Recomandare Espressor cafea si rasnite
#1765
Posted 19 December 2011 - 16:39
Durpaneus_Tarabostes, on 19th December 2011, 16:29, said: P.S. de unde pot achizitiona sita, sau dupa ce dimensiuni ar trebui sa o caut? echipamentehoreca.ro in Bucuresti sau mag-pro in Cluj. Ai nevoie de o sita cu diametrul de 58mm, de 14g (sa specifici ca nu vrei de 12g ci de 14g caci mai trimit aiurea). Daca vrei ceva profi, go for VST! Asta pentru un espresso dublu, deci 60ml. Daca bei si espresso (30ml) atunci ai nevoie si de o sita de 7g. Tone de informatii despre preparare/cafea etc. gasesti pe topicul celalalt. |
#1766
Posted 20 December 2011 - 09:30
Interesant de citit comentarile : http://www.zoso.ro/c...resor-de-cafea/
|
#1767
Posted 20 December 2011 - 10:06
Hawkie, on 20th December 2011, 09:30, said: Interesant de citit comentarile : http://www.zoso.ro/c...resor-de-cafea/ |
#1768
Posted 20 December 2011 - 12:55
Hawkie, on 20th December 2011, 09:30, said: Interesant de citit comentarile : http://www.zoso.ro/c...resor-de-cafea/ In mixul acela de pareri de pe aria de comentarii se vede cel mai bine cum gandesc romanii si cat de insignifianti ca numar suntem noi astia care incercam sa obtinem acasa un espresso ca la carte. Asa se vede cel mai bine munca departamentelor de marketing, furibunda pe partea de capsulate si zero pe partea de "real espresso" si de cafea de calitate! Edited by Lyvyoo, 20 December 2011 - 12:56. |
#1769
Posted 21 December 2011 - 07:19
Salut vreau sa imi iau un expresor pentru casa si nu sunt hotarat ce firma delonghi sau saeco in buget de 400-500 ron .
Spuneti-mi si cateva argumente de ce unul si nu celalalt. Va multumesc |
#1770
Posted 21 December 2011 - 12:52
ecsclusiv4u, on 21st December 2011, 07:19, said: Salut vreau sa imi iau un expresor pentru casa si nu sunt hotarat ce firma delonghi sau saeco in buget de 400-500 ron . Spuneti-mi si cateva argumente de ce unul si nu celalalt. Va multumesc ppp123, on 21st December 2011, 12:42, said: Va rog mult de tot sa-mi recomandati un espressor in jurul sumei de 300 de lei si care face cafeaua cu caimac. Stiu ca pana in 300 de lei nu o sa gasesc expressor prea bun, insa mi-ar placea sa gasesc unul cat de cat cu care sa nici nu prea umblu prin service si care sa faca cafeaua buna si cu caimac, chiar daca nu o sa fie acea crema specifica unui espresso adevarat.... - asta e bugetul limitat ... Multumesc mult. Aruncati o privire pe ultimile 5-10 pagini ale acestui topic! Veti gasi o multime de recomandari si chiar o discutie asemanatoare. Dupa, daca doriti completari sau aveti alte intrebari, cu placere. |
#1771
Posted 21 December 2011 - 13:33
Propun un post "sticky" cu un FAQ eventual cu link-uri catre cele mai intalnite intrebari.
Cred ca de acum inainte 90% din intrebari se vor repeta si s-a raspuns deja la ele. Cel mai frumos ar fi sa facem un "wiki" care sa-l putem edita impreuna unde sa putem avea mai multe informatii laolalta despre tot domeniul asta. Ar fi frumos un domeniu www.desprecafea.ro sau ceva asemanator si sa facem un wiki pe el. |
#1772
Posted 21 December 2011 - 16:26
Hawkie, on 21st December 2011, 13:33, said: Ar fi frumos un domeniu www.desprecafea.ro sau ceva asemanator si sa facem un wiki pe el. |
#1773
Posted 21 December 2011 - 17:20
Dupa ce am citit vreo 15 pagini cu gandul ca voi putea mai usor sa aleg un cadou de Craciun pentru cineva care ofteaza dupa reclama de la DolceGusto, am ajuns la concluzia ca mai bine intreb: "Jucaria rosie din reclama face espresso sau altceva?". Noroc ca am intrebat... am inteles ca e un latte macchiato, espresso fiind prea tare. Deci, daca nu sunt off-topic, un aparat pentru asa ceva (plus capucino, de asta mai beau si eu din cand in cand) de care model ar fi de preferat? Fara pastile, fara chinezarii.
Cel de aici http://www.italiankitchenaids.com/proddeta...aggia-accademia pare ca face si asa ceva... dar desigur, daca ar veni singur pe cos cu fundita rosie! Buget ~ 1500 lei. Multumesc. Edited by testerics, 21 December 2011 - 17:23. |
#1774
Posted 21 December 2011 - 17:34
In 1500 de lei, best buy:
Espressor Gaggia Evolution - 720lei - [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ipQRepfzxfo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Rasnita Ascaso I-mini - 145E (vorbesc de preturile din Ro, direct la importatorii de la care avem acces noi pe forum) Daca mai cresti bugetul poti merge pe Gaggia Classic aprox. 1200 lei si rasnita I-mini. P.S. Toate aceste recomandari sunt valabile daca intr-adevar iti doresti sa prepari espresso/capuccino pe metoda traditionala, similara cu cea din baruri. Daca vrei totul la o atingere de buton (dar la o calitate mai slaba a bauturii) nu prea exista masinarie automata de marca sub 1000E care sa iti prepare si cafea si capuccino! Edited by Lyvyoo, 21 December 2011 - 17:49. |
|
#1775
Posted 21 December 2011 - 17:35
pai tu dai exemplu unu de 1500 euro si dispui de 1500 lei?
cauta un nespresso si gata. |
#1776
Posted 21 December 2011 - 19:24
ecsclusiv4u ,
la un espressor semiautomat cu valoarea intre 300 si 400 de lei ceea ce conteaza cu adevarat este fiabilitatea. Dupa cum ne imaginam , oricat de atehnic am fi, un espressor nu este o nava spatiala si are doar cateva piese in componenta . Singura piesa in miscare a unui asemenea aparat este pompa de presiune , care lucreaza in "conditii de stress" si care ar cam trebui sa fie de o calitate buna . Eu personal mi-am cumparat un Delonghi EC145 cu site nepresurizate si care nu prea face crema cu cafeaua cumparata (macinata) din comert . Mi-am mai achizitionat inca o sita, presurizata de data aceasta(are o piesa aditionala din plastic in partea posterioara) cu care obtin crema +spuma de cca. un deget cu orice cafea. Neavand papile gustative superspecializate, nu am sesizat nicio diferenta de gust intre cafelele obtinute cu cele doua site . Acuma, ceea ce este mai important , espressorul Delonghi ec145 este echipat cu eceeasi pompa de presiune cu a modelelor cele mai scumpe, deci se presupune ca ar fi mai fiabila , boiler de inox cu inertie termica mai mare si coeficient de transfer termic mai mic care-i imbunatateste randamentul termic , doua termostate ,cafea plus aburi si... poti face al doilea set de cafele foarte rapid . Daca doresti o cafea cu aspect frumos si nu esti un hiperspecializat, orienteaza-te catre modelul Delonghi ec145 cu site presurizate (piesa din plastic de dedesupt si la portafiltru si la site) . testerics vrei sa te molipsesti si de boala espressoarelor , cea a GPS-urilor nu este suficienta? , ma bucur sa te intalnesc si aici . Citeste si experienta mea din postul anterior . Georgstelman. Edited by steliangheorghiu, 21 December 2011 - 19:25. |
#1777
Posted 21 December 2011 - 20:53
@Lyvyoo - multumesc mult pentru raspuns, cred ca o sa merg pe mana ta cu un Gaggia Classic si rasnita Ascaso I-mini, da-mi te rog pe privat preturile exacte si metoda de achizitie (daca nu cer prea mult). Sper doar ca "beneficiarei" sa-i prepare acel latte macchiato pe care si-l doreste
@logatul - am specificat clar, "daca ar veni singur pe cos cu fundita rosie!"... @Georgstelman, prietene, trebuie sa iau neaparat un espressor daca vreau sa ma pot ocupa in liniste de GPS-uri... |
#1778
Posted 21 December 2011 - 22:30
steliangheorghiu, on 21st December 2011, 19:24, said: la un espressor semiautomat cu valoarea intre 300 si 400 de lei ceea ce conteaza cu adevarat este fiabilitatea. steliangheorghiu, on 21st December 2011, 19:24, said: Dupa cum ne imaginam , oricat de atehnic am fi, un espressor nu este o nava spatiala si are doar cateva piese in componenta . Singura piesa in miscare a unui asemenea aparat este pompa de presiune , care lucreaza in "conditii de stress" si care ar cam trebui sa fie de o calitate buna Pompele sunt cam aceleasi, si la o chinezarie si la unul mai rasarit, fiind produse de Ulka. Nu de acolo vin problemele ci de la materialele de proasta calitate, de la etanseitate, de la unele piese de plastic care ar fi trebuit sa fie din metal, de la garnituri ordinare, de la grupul facut prea simplu etc. steliangheorghiu, on 21st December 2011, 19:24, said: boiler de inox cu inertie termica mai mare si coeficient de transfer termic mai mic care-i imbunatateste randamentul termic Nu sunt un Ghita contra dar nu e adevarat! Boilerul de inox sta cel mai prost la stabilitatea termica pentru faptul ca cedeaza repede caldura. Batalia se da intre cupru, alama si aluminiu! testerics, on 21st December 2011, 20:53, said: @Lyvyoo - multumesc mult pentru raspuns, cred ca o sa merg pe mana ta cu un Gaggia Classic si rasnita Ascaso I-mini, da-mi te rog pe privat preturile exacte si metoda de achizitie (daca nu cer prea mult). Sper doar ca "beneficiarei" sa-i prepare acel latte macchiato pe care si-l doreste Nu e nevoie de privat. Tabloul de reduceri pentru forum e public si se afla aici. Contactezi direct importatorii, conform procedurii, pentru scoruri mai ok. Fata de magazinele din Ro, iesi cam cu 50 de lei mai ieftin la Classic si cu 500 de lei mai ieftin la I-mini! |
#1779
Posted 22 December 2011 - 11:37
Lyvyoo,
Cu tot respectul cuvenit imi permit sa fiu de alta parere. Conform legilor fizice, conductibilitatea termica a materialelor pe care le-ai enumerat este in ordine urmatoarea : cupru , aluminiu , alama sau bronz , otel inox . Stabilitatea termica a boilerului in aceste cazuri este mai mare in cazul materialului "inox" care are un coeficient de transfer termic(conductibilitate) mai mic , pierzand mai putina energie catre exterior prin: radiatie , convectie , conductie. Edited by steliangheorghiu, 22 December 2011 - 11:37. |
|
#1780
Posted 22 December 2011 - 11:51
Inca o jucarie. De la Profesionall. 140 lei cu tot cu transport si cu ramburs.
tamper.png 350.33K 46 downloads |
#1781
Posted 22 December 2011 - 12:58
steliangheorghiu, on 22nd December 2011, 11:37, said: Lyvyoo, Cu tot respectul cuvenit imi permit sa fiu de alta parere. Conform legilor fizice, conductibilitatea termica a materialelor pe care le-ai enumerat este in ordine urmatoarea : cupru , aluminiu , alama sau bronz , otel inox . Stabilitatea termica a boilerului in aceste cazuri este mai mare in cazul materialului "inox" care are un coeficient de transfer termic(conductibilitate) mai mic , pierzand mai putina energie catre exterior prin: radiatie , convectie , conductie. Da...ai dreptate! M-am grabit cu unele consideratii fara sa explic tot ce aveam de zis: problema la Gaggia era alta - varful lor de fiabilitate (la modul peste 10-15 ani) este Gaggia Classic. Acest model are boiler din aluminiu iar elementele de incalzire (pentru ca sunt doua) sunt plasate in exteriorul boilerului, astfel ca un boiler de inox ar fi fost cea mai mare greseala de proiectare, neavand gradul necesar de conductibilitate pentru a transfera caldura apei din exterior spre interior. Practic elementul de incalzire e cea mai scumpa piesa dintr-un espressor casnic si odata compromisa aceasta piesa mai bine iti cumperi alt espressor... Sunt momente in care boilerul poate ramane fara apa din diverse cauze, iar casnicele mici nu au senzor al nivelului de apa. Daca aparatul sta deschis, riscul de burn out (parca asa se cheama) al rezistentei de incalzire este imens! Plasarea in exterior a rezistentei elimina acest risc. Un boiler de inox, avand un grad mic de conductibilitate, grabeste practic moartea rezistentei in acest caz. Evident, sunt lucruri mai mult teoretice, insa se poate tine cont de ele... logatul, on 22nd December 2011, 11:51, said: Inca o jucarie. De la Profesionall. 140 lei cu tot cu transport si cu ramburs. tamper.png Edited by Lyvyoo, 22 December 2011 - 13:10. |
#1782
Posted 22 December 2011 - 13:00
logatul, on 22nd December 2011, 12:51, said: Inca o jucarie. De la Profesionall. 140 lei cu tot cu transport si cu ramburs. tamper.png Ce diametru are jucaria? Materialul INOX ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users