Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

3 V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Achizitionare laptop pt sw development
ciuly
mesaj 30th June 2007, 18:51
Mesaj #1

dus cu pluta

Grup: Moderators
Data înscrierii: 17-March 04
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 12 921

salutari,

am citit tutorialul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

problema mea suna cam asa: mi-am luat un desktop nou (cel curent are imediat 4 ani) dar am nevoie si de un laptop (din motive de deplasari). cum buzunarul meu nu sta suficient de bine incat sa la inghita pe ambele dintr-un fox, m-am decis sa iau un laptop mai intai si apoi, poate la anu, si un desk. long story short:

- buget: in jur de 2000 E
- utilizare:
-- 7 zile din 7, in medie cam 9-10 ore pe zi, in dockingstation (exceptand evident zilele cand sunt plecat cu el)
-- heavy software development: adica cel putin 1 masina virtuala (uneori doua), un mediu de dezvoltare, opera cu vreo 40 de taburi deschise, muzica, vreo 4 clienti de IM, 2 clienti rss based, si cine mai stie ce alte chestiuni "mici" (adica procu nu prea sta pe idle)

- caracteristici tehnice minime:
-- display: >15" (preferabil ceva tehnologie mai nou, intrucat sunt om cu ochii "batuti". daca e cat de cat ca si un TFT samsung, e ok)
-- CPU: deschis sugestiilor. avand in vedere ca desk-ul e un amd xp 2100+, orice cpu mediu e mai mult decat bun, DAR, lifetime-ul laptopului vreau sa fie cam 4-5 ani, deci recomandati-mi ceva mai spre varf (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
-- 2 GB ram, cat mai rapida. preferabil ceva de varf (se intampla uneori sa fac development SI pe masina virtuala!!)
-- placa video: dedicated (nu am timp de jocuri, dar cand fac vreo pauza, mi-ar placea sa pot juca si altceva decat quake 3 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . deci poate imi sugerati ceva de la mediu in sus (negru, mai spre varf, ca sa fie ca din tutorial))
-- HDD: 20GB+, si cat mai rapid, ca deh.
-- baterie: 4 ore
-- greutate: cat o fi, ca in general o sa ma misc cu masina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
-- LAN: 100 Mbps
-- USB: 2 porturi

- SO: WinXP (SP1) sau nimic instalat ca sa imi pot pune eu xp-u. (si nu, nu vreau sa iau vista. poate peste vre-un an doi, dupa ce apare SP1 si deci pot sta mai linistit legat de stabilitate si utilizabilitate (from dev point of view)). in cel mai rau caz, accept si un vista preinstalat, ca se rezolva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

restu briz-briz-urilor nu ma intereseaza (wlan, firewire, cititor de carduir, webcam, si mai situ eu ce). pot sa fie, pot sa nu fie.

unde am probleme este la alegerea procului, bateriei si displayului (nu marimea, ci tipul). daca ma lamuriti cu alea si eventual alte aspecte care mi-au scapat sau nu stiu ca tre sa le acord atentie, cred ca mai departe ma descurc sa puric ofertele dupa modele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:style_emoticons/default/cheers.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Jacques
mesaj 30th June 2007, 19:48
Mesaj #2

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 8-August 05
Locație: București
ID membru: 43 376

Esti destul de pretentios (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Daca vrei >15", ai doua variante: 17" (3,5 - 4 Kg) sau 20.1" (~8Kg)

Autonomie de 4 ore pentru laptopuri cu diagonala de 17 sau 20.1 .. mai greu.

Hard disk de 200GB.. hmm, exista.. dar cu 4200 rpm, cel putin in banii dati de tine. Pt o peformanta mai buna recoamnd 7200 rpm, dar in cazul asta laptopul sa va incalzi mai tare. 5400 rpm e cam standardul in zilele noaste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Inca ceva, hdd-ul e una din putinele componente care se pot schimba la un laptop.

In ceea ce priveste procesorul, e clar ca ai nevoie de un Core 2 Duo minim T7200.

Mai lasa la ceva ca sa-ti gasim ceva bun! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Acest mesaj a fost modificat de Jacques: 30th June 2007, 19:49

+Quote Post
ciuly
mesaj 30th June 2007, 19:53
Mesaj #3

dus cu pluta

corectii:
- diagonala include si 15" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
- HDD-u e de 20+, nu 200+ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (adica de cam 10-15 GB am nevoie sigur, restu e ... umplutura (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

tot mai trebuie sa las la ceva? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
ripper
mesaj 30th June 2007, 20:00
Mesaj #4

Dințar

Data înscrierii: 25-March 02
Locație: Cluj-Napoca / Ploiești
ID membru: 985

Contează să abia suport DX10 sau nu este un aspect important acesta? În 2000 de âïżœŹ ai de unde alege, poți lua ceva extrem de fiabil si performant!

Uite 2 opțiuni: Dell Latitude D820
Dell Precision M90

Ambele modele au printre ultimele generații de display-uri, bateria ține foarte mult în ambele cazuri!
Ultimul model are o placă grafică foarte performantă + display de 17inch!
Fac parte din clasa business, sunt construite din materiale de calitate, rezistente!

Părerea mea este că daca dispui de 2000 de âïżœŹ să mergi pe ultimul model! Celălalt este mai ieftin, performanțele fiind totuși pe aproape!

Acest mesaj a fost modificat de ripper: 30th June 2007, 20:21
Motivul modificării: âïżœŹ= euro, uite un bug:))

+Quote Post
Jacques
mesaj 30th June 2007, 20:38
Mesaj #5

Active Member

In afara de ce a recomandat ripper (in special e tare al doilea model), mai poti sa te uiti si peste:

1. HP nx9420 - procesor T7200 (2.0 GHz), display 17", 1 GB DDR2 667 MHz (+ inca 1GB pe care il cumperi separat), baterie 8 celule (3 ore), placa grafica ATI X1600, HDD 100GB 5400 rpm: 4250 lei + 250 lei = 4500 lei http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nx...-home--pRH450EA

2. HP nw9440 - procesor T7400 (2.16 GHz), display 17", 1GB DDR2 667 MHz (+ inca 1GB pe care il cumperi separat), baterie 8 celule (3 ore), placa grafica nVidia 1500M, HDD 80GB 7200 rpm: 5900 lei + 250 lei = 6150 lei (sau cu HDD 100GB, 6550 lei) http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nw...p-pro--pRN017AW

3. Dell Inspiron 6400 - procesor T7200 (2.0 GHz), display 15,4", 2GB DDR2 667 MHz, baterie 6 celule (3 ore), placa grafica ATI X1400, HDD 120GB 5400 rpm: 3700 lei (asta sta insa ceva mai slabut in ceea ce priveste jocurile mai nou aparute) http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...pDell-6400LT-21

4. Dell Inspiron 9400 - procesor T7200 (2.0 GHz) display 17", 2GB DDR2 667 MHz, baterie 6 celule (3 ore?), placa grafica GeForce 7900, HDD 120GB 5400 rpm: 6200 lei http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...NS9400-03-T7200

5. Acer Aspire AS5920G-302G16N - procesor T7300 (2.0 GHz) display 15,4", 2GB DDR2 533 MHz, baterie 8 celule (3.5 ore), placa grafica GeForce 8600GT, HDD 160GB 5400 rpm: 4500 lei (singurul cu placa video cu suport pt directx 10, este un produs foarte nou asa ca nu i se cunoaste fiabilitatea)
http://www.emag.ro/notebook/notebook-acer-...--pLX.AGS0X.061

Acest mesaj a fost modificat de Jacques: 30th June 2007, 20:41

+Quote Post
mynameismada
mesaj 30th June 2007, 21:23
Mesaj #6

Active Member

Data înscrierii: 5-September 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 46 138

si eu tot pe dell as merge...exact modelele aratate de ripper...d820 pt 15,4'' sau m90 pt 17''. chiar daca au baterie cu 9 celule, clar ca sa ajungi la 4 h autonomie, iti va trebui o baterie suplimentara...probabil undeva la 4-500 ron in plus. am citit niste review-uri despre m90, si am inteles ca in functie de ce faci cu el bateria tine undeva intre 2 si 3,5 h...vezi aici un review cu singura diferenta ca placa video e un nvidia quadro 1500 in loc de 2500 ca cel de pe emag.(2500 scoate cam cu 2000 de puncte mai mult in 3dmark05)

+Quote Post
ciuly
mesaj 30th June 2007, 22:34
Mesaj #7

dus cu pluta

@ripper: dx10 nu cred ca imi e un lucru necesar. sper (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) daca chiar o sa apara un joc care vai doamne necesita dx10, atunci asa cum tot astept de cand a aparut splinter cell 2 sa fac upgrade, o sa astept si atunci pina imi iau un desk mai rasarit (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

observ ca toti imi recomandati intel. e vreun motiv? amd-ul nu are ceva relativ pe acelasi nivel cu intel core 2 duo?

cu bateria. observ ca ce imi recomandati este sub 4 ore. cum functioneaza operatiunea cu bateria suplimentara? (eu imi imaginez ceva de genu: bateria primara moare, intru in hibernate, schimb bateriile, revin din hibernate; dar poate ma insel)
tot aici: sa inteleg ca cu cat are mai multe celule, cu atat mai bine? 9 e maximul de pe piata?

am vazut pe la careva cititor de amprente. a vazut cineva jucaria asta operand? any good? (pura curiozitate (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )

am vazut la video: hyper memory. asta ce mai e?

din moment ce vad ca se poate, sa zicem ca o sa prefer HDD la 7200 rpm (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

am ramas cu 4 optiuni dupa triere: al doilea de la ripper, si 2, 4 si 5 de la jacques. evident, s-ar putea sa imi iau altceva, in functie de ce gasesc pe piata locala si cum inteleg explicatiile voastre (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
ripper
mesaj 30th June 2007, 23:00
Mesaj #8

Dințar

Intel cam este în top, AMD a rămas în urmă din mai multe puncte de vedere!

Legat de bateria suplimentară se pot naște multe discuții, sunt 2 variante: ori o baterie identică cu cea pe care o are deja laptop-ul, ori o baterie care intră în slot-ul dedicat unității optice, evident aceasta fiind scoasă afară (lucru destul de simplu și rapid)! În ambele cazuri, cam greu găsești o baterie, cu atât mai greu una externă (pt slot-ul unității optice)!
Bateriile care sunt pe laptop-uri au în general maxim 9 cells (sunt și altele mai mari, dar nu gasim așa ceva pe la noi), părerea mea este că sunt de ajuns pentru o autonomie destul de bună, în condițiile în care nu poți lua altceva cu o autonomie mai mare!

Cititorul de amprente doar pe HP-uri îl găsești și pe ceva ThinkPad-uri! Este o jucărie, un fel de marketing să-i zic așa, utilitate prea mare nu are!

Hyper Memory este varianta de la ATI de memorie shared din cea a sistemului! Placa grafică are o memorie a ei dedicată + această hyper-memory care manâncă din memoria sistemului! La fel la Nvidia este Turbo-Cache-ul, exact același lucru!

Hard-urile cu 7200 rpm au început să fie implementate și pe laptop-uri, lucru mult așteptat, dar totuși controversat prin prisma scăderii autonomiei bateriei și a unei călduri și zgomot ceva mai mare! Totuși, personal cred că se merită, viteza fiind net superioară unuia cu 5400 rpm!

Triere plăcută îți doresc, să ne spui la ce te-ai hotărât până la urmă! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
ciuly
mesaj 30th June 2007, 23:04
Mesaj #9

dus cu pluta

multam. acuma ma chiorasc prin ofertele magazinelor de prin cluj. daca ai ceva sugestii in directia asta ... nu te sfii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (eu de la inceput am lucrat doar cu intend, deci alte magazine nu stiu cum lucreaza)

+Quote Post
ripper
mesaj 30th June 2007, 23:10
Mesaj #10

Dințar

QUOTE(ciuly @ Jul 1 2007, 00:04) [snapback]3039325[/snapback]
multam. acuma ma chiorasc prin ofertele magazinelor de prin cluj. daca ai ceva sugestii in directia asta ... nu te sfii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (eu de la inceput am lucrat doar cu intend, deci alte magazine nu stiu cum lucreaza)

Și eu am cumpărat de la Intend o grămadă și mi s-au părut serioși cât de cât! Am luat și de la Nelbo, au prețuri sensibil mai mici la anumite produse, gama este mai variată, dar nu prea se țin de comenzi și te duc cu zăhărelu!
Din ce am văzut pe la ei prin oferte, prețurile sunt mult mai mari decât la magazinele online și au o gamă mai restrânsă de produse! Un exemplu, primul HP sugerat de Jacques este 54 mil la Intend și la emag e cu vreo 10 mai puțin...
Eu zic că poți da o comandă liniștit la orice magazin online, nu vei întâmpina probleme! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
ciuly
mesaj 30th June 2007, 23:14
Mesaj #11

dus cu pluta

hm... am asa o retinere. stiu ca devin un pic offtopic, dar cum se procedeaza in cazuri cum ar fi: vine produsul zgariat? sau unele chestii nu functioneaza? sau lipsesc? parca ma simt mai bine cand iau produsu in mana si il studiez un pic inainte sa dau banu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 9asta in conditiile in care nu stiu cum se procedeaza in cazul cumparaturilor online)

+Quote Post
SisterRay
mesaj 1st July 2007, 06:08
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 10-September 05
Locație: Bucharest
ID membru: 46 662

Pai si ce te retine sa nu te duci tu la magazin sa-l ridici? Eu asa am facut cand am luat laptopul. L-am comandat la un magazin online, dar am specificat ca doresc sa-l ridic eu, tocmai ca sa-l vad in ce stare e.

+Quote Post
ciuly
mesaj 1st July 2007, 10:19
Mesaj #13

dus cu pluta

nu stiam ca exista si varianta asta (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
merci

+Quote Post
SisterRay
mesaj 1st July 2007, 10:56
Mesaj #14

Junior

Daca e magazin serios ar trebui sa-ti permita sa ridici tu produsele. Daca nu te lasa, atunci eu zic ca e cazul sa intri la banuieli si sa apelezi la altul.

+Quote Post
ripper
mesaj 1st July 2007, 11:04
Mesaj #15

Dințar

Asta înseamnă să faci un drum în București și să mergi la magazinul lor de prezentare să-l iei direct de acolo! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Jacques
mesaj 1st July 2007, 11:09
Mesaj #16

Active Member

Pierde doar o zi plus 150 de lei sau jumatate din suma asta daca e student. Daca diferenta e de 1000 de lei se merita, mai ales ca, dupa cum se observa, ciuly e putin mai reticent la comertul electronic. Lucru explicabil, doar sa stie ca romanii sunt mari experti in tepe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
ciuly
mesaj 1st July 2007, 11:39
Mesaj #17

dus cu pluta

in cazul emag, probabil (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar mai sunt si alte magazine (depozitul de calculatoare, domo (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) , etc). am ce comparatii sa fac, nu gluma.
reticent la comertul electronic nu sunt. doar la comertul cu firme/persoane "necunoscute". mi-am luat de ex un hdd de 250 GB din state acu vreo 2-3 ani cand a aparut. no problems. la fel, mi-am luat din .ro un dispozitiv de copiat de pe flash carduri pe hdd (multimedia storage bank) care a fost cam 1-2 milioane (doar de acumulator sunt nemultumit, in rest e ok). dar aici vorbim deja de 2000 de euro care pt mine nu e tocmai o suma cu care sa ma risc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
daca e sa fac drumul, il fac cu masina (oricum o sa fiu in zona brasovului saptamana viitoare). dar mai intai ma hotarasc in mare asupra modelului/configuratiei si apoi caut magazinul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
SisterRay
mesaj 1st July 2007, 22:38
Mesaj #18

Junior

Cel mai bine cand te hotarasti e sa dai un telefon la magazinul de la care ai vrea sa-l iei ca sa fii sigur ca il au pe stoc sau pot sa ti-l aduca in timp rezonabil, avand in vedere ca la magazinele romanesti "pe stoc" inseamna de regula "daca am chef sa-l aduc," "daca mai are furnizorul", "mi-a fost lene sa actualizez pe site" si altele. Eu cand m-am hotarat sa-mi iau laptopul am studiat sa vad cam la ce preturi apare la diverse magazine si, in cele din urma am sunat la un magazin. Au verificat, m-au sunat ei inapoi dupa vreo ora si in aceeasi seara m-am dus sa-l ridic.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

3 V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 06:10
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia