn. Poti bate dulap langa dulap si atunci singur e cea mai rezistenta insa ca si economie de material cred ca iesi in pierdere.
Eu pntru casa de caramida, pentru cofraje, sprijiniri, etc....am luat cca 14 mc de lemn. eu cu 20-25 fac o casa.
Mie nu mi-e frica cu sistemul asta. E brevetat, am certificare pe el si am case de 5 ani facute in sistmul asta nu nu se aude un scartait.
Desigur, fiind lemn exista n variante de a construi, nu e o reteta clara. Fiecare cnstructor ar incrdere in ceea ce a facut.
Daca tot incepi macar termina, poate ceea ce spui e o prostie pe care pot sa o combat sau e o scapare de-a mea. M-as mira.

irina.strimbeanu Merci de poze!!!Si felicitari!Arata super!
Ma mai suporti cu niste intrebari?
Daca ai alege tu,ce-ai pune pe casa?Tigla sau onduline?Eu vreau tigla,sotul vrea Onduline ca e mai silentios si se pune mai repede si e si mai ieftin.
La ce distanta intre ele se pun condespanele?
Daca placa intre parter si etaj o facem din grinzi de 15/15 si apoi osb de 22 cu nut si feder ti se pare ok?E destul de rezistenta?Si cu vata de 5 si rigips e destul de antifonat?
Osb-ul de la exterior are si rol de rezistenta sau e doar un "capac"?
:D  :D  :D


Merci de poze!!!Si felicitari!Arata super! - cu placere
Ma mai suporti cu niste intrebari? - da sigur
Daca ai alege tu,ce-ai pune pe casa?Tigla sau onduline?Eu vreau tigla,sotul vrea Onduline ca e mai silentios si se pune mai repede si e si mai ieftin. - sincer...barduline, onduline e cm urata, tigla e grea rau. trebuie o structura bine inchegata, nu recomand pentru structuri zvelte tigla. poate la case pe busteni sau dulapi chertati
La ce distanta intre ele se pun condespanele? - cam 50-60 cm intre montantii verticali
Daca placa intre parter si etaj o facem din grinzi de 15/15 si apoi osb de 22 cu nut si feder ti se pare ok?E destul de rezistenta?Si cu vata de 5 si rigips e destul de antifonat? - grinzi 10x15 din 50 in 50 cm e ok daca n-ai deschideri mai mari de 4 m. pe la 4 m se pun din 40 in 40, osb-ul e bun, vata de 5 e ok, rigips de 9,5 mm.
Osb-ul de la exterior are si rol de rezistenta sau e doar un "capac"? - are rol de inchegare. contravantuire, etc....
:D  :D  :D

Attached Files



#18
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
cipaul Dupa cum vad eu, Astra vei face o casa de lemn care nici dupa 100 de ani nu o sa scartie.
Sau mai poti pune vreo 2 etaje pe ea.
Personal mi-au placut acei stalpi compusi din mai multe bucati de lemn plasati in colturi si alte zone din casa.
O intrebare: pui OSB? Cu ce il prinzi cu cuie sau holsuruburi?


2 nivele n-are cum sa tina. Nu rea se fac pe lemn mai mult de p+m sau e.
osb-ul se prinde cu suruburi autoforante de lemn. ceva in genul rigips. cu dibluri..... :death: iar in cuie, nu cred ca ar tine toata fatada niste cuie, alea se dau numai de montare, cat sa stea placa cand o fixezi.
Azi jale mare si aici. Pur si simplu nu poti scoate acoprisul provizoriu caci iti arunca folia. Parterul gata, talpile se sus sunt gata, de maine ne apucam sa montam grinzile.  

punkt io zic c'ai lucrat bine partea de structura. Pare, doar din imagini, destul de "contravintuita". Cel putin rezistenta la vint este rezolvata. Dupa ce bati OSB'u', lucrurile se "leaga" si mai bine.

Multam' mult, din partea ta este chiar o parere avizata.
Faza e ca dupa pe leg parterul si cu grinzile planseului si mai bat si osb......o sa fie solida. Totul se face si prin incercari, pun muncitorii sa sara pe talpi, pe grinzi si unde nu-mi place ramforsez.
Acu' a stat ploaia, pun capacele exterioare si montez grinzile, sper in 2-3 zile sa termin ca deja sunt in intarziere cu 2 zile si banca n-are treaba cu vremea.

Attached Files


Edited by Astra_rullz, 30 November 2007 - 02:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate