|
  |
Cum se lipeste o lucrare de diploma (sau carti in general) |
|
|
|
|
31st October 2007, 10:01
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 31 818

|
doamne ce caraghios... tu cum vrei sa copertezi cu o foaie A4 o lucrare de format tot A4 ?...
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:05
|
Internet Lodger
Grup: Moderators
Data înscrierii: 22-September 03
Locație: Our proud nation's capital
ID membru: 6 584

|
Banuiesc ca poti s-o legi, capsezi, cosi, lipesti, innadesti, ca s-o faci sa fie o singura bucata din multe foi. Dar o sa arate naspa. Cand mi-am facut eu lucrarea, am printat-o color (avea multe imagini, tabele, grafice) pe hartie lucioasa de 200 gr/mp (180 de pagini), i-am facut coperta de piele, m-am dus de doua ori cu coperta inapoi pentru ca nu-mi placeau spatiile dintre randuri si alte mici detalii, pe considerentul ca asta e una dintre putinele modalitati de a-i demonstra comisiei ca te-ai agitat si preocupat pentru lucrarea aia. Oricum nimeni n-o citeste. Crezi ca m-a laudat cineva pentru spectaculoasa abordare si ingenioasa expunere a "Factorilor de risc in destabilizarea familiei"? Nu. Mi-au zis ca lucrarea arata foarte bine, si seful comisiei o pipaia duios si incantat. Le-am facut rezumate celor din comisie, tot asa, color si lucioase, spiralate, si le-am impartit fiecaruia. Prezentarea a fost de inalta clasa, si a atras atentia. Si lucrarea era buna, dar crezi ca a bagat cineva de seama? Cu imaginea admiratiei lor am ramas, si cu satisfactia unui 10. Ca, desi urasc sa spun asta (pentru ca nu sunt adepta aparentelor), prezentarea conteaza foarte mult. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:07
|
Gata cu joaca!
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-September 07
Locație: di la Pomârla
ID membru: 227 838

|
QUOTE (mnezo @ Oct 31 2007, 09:15)  Cotorul, wai. Arunca un ochi aici. Ai că ai omorât-o cu asamblarea aia. Prea complicată și lipsește un element important în postare. Cel mai sigur (și simplu) mod de copertare este broșatul. dar ai nevoie de o imprimantă A3 pentru copertă, și care să imprime pe hârtie mată de minim 250g/m 2. Dacă nu poți imprima coperta în format A3 atunci aplici tehnicile cărții legate. Dar și aici îți trebuie carton de legătorie (mucava), aracet, pâslă, înlocuitori de piele și ceva cunoștințe despre acest domeniu. Și, la tot ce am scris mai sus, îți trebuie scule dedicate. Altfel, cartea ta va ieși ca dracu'... A, și să nu uit, îți trebuie o mașină de tăiat hârtie pentru ca produsul să arate bine. Mă îndoiesc că ai așa ceva pe acasă... Sfatul meu: imprimă materialul și fugi la un meseriaș.
Acest mesaj a fost modificat de Maresalul: 31st October 2007, 10:27
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:43
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 27-August 07
Locație: Bloc
ID membru: 219 652

|
Nu stiu daca am priceput ce vrea dar... Pai, ai putea sa imprimi pe o foaie coperta 1 (fata), pe o alta foaie coperta 4 (spatele) si pe o a treia foaie cotorul (pe mijlocul paginii, landscape). Apoi centrezi ultima foaie pe cotorul lucrarii si le lipeste pe primele doua peste ea. Asa ai putea face coperta.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:48
|
Junior
Data înscrierii: 29-April 07
ID membru: 173 586

|
QUOTE (robertmihaileanu @ Oct 31 2007, 10:43)  Nu stiu daca am priceput ce vrea dar... Pai, ai putea sa imprimi pe o foaie coperta 1 (fata), pe o alta foaie coperta 4 (spatele) si pe o a treia foaie cotorul (pe mijlocul paginii, landscape). Apoi centrezi ultima foaie pe cotorul lucrarii si le lipeste pe primele doua peste ea. Asa ai putea face coperta. deci eu asa m-am gandit: Pun ambele fete+ cotorul intr-un format jpg, care sa traga pe o foaie A4. Apoi nu trebuie decat sa indoi la mijloc, in asa fel ca sa se vada cotorul. Si asa, o sa fie 2 parti+cotorul la mijloc.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:50
|
Junior

|
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:48)  deci eu asa m-am gandit:
Pun ambele fete+ cotorul intr-un format jpg, care sa traga pe o foaie A4. Apoi nu trebuie decat sa indoi la mijloc, in asa fel ca sa se vada cotorul. Si asa, o sa fie 2 parti+cotorul la mijloc. Daca lucrarea e in format A4, nu ai cum sa o "invelesti" tot in A4! Ori nu pricep eu ori nu te exprimi tu corect. Ceea ce spui tu e echivalent cu a inveli o coala cu o alta coala de aceleasi dimensiuni! E absurd!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:53
|
Junior

|
QUOTE (robertmihaileanu @ Oct 31 2007, 10:50)  Daca lucrarea e in format A4, nu ai cum sa o "invelesti" tot in A4! Ori nu pricep eu ori nu te exprimi tu corect. Ceea ce spui tu e echivalent cu a inveli o coala cu o alta coala de aceleasi dimensiuni! E absurd!
Am inteles ca A4 nu se poate cu o imprimanta obisnuita, deci ramane licenta s-o faca meseriasii de la legatorii.
bine, am intrebat pentru o licenta, dar si pentru o carte in general.
Acu m-am referit la un format A5, deci toate foile A4, indoite (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
PS. Scuzati, trebuia sa specific ca ultimele mele raspunsuri, se refereau la carte format A5 | |
Acest mesaj a fost modificat de me_suzy: 31st October 2007, 10:55
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:56
|
Rain Man.
Data înscrierii: 14-April 07
Locație: Buchale City a.k.a Cloaca Maxima
ID membru: 167 350

|
De ce iti bati joc de munca ta tocmai la final cu experimentele astea gen coperti home made?
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 10:59
|
Junior

|
QUOTE (934 @ Oct 31 2007, 10:56)  De ce iti bati joc de munca ta tocmai la final cu experimentele astea gen coperti home made? pai nu-mi bat joc. Imi pun mintea la contributie...gasesc solutii...si refuz sa dau 55 lei atata timp cat (sper) ca ma duce cap'sorul
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:00
|
Active Member
Data înscrierii: 6-February 06
ID membru: 64 882

|
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:53)  Am inteles ca A4 nu se poate cu o imprimanta obisnuita, deci ramane licenta s-o faca meseriasii de la legatorii. Acu m-am referit la un format A5, deci toate foile A4, indoite (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) PS. Scuzati, trebuia sa specific ca ultimele mele raspunsuri, se refereau la carte format A5 tot iti ramane cantul, deci un format mai mare de A4...
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:02
|
Junior

|
QUOTE (carman @ Oct 31 2007, 11:00)  tot iti ramane cantul, deci un format mai mare de A4... Ei, o mai intinde un pic...
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:03
|
Active Member
Data înscrierii: 30-November 04
ID membru: 26 523

|
QUOTE (me_suzy @ Oct 31 2007, 10:48)  deci eu asa m-am gandit:
Pun ambele fete+ cotorul intr-un format jpg, care sa traga pe o foaie A4. Apoi nu trebuie decat sa indoi la mijloc, in asa fel ca sa se vada cotorul. Si asa, o sa fie 2 parti+cotorul la mijloc. Doamne sfinte... (IMG: style_emoticons/default/scared.gif) Si zici ca dai lucrare de licenta? Cum reusesti tu sa invelesti o foaie A4 pe ambele fete tot cu o foaie A4? Te cheama cumva David Copperfield? (IMG: style_emoticons/default/ohmy.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:06
|
Junior

|
QUOTE (carman @ Oct 31 2007, 11:00)  tot iti ramane cantul, deci un format mai mare de A4... Nu chiar. Toate paginile, dupa ce se indoaie, trebuie taiate la margini cam 1 cm. Exact cat este cantul.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:14
|
Active Member
Data înscrierii: 30-November 04
ID membru: 26 523

|
QUOTE (renderman @ Oct 31 2007, 11:03)  Doamne sfinte... (IMG: style_emoticons/default/scared.gif) Si zici ca dai lucrare de licenta? Cum reusesti tu sa invelesti o foaie A4 pe ambele fete tot cu o foaie A4? Te cheama cumva David Copperfield? (IMG: style_emoticons/default/ohmy.gif) Am vazut acum ca ai format A5 Fii atenta cum faci: Te duci si cumperi o foaie format A3 (420mmx297mm) groasa, lucioasa, cum vrei tu... Sa zicem ca lucrarea ta are 2 cm grosime => pentru coperta o sa ai nevoie de o foaie de 149,5mm(fata) + 149,5mm (verso) + 20mm (cantul) + 30mm(marginile de printare) = 347mm lungime si 210mm latime Tdesenezi pe formatul tau A3 un dreptunghi de 347 x 210 si il tai cu un cutter si o rigla, atentie sa tai ingrijit, Faci in Corel sau in Photoshop coperta ta desfasurata apoi o ii dai print, la page size in setarile imprimantei dai Custom (orice imprimanta tre' sa aiba) si specifici formatul 347 x 210, mai faci ce setari e nevoie apoi dai print Atentie cum lucrezi sa arate in final ingrijit
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:17
|
Active Member
Data înscrierii: 6-March 06
Locație: in arms of undertow
ID membru: 68 702

|
Ehm.. adica lucrarea ta e in format A5, scoasa pe foi A4? (IMG: style_emoticons/default/wacko.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:19
|
Junior

|
QUOTE (mnezo @ Oct 31 2007, 11:17)  Ehm.. adica lucrarea ta e in format A5, scoasa pe foi A4? (IMG: style_emoticons/default/wacko.gif) N-ai citit ce-am scris putin mai devreme. S-a rezolvat problema cu licenta, acuma vobeam de o carte obisnuita.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:35
|
Gata cu joaca!
Data înscrierii: 18-September 07
Locație: di la Pomârla
ID membru: 227 838

|
E falsă afirmația asta cu A4 și A5. Nu se fac cărțile după formatul ăsta. De când a dispărut zețăria toată lumea taie carțile după cum îi vine mai ușor. Adună câteva cărți care, după ochi, ar trebui să aibă formatul standard A5. Vei constata diferențe mari, atât la lungime cât și la lățime. Dacă, de curiozitate, măsori blocul de carte o să constați că este mult sub dimensiunile tipice unui format A5. ---- În cazul tău, singura soluție să copertezi un A5 cu un A4 e să micșorezi oglinda paginii. Dar, la sfârșit, vei avea nevoie de mașină de tăiat, pentru "echerare". Nu va ieși nimic cu adevărat atrăgător chiar dacă îți pui mintea la contribuție. Cea mai ieftină soluție e următoarea: - imprimi paginile pentru blocul de carte; - imprimi coperta ținând cont de dimensiunea blocului brut. Pe lungime trebuie să aibă aceeași dimensiune iar pe lățime trebuie calculat 2xlățimea blocului+grosimea cotorului+adaosul pentru echerare, care nu trebuie să fie mai mic de 3 mm. - rogi pe cineva care lucrează într-o legătorie să-ți broșeze lucrarea. Trebuie să aduci și câteva "blancuri" la dimensiunile copertei pentru ca omul să-și regleze mașina. Broșatul la mașină + echerarea nu durează mai mult de 5 minute, dacă are mașina de broșat pe acel format.
Acest mesaj a fost modificat de Maresalul: 31st October 2007, 11:35
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 11:46
|
Active Member
Data înscrierii: 6-February 06
ID membru: 64 882

|
dupa ce inveti sa-ti legi cartea (vezi recomandarile Maresalului!), te poti angaja fara probleme la NASA! atentie la calculul desfasuratei: D=(L1+L2+L3)-2*N*g unde: L1-latimea primei coperte L2-latimea cantului L3-latimea celei de a doua coperte N-numarul de indoirila 90 grade g-grosimea foii 2-coeficient pentru calculul desfasuratei
mai corect este sa folosesti fibra medie...
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|