Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

36 V  « < 22 23 24 25 26 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Thread general de filtre
ledongreen
mesaj 2nd January 2008, 13:01
Mesaj #415

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 24-July 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 206 126

QUOTE (el_jefe @ Jan 2 2008, 12:16) *
Obiectivul este pentru FF sau pentru APS-C? Daca o rama nu produce vignetare pe un obiectiv FF la 16mm pus pe un APS-C s-ar putea sa o faca pe un obiectiv de tip APS-C/DX la 16 mm pus pe acelasi aparat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Obiectivul este pentru APS-C, dedicat pentru formatul asta, daca tu ai FF atunci e mai cu probleme, la limita. Daca am un obiectiv dedicat FF, si-l folosesc pe DSLR-ul meu APS-C, chiar daca ar vigneta pe FF, pentru faptul ca din cercul imaginii pe FF la APS-C "iau" un cerc mai mic, problema vignetarii se face mica, mica... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Vezi, de aia e placut APS-C-ul pentru amatori pasionati, ca mine, FF-ul e pentru profesionisti cu pretentii ! (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
el_jefe
mesaj 2nd January 2008, 15:53
Mesaj #416

Junior

Data înscrierii: 21-June 06
ID membru: 83 088

Nu, nu am FF, am tot 1.5 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Deci pentru clasicele care pleaca de la 18mm pot sa stau linisitit cu rame normale.

+Quote Post
ledongreen
mesaj 2nd January 2008, 15:56
Mesaj #417

Active Member

QUOTE (el_jefe @ Jan 2 2008, 15:53) *
Nu, nu am FF, am tot 1.5 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Deci pentru clasicele care pleaca de la 18mm pot sa stau linisitit cu rame normale.

Sigur !!! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) K:

+Quote Post
el_jefe
mesaj 2nd January 2008, 18:32
Mesaj #418

Junior

Data înscrierii: 21-June 06
ID membru: 83 088

OK, multam fain!

+Quote Post
thedoctor
mesaj 8th January 2008, 16:18
Mesaj #419

Junior

Data înscrierii: 23-April 05
Locație: bucuresti
ID membru: 35 312

azi am cumparat pachetul de 3 filtre HOYA de la F64 http://www.f64.ro/det.php?id=128&pid=3824 si ma intereseaza cum intretineti voi aceste filtre;mai exact cu ce le stergeti?
pe filtru de polarizare circulara observ un fel de grasime parca ar fi amprente ;incerc sa-l sterg cu vata dar mai rau se intinde si practic nu reusesc sa scap de aceasta problema;

va multumesc pentru orice ajutor

+Quote Post
blacknights_wh
mesaj 8th January 2008, 16:28
Mesaj #420

Junior

Data înscrierii: 18-December 07
Locație: misplaced
ID membru: 261 631

Sfatul meu este sa nu mai incerci cu vata.

Cel mai simplu (si eficient parerea mea) este cu servetele speciale umede si un kit de curatare (bun la body, obiective, filtre). Ieftin si bun. Eu asta folosesc de vreo 2-3 ani si nici o problema.

+Quote Post
bilder
mesaj 8th January 2008, 17:34
Mesaj #421

Member

Data înscrierii: 17-June 07
Locație: romania
ID membru: 192 076

sfatul meu e sa folosesti carpa de matase pentru ochelari fara apa si ai grija sa sufli un pic pe filtru inainte ca sa nu fie asa mult praf care sa zgarie ceva.
Se sterge bine plus ca eu nu prea mai am incredere asa multa in servetele umede caci iti pot ataca tratamentul sticlei filtrului.

+Quote Post
ledongreen
mesaj 8th January 2008, 17:42
Mesaj #422

Active Member

QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 16:18) *
azi am cumparat pachetul de 3 filtre HOYA de la F64 http://www.f64.ro/det.php?id=128&pid=3824 si ma intereseaza cum intretineti voi aceste filtre;mai exact cu ce le stergeti?
pe filtru de polarizare circulara observ un fel de grasime parca ar fi amprente ;incerc sa-l sterg cu vata dar mai rau se intinde si practic nu reusesc sa scap de aceasta problema;

va multumesc pentru orice ajutor

vezi pe la magazinele cu ocheleri, vand o asa zisa microfibra pentru sters, e o carpa care nu lasa scame, dupa ce ai sters si pe o fata si pe cealalta, iei pompita si mai suflii o data si poti sa infiletezi, fara sa prinzi praf intre filtru si prima lentila a obiectivului. MICROFIBRA se numeste. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
thedoctor
mesaj 8th January 2008, 21:20
Mesaj #423

Junior

pe seara am intrat intrun magazin de optica si l-am intrebat pe omul de acolo cu ce ma sfatuieste sa intretin filtrele; omul zice ca cel mai bine este sa le "spal la jet caldut cu putin sapun lichid pe un tampon din bumbac cu care se demachiaza fetele" si practic asa nici nu zgarai filtrul (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)
zice omul ca toate acele sustante din asazisele solutii de curatare pot distruge in timp filtrul
oare asa sa fie...?

ps: am procedat la curatare dupa cum m-a sfatuit omul si filtrul arata impecabil (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

va multumesc tuturora pentru ajutor

Acest mesaj a fost modificat de thedoctor: 8th January 2008, 21:21

+Quote Post
roby_m
mesaj 8th January 2008, 21:44
Mesaj #424

Junior

Data înscrierii: 9-March 07
ID membru: 152 809

QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 21:20) *
pe seara am intrat intrun magazin de optica si l-am intrebat pe omul de acolo cu ce ma sfatuieste sa intretin filtrele; omul zice ca cel mai bine este sa le "spal la jet caldut cu putin sapun lichid pe un tampon din bumbac cu care se demachiaza fetele" si practic asa nici nu zgarai filtrul (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)
zice omul ca toate acele sustante din asazisele solutii de curatare pot distruge in timp filtrul
oare asa sa fie...?

ps: am procedat la curatare dupa cum m-a sfatuit omul si filtrul arata impecabil (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

va multumesc tuturora pentru ajutor

Si cu ce le-ai sters de apa? Sau cum ai procedat ca sa se usuce?

+Quote Post
thedoctor
mesaj 8th January 2008, 22:05
Mesaj #425

Junior

cu uscatorul de par la viteza maxima dupa ce le-am scuturat putin de apa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
roby_m
mesaj 8th January 2008, 22:07
Mesaj #426

Junior

QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 22:05) *
cu uscatorul de par la viteza maxima dupa ce le-am scuturat putin de apa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

ce sapun lichid ai folosit?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
thedoctor
mesaj 8th January 2008, 22:16
Mesaj #427

Junior

un sapun ordinar 365de la Mega Image cu 3,5 Ron flaconul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...

iti dai seama ca nu conteaza sapunul ci doar faptul ca nu freci acea sticla pe uscat si este atacata de vreo prostie de substanta... a fost genial omul...
acum dupa ce in timp mi-am distrus perechi de ochelari de soare...

+Quote Post
roby_m
mesaj 8th January 2008, 22:18
Mesaj #428

Junior

QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 22:16) *
un sapun ordinar 365de la Mega Image cu 3,5 Ron flaconul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...

iti dai seama ca nu conteaza sapunul ci doar faptul ca nu freci acea sticla pe uscat si este atacata de vreo prostie de substanta... a fost genial omul...
acum dupa ce in timp mi-am distrus perechi de ochelari de soare...

suna bine. incerc si eu, am un filtru luat la second si e murdar. verific pe el si-ti zic si in cazul meu daca a dat rezultate:)
Merci

+Quote Post
zypa
mesaj 20th January 2008, 14:55
Mesaj #429

Junior

Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 142 209

Hey,vreau si eu sa cumpar un filtru +3...+4...+cat mai mult
Exista pe net undeva niste imagini cu si fara filtre de closeup? ca sa stiu daca se merita cei 60ron pe +3...sau daca se merita 200ron pe +10..ca asa decat sa arunc cu banii fara sa stiu ce cumpar nu mi convine.eu am tot cautat dar n am gasit nimic.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Daca stiti ceva plz un link (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
multumesc mult!

+Quote Post
mociani
mesaj 20th January 2008, 21:33
Mesaj #430

Junior

Data înscrierii: 26-December 06
ID membru: 118 785

QUOTE (zypa @ Jan 20 2008, 14:55) *
Hey,vreau si eu sa cumpar un filtru +3...+4...+cat mai mult
Exista pe net undeva niste imagini cu si fara filtre de closeup? ca sa stiu daca se merita cei 60ron pe +3...sau daca se merita 200ron pe +10..ca asa decat sa arunc cu banii fara sa stiu ce cumpar nu mi convine.eu am tot cautat dar n am gasit nimic.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Daca stiti ceva plz un link (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
multumesc mult!

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...709&st=1020

aici am pus eu doua poze facute cu +10, se poate si mai bine de atat, dar cu manual focus si miscare din aparat. marea majoritate a pozelor de pe net cu/fara filtru closeup sunt cropuri nerusinate. mie mi-a iesit 170 ron filtru de +10, tot pt fuji 6500, si nu regret nici un leu

+Quote Post
zypa
mesaj 20th January 2008, 23:02
Mesaj #431

Junior

Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 142 209

wow.multumesc mult.o sa caut si eu + 10 pe 58mm. de unde l-ai gasit? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
corero
mesaj 21st January 2008, 00:49
Mesaj #432

Junior

Data înscrierii: 1-April 07
ID membru: 162 214

filtre polacolor pe filet se gasesc prin magazinele de la noi?

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

36 V  « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 01:24
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia