|
  |
DigiMobil, sa fie adevarat ??? |
|
|
|
|
14th December 2007, 02:11
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 15-March 03
ID membru: 3 238

|
QUOTE (Allex @ Dec 14 2007, 01:28)  Astept pareri AVIZATE... Cand pica alimentarea cu energie electrica, serviciul Digi Mobil va functiona normal? Este prevazuta autonomia retelei Digi Mobil in cazul unor pene de curent? Digi la fel ca si ceilalti operatori GSM vor avea UPS-uri conectate la releele de transmisie - asa ca nu se pune problema sa nu functioneze cand exista pene scurte de curent ! Legat de internet si telefonia fixa, intradevar exista problema asta - inca nu e cate un ups in fiecare cutie din fiecare scara ! daca pt internet nu e o problema atat de mare deoarece oricum cand nu este curent in bloc e clar ca nici pc-urile nu vor functiona, pe partea de telefonie fixa e un aspect deranjant. E posibil insa ca pe viitor sa se rezolve problema asta prin UPS-uri puse la cutiile de pe casa scarilor. (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 02:13
|
Moderator
Grup: Moderators
Data înscrierii: 2-January 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 2 692

|
QUOTE (dinamicdesign @ Dec 14 2007, 01:58)  Eu chiar te-am luat in serios si am crezut ca iti respectai meseria, daca tu nu ai nici un pic de respect fata de ceea ce faci (si pana la urma e treaba ta). Daca tu vrei sa ma iei cu ALO si c Gigel treaba ta, pe de alta parte ce intelegi tu prin "pertinenta" relationand la un forum? Vrei pertinenta? ia si citeste toate comunicatele oficiale. Lasand la oparte faptul ca te-am luat in serios, sa iti spun si tie ce m-a deranjat. Este faptul ca faci o analogie total gresita (RDS-fix gigi.mobil) altfel nu vad de unde ar veni aceasta intrebare. Poate ma insel?
Vorbim limbi diferite, raspunzi unui mesaj pe care nu-l intelegi si nici macar nu-l intuiesti. Straduinta si seriozitatea sunt inutile in acest caz. Te incapatanezi sa-ti demonstrezi ca ai dreptate si ca demersul tau este util. Tot ce ai scris raspunzandu-mi reprezinta OFF TOPIC. Ii rog pe moderatorii acestei arii sa stearga pasajele mentionate. Multumesc. | |
Acest mesaj a fost modificat de Allex: 14th December 2007, 02:14
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 02:20
|
Moderator

|
QUOTE (frioan @ Dec 14 2007, 02:11)  Digi la fel ca si ceilalti operatori GSM vor avea UPS-uri conectate la releele de transmisie - asa ca nu se pune problema sa nu functioneze cand exista pene scurte de curent! Antenele sunt dotate standard, din fabricatie, cu UPS sau aceasta "dotare" ramane la latitudinea operatorului? Daca au renuntat la BT-ul telefoanelor pentru a fi mai ieftine, ma gandesc sa nu fi "taiat" de pe lista si UPS-urile... Totusi, 90% cred ca Digi Mobil are o autonomie de bun simt in timpul penelor de curent. O legatura exista intre reteaua mobila si cea fixa RDS... Am vazut montandu-se o antena Digi Mobil si de la aceasta antena coboara un cablu si se cupleaza la reteaua de fibra optica RDS.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 02:40
|
Member
Data înscrierii: 15-March 03
ID membru: 3 238

|
QUOTE (Allex @ Dec 14 2007, 02:20)  O legatura exista intre reteaua mobila si cea fixa RDS... Am vazut montandu-se o antena Digi Mobil si de la aceasta antena coboara un cablu si se cupleaza la reteaua de fibra optica RDS. Normal ca in cadrul oraselor unde fibra RDS e trasa pe aproape fiecare stalp era inutil sa se mai investeasca in relee de retransmisie. NOC->fibra->Antena GSM sau MC si switch-ul cu management de pe casa scarii.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 02:41
|
Moderator

|
QUOTE (frioan @ Dec 14 2007, 02:40)  Normal ca in cadrul oraselor unde fibra RDS e trasa pe aproape fiecare stalp era inutil sa se mai investeasca in relee de retransmisie. NOC->fibra->Antena GSM sau MC si switch-ul cu management de pe casa scarii. Ei, aici e problema... switch-ul asta nu functioneaza cand pica energia electrica, pentru ca nu este dotat cu UPS.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 03:17
|
Junior
Data înscrierii: 7-September 03
Locație: Timisoara
ID membru: 6 152

|
Nu vad de ce cautam eventuale hibe in dezvoltarea retelei Digimobil. Nu cred ca s-ar arunca vreo companie (putem sa-i zicem chiar multinationala, chiar daca investitiile din alte tari nu se ridica la nivelul celor din Romania) sa investeca intr-o retea de telefonie care sa aiba uptime 50%.
@Allex: UPS probabil va exista acolo unde va fi necesar. La urma urmei costurile de backup de alimentare sunt infime comparativ cu invetitia. Referitor la BT telefoanelor nu pot zice decat merci ca le-au dat si asa, caci e primul operator care da la un "abonament" cu cost 0 telefon 3G, cu camera si slot de card, fie el si 100% chinezesc.
A little offtopic: Cati clienti or fi avut Dialog si Connex la 2 luni, sau chiar un an daca vreti, dupa lansarea oficiala? Probabil putin mai multi decat antene. Care erau la vremea aia tarifele? Imense comparate cu veniturile acelor vremuri.
Nu cred ca are rost sa comparam o retea in curs de dezvoltare, care probabil are aproape 150-200k numere alocate cu mult inainte de lansare cu alte retele mobile din Romania, caci sunt alte vremuri, alt target (cel putin initial), alte preturi etc.
Bafta RDS.
PS: Vodafone inca foloseste circuite de FO de la RDS pt interconectare intre resedintele de judet daca nu ma insel, deci se pare ca sunt suficient de ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 03:25
|
Junior
Data înscrierii: 18-June 05
ID membru: 39 250

|
QUOTE (Allex @ Dec 14 2007, 02:13)  Vorbim limbi diferite, raspunzi unui mesaj pe care nu-l intelegi si nici macar nu-l intuiesti. Straduinta si seriozitatea sunt inutile in acest caz. Te incapatanezi sa-ti demonstrezi ca ai dreptate si ca demersul tau este util. Tot ce ai scris raspunzandu-mi reprezinta OFF TOPIC. Ii rog pe moderatorii acestei arii sa stearga pasajele mentionate. Multumesc.
Ce este de inteles? Tu ai observat ca atunci cand nu ai energie electrica in bloc nu iti mai merge telefonul pentru ca nu mai este alimentat echipamentul din scara. De aici tu presupui ca in acelasi timp cad si echipamentele de retea externw si mai presupui si cum este facuta partea de retea mobila. Si ca sa nu o dam in balarii, tu te-ai intrebat daca au autonomie antenele digi in cazul unor pene de curent, daca nu mai stii ce ai zis reciteste-ti postul! Pe mine nu ma enerveaza parerile tele pertinente ci deductiile tale fara logica pentru mine. Oare antenele celoralti operatori mobili de unde se alimenteaza? Reactia mea nu a fost pe partea de retea ci la ce ai zis:
"Au antenele 3G Digi autonomie in fata unor pene de curent?"
Daca vrei un raspuns nepertinent "AU" daca vrei unul pertinent nu stiu cine iti poate da pe forum si chiar daca ti-ar da nu stiu cat ar fi de pertinent. | |
Acest mesaj a fost modificat de dinamicdesign: 14th December 2007, 03:52
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 06:33
|
Junior
Data înscrierii: 6-February 07
ID membru: 138 777

|
QUOTE (Allex @ Dec 14 2007, 01:06)  Alo, am zis ca NU astept reactii de la Gigei! NU ma intereseaza ce preferi tu, ce combinatii faci si cat de resemnat esti ca penele dureaza putin. Astept un raspuns pertinent legat de functionarea antenelor Digi Mobil in timpul penelor de curent. Este un aspect relativ important. Stiam garantat raspunsul insa ma cheama Gigel. PS. Pui intrebari pe care pana si gigei le stiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 10:17
|
In zona
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 20-January 07
Locație: oltean de la tara
ID membru: 130 264

|
RCS&RDS rupe piata telefoniei mobileCompania a lansat servicii de telefonie mobila 3G in opt orase, la preturi de telefonie fixa. RCS&RDS a lansat serviciul sau de telefonie mobila 3G, DigiMobil, lansat in premiera pentru abonatii sai din Oradea, in alte sapte orase mari din tara, la preturi apropiate de cele ale telefoniei fixe, a anuntat compania. Din noiembrie, serviciul este disponibil, pe linga Oradea, in orasele Timisoara, Craiova, Iasi, Pitesti, Tirgu Mures, Bacau si Bucuresti. RCS&RDS ofera un telefon mobil gratuit, in custodie pe toata durata contractului, abonament gratuit, cartela SIM preactivata si pina la 1.200 de minute lunare gratuite. Exista si o conditie: DigiMobil se adreseaza in prima faza abonatilor RCS&RDS care au fie un pachet de servicii de la companie (cablu, telefonie fixa, acces internet) si abonatilor la serviciul de telefonie fixa RDS Tel. La cei care au deja telefonie fixa, minutele incluse in abonamentele lunare pot fi folosite de catre client atit de pe fix, cit si de pe mobil, fara a plati un abonament suplimentar. Tarifele sint de 0,01 euro/minut in reteaua RCS&RDS fixa si mobila, 0,02 euro/minut pentru alte retele de telefonie fixa (locale si nationale), 0,08 euro/minut catre alte retele de telefonie mobila (cu exceptia Cosmote, unde este de 0,10 euro/minut), 0,08 euro/minut catre retele fixe din unele state ale Uniunii Europene si 0,18 euro/minut catre retele mobile din unele state ale Uniunii Europene. Deocamdata, SMS se poate da doar in reteaua RCS&RDS, iar compania ofera doar servicii de voce, urmind ca in viitorul apropiat sa introduca si servicii de Internet, date si apeluri video specifice 3G. http://www.cotidianul.ro/index.php?id=1639...Hash=563194da3f
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 13:11
|
Junior
Data înscrierii: 3-February 07
Locație: Timisoara
ID membru: 136 986

|
QUOTE (danutz1 @ Dec 14 2007, 10:17)  Of, Doamne! (IMG: style_emoticons/default/ewpu.gif) Cine i-a mai facut si pe astia jurnalisti? Folosirea "î" in loc de "â" trece neobservata pt ca te iei cu mainile de cap atunci cand dai de fraze de genul: "La cei care au deja telefonie fixa, minutele incluse in abonamentele lunare pot fi folosite de catre client atit de pe fix, cit si de pe mobil" sau "Deocamdata, SMS se poate da doar in reteaua RCS&RDS" Pai sa stiti ca eu am auzit ca unii abonati pot sa dea SMS si la vecinii din bloc, dar aia au primit si o basca odata cu telefonul, si din ea dau SMS-urile. Noi, restul, va trebui sa dam alte cadouri de Craciun... Nu a mai auzit nimeni nimic de serviciile de date? Si am o intrebare pentru cei care au (sau au vazut) U120S: citisem aici ca modelul acela nu are browser, setari pt Internet, sau aplicatii Java. In meniu pur si simplu sunt disparute folderele "Games" si "Applications"? Si browserul intern e si el dezactivat? Atunci ce apare in meniul principal in mijloc, pe randul de sus? Si ce functie e asignata tastei soft dreapta? (fara sa intri in meniu, direct din... desktop, daca ii pot zice asa) Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 14:00
|
medicine for the brain
Data înscrierii: 2-March 03
Locație: Köln
ID membru: 3 107

|
QUOTE (moulinex @ Dec 14 2007, 03:17)  A little offtopic: Cati clienti or fi avut Dialog si Connex la 2 luni, sau chiar un an daca vreti, dupa lansarea oficiala? Probabil putin mai multi decat antene. Care erau la vremea aia tarifele? Imense comparate cu veniturile acelor vremuri.
Nu cred ca are rost sa comparam o retea in curs de dezvoltare, care probabil are aproape 150-200k numere alocate cu mult inainte de lansare cu alte retele mobile din Romania, caci sunt alte vremuri, alt target (cel putin initial), alte preturi etc. 1. Connex: ~90 mii, Dialog ~80 la sfarsitul lui 1997. Mult peste asteptari si numar de siteuri. 2. echipamentele telecom erau MULT mai scumpe in 1997 decat acum in 2007 3. preturile erau acceptabile, daca 12 sau 20 USD/luna ti se parea mult la vremea aia (unde aveai si minute nationale incluse sau tarife de 4 ct/min in retea) inseamna ca nu erai in target. 4. UPS-urile nu sunt o chestie ieftina deloc. Grupurile electrogene sunt alea de care crezi tu ca vorbesti si care nu sunt necesare decat rar.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 14:29
|
Junior
Data înscrierii: 11-December 07
ID membru: 258 967

|
Aztazi, 14.12.2007 ora 13, pe blocul de vizavi de al meu, in zona Palatul Copiilor, angajatii RDS montau 3 antene. Am dat fuga la casieria care este f. aprope, dar nimeni nu stia nimic de actiunea de pe bloc, sau nu au vrut sa spuna. Legat de chestiunea cu intreruperile de curent, pot sa afirm ca orice antena pica la o pana de curent. Pe blocul meu sunt amplasate antene de orange care sunt alimentate de la tabloul trifazat de scara si nu sunt dotate cu ups (stiu sigur).
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 16:29
|
Member
Data înscrierii: 29-November 04
ID membru: 26 456

|
QUOTE (Korner @ Dec 14 2007, 14:29)  Pe blocul meu sunt amplasate antene de orange care sunt alimentate de la tabloul trifazat de scara si nu sunt dotate cu ups (stiu sigur). Toate statiile de telefonie mobila (cu esceptia unor micro-cell-uri) au ,in caz de lipsa alimentare retea baterii,care tin pina la 16 ore (pot fi puse oricite dar nu renteaza).Asa ca terminati cu ups-ul sau mergeti pe topicul de pc si lasati dreaq telecomunicatiile .
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 16:34
|
Junior
Data înscrierii: 8-May 05
ID membru: 36 259

|
Eu am acasa modem din care iese cablul pt telefon fix. Modemul se alimenteaza la priza, deci daca dispare curent, dispare si telefon. Exista o alta posibilitate pentru telefon sa mearga fara curent? pt ca asa zicea cineva mai sus
Acest mesaj a fost modificat de alinushi: 14th December 2007, 16:35
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 16:39
|
Senior Member
Data înscrierii: 9-September 03
Locație: Homepedia
ID membru: 6 199

|
conexiunile sunt preluate de alte celule cand cade una din asta, asa ca daca-ti pica tie curentul pe strada o sa te conectezi la antena de pe celalalt bulevard, mare chestie.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 16:49
|
Junior
Data înscrierii: 12-October 07
Locație: CUM SE STERGE UN CONT SP PM VA ROG. SATURAT DE IGNORANTA SI ABUZURI !!!
ID membru: 236 645

|
Anul trecut a fost o pana de curent destul de puternica la noi in oras, a tinut parca o zi sau o zi jumate, nu mai retin exact, dar imi amintesc ca antena de la voda a fost alimentata de un grup electrogen, ca sa asigure comunicarea in oras si in zona noastra.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 16:53
|
Active Member
Data înscrierii: 13-April 04
Locație: BUCURESTI
ID membru: 14 496

|
QUOTE (urbann @ Dec 14 2007, 16:49)  Anul trecut a fost o pana de curent destul de puternica la noi in oras, a tinut parca o zi sau o zi jumate, nu mai retin exact, dar imi amintesc ca antena de la voda a fost alimentata de un grup electrogen, ca sa asigure comunicarea in oras si in zona noastra. Si de unde stim in ce oras locuiesti tu ? (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2007, 18:00
|
Active Member
Data înscrierii: 13-June 02
ID membru: 1 394

|
QUOTE (Korner @ Dec 14 2007, 14:29)  angajatii RDS montau 3 antene. Am dat fuga la casieria care este f. aprope, dar nimeni nu stia nimic de actiunea de pe bloc, sau nu au vrut sa spuna. Cu siguranta stiau casierele; fara aprobarea lor oricum nu s-ar intampla nimic in firma!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|