|
chestia cu adormitul la volan o judeci gresit. tocmai, ca se poate produce brusc si instantaneu.
am constatat pe pielea mea venind din germania, cand eram pe autostrada in austria. eram putin obosit, dar mai dormisem, bausem cafea si totusi la un moment dat am sesizat ca nu ma mai concentrez, pur si simplu timp de o secunda, cu tot efortul meu de concentrare nu mai puteam sa ma coordonez, aveam senzatia ca am atipit pt o secunda, iar in momentul imediat urmator tresaream si aveam tendinta sa bruschez comenzile. dupa ce mi s-a intamplat de 2-3 ori am cautat prima parcare ca sa ma culc, dar cum mai era de mers pana la prima parcare am mai avut momente de somnolenta. cu toate ca ma chinuiam sa ma concentrez, pur si simplu nu puteam.
ideea e ca situatia a aparut dupa o perioada lunga de oboseala, adica vreo cateva zile agitate si cu putin somn, dar chiar inainte de a pleca la drum am dormit. am mai dormit un pic si la passau, la intrarea in austria, iar faza se intampla aproape de viena, deci nu la o distanta mare. in concluzie eu zic ca acele zile agitate de dinainte mi-au venit de hac, cu tot cu somnul de dinainte de drum si de pe drum.
pana sa mi se intample, am considerat ca adormitul la volan apare doar la oamenii care practic au o stare de somnolenta accentuata si continua sa conduca. ei bine, uite ca eu nu eram somnolent, ci pur si simplu aparea cate 1 secunda in care nu mai puteam sa ma concentrez si probabil mi se inchideau ochii. acelasi lucru mi-l povestise si cumnatul meu care a patit la fel cu 2 saptamani inainte si mi se parea ca exagereaza, adica nu imi puteam inchipui cum sa iti vina sa adormi daca nu ai o stare generala de somnolenta.
|