Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

36 V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Thread general de filtre
deejay86
mesaj 10th August 2006, 00:17
Mesaj #109

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 14-February 06
Locație: Targu-Jiu
ID membru: 65 991

daca nu e vorba de un dslr e nevoie de un inel adaptor pt montarea filrelor
ceva de genul
Go to the top of the page

+Quote Post
Tudor_DX
mesaj 10th August 2006, 08:49
Mesaj #110

Moderator

Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-September 05
ID membru: 46 259

A zis ca are Canon 350D, deci un DSLR (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .

+Quote Post
bluero
mesaj 10th August 2006, 12:29
Mesaj #111

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 23-August 04
Locație: craiova
ID membru: 21 913

ayra
cind cumperi filtru trebe sa te gindesti si la viitor
tu vrei sa cumperi un filtru de 3.7 mil sa il pui pe un obiectiv pe care daca o sal vinzi nu o sa obtii 2mil.
obiectibul din kit are 58mm diametru
cind o sa faci up grade la ceva mai bun o sa ai surpriza sa constati ca nu o sa gasesti prea multe obiective pe 58mm, asa ca o sa ai 2 alternative:
ori vinzi mai pe nimic filtru ori cumperi un inel adaptor ce face trecerea de 58mm la alt diametru - inel ce nu prea gasesti in ro
eu as cumpara un polarizator mai ieftin tot hoya, e pe la 1.5 mil
http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=1605
daca o sa observi diferente intre filtrul propus de tine si cel mai ieftin atunci sigur o sa vinzi obiectivul din kit
cumpara si un uv ieftin tot pe la 500mii pentru protectie
http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=2133

+Quote Post
deejay86
mesaj 10th August 2006, 15:38
Mesaj #112

Active Member

Data înscrierii: 14-February 06
Locație: Targu-Jiu
ID membru: 65 991

QUOTE(Tudor_DX @ Aug 10 2006, 09:49) *
A zis ca are Canon 350D, deci un DSLR (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .

ma refeream la olympus

+Quote Post
C1audiu
mesaj 10th August 2006, 21:42
Mesaj #113

Junior

Data înscrierii: 9-January 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 28 492

Am doua obiective: unul de 55 si unl de 58 diametru. Exista cumva vre-un adaptor astfel incat sa pot folosi un filtru pe ambele obiective? M-ar interesa un filtru cu pe filet(am vazut la Cokin si un alt sistem de prindere al unor filtre de forma patrata parca..)

Multumesc

+Quote Post
Tudor_DX
mesaj 10th August 2006, 22:08
Mesaj #114

Moderator

Exista niste adaptoare (step-up and step-down rings) si sistemul Cokin ( pe care il am si eu).

Pentru asta ai cateva inele de diferite diametre care vin pe obiectiv. Pe inelul asta vii cu adaptorul patrat care are un lacas pentru filtre rotunde Cokin (eu am avut un polarizator liniar) si lacase pentru filtrele patrate de care vorbesti tu.

Avantajul e ca poti folosi aceleasi filtre pe ce obiective vrei tu si ca poti sa folosesti mai multe, dar e greoi in situatii in care ai nevoie de viteza.

+Quote Post
claudel_1974
mesaj 11th August 2006, 09:12
Mesaj #115

Junior

Data înscrierii: 11-May 06
ID membru: 77 166

Ce fel de filtre sunt: TC6 52x0,75, Y2* 52x0,75 si N4* 52x0,75?
Pentru ce se folosesc si ce setari trebuiesc schimbate la utilizarea lor?

+Quote Post
Tudor_DX
mesaj 11th August 2006, 10:09
Mesaj #116

Moderator

TC cred ca e teleconvertor. 52 e diametrul filetului, N4 cred ca e close-up lens (pentru macro).

0,75 este distanta in mm la filet.

Asta cu Y nu stiu, va trebui sa mai sapi pe Google.

+Quote Post
fotoAgrafa
mesaj 11th August 2006, 19:31
Mesaj #117

Junior

Data înscrierii: 20-May 06
ID membru: 78 441

Cel mai simplu e sa-ti iei filtre de o dimensiune cat mai mare si sa iei inele adaptoare (a spus Tudor mai sus: step-up si step-down). Eu de exemplu am 3 obiective, si au diametrele de 62, 58 si 52 mm. Am cumparat un filtru de polarizare de 62 mm si doua inele reductoare de la 62 la 58 si de la 62 la 52 mm (costa cam 20 ron unul la F64). Astfel am un filtru ce care il pot folosi usor pe toate obiectivele. Poti face acelasi lucru si cu un ND. Eu personal nu agreez sistemul Cokin si prefer filtrele rotunde cu inele reductoare.

Am pentru fiecare obiectiv cate un filtru UV: doua sunt Hoya - sunt bune si pentru cel de 52 mm am luat unul mai ieftin Cokin (rotund). Regret ca m-am zgarcit si nu am luat Hoya pentru ca la poze cu multe surse de lumina in preajma imi creaza niste reflexii extrem de ciudate si in plus e si mai gros decat cele Hoya. Am inceput de-l dau jos in multe din situatii.

Oricum, decat sa investesti atatia bani in filtre mai bine ia-ti un obiectiv bun (iti recomand Canon 50mm 1.8). Filtrele alea pe 18-55-ul din kit sunt egale cu zero. In plus, vei folosi greu polarizatorul pe 18-55 pentru ca se roteste cand faci focus. Astfel va trebui intai sa focalizezi, apoi sa rotesti filtrul de polarizare si apoi sa refocalizezi si sa faci poza.

+Quote Post
aleen
mesaj 29th August 2006, 17:22
Mesaj #118

Junior

Data înscrierii: 29-August 06
ID membru: 94 153

Salutatr fratilor!!!!vreau sa-mi iau un filtru sa protejez obiectivul ce-mi recomandati????

+Quote Post
Taxon
mesaj 30th August 2006, 12:55
Mesaj #119

Active Member

Data înscrierii: 19-January 04
Locație: Galati / Ploiesti
ID membru: 10 433

QUOTE(aleen @ Aug 29 2006, 18:22) *
Salutatr fratilor!!!!vreau sa-mi iau un filtru sa protejez obiectivul ce-mi recomandati????

iti recomand sa ai grija de obiectiv si sa nu pui vreun filtru decit cind ai cu adevarat nevoie de unul anume.
daca tii musai sa mergi cu turma, iti sugerez un sky 1b.

+Quote Post
aleen
mesaj 30th August 2006, 13:34
Mesaj #120

Junior

Data înscrierii: 29-August 06
ID membru: 94 153

QUOTE(Taxon @ Aug 30 2006, 13:55) *
iti recomand sa ai grija de obiectiv si sa nu pui vreun filtru decit cind ai cu adevarat nevoie de unul anume.
daca tii musai sa mergi cu turma, iti sugerez un sky 1b.

Mersi de sugestie, am sa ma mai gandesc dc iau

+Quote Post
hellrider
mesaj 18th September 2006, 10:58
Mesaj #121

Active Member

Data înscrierii: 25-September 03
Locație: Perast,CrnaGora
ID membru: 6 690

Acum vin de la SCOALA de unde mi-am dat seama ca am nevoie de un filtru de poalrizare. Dupa ce m-am documentat pe diverse siteuri asupra filtrelor de polarizare liniara sau circulara am ramas cam tot in ceata. Am un FZ30 la care nu stiu de care sa cumpar, o sa am probleme cu unul liniar? La care este efectul mai dramatic? Avand in vedere ca imi place ca pozele mele sai aiba o lumina mai "calda" (camera mea este setata tot timpul pe "warm") ma gandeam la un filtru combinat de polarizare si warming gen ASTA. Ce marca? Tiffen? B+W? Hoya?
Multumesc de sfaturi.

+Quote Post
Tudor_DX
mesaj 18th September 2006, 12:32
Mesaj #122

Moderator

Daca nu ai DSLR, nu ai nevoie de polarizator circular. Cat despre marca, depinde cat te tine buzunarul. Tiffen fac cam cele mai bune filtre (din cate stiu), dar nu cred ca o sa ai probleme cu Hoya.

+Quote Post
hellrider
mesaj 18th September 2006, 12:58
Mesaj #123

Active Member

Este ciudat deoarece Tiffen sunt cele mai ieftine...si lumea pe Stevesforums.com zice ca Tiffen nu ar fi "all glass" si ca ar fi cam verzi. La fel, gurile rele spun ca cele liniare ar fi totusi mai sharp datorita faptului ca sticla este mai pura.

+Quote Post
Tudor_DX
mesaj 18th September 2006, 14:48
Mesaj #124

Moderator

Totul depinde daca sunt coated sau nu. Poti sa ai probleme si cu filtre de la nume mari.

Oricum, s-a strecurat o mica eroare; ma gandeam la Heliopan si am scris Tiffen.

Ma indoiesc totusi ca o sa ai prea multe probleme cu Heliopan, B&W, Hoya si chiar Tiffen si Cokin.

Eu am polarizator circular Cokin si pana acum, nu pot spune ca am avut probleme. Sper sa testez si altele ca sa-mi dau seama.

+Quote Post
hellrider
mesaj 18th September 2006, 14:59
Mesaj #125

Active Member

Cum banii nu ma dau afara din casa am vorbit deja cu un amic pt ASTA. Daca vroiam sa investesc in camera mai mult de 500Eur cu tot cu accesorii....aveam un DSLR decent. Pana acum investitia totala (camera + filtru UV (Hoya HMC Super), baterie suplimentara, 2 carduri a cate 1 GB si o gentuta de piele + filtrul proaspat comandat) a ajuns la aproximativ 17 mil deci s-a terminat bugetul. De aici incolo o sa "investesc" in cunostinte.

Acest mesaj a fost modificat de hellrider: 18th September 2006, 15:00

+Quote Post
ANDREIASH
mesaj 16th October 2006, 13:16
Mesaj #126

Junior

Data înscrierii: 16-October 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 102 940

Salutare..
De mult timp tot google-uiesc si pana acum nu am ajuns la nici o concluzie in ceea ce priveste accesoriile pentru FZ20. Din cate am vazut din cauza ca e pe 72mm exista o problema in ceea ce priveste costurile.

M-ar interesa urmatoarele:
- lentila Wide, eventual si Tele
- filtru UV, polarizator
- blitz

Sincer, m-am incurcat rau de tot in ceea ce priveste filetul 72 (unii recomanda trecerea la 55), si nu-mi dau seama cum ar arata camera mea cu cele 2 filtre atasate. Nu sunt un profesionist, dar imi place foarte mult sa fotografiez piesaje, iar acum tocmai m-am intors din concediu si am observat la majoritatea pozelor facute cerul bleu de care se mai plangea cineva pe acest forum. Ca urmare, m-am decis sa investesc in accesorii, atata vreme cat dimensiunea camerei nu se va dubla.

Orice link catre firme din RO sau care trimit in RO care vand accesoriile de mai sus, orice sfat de la utilizatorii de FZ20 este de mare ajutor.

Multumesc

+Quote Post

36 V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
1 Membri: dana_a

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 14:08
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia