|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
24th September 2007, 16:15
|
|
|
Passion for rings. Grup: Senior Members Mesaje: 2 298 Data înscrierii: 25-July 06 Locație: Iași/Botoșani ID membru: 88 056 |
Sunt de acord că trebuie predate și învățate toate materiile (până și desen, muzică etc.) până la liceu (adica primară + gimnaziu) pentru a ne forma o cultură generală. Mă gândesc totuși ce bine ar fi ca apoi, la liceu, fiecare să-și aleagă profilul și să opteze pentru materiile pe care îl interesează mai departe (mă rog, asta ar presupune și ca fiecare să se gândească la viitor, când unii văd numai distracții acu...) De exemplu de ce fac eu istorie în liceu, religie sau chimie? (am pus aleatoriu, istoria și chimie că nu-mi plac deloc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Fac în gimnaziu cât să am habar de câte ceva. Știu că ideea mea ar presupune predarea materiei de liceu în clasele de gimnaziu, dar ar fi mai indicat. Poate mai greu... Elevii s-ar pregăti mai intens și mai bine pe ce au de mers mai departe. Ar avea mai multe ore de fizică - 6 de ex. (cei care vor să meargă la politehnică sau știu eu...) decât să aibă 2-3 + religie + sport + filozofie. De ce să fac în liceu (în care se presupune că ar trebui să mă hotărăsc + pregătesc pentru pasul următor - facultatea) istorie și chimie care nu-mi plac, am și prof aiurea la chimie care nu ne scoate din 5 când timpul pierdut cu ele (da! e pierdut!) pot face încă 2 laboratoare de info? Am 4 ore de română anul ăsta. Profa zice că oricum suntem în urmă cu materia, tre să ne pregătim și pentru bac, să mai venim și sâmbăta pt. ceva pregătire. Cea de mate și ea va mai face sâmbăta. La engleză am 2 ore, tot nu ajung pt cei cu oral la bac. Dar noi tre să facem religie, geogr., istorie, chimie... Acest mesaj a fost modificat de Dida: 24th September 2007, 16:17 |
|
|
|
24th September 2007, 18:10
|
|||
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 391 Data înscrierii: 10-January 07 ID membru: 125 449 |
|
||
|
|
|||
24th September 2007, 18:31
|
|
|
Passion for rings. Grup: Senior Members Mesaje: 2 298 Data înscrierii: 25-July 06 Locație: Iași/Botoșani ID membru: 88 056 |
Da, am înțeles. Cam ai dreptate cu profilele. Cei cu note mari se duc toți la mate info. Am colegi care într-a 9a nu știau să deschidă un calculator, au învățat pe parcurs, dar când îi întrebai de ce aici ziceau că e cel mai bun profil. Și na... (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
Eu l-am ales că ador matematica. Și programarea nu aveam de unde s-o știu bine (în gimnaziu n-am făcut programare) dar bănuiam că o să-mi placă (văzusem la câțiva cam ce fac, erau enigme pentru mine dar mă atrăgeau). Ar fi o idee să se desființeze profilele dar mă gândesc să fie o libertate în a alege materiile. De exemplu, fiecare tre să aibă 35 de ore făcute la sfârșitul săptămânii. Dar să se poată alege. Bine, asta ar însemna oarecum interzicerea a mai mult de 3 ore de sport pe săptămână (că toți ar alege sportul sau altceva ușor). Și ar mai însemna desființarea claselor. Adică fiecare catedră (de rom., mate, etc.) să aibă sala ei, să programeze cumva orele (de la x la y, clasele de-a 10. de la y la z a 12a.) Mă rog, poate pare incoerent ce spun eu, ar fi mult de lucrat și de organizat corect. Dar în final ideea e să nu obligi un elev să facă o materie care nu-i place, n-a înțeles-o (unii ajung la liceu cu mari lapsusuri din gimnaziu - vina lui sau a profului, nu contează, dar dacă la liceu dă de un prof sever îl lasă corigent. pt ce?) și n-are de gând s-o urmeze mai departe sub nici o formă. |
|
|
|
24th September 2007, 19:10
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 089 Data înscrierii: 19-June 07 Locație: Patagonia :P ID membru: 192 883 |
as scoate muzica si desenu' din start. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) eu sunt la mate-info si as mai scoate si o ora de fizica(ca am 3 pe saptamana) si o ora de sport(cine vrea sa stea la sport poate sa stea si 10 ore-eu nu am timp).
LE: si istoria Acest mesaj a fost modificat de CFR: 24th September 2007, 19:12 |
|
|
|
24th September 2007, 21:19
|
|
|
as scoate muzica si desenu' din start. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) eu sunt la mate-info si as mai scoate si o ora de fizica(ca am 3 pe saptamana) si o ora de sport(cine vrea sa stea la sport poate sa stea si 10 ore-eu nu am timp). LE: si istoria Primele 2 le faci a 9a și a 10a. Cu fizica și istoria sunt de acord. Cu sportul nu, atunci eu am pauză de masă (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Glumesc. Acest mesaj a fost modificat de Dida: 24th September 2007, 21:19 |
|
|
|
24th September 2007, 21:33
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 533 Data înscrierii: 20-May 06 ID membru: 78 406 |
Nu tu schimbi sistemul, sistemul te schimba pe tine.
"Ei" nu pot fi schimbati (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif) |
|
|
|
24th September 2007, 21:34
|
|||
|
|
||
|
|
|||
25th September 2007, 06:16
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 089 Data înscrierii: 19-June 07 Locație: Patagonia :P ID membru: 192 883 |
Primele 2 le faci a 9a și a 10a. Cu fizica și istoria sunt de acord. Cu sportul nu, atunci eu am pauză de masă (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Glumesc. ziceam sa se scoata din a 5-a (IMG:style_emoticons/default/notangel.gif) primele 2(muzica si desenu). niciodata nu mi-au placut si le-am considerat o....pierdere de timp. |
|
|
|
25th September 2007, 07:30
|
|
|
AVAILABLE Grup: Moderators Mesaje: 4 732 Data înscrierii: 2-July 06 Locație: CLUJ ID membru: 84 692 |
eu zic sa nu mai faceti scoala deloc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
25th September 2007, 09:08
|
|
|
|
|
|
|
25th September 2007, 09:32
|
|
|
scorpie bătrână Grup: Moderators Mesaje: 4 471 Data înscrierii: 25-October 06 Locație: BV ID membru: 104 865 |
Didisor, scumpo, pune-ti problema altfel: de ce nu-ti place chimia, sau istoria? Nu cumva din cauza ca-ti sunt predate de niste indivizi care habar n-au cum sa predea, si habar n-au de pedagogie? Gandeste-te bine. Aveam in generala o profa de bio care confunda niste chestii pe care le stiam de-o vesnicie (bine, mama e farmacista, probabil eu stiam la sase ani mai multa botanica decat ea), in schimb era un pedagog foarte bun. Cum, necum, te facea sa iubesti biologia. Si am avut in liceu un prof de mate, foarte bun matematician dar un pedagog de tot rahatu'. Programa scolara era pentru altii, nu se ocupa decat de cei cu aptitudini deosebite la mate, si care m-a pierdut de client tocmai din cauza asta (si in generala voiam sa ma fac si eu profa de mate, stiam mate si-mi placea enorm). Problema este mai degraba la oameni, decat la materii. Exista clase intregi care nu suporta fizica, si clase care iubesc istoria. Crezi ca din cauza ca au aceleasi gusturi, sau datorita modului cum le e predata?
Daca ar fi sa schimb ceva din programa, as face in asa fel incat sa nu se intample, vorba Ivannei, sa lucrezi la fizica cu planuri inclinate cand tu la mate abia faci fractii si n-ai auzit de geometrie. |
|
|
|
25th September 2007, 09:39
|
|
|
Și asta e adevărat. Chimia o fac de la început (a 7a) până acu a 12a cu același individ nebun.
Oricum aveam oroare dacă se schimba proful printr-a 9a sau a 10-a și venea una/unul care vroia să facă școală cum trebuie și ne lăsa corigenți pe toți că adevărul ăsta e, suntem varză toți. Fizică...ce să zic. Proful de acu explică el oarecum, dar mie mi se pare chineză... eu am goluri din gimnaziu și tot de atunci nu mai suport fizica. La lucrări ne dă teorie de nota 5 și în rest probleme. Dacă n-aș învăța teoria aia, aș lua numai 3. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ne-a dat o dată doar probleme. Am stat 15 minute cu ochii în foaie, am încercat ceva, nu mergea, i-am dat lucrarea și l-am întrebat dacă pot învăța la altceva (aveam teză la mate a doua zi). Mi-a zâmbit și m-a lăsat. Am luat 2 atunci. O dată se uita prin catalog și mi-a zis: "Andreea, dar de ce nu înveți tu la fizică? Uite ce note ai în rest.. La mate cum iei 10 și la fizică sub 5?" Istoria nu mă atrage deloc. O învăț mecanic, când e nevoie, dar a doua zi o uit. Acest mesaj a fost modificat de Dida: 25th September 2007, 09:42 |
|
|
|
25th September 2007, 09:49
|
|
|
scorpie bătrână Grup: Moderators Mesaje: 4 471 Data înscrierii: 25-October 06 Locație: BV ID membru: 104 865 |
Și asta e adevărat. Chimia o fac de la început (a 7a) până acu a 12a cu același individ nebun. Oricum aveam oroare dacă se schimba proful printr-a 9a sau a 10-a și venea una/unul care vroia să facă școală cum trebuie și ne lăsa corigenți pe toți că adevărul ăsta e, suntem varză toți. Fizică...ce să zic. Proful de acu explică el oarecum, dar mie mi se pare chineză... eu am goluri din gimnaziu și tot de atunci nu mai suport fizica. La lucrări ne dă teorie de nota 5 și în rest probleme. Dacă n-aș învăța teoria aia, aș lua numai 3. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ne-a dat o dată doar probleme. Am stat 15 minute cu ochii în foaie, am încercat ceva, nu mergea, i-am dat lucrarea și l-am întrebat dacă pot învăța la altceva (aveam teză la mate a doua zi). Mi-a zâmbit și m-a lăsat. Am luat 2 atunci. O dată se uita prin catalog și mi-a zis: "Andreea, dar de ce nu înveți tu la fizică? Uite ce note ai în rest.. La mate cum iei 10 și la fizică sub 5?" Istoria nu mă atrage deloc. O învăț mecanic, când e nevoie, dar a doua zi o uit. Nu-i chiar asa. Am facut in generala fizica cu o individa pe care o ascultam doar cat era nevoie ca sa notam de cate ori spune "potoliti-va-ti", "linistit-va-ti" si altele asemenea. Eram evident pamant la fizica. In liceu s-a prins profa ca habar n-aveam si s-a apucat sa ne explice tot, de la inceput. Si acum imi place fizica. La chimie nu ma scotea diriga din opt, chestie care ma enerva ingrozitor (opt era in opinia mea "nota tocilarilor nedotati"), asa ca am pus mana pe carte si am invatat tot. In liceu am facut chimia cu alta idioata, pe care o ascultam ca sa notam perlele ei ("voi credeti ca n-oi fi tampita sa va las corigenti, da' sunt!", "ai pierdut sarcina!" etc), dar deja era prea tarziu. Stiam chimie, si-mi placea. Profesurul conteaza foarte mult, dar si elevul are un cuvant de spus. |
|
|
|
25th September 2007, 10:29
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 391 Data înscrierii: 10-January 07 ID membru: 125 449 |
Fizică...ce să zic. Proful de acu explică el oarecum, dar mie mi se pare chineză... eu am goluri din gimnaziu și tot de atunci nu mai suport fizica. La lucrări ne dă teorie de nota 5 și în rest probleme. Dacă n-aș învăța teoria aia, aș lua numai 3. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ne-a dat o dată doar probleme. Am stat 15 minute cu ochii în foaie, am încercat ceva, nu mergea, i-am dat lucrarea și l-am întrebat dacă pot învăța la altceva (aveam teză la mate a doua zi). Mi-a zâmbit și m-a lăsat. Am luat 2 atunci.Istoria nu mă atrage deloc. O învăț mecanic, când e nevoie, dar a doua zi o uit. Exact despre ce vorbeam. Un copil la 12 ani, cand incepe sa faca fizica nu are suficinta rabdare, nu are cunostinetle de matematica necesare ca sa inteleaga fizica. La 12 ani, cand auzi expresii de genul : "proprietati fizice", "proprietati chimice" ," toate unitatile alea de masura","resort","elasticitate" si alte si alte prostii care sunt in programa de a-6a ramai pur si simplu socat, ti se blocheaza creierul, e impotriva firii sa inveti si sa intelegi ceva. Ce doamne intelege unu de a-6-a ce-i ala resort, sau elasticitate. Pt el sunt ozn-uri. Si atunci avem 2 categorii de copii aici: cei care nu pot fi convinsi sa invete mecanic aceste notiuni, fara sa inteleaga nimic si cei care de frica parintilor, profesorilor invata tipuri de probleme, formule si cica ei sunt aia care stiu fizica in gimnaziu. Aia care au lasat balta fizica ajung la liceu si sunt complexati ca ei nu stiu fizica si in plus au impresia ca nu le place. La fel se intampla si cu chimia. Copilul la varsta aia nu intelege cuvintele,pt el expresia "proprietati fizice" sau "proprietati chimice" nu spune absolut nimic, pe cand unui adult ii da o idee despre ce ar fi vorba. De asta eu as scoate astea 2 materii din gimnaziu. Am ajuns si eu la liceu bota la fizica si chimie, cu toate ca la matematica ma descurcam excelent. In liceu, cu 3 ani de fizica si 2 de chimie facuti pe degeaba, am continuat traditia si nu invatam nimic la astea 2 materii, habar nu am daca mi-ar fi placut vreuna dintre ele sau daca as avea talent la una din ele. Noroc ca si la noi la fizica ne dadea teorie de nota 6 sau 7 cand era in toane bune. In felul asta media mea la fizica nu era mai mare de 7. Si noua ne-a dat odata o teza doar cu probleme si am luat 3 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . LE: zicea cineva mai sus ca ar trebui sa se scoata desenul si muzica. Mi se pare o protie sa se scoata. Ce ai vrea sa fie in locul lor? Astronomie? Procese stohastice? Probabilitati? Materiilea alea nu trebe scoase, is de 1000 de ori mai utile decat fizica, chimia, biologia de gimnaziu! Acest mesaj a fost modificat de Ivanna: 25th September 2007, 10:34 |
|
|
|
25th September 2007, 14:53
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 61 Data înscrierii: 24-July 07 Locație: Suceava ID membru: 206 033 |
eu una as face la liceu urm lucru:
22 de ore trunchi comun (cunostinte elementare de romana, mate, engleza, istorie, geogra, fizica, chimie, bio etc) + 10 ore complet la alegerea elevului (individual, nu gen profil) care sa completeze orele din trunchiul comun (daca te intereseaza matematica, mai faci de ex. inca 2-3 ore). a 2a limba straina sa fie inclusa in orele optionale si sa se desfinteze clasele. sa se faca ca la americani si sa fie numai colegi pe ora respectiva. |
|
|
|
25th September 2007, 15:07
|
|
|
Am ajuns si eu la liceu bota la fizica si chimie, cu toate ca la matematica ma descurcam excelent. In liceu, cu 3 ani de fizica si 2 de chimie facuti pe degeaba, am continuat traditia si nu invatam nimic la astea 2 materii, habar nu am daca mi-ar fi placut vreuna dintre ele sau daca as avea talent la una din ele. Noroc ca si la noi la fizica ne dadea teorie de nota 6 sau 7 cand era in toane bune. In felul asta media mea la fizica nu era mai mare de 7. Si noua ne-a dat odata o teza doar cu probleme si am luat 3 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Same here. De asta proful mă întreabă uneori de ce nu învăț la fizică. Ce să-i zic, că vorbește în chineză? (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Chiar faza cu resortul e adevărată!! Nu știu ce au profii ăstia în minte, dar cuvântul resort nu-i des întâlnit la vârste mici. Nici părinții acasă nu-l folosesc. Sau scripete. Și preda el și explica, bla bla bla restortul. Încercam eu să-mi imaginez, când ajungeam acasă întrebam de mama. Ce e resortul, cum arată etc. La chimie am 5 maxim 6 media. Nu doar eu ci toată clasa. A încheiat și 4 în semestre. La fizică depinde, tot așa, de toane. Uneori reușesc să fac de 6-7 la lucrări, alteori mai pune el la sfârșit o notă pe caietul de teme (8-9 sau 10) și tot iese ceva. Dar când mă gândesc așa, anul trecut astea 2 m-au tras în jos. Și răstoarnă destul situația o medie de 5. În rest stăteam perfect. |
|
|
|
25th September 2007, 15:59
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 052 Data înscrierii: 4-February 07 ID membru: 137 821 |
Sunt de acord că trebuie predate și învățate toate materiile (până și desen, muzică etc.) până la liceu (adica primară + gimnaziu) pentru a ne forma o cultură generală. Mă gândesc totuși ce bine ar fi ca apoi, la liceu, fiecare să-și aleagă profilul și să opteze pentru materiile pe care îl interesează mai departe (mă rog, asta ar presupune și ca fiecare să se gândească la viitor, când unii văd numai distracții acu...) De exemplu de ce fac eu istorie în liceu, religie sau chimie? (am pus aleatoriu, istoria și chimie că nu-mi plac deloc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Fac în gimnaziu cât să am habar de câte ceva. Știu că ideea mea ar presupune predarea materiei de liceu în clasele de gimnaziu, dar ar fi mai indicat. Poate mai greu... Elevii s-ar pregăti mai intens și mai bine pe ce au de mers mai departe. Ar avea mai multe ore de fizică - 6 de ex. (cei care vor să meargă la politehnică sau știu eu...) decât să aibă 2-3 + religie + sport + filozofie. De ce să fac în liceu (în care se presupune că ar trebui să mă hotărăsc + pregătesc pentru pasul următor - facultatea) istorie și chimie care nu-mi plac, am și prof aiurea la chimie care nu ne scoate din 5 când timpul pierdut cu ele (da! e pierdut!) pot face încă 2 laboratoare de info? Am 4 ore de română anul ăsta. Profa zice că oricum suntem în urmă cu materia, tre să ne pregătim și pentru bac, să mai venim și sâmbăta pt. ceva pregătire. Cea de mate și ea va mai face sâmbăta. La engleză am 2 ore, tot nu ajung pt cei cu oral la bac. Dar noi tre să facem religie, geogr., istorie, chimie... Exact la asta m-am gandit si eu joi cand am avut prima ora de chimie din anul acesta si am scris de ne-au sarit capacele o gramada de informatii aprofundate despre nici nu mai stiu ce substanta , informatii care cu siguranta nu reprezinta nici un interes pentru mine si nici vreo utilitate pentru profilul pe care il am . Deci concluzia ar fi ca daca ne-am lepada de o gramada de materii inutile ar putea da randament la materile importante (importante pentru profilul de specialitate al fiecaruia) si cei care invata mai putin . |
|
|
|
25th September 2007, 16:03
|
|
|
eu una as face la liceu urm lucru: 22 de ore trunchi comun (cunostinte elementare de romana, mate, engleza, istorie, geogra, fizica, chimie, bio etc) + 10 ore complet la alegerea elevului (individual, nu gen profil) care sa completeze orele din trunchiul comun (daca te intereseaza matematica, mai faci de ex. inca 2-3 ore). a 2a limba straina sa fie inclusa in orele optionale si sa se desfinteze clasele. sa se faca ca la americani si sa fie numai colegi pe ora respectiva. Exact. (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) Cam la asta mă refeream și eu, problema lor cum se organizează bine. Ce ar mai fi rău e atunci când îți pică mate și geogra de ex. la aceeași oră și trebuie să alegi. Dar n-ar trebui să pice aceeași clasă (mă refer la nivelul la care ești, a 9a, 10a etc) la aceeași oră. Să-și aleagă elevul. |
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 23rd November 2009 - 13:05 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |