|
  |
Despre Termoizolatie |
|
|
|
|
30th March 2008, 21:36
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 20-November 07
Locație: CARANSEBES
ID membru: 250 551

|
QUOTE (adi_master @ Mar 30 2008, 10:44)  Cea ce spuneti e foarte adevarat ,dar in cazul in care izolarea exterioara nu e posibila(autorizatii,etaj superior)atunci sistemul :folie polietilina(anticondens)-vata minerala,gipscarton RB-12,5-ofera acelasi confort termic. Am inteles ca fiind apartamentul la parter si sub apartament sunt boxe si garaje vine igrasia de jos . Cu ce as putea sa izolez parchetul . Am auzit ca cel mai indicat ar fi sa fac incalzire prin podea , ce parere aveti e indicat ? Oare la ce pret se ridica ? Mai trebuie sa izolez peretii daca procedez astfel?
|
|
|
|
|
|
|
|
30th March 2008, 22:05
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
QUOTE (cornel007 @ Mar 30 2008, 22:36)  Am inteles ca fiind apartamentul la parter si sub apartament sunt boxe si garaje vine igrasia de jos . Cu ce as putea sa izolez parchetul . Am auzit ca cel mai indicat ar fi sa fac incalzire prin podea , ce parere aveti e indicat ? Oare la ce pret se ridica ? Mai trebuie sa izolez peretii daca procedez astfel? incalzirea in pardoseala e un efort semnificativ la buzunar, + consumul ulterior, e in regula daca va permite bugetul, dar eu, in locul dvs,- dupa o inspectie a boxelor, garaj, daca as considera ca e pericol de igrasie, as izola cu polistiren extrudat, sau cu osb. Poate mai apar si alte pareri.Oricum ca sa va urce igrasia de la subsol, ar trebui sa fie inundat acolo, parerea mea!. Mai bine va concentrati pe izolarea peretilor, mai ales a celor de exterior. Eu nu am idee cat costa incalzirea in pardoseala, dar unitatea de masura tre sa fie 'jde milioane ' | |
|
|
|
|
|
|
|
|
31st March 2008, 10:52
|
Junior
Data înscrierii: 11-January 07
Locație: Bucharest
ID membru: 125 881

|
QUOTE (pssst @ Mar 28 2008, 21:58)  Nu îți recomand să izolezi pe interior cu nimic, sub nici o formă. Ideea e ca tu dacă izolezi pe interior și la exterior nu ai izolație deloc, muți punctul de îngheț din perete înspre interior, deci toata umezeala din casă ți se va condensa în cel mai bun caz (depinde de tipul izolației) pe perete, în cel mai rău caz, cum dealtfel se întâmplă și în majoritatea cazurilor, vaporii se vor condensa între perete și izolație.. de unde o grămadă de probleme.
Îți recomand polistiern la exterior de 8 sau 10, mai mult nu are rost și e chiar contraindicat. (peretele nu va mai respira deloc). Chestia asta ma pune pe ganduri. Vreau sa izolez un perete dintr-o camera cu doi pereti la exterior, unul spre nord (cu fereastra) si unul spre est (fara fereastra - pe asta vreau sa-l izolez). E la etajul 8 /10, in nici un caz nu se pune problema izolatiei pe exterior. Ma gandeam sa pun un extrudat de vreo 3-4 cm in interior. Expandat nu-mi place ca e moale, si daca te impingi putin in el il cam indoi. Solutia cu vata minerala nu-mi place ca ia cam mult spatiu. In plus, am niste idiosincrazii legate de rigips. Problema asta cu mutarea punctului de inghet la interior si condensul aferent imi cam da planurile peste cap. Ce sugerati?
|
|
|
|
|
|
|
|
31st March 2008, 21:31
|
Active Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

|
QUOTE (qwertyas @ Mar 31 2008, 10:52)  In plus, am niste idiosincrazii legate de rigips. Puteti sa argumentati sau este doar un punct de vedere?
|
|
|
|
|
|
|
|
1st April 2008, 23:27
|
Junior
Data înscrierii: 2-September 07
Locație: Timișoara
ID membru: 221 900

|
QUOTE (cornel007 @ Mar 30 2008, 21:36)  Am inteles ca fiind apartamentul la parter si sub apartament sunt boxe si garaje vine igrasia de jos . Cu ce as putea sa izolez parchetul . Am auzit ca cel mai indicat ar fi sa fac incalzire prin podea , ce parere aveti e indicat ? Oare la ce pret se ridica ? Mai trebuie sa izolez peretii daca procedez astfel? Dacă zici că sunt numai garaje și boxe ai putea merge acolo și să izolezi tavanul, nu cred că s-ar supăra nimeni și în plus câștigi si mașa termică a podelei de beton. Încălzirea în pardosea nu ți-o recomand, în primul rând e un efor financiar pentru un moft, avantajele nu se ridică la măsura banilor investiți. Eu în locul tău aș vorbii cu vecinii pentru a izola tot exteriorul blocului, nu știu dacă știți, dar 1/3 din costuri o suporta primăria, 1/3 statul și tu 1/3, deci nu cred ca ar fi așa un efort, având în vedere că v-ar ridica și confortul termic și prețul la apartamente. (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) QUOTE (qwertyas @ Mar 31 2008, 10:52)  Chestia asta ma pune pe ganduri. Vreau sa izolez un perete dintr-o camera cu doi pereti la exterior, unul spre nord (cu fereastra) si unul spre est (fara fereastra - pe asta vreau sa-l izolez). E la etajul 8 /10, in nici un caz nu se pune problema izolatiei pe exterior. Ma gandeam sa pun un extrudat de vreo 3-4 cm in interior. Expandat nu-mi place ca e moale, si daca te impingi putin in el il cam indoi. Solutia cu vata minerala nu-mi place ca ia cam mult spatiu. In plus, am niste idiosincrazii legate de rigips. Problema asta cu mutarea punctului de inghet la interior si condensul aferent imi cam da planurile peste cap. Ce sugerati? Având în vedere că ești la 8, nu prea ai soluții, decât dacă ai reușii să vorbești cu locatarii pentru a izola tot blocul, nu știu ce costuri ar implica asta având în vedere ca e bloc cu 10 etaje. Ai centrală ? ai repartitoare ? daca nu.. supradimensioneaza caloriferele (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Cu orice ai izola în interior, efectul e același și pe lângă problema cu condensul, izolarea pe interior nu e chiar așa de eficientă cum pare la prima vedere, camera se va răci mai repede dacă nu mai furnizezi căldură.
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd April 2008, 12:00
|
Active Member

|
QUOTE (pssst @ Apr 1 2008, 23:27)  daca nu.. supradimensioneaza caloriferele (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) asta sa fie solutia de compromis in izolarea termica ?
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd April 2008, 17:20
|
Junior

|
QUOTE (adi_master @ Mar 31 2008, 21:31)  Puteti sa argumentati sau este doar un punct de vedere? E mai rau decat un simplu punct de vedere - e o chestie irationala: sa stiu ca daca ma proptesc mai tare, trec prin el - chestia asta ma face sa am retineri. Daca e perete, trebuie sa fie zdravan - altfel cam am un sentiment de insecuritate. Am spus, nu e ceva rational, e o idiosincrazie.
QUOTE Ai centrală ? ai repartitoare ? daca nu.. supradimensioneaza caloriferele Nu am centrala, nu am repartitoare, iar la chestia cu supradimensionat caloriferele m-am gandit si eu sa adaug vreo 3-4 elementi in plus, dar nu am luat chiar in serios solutia ... ar trebui sa o iau? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd April 2008, 18:41
|
Active Member

|
QUOTE (qwertyas @ Apr 2 2008, 17:20)  Daca e perete, trebuie sa fie zdravan - altfel cam am un sentiment de insecuritate. se poate face si un perete zdravan!!cu dubla placare RB12,5,am facut un test in santier ,un coleg cu 125kg n-a putut sa-l sparga asa cum se laudase.Deci ,incredere caci siguranta este!! Si apropo,pe timp de iarna suplimentezi elementii,ok,dar ce faci pe timp de vara?din cate am inteles locuiti la etajul 8 ,eu am locuit la e 4 vre-o 18 ani si stiu ce trebuia sa suport vara.
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd April 2008, 19:46
|
Junior
Data înscrierii: 2-September 07
Locație: Timișoara
ID membru: 221 900

|
QUOTE (adi_master @ Apr 2 2008, 12:00)  asta sa fie solutia de compromis in izolarea termica ? ar fi mai sănătos să facă asta, părinți mei asta au făcut + schimbat coloane și e o căldură de zici că nu e adevărat. QUOTE (qwertyas @ Apr 2 2008, 17:20)  Nu am centrala, nu am repartitoare, iar la chestia cu supradimensionat caloriferele m-am gandit si eu sa adaug vreo 3-4 elementi in plus, dar nu am luat chiar in serios solutia ... ar trebui sa o iau? cum am zis și mai sus, ar fi mai sănătos decât să-ți curgă apa pe pereți și geamuri iarna de unde => mucegai și în plus dacă ai și copii mici poate fi destul de nasol. QUOTE (adi_master @ Apr 2 2008, 18:41)  Si apropo,pe timp de iarna suplimentezi elementii,ok,dar ce faci pe timp de vara?din cate am inteles locuiti la etajul 8 ,eu am locuit la e 4 vre-o 18 ani si stiu ce trebuia sa suport vara. cu izolația pe interior vara nici nu prea ai la ce să te aștepți, cel puțin nu ca la o izolație exterioară, gândește-te că toți pereți exteriori sunt niște mase termice de beton care acumulează căldură pe timpul zilei și pe timpul nopții ți-o transferă în interior, dacă ai izola pe exterior masa termică (zidurile) ar fi în interior și izolația exterioară i-ar proteja de căldură excesivă dar așa cu izolația pe interior nu e eficiență maximă.. dar ceva tot este (IMG: style_emoticons/default/happy.gif) P.S. Având în vedere că stai la etj 8 și altă soluții nu prea exista și totuși vrei să izolezi pe interior,ajung la soluția lui adi_master, pune neapărat barieră de vapori pe fața interioara a izolației, mai ales dacă ai geamuri termopan și aerisește cât mai des posibil, nu te lăsa prostit de "meșteri" că merge și fară ea.. și am mai întrebat și eu de curiozitate și se pare că ar fi mai indicat, cum a zis adi mai sus, vata minerală. Acuma depinde de tine, dar fără barieră de vapori și fără aerisit nici să nu te gândești la izolat pe interior.
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd April 2008, 21:01
|
Active Member

|
QUOTE (pssst @ Apr 2 2008, 19:46)  dar fără barieră de vapori și fără aerisit nici să nu te gândești la izolat pe interior. termoizolarea interioara fara folie bariera de vapori e DEGEABA,in rest sustin postu de sus.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th April 2008, 20:52
|
Junior

|
QUOTE (adi_master @ Apr 2 2008, 22:01)  termoizolarea interioara fara folie bariera de vapori e DEGEABA,in rest sustin postu de sus. Si cum ramane cu respiratul peretelui daca se pune o astfel de folie? Ma gandesc ca daca nu trec vaporii de apa, nu trece nici aerul, or am inteles ca e totusi de dorit ca peretele sa respire.
Acest mesaj a fost modificat de qwertyas: 6th April 2008, 20:57
|
|
|
|
|
|
|
|
6th April 2008, 21:04
|
Active Member

|
QUOTE (qwertyas @ Apr 6 2008, 20:52)  Si cum ramane cu respiratul peretelui daca se pune o astfel de folie? Ma gandesc ca daca nu trec vaporii de apa, nu trece nici aerul, or am inteles ca e totusi de dorit ca peretele sa respire. Hai sa va explic un lucru!! vaporii de apa dintr-o camera contenseaza pe suprafete mai reci decat temp din camera(geamuri de exempluj)avand o termoizolatie fara folie PPE vaporii vor migra prin izolatie pana la suprafata peretelui (fiind mai rece)unde vor condesa si de aici probleme cu igrasie,mucegai,avand folie vaporii vor fii opritii la nilelul ei si nu vor putea condesa.Singura suprafata unde vor putea condesa este sticla!!dar cu o aerisire corespunzatoare(min 2ori pe zi a cate 20min)nu se va pune problema de condens.Iar de respirat,vor respira in exterior caci suprafata exterioara ramane libera in cazul d-vs.
Acest mesaj a fost modificat de adi_master: 6th April 2008, 21:09
|
|
|
|
|
|
|
|
8th April 2008, 18:40
|
Junior

|
QUOTE (adi_master @ Apr 6 2008, 21:04)  Hai sa va explic un lucru!! vaporii de apa dintr-o camera contenseaza pe suprafete mai reci decat temp din camera(geamuri de exempluj)avand o termoizolatie fara folie PPE vaporii vor migra prin izolatie pana la suprafata peretelui (fiind mai rece)unde vor condesa si de aici probleme cu igrasie,mucegai,avand folie vaporii vor fii opritii la nilelul ei si nu vor putea condesa.Singura suprafata unde vor putea condesa este sticla!!dar cu o aerisire corespunzatoare(min 2ori pe zi a cate 20min)nu se va pune problema de condens.Iar de respirat,vor respira in exterior caci suprafata exterioara ramane libera in cazul d-vs. Multumesc mult pentru lamuriri. As mai avea cateva intrebari. Banuiesc ca o astfel de bariera antivapori se gaseste la magazine gen brico-store. Au aceste bariere niste parametri pe care ar trebui sa-i am in vedere cand cumpar? Am facut o cautare superficiala in google si am vazut-o mentionata doar in pagini despre acoperisuri si sape. E una speciala pentru perete? Acelasi tip de folie se pune si sub vata de sticla si sub polistiren, sau sunt tipuri diferite? Imi puteti recomanda (prin mesaj privat, eventual) niste distribuitori in Bucuresti?
Acest mesaj a fost modificat de qwertyas: 8th April 2008, 18:43
|
|
|
|
|
|
|
|
8th April 2008, 19:07
|
Active Member

|
QUOTE (qwertyas @ Apr 8 2008, 18:40)  Multumesc mult pentru lamuriri. As mai avea cateva intrebari. Banuiesc ca o astfel de bariera antivapori se gaseste la magazine gen brico-store. Au aceste bariere niste parametri pe care ar trebui sa-i am in vedere cand cumpar? Am facut o cautare superficiala in google si am vazut-o mentionata doar in pagini despre acoperisuri si sape. E una speciala pentru perete? Acelasi tip de folie se pune si sub vata de sticla si sub polistiren, sau sunt tipuri diferite? Imi puteti recomanda (prin mesaj privat, eventual) niste distribuitori in Bucuresti? recomand cu incredere folie polietilena ALUFLEX "PZ" 60g/m2,aceste folii le gasiti de exemplu la praktiker!!in raionul cu vata minerala.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th April 2008, 18:27
|
Junior
Data înscrierii: 15-June 05
ID membru: 39 024

|
Cam in aceeasi situatie sunt si eu : et 8 / 10, imposibilitatea de izolat pe exterior, in plus centrala termica in apartament deci vreau sa reduc cat mai mult costurile.
Ce ma intereseaza: 1. Ce grosime recomandati la vata minerala 100 sau 50 ? 2. Este bine sau rau sa "fortez pe cea de 100 sa intre intr-un spatiu de 50 ? 3. Vata minerala caserata fara folie bariera sau vata necaserata plus folie ? 4. Tinand cont ca trebuie sa prind si rigipsul - nu se intampla nimic daca holsuruburile vor penetra folia bariera ?
VA multumesc pentru amabilitate.
P.S. Daca consideratri ca mai este nevoie si de alte lucruri de stiut, le ascult cu placere. Deocamdata, alte intrebari nu-mi vin in minte.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th April 2008, 19:03
|
Active Member

|
1)vata de 100mm 2)e bine caci vata isi reduce dimensiunea 3)vata necaserata+folie PPE 4)Nu se intampla nimic pt ca imbinarea se face pe profil unde se lipeste banda dubla adeziva pt fixarea foliei.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th April 2008, 12:16
|
Junior
Data înscrierii: 15-June 05
ID membru: 39 024

|
Imi cer scuze daca insist la punctul 4, dar pentru ca nu am mai vazut cum se lucreaza insist cu lamuririle: Pun si o schita pentru a intelege : Sunt 2 moduri de prindere a foliei : (sus si un pic mai jos) cum se face corect ? Sper sa se inteleaga din schite (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de bbeu: 10th April 2008, 12:17
|
|
|
|
|
|
|
|
10th April 2008, 13:34
|
Active Member

|
imaginea de jos e corecta!!
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|