Sunt proaspat posesor al unui Tamron 70-300 (urmare a parerilor citite de pe aici si de prin alte parti). Ce pot sa zic despre el: referitor la constructie, montura este de plastic (mai nou) si obiectivul se extinde al naibii de mult. La 300mm focalizat la 0.95m cu parasolar arata aproape ridicol. Totusi piesele nu au joc (inca) si e oricum mai bine construit decat kitul (de fapt nu stiu ce e mai prost construit decat kitul). Focalizarea e relativ inceata si mai da gres uneori in sensul ca incepe cautarea in partea gresita si abandoneaza cand ajunge la o extrema dar asta e valabil numai pentru conditii de iluminare slabe. Cum au mai zis si altii, atunci cand gaseste focusul poti sa fii sigur ca l-a gasit.
Cat despre calitate optica, well... cred ca se poate caracteriza drept multumitoare. Parerea mea este ca am nimerit o copie relativ buna chiar daca la 300mm e un pic cam soft. Aberatii cromatice sunt cand pe verde cand pe rosu...asta este...fara poze la crengi cu cerul pe fundal cu apertura deschisa la maxim (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) .
Pareri subiective legate de folosirea unui astfel de obiectiv - primul cu focala asa mare folosit de mine: e mare si greu (fata de 50 1.8 (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) ) si oboseste mana relativ repede (nu ajuta nici gripul de doi lei de la 400D). La 300 mm imaginea joaca in vizor destul de tare si asta cand esti odihnit. Nu stiu cum o sa fie dupa ce ai urcat muntele si vrei sa mai faci si niste poze. Sistemul de macro cu switchul ala e destul de enervant insa cat dai atata face. Alte chestii nu imi mai vin in minte acum.
As posta niste exemple dar tot ce am a trecut prin ACR si a incasat si niste sharpen. Daca vrea cineva sa vada totusi sa zica...
Acest mesaj a fost modificat de ARC: 23rd January 2008, 18:38