|
  |
Despre Usi Metalice, De care ? |
|
|
|
|
23rd October 2008, 14:41
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
Bravo, tata! Cred ca aceeasi baieti au venit si la mine acu cativa ani, cam asa au decurs lucrurile si la mine; eu n-am mai pus si inchidere suplimentara Maco, am considerat ca e destul Mottura cu inchidere in 4 puncte
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd October 2008, 23:27
|
Junior
Data înscrierii: 15-February 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 66 212

|
QUOTE (decanu @ Oct 23 2008, 13:03)  Pana la urma s-a optat pentru usa Maco, cumparata de la Hofbauer. PRETUL: - usa cu dimensiune la comanda, o yala Mottura + una Maco: 1590lei - montajul : transport, demontat usa veche, montat usa noua 200lei Total 1790 lei MONTAJUL Lucrarea a durat 1h 50' pe ceas. Baietii de la firma au lucrat foarte bine si repede si au lasat curat dupa ei (au sters pana si usa de praf si de resturile de mortar). Dupa ce s-a scos tocul vechi a ramas cadrul de beton. In el au dat gauri in stanga si in dreapta. In gauri au batut bare din fier beton de care au sudat usa. Au facut reglajele la usa ca sa se inchida bine - putin fortat, ca sa calce bine pe garnitura. In tocul usii au bagat vreo 2-3 galeti cu mortar (desupra usii am completat cu niste bucati de caramida). Au finisat frumos iar pe exterior au insurubat pervazul, asa ca afara se vad numai mici urme ca usa a fost schimbata. In casa trebuie tras un glet ca sa arate perfect, dar nu arata foarte urat. IMPRESII Totul a decurs foarte bine. Echipa a venit la ora stabilita (ba chiar cu cateva minute inainte). Usa functioneaza bine. Mie mi-au placut cum au lucrat. Nu au pierdut vremea de loc. Caramizi a trebuit sa aduc eu. SFATURI Luati masura usii corect, scotand putin pervazul actual, ca sa puteti masura exact golul din perete. Sa aveti pregatite cateva caramizi cand schimbati usa, pentru a umple eventualele goluri mari ramase dupa montaj. Rugati sa foloseasca mortar in loc de spuma (daca montati cu alte firme). Incercati sa luati usa pe dimensiunea golului, chiar daca e mai mare decat dimensiunea standard. Daca spatiul ramas dupa montarea usii e prea mare, cei de la firma nu asigura umplerea cu mortar, si va trebui sa gasiti alt meserias care sa termine lucrarea.
Bun venit in randul posesorilor de usi Maco multumiti :-)
Desi am luat usa mea de la o alta firma (Mans), mult mai scumpa (dimensiune pe comanda, in doua canaturi si evident la pretz mai maricel decat al tau) si baietii care mi-au facut mie montajul au lucrat corect si au facut curatenie dupa ei - semn ca Maco nu lucreaza chiar cu oricine. Si eu am Mottura + suplimentara Maco - care e foarte utila cand intri in casa si nu mai trebuie sa bagi cheia in broasca sa incui, e suficient sa incui cu incuietoarea Maco cu buton. Iar cand plec de acasa ma simt mult mai linistit ca eventualii amatori au de trecut de doua incuietori si nu de una singura...
Am usa cam de doi ani si pana acum n-am avut probleme cu ea.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd October 2008, 23:29
|
Active Member
Data înscrierii: 8-February 08
Locație: in between
ID membru: 285 824

|
Usa mea Maco a inceput sa scartie cam urat ...
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 11:10
|
Junior
Data înscrierii: 31-August 06
ID membru: 94 508

|
QUOTE (geo13ana @ Oct 24 2008, 00:29)  Usa mea Maco a inceput sa scartie cam urat ... Exista un spray pentru lubrifiat. Cred ca e mai comod de folosit la tipul de balamale pe care il are usa... Incearca sa ungi balamalele. Spray-ul de care zic are si un pai subtire care se poate monta, pentru precizie. Tubul parca are un capac rosu si un fel de leu stilizat, negru (cam ca sigla de la Mega Image). Cred ca l-am cumparat din Brico. Partea cu paiul e foarte folositoare, de exemplu, sa ungi butucul cand intra greu si cheia face zgomot. Incercati, sa vedeti diferenta... A... inca un lucru bun. La mine (cel putin) usa e prinsa in 4 balamale: practic cea de sus e dublata. Lucru foarte bun, pentru ca usa e grea, fata de cea de la Bayler in dimensiune standard. SFAT Completez lista de sfaturi pentru cei care for sa-si schimbe usa. Daca nu aveti gresie in dreptul usii, rugati sa va monteze tocul putin mai sus, ca in viitor sa se poata puna gresie, si usa sa se deschida. Deasemeni, la finisari, trebuie avut grija la zona din dreptul balamalelor: am intalnit situatia in care mesterii au pus gresia si, cum era normal, au pus si plinta. Plinta era pusa pana langa tocul usii, perpendicular pe usa, in asa fel incat usa nu se mai deschidea complet pentru ca se oprea in plinta. Am scos plinta si usa s-a redeschis complet.
Acest mesaj a fost modificat de decanu: 24th October 2008, 11:20
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2008, 15:46
|
Junior
Data înscrierii: 31-August 06
ID membru: 94 508

|
Spray-ul se numeste "Grifon". Iar desenul (un grifon stilizat) este alb.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th November 2008, 19:15
|
Active Member
Data înscrierii: 23-November 06
Locație: intr-o altfel de lume decat cea sperata
ID membru: 111 239

|
Faina e Maco. Mi-am montat-o si eu (intr-un final). Un stejar reusit !
Ce m-a surprins placut: fiind mai lata cu 10 cm (pe comanda) , i-au mai pus sus o balama in plus! Se pare ca e o firma care se se respecta.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd November 2008, 23:10
|
Junior
Data înscrierii: 6-May 08
ID membru: 323 287

|
mi-am propus sa-mi cumpar o usa metalica de apartament . m-am uitat pe la mine prin oras si in afara de "turcisme" ar fi reprezentative 2 tipuri de usi mai "rasarite" si ..nu prea scumpe : BEYLER si MEGADOOR , recunosc as inclina pentru a 2 -a dar fara sa stiu nici un fel de detalii tehnice daca cineva are informatii despre cele 2 si ma poate sfatui i-as ramane recunoscator | |
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 05:43
|
Active Member
Data înscrierii: 31-October 02
Locație: Bucale
ID membru: 2 279

|
QUOTE (ap59 @ Nov 23 2008, 00:10)  m-am uitat pe la mine prin oras si in afara de "turcisme" ar fi reprezentative 2 tipuri de usi mai "rasarite" si ..nu prea scumpe : BEYLER vai de capu meu, da' tu ne dai exemplu de cele mai veritabile turcisme, urațisme, sluțisme; daca ai ocazia sa vizitezi bombele de blocuri de prin ferentari ai sa vezi ca toti locuitorii de-acolo au exact distrugeri de usi de care tocmai intrebi (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) pune mana si citeste threadu asta de la capat inainte sa mai formulezi si alte minunatii (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 12:02
|
Junior

|
QUOTE (christig @ Nov 23 2008, 05:43)  vai de capu meu, da' tu ne dai exemplu de cele mai veritabile turcisme, urațisme, sluțisme; daca ai ocazia sa vizitezi bombele de blocuri de prin ferentari ai sa vezi ca toti locuitorii de-acolo au exact distrugeri de usi de care tocmai intrebi (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) pune mana si citeste threadu asta de la capat inainte sa mai formulezi si alte minunatii (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) sincer sunt pus in incurcatura de ce spui tu... am citit ce scrie aici . MACO este f buna ( dar nu exista la mine in oras) . baron best imperial si alte variatiuni pe aceeasi tema cu pret de 400 - 600 am citit = nu sunt bune. asa ca am cautat ce am eu in orasul meu ( ceva produs eventual in romania ) si am gasit MEGADOOR ( www.megadoor.ro la targoviste ) BEYLER ( www.beyler.ro vanatori judet galati ) amandoua produc in limita cerintelor mele ( tabla de 1 mm si toc de 1,5 mm , vopsea electrostatica - nu-mi plac aplicele de MDF- umplutura usa din vata minerala si la un pret < 1000 ron am postat aici ptr a afla lucruri despre sistemul de inchidere al celor doua usi ( despre care recunosc nu stiu nimic ) si care sa ma hotarasca ce sa-mi cumpar
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 13:29
|
Active Member

|
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 17:09
|
Junior

|
QUOTE (christig @ Nov 23 2008, 13:29)  cu tot respectu' :matale nu ai treaba pe-acasa? am inteles ca nu-ti plac d.p.d.v. estetic de prima data , desi topicul asta e plin de posturi care te contrazic (de ex : http://forum.softpedia.com/index.php?showt...lice&st=162 ) ma rog , eu nu sunt manelist si chiar imi place design-ul unora dintre usile despre care vreau sa aflu mai multe cred ca am fost foarte clar : eu vreau doar sa aflu mai multe despre sistemele de inchidere aferente usilor de la BEYLER si MEGADOOR ( pentru ca altele nu am in oras ) atata tot ( eventual experiente cu...) daca ai ceva de spus relevant spune daca nu ... anybody else?
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 17:19
|
Active Member

|
pai scuza ma, cum sa am treaba cand vad ca vii cu usi mai rasarite beyler de e plin tot ferentariu (sper ca stii ce e aia ferentari) de ele; chiar nu trebuie sa te mai intereseze incuietorile la modelele alea ca si conservele au tabla mai groasa (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bigyellowgrin.gif) sfatul meu e sa ti cauti o masina si sa ti iei un maco din cel mai apropiat town care are asa ceva; si uita de porcariile alea de beyler.
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 17:37
|
Junior

|
QUOTE (christig @ Nov 23 2008, 17:19)  pai scuza ma, cum sa am treaba cand vad ca vii cu usi mai rasarite beyler de e plin tot ferentariu (sper ca stii ce e aia ferentari) de ele; chiar nu trebuie sa te mai intereseze incuietorile la modelele alea ca si conservele au tabla mai groasa (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bigyellowgrin.gif) sfatul meu e sa ti cauti o masina si sa ti iei un maco din cel mai apropiat town care are asa ceva; si uita de porcariile alea de beyler. sunt convins ca daca ai face efortul minim de a accesa cele doua adrese de web pe care le-am dat mai sus ai putea incepe sa ai indoieli in legatura cu estetica acestor usi ( de ex : http://www.megadoor.ro/usi_metalice_prestige1.html ) eventual incercand mental sa faci o comparatie cu amintirile pe care le ai din ferentari... ( pe de alta parte intr-adevar gustul estetic nu se discuta ) totusi am o nedumerire din ce "town" apropiat sau mai indepartat iti cumperi conservele cu tabla mai groasa de 1mm sau 1,5 mm?
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 17:52
|
Junior
Data înscrierii: 13-November 08
ID membru: 388 311

|
Daca vorbiti cumva de siguranta eu va recumand mai degraba o incuietoare buna. Sunt sigur de ceea ce spun. Puteti sa aveti chiar si trei yale pe o usa, daca nu stiti ce sa luati cu siguranta ca usile astea scumpe de care voi vorbiti sunt mult mai tentante pentru cei ,,dibaci'' decat turcismele. Personal va recomand o singura yala pe usa dar de foarte buna calitate !
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 18:19
|
Junior

|
Am doua usi Maco - asadar nu pot fi acuzat de "manelism" :-) Cu toate acestea, nu mai departe de ieri am remarcat noua usa Beyler a unui vecin si chiar am studiat-o din exterior un pic. Sincer mi s-a parut mult mai "aratoasa" decat Maco-ul meu finisat cu autocolant... Era vopsita in camp electrostatic si, ca finisare in ansamblu parea mai faina decat ale mele Maco.
Ca sa nu fiu inteles gresit, majoritatea Beyler-elor arata cam maneliste, dar cu perseverentza se gasesc si modele OK ca aspect.
In ce priveste siguranta acestora - nu stiu ce sa spun. Din cate am vazut ele vin cu sistemele lor proprii de inchidere, nu monteaza la cerere incuietori mai babane gen Mottura & co. Nu ii dau seama cat de bune sunt shieldurile, dar presupun ca o eventuala schimbare a cilindrilor cu unii atigaurire & antirupere ajuta in cazul unor shielduri mai slabutze.
Si inca ceva - este important si montajul usii - sa fie cu scoabe infipte in zidarie si sudate de tocul usii, iar golul dintre toc si zidarie umplut cu ciment. Montaj prost poate fi si la o usa Maco, iar daca discutzi cu baietii sunt sigur ca si un Beyler poate fi montata corect - desi la momentul cand cautam o usa metalica si fusesem la Beyler imi spusesera ca ei monteaza numai si numai cu spuma, nici vorba de ciment si sudura.
Oricum, grosul spargerilor se da asupra sistemelor de inchidere, adica a broastelor (shield, butuc etc.) si nu asupra usii in sine.
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 18:48
|
Junior

|
QUOTE (adrianboy @ Nov 23 2008, 18:19)  Am doua usi Maco - asadar nu pot fi acuzat de "manelism" :-) Cu toate acestea, nu mai departe de ieri am remarcat noua usa Beyler a unui vecin si chiar am studiat-o din exterior un pic. Sincer mi s-a parut mult mai "aratoasa" decat Maco-ul meu finisat cu autocolant... Era vopsita in camp electrostatic si, ca finisare in ansamblu parea mai faina decat ale mele Maco.
Ca sa nu fiu inteles gresit, majoritatea Beyler-elor arata cam maneliste, dar cu perseverentza se gasesc si modele OK ca aspect.
In ce priveste siguranta acestora - nu stiu ce sa spun. Din cate am vazut ele vin cu sistemele lor proprii de inchidere, nu monteaza la cerere incuietori mai babane gen Mottura & co. Nu ii dau seama cat de bune sunt shieldurile, dar presupun ca o eventuala schimbare a cilindrilor cu unii atigaurire & antirupere ajuta in cazul unor shielduri mai slabutze.
Si inca ceva - este important si montajul usii - sa fie cu scoabe infipte in zidarie si sudate de tocul usii, iar golul dintre toc si zidarie umplut cu ciment. Montaj prost poate fi si la o usa Maco, iar daca discutzi cu baietii sunt sigur ca si un Beyler poate fi montata corect - desi la momentul cand cautam o usa metalica si fusesem la Beyler imi spusesera ca ei monteaza numai si numai cu spuma, nici vorba de ciment si sudura.
Oricum, grosul spargerilor se da asupra sistemelor de inchidere, adica a broastelor (shield, butuc etc.) si nu asupra usii in sine. multumesc adrianboy , am sa tin cont de sfaturile pe care mi le-ai dat ( montaj si siguranta ) multumesc si pentru precizarile despre estetica ( ai dreptate modelele mai noi au inceput sa fie simple ,vopsite electrostatic si uneori in nuante acceptabile ) si totusi am scotocit acest topic in cautare de informatii despre usile MEGADOOR , dar nu am gasit decat intrebari fara raspuns ...( marturisesc ca imi plac mai mult ) , nu este nimeni care sa dea o parere relevanta? ( ma intereseaza sistemul de inchidere si variantele pe care le are)
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 18:55
|
Junior
Data înscrierii: 13-November 08
ID membru: 388 311

|
La usa va rog sa ma credeti ca nu are importanta in cate puncte se inchide . Cea mai importanta este yala. Mult mai tentatnta pentru cei ,,dibaci'' este o usa scumpa decat una normala. Personal mi se pare o prostie mare sa dai 15 mil pe o usa cand poti sa iti iei una de 5 mil si de restu sa iti pui o alarma. Este mult mai sigur si mai ieftin.
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd November 2008, 19:25
|
Junior

|
Am zis ca nu stiu de Megadoors si - surpriza - cand m-am uitat acum pe situl lor mi-am recunoscut usa de la beci (acolo am luat cea mai ieftina usa cu doua incuietori pe care am gasit-o in acel moment si la care se facea montajul corect, cu scoabe, sudura si ciment). Feroneria si butucii usii mele sunt turcesti si in afara de faptul ca a mea arata cam de manelist pare destul de bine lucrata.
Detaliile tehnice si instructiunile de montaj ce apar pe site par ok (e drept ca dau ambele variante si cimentu si spuma, clar ca cimentul e de preferat). Cred ca daca schimbi butucul / butucii de 2 bani cu care vine ea cu unul de calitate antigaurire (cel mai important) si antirupere ai o usa ok. Si sunt de aceeasi parere si in cazul Beyler, care parca arata mai bine decat Megadoors, dar eu nu stiu toate modelele lor, asa ca poate sunt si Megadoors ok.
Cat despre alarma, inainte de a-mi pune usa metalica aveam o usa din lemn si alarma. Alarma se putea opri din exterior, inainte de a intra, printr-o mini-telecomanda. Asadar, un eventual hotz ce ar fi deschis usa ar fi declansat din prima secunda sirena (si nu cu temporizare ca la majoritatea alarmelor) si ar fi fugit. Ei bine, in cazul meu nu s-au speriat deloc de sirena, au inceput sa loveasca cutia alarmei de au spart-o, au zmuls ceva fire ce intrau si ieseau din ea si pana la urma a tacut... Desi treaba se intampla in miezul zilei, nu au fost deloc intimidati si, evident, ca doar suntem in Romania, niciun vecin nu a auzit nimc...
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|