Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7647 replies to this topic

#1405
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 dan_slack, on 30th August 2011, 13:06, said:

Deci sa inteleg ca prin observatie optica, sau chiar tactila, nu poti sa-ti dai seama de calitatea macinaturii?!
Asa cum se vede in poza mea, prea mare diferenta nu este intre ce obtin cu Gaggia MDF pe pozitia 2 sau 3, si ce se gaseste in pachetele de fabrica (Jacobs, Tchibo, Elite etc.).

Optic se pot observa caracteristici ale macinaturii dar nu din poze. Pipaind cafeaua macinata iti dai seama de uniformitate si finete. Din fotografii e foarte dificil...

Daca pe pozitia 2 sau 3 (inteleg ca sunt in capatul "fine") obtii cafea rasnita de marimea Jacobs-ului vidat inseamna ca ai o problema. Adica esti la un pas de unirea cutitelor si macinatura arata ca o cafea de supermarket?!! Daca e asa, probabil ca vanzatorul care nu iti mai raspunde acum la tel., a scapat rasnita pe jos (de aici si cosul acela spart) si e posibil sa se fi descentrat cutitele sau sa se fi deplasat vreo piesa care controleaza pasii de rasnire. Dar asta numai un service poate hotari. Gaggia il are pe Victor, care e destul de ok!

#1406
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006

 Lyvyoo, on 30th August 2011, 14:20, said:

Daca pe pozitia 2 sau 3 (inteleg ca sunt in capatul "fine") obtii cafea rasnita de marimea Jacobs-ului vidat inseamna ca ai o problema. Adica esti la un pas de unirea cutitelor si macinatura arata ca o cafea de supermarket?!! Daca e asa, probabil ca vanzatorul care nu iti mai raspunde acum la tel., a scapat rasnita pe jos (de aici si cosul acela spart) si e posibil sa se fi descentrat cutitele sau sa se fi deplasat vreo piesa care controleaza pasii de rasnire. Dar asta numai un service poate hotari. Gaggia il are pe Victor, care e destul de ok!
Lyvyoo,
Am desfacut si curatat complet rasnita, nu este nicio piesa sparta, deformata etc., cel putin dupa cum vad cu ochiul liber.
Apoi am asamblat-o cu grija la loc, si am reglat astfel punctul de zero (1), incat sa se auda cum se ating putin cutitele la mersul in gol.
Daca le strang mai mult, deja se freaca intre ele prea tare si ingreuneaza mersul motorului...

Poate ar trebui totusi sa merg la service cu ea :confuzzled:

In fine, diseara o mai desfac odata si incerc s-o reglez din nou.
Revin cu vesti.

Multumesc ptr. raspuns!

Dan

#1407
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010
Pentru utilizatorii de Gaggia care sustin ca aluminiul din boiler nu e toxic  sa raspunda la cateva argumente de bun simt :

1.
Ce instalatii de apa potabila din aluminiu au auzit in viata lor .

Stiu oare ca normele UE interzic tevile de aluminiu in orice instalatie de apa potabila ?

Instalatiile de cupru sunt raspandite in toata lumea iar cuprul tratat (carbon free) nu oxideaza la apa fiind indicat de legislatia europeana .

Pana si teflonul e toxic daca trece de 230 grade , de aceea se recomanda sa gatiti la foc mic in tigaile cu teflon.

Cele mai tari par a fi thermoblock-urile cu aluminiu pentru conductie termica  si inox la interior = steel-lined aluminium thermoblock

prezente la multe aparate Saeco . Gaggia prefera aluminiul pentru comportamentul termic sau separat  inoxul pentru lipsa de reactie cu apa si

calcarul . De ce nu le imbina precum Saeco ? De lene , deoarece Saeco a cumparat Gaggia deci nu i-ar costa nimic .

De ce la partile vizibile Gaggia baga cupru cromat iar la cele ascunse aluminiu ordinar ? Pentru marketing.

2.
Peretii corodati ai unui boiler nu inseamna oxidati .

Oxidarea e una - corodarea e alta= aluminiu lipsa din peretii interiori care a trecut in cafeaua voastra - si apoi in creier .

Termenul de cautare ? ? Gaggia corosion ? sau ?Gaggia Galvanic? pe Google o sa uimeasca multi fani Gaggia .

Nu e vorba de aliajul de aluminiu ( prezent si la alte firme ca thermoblock ) ci de amestecul a 2 metale nepotrivite cupru si aluminiu ce

compun boilerul si baza. Partea de aluminiu devine anod iar cea de cupru catod si anodul corodeaza galvanic si intra in dieta noastra.

Datorita combinatiei neinspirate de metale dintre elementul de cupru masiv pe care se fixeaza boilerul de aliaj aluminiu si bolier apare

fenomenul de GALVANIZARE ca intr-o baterie care corodeaza puternic boilerul .

In concluzie :

Marile firme isi vand numele lor si pentru prostimea snoaba  - si fac game ieftina cu mari compromisuri inexplicabile - la o calitate indoielnica .

De exemplu Singer care odata facea masini de cusut exceptionale , acu' s-a bagat la chinezarii ( expresoare , fiare de calcat ... ) si face

masini de cusut proaste din plastic , in China pentru amarastenii nostalgici .

Cand o sa am barul meu la strada - voi cumpara o masina mare profesionala pe care sa scrie Gaggia , pana atunci pot cumpara  doar o carcasa

de plastic , cu o pompa ulka si un boiler "radioactiv" de 2 bani , singurul element tare fiind grupul - cap expresor cu portafiltru din cupru

masiv si cromat - in rest e nevoie de modding la greu .

Edited by archibaldo, 03 September 2011 - 18:26.


#1408
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010

 Lyvyoo, on 29th August 2011, 16:45, said:

E grav atunci!
Orice rasnita e bine sa fie desfacuta la un interval de cateva luni (doua, maxim trei) si curatata de cafeaua care s-a depozitat pe acolo pentru ca rancezeste si cedeaza gustul ranced catre cafeaua proaspat macinata. De aceea cam toate rasnitele sunt construite in asa fel incat sa fie desfacute repede de utilizator. Eu la Cunill-ul meu scot cosul de boabe si invart capacul rotund (cel cu reglajul) spre "gros" pana se desfileteaza (vreo 10 ture) si gata, am cutitul superior la vedere (e prins de acest capac). Urmeaza inca 4 suruburi cu cap in stea care odata desfacute imi lasa accesul lober la cutitul inferior si la camera de unde se arunca macinatura spre gura de iesire.

Cautati pe net tutoriale ca sunt. Timp si chef sa aveti. Pt MDF aici, pentru Ascaso I-Mini aici.


Mai simplu sa-ti adaptezi o mufa conectoare de la aspirator la un orificiu ( evacuare sau iesire ) al cafelei . Daca o desfaci des poti sa o uzezi inutil. Totusi e placut sa-ti mai desfaci jucariile din cand in cand ......

#1409
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Eu unul am preferat cuprul de pe Bezzera :)

Faza e ca se vorbeste mult fara argumente clare, si pe forumurile de afara, fiind un "razboi" mai vechi intre fanii Rancilio Silvia (care spun varianta enuntata de tine despre boilerele Gaggia de aluminiu) si fanii Gaggia (care spun ca boilerul de alama de pe Rancilio oxideaza, se inverzeste si devine toxic). Insa nu am vazut pe nimeni sa ia proba dintr-o apa trecuta prin espressor, sa o duca la un laborator si sa publice pe forum rezultatele. Nu e timpul pierdut, poate sa o faca oricine si din Romania. Analiza aluminiului e in jur de 20 de lei.

Daca nivelul aluminiului sau al altor compusi chimici toxici difera fata de proba initiala atunci se poate merge la judecata chiar. Daca valorile raman constante atunci inseamna ca nu se intampla nimic deosebit. Cum Gaggia se vinde in USA ca painea calda si cum americanii sunt "procesomani" de fel, ar fi trebuit ca in cei 30-40 de ani de aparate casnice Gaggia sa apara interdictie dupa interdictie, daca era vreun pericol la mijloc. Nu e un argument de specialist, mai mult o deductie logica!

Incercati si un search pe grupul Yahoo Gaggia, dupa inregistrare, unde sunt utilizatori din toata lumea si unde s-a discutat cu argumente de ingineri metalurgisti aceasta problema!

Cateva explicatii obiective si aici.

Daca iti deschizi un barulet nu e nevoie sa-ti iei Gaggia! Ei sunt buni pe casnice. La categoria profi si semiprofi ai de ales dintre o multime de alti giganti mai tari!

Edited by Lyvyoo, 04 September 2011 - 21:16.


#1410
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010
DE CE CUTIILE DE BERE SI COLA DIN ALUMINIU SUNT LA INTERIOR ACOPERITE CU O PELICULA TRANSPARENTA CA LA PET-URI ?

DE CE SPECIALISTII DIN INDUSTRIA ALIMENTARA SI NORMELE EUROPENE INTERZIC ALUMINIUL IN CONTACT DIRECT CU ALIMENTELE ?

NU VORBESTE NIMENI DE OXIDARE CA LA CUPRU CI DE CORODARE GALVANICA DINTRE 2 METALE PROST COMBINATE - ..... E CLAR LYVYOO ????  

THERMOBLOCK-URILE DE ALUMINIU DE LA ALTE FIRME  NU CORODEAZA GALVANIC CA LA GAGGIA DEOARECE NU SE COMBINA NEFERICIT CUPRUL CU ALUMINIUL .

CI AU DOAR PROBLEME COMUNE CU DEPUNERI DE CALCAR.



Aluminiul si cuprul oxideaza amandoua - dar impreuna ca la Gaggia (boiler alu +  cap si portafiltru cupru ) nu doar ca oxideaza ci corodeaza galvanic , adica se dizolva ca

anod .


Cat timp ocolesti din nou cuvantul coroziune cu oxidare inseamna ca e intentionat si nu mai comentez deoarece e inutil.


Logica este bazata pe argumente - fiind ratiune (nu intuitie precum credinta sau preferintele) - eu vad in raspunsul tau doar  o logica subiecvtiva fara argumente

- nu comentezi procesul galvanic dintre 2 metale nepotrivite diferit de simpla oxidare a aluminiului ,

si nu ne spui  unde e materia de aluminiu  lipsa din fotografiile cu interiorul boilerelor galvanic corodate , unde aluminiul e mancat de pe peretii bolerului  care raman cu cratere sapate .

INOXUL e inert nu numai la oxidare ci si la depuneri de calcar . Nu am vorbit de alte marci ca sa provoc deranj ci de peocesul fizic . Cuprul folosit la alimente e un cupru deosebit .

Tratamentul special al cuprului CARBON FREE asigură o mare rezistență la coroziune și ca urmare garantează că apa își menține calitatea sa potabilă.

Vezi la tevile de cupru Feinrohren 99,95 % cupru pur nereciclat si tratat CARBON FREE  ca nu oxideaza la interior ca tevile de cupru ordinare .


Eu ti-am dat argumente clare dar tu  ocolesti un raspuns punctual la coroziunea galvanica si dintre cupru si aluminiu si nepotabilitatea apei dintr-o instalatie cu

aluminiu
- ba mai mult spui ca nu ti se par  argumente clare , aici nu e vorba doar de Gaggia ci de alimente si aluminiu -

(numai la puscarie or mai fi tacamuri si vesela  de aluminiu neprotejat macar cu teflon cum erau in autoservirile de pe vremea lui ceausescu sa nu se fure  ) .

Argumentul imbatabil este ca  aluminiul e interzis de normele europene de apa potabila

(si in bucatariile profesionale -unde este agreeat doar  inoxul , in industria alimentara , de bauturi - e interzis aluminiul in contact cu hrana conform normelor UE - pana si

canistrele de colectare a laptelui  numite marmide care erau la comunisti din aluminiu s-au inlocuit obligatoriu cu cele din inox )

MAI MULT DECAT ATAT E COROZIUNEA GALVANICA DOVEDITA CU FOTOGRAFII CARE ARATA CUM ALUMINIUL DIN PERETII BOILERULUI LIPSESTE LASIND PERETII CU GAURELE .

Americanii sunt unul din cele mai proste exemple deoarece au inventat unele dintre cele mai nesanatoase alimente si produse intensive pentru prostime -

argument fiind si filmul "Food, Inc. " care dezvaluie cum marile corporatii ne vand alimente nesanatoase deoarece au o forta economica uriasa si avocati care te trag la

rapundere daca le denigrezi produsul.

Americanii procesomani au alimente cu mai multe E-uri decat europenii - de exemplu Austria unde nu e voie sa adaugi nimic in carne , nici potentiatori , nici conservanti , nici

coloranti .

Edited by archibaldo, 05 September 2011 - 12:25.


#1411
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 archibaldo, on 5th September 2011, 12:56, said:

Eu ti-am dat argumente clare dar tu  ocolesti un raspuns punctual la coroziunea galvanica si dintre cupru si aluminiu si nepotabilitatea apei dintr-o instalatie cu

aluminiu
- ba mai mult spui ca nu ti se par  argumente clare , aici nu e vorba doar de Gaggia ci de alimente si aluminiu -

Eu apreciez preocuparea ta pentru sanatate si nu iti ascund ca si eu am deschis la un moment dat un topic (tot pe Softpedia) cautand un raspuns argumentat despre vreo posibila influenta a aluminiului asupra apei, aici.

Mai mult de atat chiar nu mi-am propus sa explorez subiectul si nici sa caut argumente stiintifice pentru ca nici nu posed Gaggia cu boiler de aluminiu (Evolution si CLassic ar fi in cauza), avand in trecut un Pure (boiler inox), nici nu sunt vanzator de espressoare (ma ocup de cu totul altceva) si nici nu prea ma pricep la chimie.

Insa sunt si eu curios de un raspuns argumentat al unui specialist, pe baza unor probe clare. Probe clare inseamna cifre, parametri, masuratori. Pana atunci, uratenia oxidului de aluminiu va putea fi mereu un subiect de controversa:
Attached File  gaggia_c2.jpg   339K   86 downloads
Ce se vede in poza nu e toxicitate ci doar autoprotectia aluminiului. Nu stiu daca este pur sau tratat cu ceva, asta putandu-se deduce din denumirea materialului utilizat -  "Uni4514" sau poate dintr-un email la Gaggia Romania!

Insa repet, atat timp cat exista laboratoare si in Romania de testare a apei si a materialelor folosite, se poate spune ca trebuie sa ne ingrijoram abia atunci cand vedem niste cifre! Altfel, pentru a ne face o imagine cat mai ok, e nevoie de o confruntare intre specialisti sau pareri specializate.

Pentru cei interesati, la Almaromed (Bucuresti) analiza aluminiului din apa costa 12 lei. Nu uitati sa puneti si aici rezultatele!

Edited by Lyvyoo, 05 September 2011 - 12:24.


#1412
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010
DA E CLAR :    IAR NU NE SPUNE NIMENI UNDE A PLECAT ALUMINIUL DIN GAURELE SI NICI TERMENUL DE COROZIUNE GALVANICA .

TOT DESPRE OXIDARE CARE E MAI PUTIN PERICULOASA SAU POZE CU OXIZI DE ALUMINIU SI DEPUNERI DE CALCAR .

POZA PE CARE O DOREAM  E AIA UNDE SE POLIZEAZA PERETII BOILERULUI SI RAMAN GAURI (CRATERE IN PERETI ) DUPA INDEPARTAREA OXIZILOR SI CALCARULUI .

DECI MATERIA DE ALIAJ DIN CRATERE S-A DUS DE ACOLO . FIINCA TELEPORTAREA E PUTIN PROBABILA RAMANE EXPLICATIA CU CORODAREA .

EU NU SUNT IN BUCURESTI SA FAC ANALIZE  DAR DACA E INTERZIS IN INDUSTRIA ALIMENTARA INSEAMNA CA SPECIALISTII S-AU PRONUNTAT DEJA .

#1413
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Pai cine te pune sa bagi pila in boiler? Ce se vede alb nu este calcar ci oxid de aluminiu (adica protectia) care nu trebuie indepartat. Am vazut pe forumuri oameni care au desfacut boilerul si s-au luat sa-l pileasca sau sa-l racaie cu obiecte ascutite, in ideea de a-l curata de depunerile acelea albe, care raman inclusiv dupa decalcifiere si care, asa cum am spus reprezinta autoprotectia boilerului. Si daca dupa un nr de ani se doreste schimbarea boilerului, piesa nu costa decat 50E!

In orice oras exista laboratoare de analiza a apei, exista institutii de siguranta alimentara, exista oficii ANPC! Abia testele acelea pot fi luate de bune! Teorii ale conspiratiei sunt si despre omul care nu a ajuns pe luna. Exista oricum alternative pentru oricine doreste sa evite cele doua aparate cu boiler de aluminiu, Evolution si Classic, atat de la aceasta marca, cat si din partea celorlalte marci de renume in aparate casnice (Lelit, Rancilio etc.)

Edited by Lyvyoo, 05 September 2011 - 13:36.


#1414
De-LuX

De-LuX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 23.03.2011
Aluminiul se foloseste si la espresoarele ibric! Asta este Krups, si n-am auzit pe nimeni sa zica ceva de ele.Ma refer doar la apa-aluminiu.

Attached Files



#1415
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010
Incearca sa nu mai faci reclama la o marca si antireclama la alta,in plus nu mai scrie cu litere de tipar,si pe cat posibil evita sa faci flame


DECAT SA CONTRAZICETI FARA SA DIFERENTIATI OXIDAREA DE CORODARE - AFLATI DE LA TATAIA  REZOLVAREA PROBLEMEI  :

Solutia gasita este folosirea unui anod de sacrificiu din zinc sau mai bun e anodul de magneziu -  utilizat la mai toate boilerele electrice ca element pasiv ce se consuma impiedicand corodarea galvanica .


Aceasta solutie comuna pentru boilere  electrice instant a fost folosita mai demult  si de o firma mica italiana de espressoare pentru a preintampina corodarea intr-un boiler de aluminiu cu o placuta mica de zinc prinsa pe rezistenta din boiler .


Zincul poate modifica usor gustul apei dar magneziul nu . deci cei cu boiler de aluminiu fixati o placuta de magneziu ( se gasesc aprinzatoare din magneziu pentru camping la 15 ron ) si veti avea doar oxidare nu corodare .

Edited by anaki, 07 September 2011 - 22:02.


#1416
De-LuX

De-LuX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 23.03.2011
archibaldo..."Ce instalatii de apa potabila din aluminiu au auzit in viata lor .
Stiu oare ca normele UE interzic tevile de aluminiu in orice instalatie de apa potabila ? "        La afirmatia asta m-am referit, CA APA POTABILA N-ARE CE CAUTA IN CONTACT CU ALUMINIU! Exact relatia APA-ALUMINIU, dupa cum am specificat.

#1417
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010

 archibaldo, on 7th September 2011, 17:05, said:

Incearca sa nu mai faci reclama la o marca si antireclama la alta,in plus nu mai scrie cu litere de tipar,si pe cat posibil evita sa faci flame

Nu am facut antireclama si mai ales reclama altei firme deoarece nu am laudat nici o firma precum utilizatorul anterior .

Singurul nume de firma pe care l-am scris e Gaggia deoarece numai la ei se intalneste acest proces de coroziune galvanica  .


Cand tu scrii de corodare si ti se rapunde despre oxidare ajungi sa scri cu majuscule sa inteleaga mai bine .

Mai am 2 solutii simple de evitare simple a acestui fenomen de coroziune din care una e mai eficace fiind vorba de curent electric slab care anuleaza si mai bine efectul corodarii

galvanice dar pe care nu le impartasesc deoarece amatorii unei anumite firme nu trebuiesc informati cum sa evite neplacerile fiind considerata antireclama .

Nici cu alte informatii privitoare la modificari utile si ieftine ale expresoarelor pe care intentionam sa le impartasesc nu va voi mai deranja .

Deci fara suparare - utilizatorii de expresoare cu boiler de aluminiu si cap portafiltru din cupru se otravesc cu aluminiu .

A compara cuprul cu aluminiul in privinta toxicitatii e inutil .

Stiti si voi ca distileriile de tuica buna - un fel de espresso din fructe erau din cupru nu din aluminiu .

Iar instalatiile moderne - folosesc exclusiv inoxul desi are o conductivitate termica scazuta - se compenseaza prin aport sporit de energie (rezistente mai puternice ) si prin invelirea intr-o chiulasa - bloc termic de

aluminiu sau cupru la exterior .

#1418
archibaldo

archibaldo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 08.03.2010

 De-LuX, on 7th September 2011, 22:54, said:

archibaldo..."Ce instalatii de apa potabila din aluminiu au auzit in viata lor .
Stiu oare ca normele UE interzic tevile de aluminiu in orice instalatie de apa potabila ? "        La afirmatia asta m-am referit, CA APA POTABILA N-ARE CE CAUTA IN CONTACT CU ALUMINIU! Exact relatia APA-ALUMINIU, dupa cum am specificat.

Nu relatia apa<>aluminiu ci cupru-aluminiu in contact direct ca anod si catod am incriminat-o deoarece are o viteza mult mai mare de corodare - transfer de aluminiu in apa ce actioneaza ca electrolit .

Anodul de sacrificiu din magneziu  este cel mai frecvent utilizat la boilere electrice si la barci pentru a atenua corodarea galvanica . Merge si la instalatii de  cupru nu doar la aluminiu .

Se mai foloseste un camp electric slab  pentru a spori efectul de atenuare - dar trebuie sa sti cum sa pui polii negativ si pozitiv .

Edited by anaki, 08 September 2011 - 17:59.


#1419
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Asta a fost un topic linistit. Cred ca e prima discutie de gen. Chiar daca s-ar face reclama la Krups tot nu ar folosi la nimic. Crezi ca daca ambalezi frumos un cos de gunoi il poti vinde ca espressor?  :roflmaofast: La fel si cazul DeLonghi, Ufesa, Rhonson sau cazul marcilor bune in alte domenii care se arunca si in espresso chipurile - Bosch, Rowenta, Electrolux etc.

In espresso, pe sectiunea casnica la care facem referire aici, marca inseamna Rancilio, Gaggia, Lelit, Isomac, LaPavoni, Ascaso plus o serie de producatori de semiprofesionale casnice, HX si DB, adica Expobar, Bezzera, Izzo, LaCimbali, QuickMill, Elektra, Rocket, Vibiemme, ECM ori giganti ca Faema sau LaMarzzoco. Desigur si pe rasnite exista o lista intreaga...

Ghinionul nostru de tara de lumea a treia, face sa nu avem reprezentata in tara, din toate aceste marci, decat Gaggia. Pe de o parte e bine ca ai garantie romaneasca, pe de alta parte e rau ca nu exista concurenta pe piata. Concurenta inseamna preturi mai mici, calitate a serviciilor mai mare, produse mai bune, acces la inovatiile fiecaruia. Dar nefiind clienti pe segmentul de quality espresso nici potentialii oameni de afaceri nu se gandesc sa investeasca in aducerea unei astfel de marci (stoc, service, angajati, taxe, birocratie, timp).

Interventiile lui archibaldo consider ca sunt utile. Intr-adevar, incearca sa scrii cu litere normale, fara spatierea aia la doua randuri ca sa respectam conditiile de forma. Dar in demersul tau de a dezbate o posibila problema tehnica, indica-ne te rog (inteleg ca lucrezi in domeniul metalelor/chimiei/ingineriei?) ce teste ar putea fi facute pentru ca userii deja posesori sa afle daca se intampla acel fenomen de galvanizare, teste care mai departe sa mearga catre producator sau catre ANPC, in cazul in care se dovedeste ca introduc substante nepermise in apa? Cumva trebuie sa fie o metoda! Totusi cele doua modele la care se face referire, Evolution si Classic, sunt foarte raspandite in Germania, USA, Franta, Australia, UK, Grecia, Italia, Austria, etc. Adica nu or fi tampiti aia din ANPC_ul unor tari asa de dezvoltate!

Vreau sa-mi mai spui ce fac userii cu boiler din alama, cand interiorul se acopera de verde?

Si repet, daca vrei un argument stiintific la galvanizare, te indrum catre grupul international Yahoo de pasionati Gaggia, acolo unde moderator este un inginer metalurgist cu 40 de ani de experienta in domeniu, fiind de altfel si principalul om din Texas care modeaza profesionist espressoare (PID, valva de presiune reglabila etc.) Ar fi o experienta interesanta si pentru ei si pentru noi, pentru ca ai avea un partener de discutii care chiar se pricepe la metale. Este vorba de Tex (ca si user).

Daca ai ponturi pentru modarea espressoarelor, mai mult decat am discutat aici si pe topicul celalalt (In cautarea espressoului perfect) chiar te rog sa le pui pe tapet. Eu unul sunt curios daca mai e ceva pe langa PID, OPV sau SPV.

Edited by Lyvyoo, 08 September 2011 - 13:50.


#1420
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,258
  • Înscris: 17.03.2009

 Lyvyoo, on 8th September 2011, 13:44, said:

Asta a fost un topic linistit.
Asta este si ideea,chiar daca au avut loc discutii contradictorii s-au mentinut niste limite in discutii,si nu a deranjat pe nimeni discutiile despre cine face cafeaua mai buna. :) Totul este ca discutiile sa fie duse cu argumente pertinente si cu respectarea partenerilor de dialog.

#1421
valentinstamate

valentinstamate

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 17.05.2010
Buna tuturor !
După ce am citit tot ce sa scris pe aici ( de vreo doua ori a fost nevoie la mine ) și după câteva răspunsuri nocturne pe blogul lui Liviu,  :D mulțumesc din nou, am cumpărat desigur Gaggia  Evolution . Nu pot să spun ce cafea minunată ( încă nu e expresso că nu am râșniță ) cred că beau ! Folosesc o Lavatza D,Oro și încă nu am site nepresurizate, un tamper  adevărat și deocamdată nici râșnița.  :huh: Acum mai greu este să aleg râșnița. Buget maxim 650. Mi-a plăcut Nuova Simonelli Grinta, parcă o avea ,,bunescu,, și chiar o recomanda cu căldură. Din ce am citit ar fi chiar mai bună decât Rancilo la cuțite, putere și viteza de rotație. Mi-ar place și MDF-ul dar și aici am citit că trebuie tuning la cuțitel înfășurate parcă în teflon. Ascasso pare cea mai indicată dar nu m-am decis. Ce nu înțeleg este tuning-ul. Adică nu macină corect? Sau ce anume î-mi scapă?
Promit să revin dacă mai aveți răbdare să vă povestesc cum am frotat prima data laptele cu zahăr.
Mulțumesc tuturor și numai shot-uri delicioase vă doresc.

#1422
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Nuova Simonelli Grinta a fost acum doi ani singura optiune ok care se gasea pe la noi. Intre timp au intrat in tara si MDF si I-Mini si s-a schimbat treaba. Nuova Simonelli Grinta are pasii de rasnire prea mari si prea putini. Exact ceea ce vorbea hadriano pe topicul celalalt in cazul MDF. Numai ca MDF-ul poate fi modat, Grinta nu cred (sau nu am auzit).
Ca si mecanism de rasnire, clar ca Ascaso I-mini e cel mai ok din gama de rasnite relativ ieftine. Pacat ca reglajul se face in orb, invartind o rotita micuta, asadar neavand o imagine de ansamblu, de unde ai venit si unde te-ai dus cu finetea... Dar chiar si asa, Ascaso I-Mini sau Gaggia MDF sunt incomparabile cu Nuova Simonelli Grinta. E de studiat si Ascaso I1, despre care unii spun ca ar fi peste I-mini (I2) datorita mecanismului metalic din interior si a cutitelor plate dar mai mari  decat cele conice si mici de pe I-mini.
Peste toate insa se afla Mahlkönig Vario, probabil cea mai buna rasnita casnica de pana acum. Se vorbeste si de utilitatea unui Mazzer sau a altei rasnite profesionale cumparata SH, dar ce e profi costa chiar si SH. Totusi, pentru uzul casnic, e bine sa fie variante fara dozator, mai ales daca vorbim de o rasnita profi SH unde dozatoarele sunt imense!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate