Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> REGULI importante !

Va rugam sa CAUTATI inainte de a posta. Este posibil sa se fi scris deja despre problema pe care doriti sa o abordati. CITITI regulamentul forumului ! Daca doriti sa incepeti un thread despre o anumita scoala VA ROG sa incepeti denumirea thread-ului la modul: "Scoala X - Clasa Y - oras Z". In acest fel le va fi foarte usor colegilor sa va gaseasca thread-ul si sa posteze in acelasi loc. INTOTDEAUNA mentionati scoala, clasa/grupa si ORASUL. Va reamintim ca raspunderea asupra continutului posturilor apartine EXCLUSIV userilor !

3 V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cum ați schimba ”sistemul”?
m3th0dman
mesaj 27th September 2007, 16:57
Mesaj #19

C2H5OH++;

Grup: Moderators
Data înscrierii: 3-January 07
Locație: Napoca
ID membru: 121 789

Eu, la profilul matematică-informatică aș vrea să fac vreo 8 ore de mate, 8 de info (programare, și pe a 12-a programare orientată obiect), 3 de engleză, 1 de română, 2 de fizică, 2 de chimie (mai multă chimie anorganică), 1 de biologie (doar anatomie) , 2 de sport și 3 opționale (cinematografie, religie, ș.a.), deci în total 30 de ore pe săptămână, în fiecare zi până la 2. Partea rea a r fi că nu prea putea zbura așa ușor de la școală. Acest lucru măcar din clasa a 11-a (ciclul superior), iar în 9-10 ar fi ideal (pentru mine) să fie ceva asemănător cu ciclul superior de acum.
Dacă unui om (fie el si copil) nu îi sunt de ajuns 8 ani pentru a se decide dacă îi plac mai mult materiile umane decât cele reale, nu cred că se va mai decide în curând. Spre exemplu în clasa a 2-a și a 3-a am obținut diploma de matematică (Grigore Moisil), în sistemul de atunci și acum, întra 11-a îmi place matematica.
Faptul că majoritatea celor cu note mari la capacitate merg la matematică-informatică se datorează <<modei>> de a merge la acest profil. Acest profil are un mare avantaj datorită faptului că după absolvirea liceului poți merge la orice facultate, dar unul care a terminat filologie nu (cred că) poate să mearga la politehnică. Dar cei de la filologie sunt avantajați de cei de la mate-info prin faptul că ei nu fac dintr-a 11-a mate, info, fizică, chimie, biologie, dar cei de la mate-info, fac istorie, geografie, filosofie, psihologie.
Go to the top of the page

+Quote Post
ccrst
mesaj 14th October 2007, 00:24
Mesaj #20

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 11-July 07
Locație: In blocu ala mic si verde de respira greu
ID membru: 201 123

Off: la stiinte se face informatica in toti cei 4 ani, nu?

La fizica ne baga pe gat chestii care sunt cu un an ( UN AN!!!) sau chiar doi sau trei (!) inainte de materia la matematica sa ajunga acolo. Ma refer la functii trigonometrice si vectori. Materia e facuta de niste papagali! Chimia (pentru mine) nu e asa nasoala, dar e super repetitiva. Latina ar trebui scoasa din gimnaziu, Ar trebui sa fie 3 ore de sport pe saptamana, chiar daca ar implica o ora in plus pe saptamana, iar in rest ar trebui aplicate chestii mentionate mai sus.

+Quote Post
LauraColt
mesaj 29th October 2007, 20:07
Mesaj #21

Junior

Data înscrierii: 15-September 07
Locație: neverland
ID membru: 226 744

Dida,daca nu s-ar mai fi facut si alte materii decat cele de profil in liceu eu n-as mai fi ajuns la Facultatea de Litere si Stiinte si n-as mai fi ajuns profesoara de romana si engleza.Am avut in liceu o profesoara de romana extraordinara,doamna Paslaru,am invatat la Liceul Agroindustrial Barcanesti-Prahova la profil electro pentru ca nu am luat proba de latina la treapta a2a .Profesoara de istorie,doamna Rusu,mi-a inoculat dragostea pentru a cunoaste mai multe despre aceasta materie desi inainte,datorita idiotului cu care facusem in generala,o uram .
Asa cum spuneam , am avut o profesoara de romana extraordinara si fiecare ora cu dansa era o adevarata aventura .Din cele predate de dansa in liceu eu imi invatam si pentru examenele din facultate.
Nu sunt de acord cu religia care ar trebui sa fie absolut optionala,fiecare avand posibilitatea de a alege .

+Quote Post
Dida
mesaj 31st October 2007, 18:18
Mesaj #22

Passion for rings.

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 25-July 06
Locație: Iași/Botoșani
ID membru: 88 056

Știi ce se întâmplă? Că nimeni nu ia în serios alegerea profilului la liceu.
Mulți se duc la mate info că se intră cu mediile cele mai mari deci asta ar însemna că e cel mai bun, puțini la filo că le place româna sau la chimie bio că vor la medicină. Dacă s-ar schimba cum am explicat în primul post, toți ar fi nevoiți să ia mai în serios etapa asta de trecere în liceu. Te pregătești de teste naționale/teze dar te și gândești, ce-ți place ție, unde ai vrea să mergi, astfel să nu faci materii inutile și doar de umplut orarul.
Acelea trebuiesc făcute, pentru o cultură generală, dar în gimnaziu. Și cred că e suficient. Sau să spunem că și într-a 9a, că e copilul mai mare și mai cu capul pe umeri cică (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Acest mesaj a fost modificat de Dida: 31st October 2007, 18:19

+Quote Post
ciutacu
mesaj 3rd November 2007, 18:15
Mesaj #23

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 11-August 07
ID membru: 213 251

QUOTE (Dida @ Oct 31 2007, 18:18) *
Știi ce se întâmplă? Că nimeni nu ia în serios alegerea profilului la liceu.
Mulți se duc la mate info că se intră cu mediile cele mai mari deci asta ar însemna că e cel mai bun, puțini la filo că le place româna sau la chimie bio că vor la medicină. Dacă s-ar schimba cum am explicat în primul post, toți ar fi nevoiți să ia mai în serios etapa asta de trecere în liceu. Te pregătești de teste naționale/teze dar te și gândești, ce-ți place ție, unde ai vrea să mergi, astfel să nu faci materii inutile și doar de umplut orarul.
Acelea trebuiesc făcute, pentru o cultură generală, dar în gimnaziu. Și cred că e suficient. Sau să spunem că și într-a 9a, că e copilul mai mare și mai cu capul pe umeri cică (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

La varsta de 14-15 ani majoritatea nu isi dau seama ce alegere fac, in acea alegere reflectandu-se viitorul lor.
Ceea ce am aflat de curand este ca la flilologie, din clasa a XI -a nu se face DELOC matematica, iar fizica se face o ora pe saptamana. Cine nu face matematica, nu poate sa spuna ca a trecut prin liceu (parerea mea).

+Quote Post
vladutzuuu
mesaj 4th November 2007, 21:47
Mesaj #24

Junior

Data înscrierii: 28-April 07
ID membru: 173 272

sincer invatamantul in romania este sub orice crtitica..se pretinde copiilor sa fie supra oameni sa invete o gramada de chestii total inutile.
spre exemplu eu sunt la profilul matematica informatica. si la minunata materie informatica se invata numai prostii....cum poti sa ai in programa
programare si alte aberatii knd 90 la suta dintre noi habar nu avem sa formatam un calcultor (ma refer la colegii mei si la mine), accentuez astfel
ideea k la noi teoria are loc sfant si practica nu....in loc sa invete copilul sa faca o gramada de chestii cu calculatorul , sa faca web design
sau other stuff se invatat porcaria de programare kre oricum nu ajuta la nimic in viata , nic chiar pe cei care dau la politehnica...
urmatoarea chestie e romana...eu inteleg k toti trebuie sa dam romana la bac pt k suntem romani , vorbim romaneste etc....dar eu zic o chestie
cei de la biologie chimei au la bac mate 1-2, cei la filo (dak vor sa dea) au mate 1-3 noi inteleg k avem mate 1-1 dar atunci ar trebuis i noi sa avem o proba la limba romana cu mai putin material dekt cei de la filo...in fine sistemul e varza si asta se va vedea in 10-15 ani knd copiii vor fi efectiv scarbiti sa mearga la scoala din cauza faptului k nu se face nimic care sa il atraga.....

Acest mesaj a fost modificat de Lucian_M: 6th November 2007, 15:11
Motivul modificării: Limbaj Irc- next time +10%

+Quote Post
Dida
mesaj 7th November 2007, 20:17
Mesaj #25

Passion for rings.

Data înscrierii: 25-July 06
Locație: Iași/Botoșani
ID membru: 88 056

QUOTE (vladutzuuu @ Nov 4 2007, 22:47) *
spre exemplu eu sunt la profilul matematica informatica. si la minunata materie informatica se invata numai prostii....cum poti sa ai in programa
programare si alte aberatii knd 90 la suta dintre noi habar nu avem sa formatam un calcultor (ma refer la colegii mei si la mine), accentuez astfel
ideea k la noi teoria are loc sfant si practica nu....in loc sa invete copilul sa faca o gramada de chestii cu calculatorul , sa faca web design
sau other stuff se invatat porcaria de programare kre oricum nu ajuta la nimic in viata , nic chiar pe cei care dau la politehnica...

Ai o părere proastă despre informatică. Nu te învață la informatică să deschizi un calculator sau să-l formatezi. Așa cum la fizică nu înveți să repari prize, la bio nu înveți să faci injecții etc.
La obiectul informatică faci programare, diferite limbaje, la TIC cam tot așa, de exemplu înveți să lucrezi pe pachetul Office. Și-ți trebuie pe mai departe dacă te duci la facultate de profil.

+Quote Post
Andreas1
mesaj 9th November 2007, 22:16
Mesaj #26

Active Member

Data înscrierii: 8-October 05
Locație: Where The Neverending Story Ends
ID membru: 49 367

Sistemul e foarte prost conceput.
Parerea mea e ca la liceu ar trebui facute STRICT materii de specialitate+limba engleza,franceza,romana si matematica.
Sunt la liceu economic. Fac 33 de ore pe saptamana. Specialitati sunt 16, adica mai putin de jumatate.

+Quote Post
Dihorul Razboini...
mesaj 25th December 2007, 22:31
Mesaj #27

Active Member

Data înscrierii: 1-October 06
ID membru: 100 047

As scrie pe toate usile: nu este obligatoriu sa ai 10 la toate materiile, dar merita sa incerci. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
zimzi
mesaj 15th March 2008, 18:08
Mesaj #28

Junior

Data înscrierii: 2-December 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 255 171

sistemul nu are nimic. doar elevii sunt violenti. am vizionat un clip pe protv si am fost socat (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
60 de mascati sa fie prezenti in fiecare scoala/liceu avand la ei lanturi, spray-uri si arme cu cauciuc.

...asta as face daca as fi ministrul educatiei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
multumesc.

+Quote Post
zimzi
mesaj 19th March 2008, 13:42
Mesaj #29

Junior

Data înscrierii: 2-December 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 255 171

QUOTE (Dihorul Razboinic @ Dec 25 2007, 22:31) *
1990-2007 : 14 000 000 de romani ucisi. Sa oprim razboiul, sa oprim genocidul impotriva copiilor, sa oprim avorturile! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

de unde pana unde? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
flaviand
mesaj 19th March 2008, 14:05
Mesaj #30

Flavian D. - motan de serviciu

Data înscrierii: 14-September 05
Locație: Brasov
ID membru: 47 083

Probabil e numarul de avorturi din ultimii 17 ani. Ma rog, fiecare cu ale lui.

In ce priveste sistemul de invatamant, da, trebuie schimbate multe:

Trebuie profesori mai buni care sa-si dea interesul si sa puna mai multa pasiune in ceea ce fac.
Trebuie guvernanti care sa faca oprograma mai usoara, bazata mai mult pe practica si care sa dea bani scolilor pentru laboratoarele de practica si salarii decente profesorilor ca sa ii motiveze pe acestia.
Trebuie copii mai civilizati, mai putin rasfatati, care sa respecte profesorii si sa incerce sa invete cat pot de la acestia si sa inteleaga uneori ca si ei sunt oameni cu problemele si nevoile lor.
Trebuie parinti mai responsabili care sa nu mai permita copiilor obraznicii la adresa profesorilor, rasfat si bani la discretie fara nici un minim control asupra situatiei si comportamentului odraslei la scoala.

+Quote Post
bolo
mesaj 19th March 2008, 14:57
Mesaj #31

Active Member

Data înscrierii: 1-November 05
ID membru: 51 934

Prima schimbare care ar trebui facuta ar aceea de a nu mai schimba in fiecare an tipuri de admitere,programe scolare,manuale,metode de evaluare etc.Trebuie o reforma serioasa incepand cu clasa I si terminand cu studiile postuniversitare,un plan pe termen lung.Bineinteles ca nu are cine sa il faca caci avem politicieni de toata jena.

+Quote Post
mitzacutzsiah
mesaj 1st May 2008, 22:18
Mesaj #32

Junior

Data înscrierii: 28-December 07
ID membru: 265 406

eu am o mica problema......nu imi place mai nimica la liceu....adica nici.o materie:|:|:| si cunosc ff multi colegi carora la fel ca mine,nu le place nimica la scoala shi abia asteapta ziua de maine si nu a u habar la ce sa dea la facultate:|:| ...cum pot sa imi descopar vocatia?? .

toate materiile nu mi se par interesante shi,cum probabil toti o sa imi dea dreptate,

MULTE INFORMATII SUNT INUTILE SII ESTE PREA MULTA TEORIE SI PREA PUTINA PRACTICA:|...

+Quote Post
Allexander
mesaj 1st May 2008, 22:58
Mesaj #33

Junior

Data înscrierii: 17-April 08
ID membru: 316 027

Pai ia gandeste-te ce ai raspuns la intrebarea : " Tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare ?" E imposibil sa nu fi fost intrebat! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Poate ti-ai ales profilul gresit cu toate ca diferente mari intre profile nu exista doar daca facem o comparatie intre un profil real cu e matematica-informatica, contabilitate cu un profil uman

&not;&not;&not;&not;

S-au schimbat multe in fiecare an insa fara rezultate! Ar trebui " Inlocuit " sistemul asta

+Quote Post
Free4all
mesaj 2nd May 2008, 09:55
Mesaj #34

Junior

Data înscrierii: 2-May 08
ID membru: 321 384

Eu as fi multumit dak dupa ce se da examenul de capacitate sau tezele alea unice sa existe mai multe profile dar kre sa fie numai cu obiectele care ne trebuiesc...eu de ex sunt la stiinte-sociale dar fac mate,bio,romana lit si nu am nevoie de ele (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

+Quote Post
Ivanna
mesaj 2nd May 2008, 10:54
Mesaj #35

Active Member

Data înscrierii: 10-January 07
ID membru: 125 449

QUOTE (Free4all @ May 2 2008, 10:55) *
Eu as fi multumit dak dupa ce se da examenul de capacitate sau tezele alea unice sa existe mai multe profile dar kre sa fie numai cu obiectele care ne trebuiesc...eu de ex sunt la stiinte-sociale dar fac mate,bio,romana lit si nu am nevoie de ele (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

De unde ai tu habar la 15,16, 17 ani ce "obiecte " iti trebuiesc? Daca ai impresia ca nu-ti place o materie, sau daca ai note mici la o materie ,nu inseamna ca nu t-o trebe mai tarziu, sau ca n-ai putea avea si tu cunsotinte decente la materia respectiva.

+Quote Post
nostradamus_1
mesaj 2nd May 2008, 14:49
Mesaj #36

Junior

Data înscrierii: 19-July 07
Locație: iasi
ID membru: 204 241

QUOTE (mitzacutzsiah @ May 1 2008, 20:18) *
eu am o mica problema......nu imi place mai nimica la liceu....adica nici.o materie:|:|:| si cunosc ff multi colegi carora la fel ca mine,nu le place nimica la scoala shi abia asteapta ziua de maine si nu a u habar la ce sa dea la facultate:|:| ...cum pot sa imi descopar vocatia?? .

toate materiile nu mi se par interesante shi,cum probabil toti o sa imi dea dreptate,

MULTE INFORMATII SUNT INUTILE SII ESTE PREA MULTA TEORIE SI PREA PUTINA PRACTICA:|...

Corect spus....ar trebuie schimbat ceva in sistemul nostru de invatamanat , sa fie mai atractive lectiile, sa fie prezentate interactiv de exemplu: lectiile de pe http://www.intuitext.ro/ si un videoproiector la fiecare clasa nu ar seca ministerul de bani , mai mult studiu individual ,mai multe proiecte colective ,mai multe dezbateri pe diferite teme care ar dezvolta capacitatile oratorii,schimburi de experienta si nu in ultimul rand trebuie schimbata MENTALITATEA profesorilor.

p.s. cine este impotriva sistemului intotdeauna castiga (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Acest mesaj a fost modificat de nostradamus_1: 2nd May 2008, 14:50

+Quote Post

3 V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 17:42
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia