|
  |
Analizele gratuite, <_< |
|
|
|
|
30th August 2007, 00:03
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: IASI
ID membru: 193 866

|
QUOTE(crz @ Aug 30 2007, 01:00)  Ma deranjeaza ideea de a le face cand vor ei. Daca m-am nascut in iulie trebuie neaparat sa mi le fac atunci?!
Si ma mai deranjeaza si faptul ca vor sa lase impresia de "binefacatori". Wow, ce facem noi ptr oameni, ii trimitem la analize GRATUITE. Desi oricum ti le poti face, atata timp cat iti platesti asigurarea aia obligatorie.... nu trebuie sa le faci atunci, poti sa le amani nu te-ai obisnuit inca cu impresiile oamenilor? (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) )
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 00:06
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 6-March 06
Locație: in arms of undertow
ID membru: 68 702

|
| @Fr3ak: unii din noi vor sa mai si moara. In rest, subscriu la ce`a zis crz, ca zice bine. Plus cine stie ce comisioane s`au luat din diferite parti pentru toata campania asta. Personal consider ca faceau mult mai bine daca suplimentau bugetul pentru medicamente compensate/gratuite pentru cei care chiar au nevoie decat sa`i testeze pe toti, sanatosi sau nu. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 11:07
|
Membru Senior
Data înscrierii: 19-July 05
Locație: Großwardein
ID membru: 41 833

|
QUOTE(crz @ Aug 30 2007, 01:00)  Ma deranjeaza ideea de a le face cand vor ei. Daca m-am nascut in iulie trebuie neaparat sa mi le fac atunci?! Si ma mai deranjeaza si faptul ca vor sa lase impresia de "binefacatori". Wow, ce facem noi ptr oameni, ii trimitem la analize GRATUITE. Desi oricum ti le poti face, atata timp cat iti platesti asigurarea aia obligatorie.... Omu, nu toată lumea își permite să-și facă nici măcar o banală analiză de sânge și urină. Preferă să mai pună pe masă ceva din banii ăia. Gândește-te că din 24 de milioane de români, nici jumătate nu-s în situația ta financiară. Noi stăm pe net și discutăm, dar cei care au într-adevăr ceva de spus, nu au nici măcar acces la internet să-și spună părerea. Mie-mi convine să-mi dea gratuit, oricum îmi fac analizele anual, mă doare în cot când mi le fac, acum a trebuit să le fac chiar înainte de a pleca în vacanță, aveam deja biletele de autocar cumpărate când mi-a venit invitația. Nu m-a deranjat, am stat într-adevăr 2 ore la coadă asta pentru că am fost chiar în prima lună. Așa că lasă vrăjelile, nu te du, te ia urgența, că și aia-i gratuită. Poate mai reușești să și infectezi câteva persoane cu hepatită doar pentru că ți s-a depistat prea târziu. (doamne ferește, nu mă înțelege greșit, nu-ți doresc asta) QUOTE(mnezo @ Aug 30 2007, 01:06)  @Fr3ak: unii din noi vor sa mai si moara. In rest, subscriu la ce`a zis crz, ca zice bine. Plus cine stie ce comisioane s`au luat din diferite parti pentru toata campania asta. Personal consider ca faceau mult mai bine daca suplimentau bugetul pentru medicamente compensate/gratuite pentru cei care chiar au nevoie decat sa`i testeze pe toti, sanatosi sau nu. Nu schimba subiectul, nu am zis că prefer asta față de medicamentele compensate. Nu-mi convine nici ca taxa de viciu să fie investită în fumători. Să le-o dea celor care chiar au nevoie, eu mă pot lăsa și fără medicamente și doftori de fumat și oricine poate dacă vrea. Pune în balanță ce pierzi și ce câștigi cu analizele gratuite. Oricum, nu e obligatoriu. Dacă ați fi citit cu atenție scrisoarea, nu ar mai exista topicul ăsta, și asta demnonstrează cât de inculți îs unii. Dacă nu vrei, nu mergi și gata. Dar când o să ai într-adevăr nevoie, o să le faci la preț dublu decât până acum deoarece probabil o să scumpească analizele tocmai ca să se folosească lumea de ocazie. În rest, să fiți sănătoși.
Acest mesaj a fost modificat de Fr3ak: 30th August 2007, 11:09
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 11:24
|
prajitoare
Data înscrierii: 28-November 04
Locație: bucuresti
ID membru: 26 412

|
citez din scrisoare: " Programul se va desfasura pina in septembrie 2008. daca din motive obiective nu v-ati prezentat la medic in luna in care v-ati nascut, solicitati reprogramarea" care-i problema? e greu de priceput ca tot tam-tamul cu luna in care te-ai nascut e ca sa le fie lor mai usor sa intocmeasca si sa tina o evidenta, nu-i asa? In plus, pe minister si implicit e ministru il doare in fund de starea mea sau a voastra de sanatate. Toata povestea e ca sa inchida gurile si sa ia ochii unor anumite categorii sociale, ca vezi doamne " vai, uite ce face ministerul pentru noi, sa-i ajute dumnezeu". Daca ar fi fost o chestie atit de importanta si de maxim interes national, atunci ar fi fost OBLIGATORIE, nu credeti? Din moment ce nu te obliga nimeni sa te duci nicaieri, ce tot comentati atit? De parca n-ati primi zilnic nspe mii de pliante de la carrefour, cora, reader's digest, felicitari de la primar, anunturi de cumparat/inchiriat in bloc, etc...pe care le aruncati foarte frumos, nedeschise, la cosul de gunoi. Nu cred ca si pentu alea va agitati atita. Mare scofala, o hirtie in plus sau in minus.
Acest mesaj a fost modificat de rox: 30th August 2007, 11:25
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 12:07
|
Membru Senior

|
QUOTE(rox @ Aug 30 2007, 12:24)  citez din scrisoare: In plus, pe minister si implicit e ministru il doare in fund de starea mea sau a voastra de sanatate. Asta așa e, dar nu înseamnă că pentru noi nu e benefic. Adică pe noi ne interesează starea noastră de sănătate...mă rog, pe unii. Plus că programul se desfășoară sub pretextul unui sondaj, ce-i ciudat că ministrul nu se bate în piept că „Na, vă dau să fie gratuit” ci zice acolo că vezi doamne „Vreau să știu cum vă aveți cu sănătatea”. Complet gratuit n-o să aveți analize decât dacă vă duce salvarea și trebuie să vă verifice înainte de o intervenție chirurgicală. A...și dacă donați sânge, dar la ce oameni văd aici, cam rari ăștia.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 12:17
|
prajitoare
Data înscrierii: 28-November 04
Locație: bucuresti
ID membru: 26 412

|
QUOTE(Fr3ak @ Aug 30 2007, 13:07)  Asta așa e, dar nu înseamnă că pentru noi nu e benefic. Adică pe noi ne interesează starea noastră de sănătate...mă rog, pe unii. Plus că programul se desfășoară sub pretextul unui sondaj, ce-i ciudat că ministrul nu se bate în piept că „Na, vă dau să fie gratuit” ci zice acolo că vezi doamne „Vreau să știu cum vă aveți cu sănătatea”.
Complet gratuit n-o să aveți analize decât dacă vă duce salvarea și trebuie să vă verifice înainte de o intervenție chirurgicală. A...și dacă donați sânge, dar la ce oameni văd aici, cam rari ăștia. pai iti dai seama ca pentru cei pe care-i intereseaza starea lor de sanatate nu e mare chestie, ca de obice ei isi fac singuri analize, nu trebuie sa astepte sa le dea ministerul. Pe de alta parte, pe unii ii intereseaza dar din varii motive nu pun in aplicare ( gen bunicii mei de la tara pentru care dispensarul e la vreo 5 km si pt analize ar trebui sa se duca in oras la vreo 25 km, sau persoane care nu au conditii financiare), si pentru care initiativa MS e una benefica in ideea ca " hai domne', o data pe an si gratuit, de ce sa nu?". Oricum, nu cred ca exista cineva cit de cit responsabil si serios care sa refuze cu buna stiinta o vizita la medic, macar pentru o tensiune si o evaluare generala a starii de sanatate, ca niciodata nu strica si in plus e mai usor sa previi decit sa tratezi. La faza cu sondajul as avea eu cite ceva de comentat, dar ...na ( iti dai seama ca la unii ar fi tinut si chestia cu " na va dau sa fie gratuit sa vedeti ce ministru bun si preocupat de starea voastra de sanatate sunt", cel putin la oamenii de la tara sau la pensionari, da' ideea cred ca era sa-i "prinda" si pe cei mai putin naivi, asa ca strategia merge)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 12:18
|
Junior
Data înscrierii: 24-May 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 183 675

|
| Sunt off-topic. Cam cat costa un set de analize complet (sange) la o clinica privata, fara trimiteri, invitatii sau alte alea? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 12:31
|
Member
Data înscrierii: 27-February 06
ID membru: 67 721

|
Sicer nu mie frica sa le fac dar naveti idee cat stau la coada la medic de familie cat stau acolo sa ma cert k se ia coada si ca intra copii mici si gravide bla bla...de aia n-am chef,mai bine e acasa (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) )
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 12:31
|
Membru Senior

|
QUOTE(rox @ Aug 30 2007, 13:17)  pai iti dai seama ca pentru cei pe care-i intereseaza starea lor de sanatate nu e mare chestie, ca de obice ei isi fac singuri analize, nu trebuie sa astepte sa le dea ministerul. Pe de alta parte, pe unii ii intereseaza dar din varii motive nu pun in aplicare ( gen bunicii mei de la tara pentru care dispensarul e la vreo 5 km si pt analize ar trebui sa se duca in oras la vreo 25 km, sau persoane care nu au conditii financiare), si pentru care initiativa MS e una benefica in ideea ca " hai domne', o data pe an si gratuit, de ce sa nu?". Oricum, nu cred ca exista cineva cit de cit responsabil si serios care sa refuze cu buna stiinta o vizita la medic, macar pentru o tensiune si o evaluare generala a starii de sanatate, ca niciodata nu strica si in plus e mai usor sa previi decit sa tratezi. La faza cu sondajul as avea eu cite ceva de comentat, dar ...na ( iti dai seama ca la unii ar fi tinut si chestia cu " na va dau sa fie gratuit sa vedeti ce ministru bun si preocupat de starea voastra de sanatate sunt", cel putin la oamenii de la tara sau la pensionari, da' ideea cred ca era sa-i "prinda" si pe cei mai putin naivi, asa ca strategia merge) Da ia pun în balanță câți oameni stau la țară, câți oameni își permit să-și facă analize. Am mai spus, noi de aici, probabil ne permitem, dar problema românului de oraș e că nu vede în ce sărăcie se află toată țara. Fără să fiu discriminator, dar eu numai la televizor am văzut ce înseamnă sărăcia (aia grea, că nici pe mine nu mă dau banii afară din casă), dar pe lângă ce văd în jurul meu, nu mă consider deloc sărac. Habar n-avem câți oameni trăiesc de pe o zi pe alta, când și ai mei trebuie să-și calculeze bine cheltuielile ca să nu rămână fără mâncare pe masă. Cu toate astea, nu mă consider sărac. Doar pentru că știu că pentru fiecare om ca mine, mai sunt 4 oameni cu un sfert din condițiile mele, dacă nu mai puțin. Asta fără să mă uit la etnii, zone sau vârste. Mi se pare normal ca ministrul să-și facă reclamă, că din asta trăiește, dar dacă acea reclamă aduce ceva beneficiu, deja-i mai bine ca o promisiune în gol. Aștept următorul pas.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 19:50
|
Active Member
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: IASI
ID membru: 193 866

|
va zic eu ca romanii imediat sar cand e ceva gratis: si in cazul asta; cred ca era o coada de 50 de persoane cand am fost sa imi fac si eu analizele astea si nu era cine stie ce laborator central sau cunoscut. acum ramane de discutat cat sunt luate in serios de laboratoare. adica chiar fac ceva cu sangele ala sau zic la nimereala: unu bolnav, doi sanatosi?
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2007, 22:49
|
Member

|
Mie imi e rau cand ma gandesc la coada si scandal stau la medicul de familie (IMG: style_emoticons/default/sleep.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd September 2007, 13:57
|
Membru Senior

|
E cea mai nașpa scuză pe care am auzit-o până acum. Mai bine zici că ți-e frică de ace sau că ești hemofilic.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd September 2007, 21:24
|
Active Member
Data înscrierii: 27-September 05
ID membru: 48 412

|
@Freak,
Eu mi-am facut analizele moca. Si, din cate am inteles, orice om care are un job legal (deci care plateste acea asigurare de sanatate obligatorie) are dreptul la un set de analize pe an.
Banuiesc ca nu s-a schimbat nimic de toamna trecuta si pana acum...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2007, 09:16
|
Member

|
Care si-a mai facut analezele?? (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2007, 09:19
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

|
eu, peste o luna ultima oara le-am facut acum 3 luni si era totul ok
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2007, 09:20
|
Member

|
QUOTE(spare-me @ Sep 5 2007, 10:19)  eu, peste o luna ultima oara le-am facut acum 3 luni si era totul ok Anlezele se fac o data la un an..acum ai facut tu acum 3 luni si faci iar?? (IMG: style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2007, 09:33
|
Junior
Data înscrierii: 29-March 07
Locație: Vezi pe verso
ID membru: 160 891

|
nu se merita efortul, or sa bage cateva analize care cred ei, ca au o limita(nu de alta, dar sunt bosorogi care stau sa moara intr-o luna doua si trebuie sa faca analize complete), dupa asta o sa te duci la o anumita clinica unde este repartizat doctorul de familie respectiv, si sa vezi dureri de cap dupa aia ... cine a facut analize stie de ce clinicile private au succes ... deci, strange niste bani, si peste cateva luni du-te la o clinica privata sa-ti faci toate analizele, si cu rezultatele te duci la doctorul de familie, stiu, costa bani, dar e vorba de sanatatea ta asa ca nu esti statul sa umbli cu jumatati de masura ...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2007, 09:39
|
Member

|
QUOTE(Yehppael @ Sep 5 2007, 10:33)  nu se merita efortul, or sa bage cateva analize care cred ei, ca au o limita(nu de alta, dar sunt bosorogi care stau sa moara intr-o luna doua si trebuie sa faca analize complete), dupa asta o sa te duci la o anumita clinica unde este repartizat doctorul de familie respectiv, si sa vezi dureri de cap dupa aia ... cine a facut analize stie de ce clinicile private au succes ... deci, strange niste bani, si peste cateva luni du-te la o clinica privata sa-ti faci toate analizele, si cu rezultatele te duci la doctorul de familie, stiu, costa bani, dar e vorba de sanatatea ta asa ca nu esti statul sa umbli cu jumatati de masura ... In final,cineva de partea mea....Domnul mi te-a trimis (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|