Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

7 V  « < 3 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
> Bonsai, ingrijire tundere infrumusetare
Valentina30
mesaj 12th August 2008, 14:55
Mesaj #73

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 11-March 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 153 478

Daca abia l-ai cumparat, e normal sa-i cada cateva frunze. Orice planta nou achizitionata, pierde ceva frunze, uneori si boboci sau flori, in momentul in care este stramutata din mediul cu care se obisnuise. Pana se va acomoda cu noua locatie si conditiile de mediu de la tine (lumina, caldura, curenti de aer etc.) va mai pierde din frunze.
Teoretic, plantele noi se acomodeaza in 10-12 zile, practic perioada difera un pic functie de specie, si necesitatile sau sensibilitatile ei... bonsaii sunt printre plantele ceva mai sensibile la factorii de mediu.
Daca ii da deja alte frunze noi, nu trebuie sa te ingrijorezi. Urmareste-i evolutia si tine aproape!
Go to the top of the page

+Quote Post
xtremdriving
mesaj 12th August 2008, 15:27
Mesaj #74

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-June 06
ID membru: 82 625

(IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) Ok, stau cu ochii pe el...

+Quote Post
XAN
mesaj 14th September 2008, 17:01
Mesaj #75

Junior

Data înscrierii: 1-September 02
Locație: Mangalia
ID membru: 1 885

M-am pricopsit cu un Bonsai si nu stiu sa am grija de el, deja a inceput sa dea inapoi. Este vorba de (IMG:http://i34.tinypic.com/f4lmdf.jpg) Florareasa zicea sa pulverizez apa zilnic si odata pe saptamana sa scufund vasu in apa cateva secunde. El e asezat in fata ferestrei dinspre Vest si numai dupa ora 16 are ceva soare pe el care in 4 ore disparea, asta vara, acum deja s-a cam terminat. Pulvberizator am cumparat unu cu ceva solutie de curtatat nu stiu ce, care dupa n spalari, lasat peste noapte in apa calda etc tot mai miroase a chimicalul respectiv. Dupa cum se poate vedea din poza in partea dinspre interiorul camerei s-au uscat frunzele, acum nu stiu daca e din cauza luminii mai putine la interior sau idn cauza pulverizatorului cu care probabil mai mult pulverizez in acea parte decat partea dinspre fereastra . Un sfat ceva va rog, ca habar nu am ce sa-i fac si nu-mi place sa-l vad ofilindu-se .

+Quote Post
gomez99
mesaj 14th September 2008, 19:16
Mesaj #76

Active Member

Data înscrierii: 20-March 05
ID membru: 32 881

pune o veioza cu un bec economic 3 ore pe zi minim
vezi ca exista pulverizoatoare pentru calcat, care se cumpara goale, sau poate capul pulverizatorului se poate insuruba pe un pet de 1/5 l (al meu merge)

Acest mesaj a fost modificat de gomez99: 14th September 2008, 19:17

+Quote Post
diorama
mesaj 16th September 2008, 23:14
Mesaj #77

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 15-October 06
Locație: Timisoara
ID membru: 102 796

Tu de fapt ai acolo o padurice de bonsai (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) . Dupa frunze pare a fi ulm chinezesc. Si al meu s-a pleostit cand l-am adus acasa, i-au picat toate frunzele dar si-a revenit. De obicei cand isi schimba mediul in care a fost obisnuit, ii pica frunzele. Pulverizeaza-l, uda-l cand pamantul se usuca la suprafata, nu-l lasa prea mult uscat si evita sa-l scufunzi in apa. Treaba asta cu scufundatul se face numai daca pamantul s-a uscat foarte tare, dar sper sa nu fie cazul la tine. Sa nu-l tii in curent.

+Quote Post
aliscami79
mesaj 19th September 2008, 19:23
Mesaj #78

Junior

Data înscrierii: 19-September 08
Locație: italy
ID membru: 371 916

QUOTE (XAN @ Sep 14 2008, 17:01) *
M-am pricopsit cu un Bonsai si nu stiu sa am grija de el, deja a inceput sa dea inapoi. Este vorba de (IMG:http://i34.tinypic.com/f4lmdf.jpg) Florareasa zicea sa pulverizez apa zilnic si odata pe saptamana sa scufund vasu in apa cateva secunde. El e asezat in fata ferestrei dinspre Vest si numai dupa ora 16 are ceva soare pe el care in 4 ore disparea, asta vara, acum deja s-a cam terminat. Pulvberizator am cumparat unu cu ceva solutie de curtatat nu stiu ce, care dupa n spalari, lasat peste noapte in apa calda etc tot mai miroase a chimicalul respectiv. Dupa cum se poate vedea din poza in partea dinspre interiorul camerei s-au uscat frunzele, acum nu stiu daca e din cauza luminii mai putine la interior sau idn cauza pulverizatorului cu care probabil mai mult pulverizez in acea parte decat partea dinspre fereastra . Un sfat ceva va rog, ca habar nu am ce sa-i fac si nu-mi place sa-l vad ofilindu-se .

Da, sfatul cu pulverizarea pare ok. Si mie tot asa mi s-a spus. Atat pe pamantul lui cat si pe frunze. Isi va reveni. In ceea ce priveste lumina...are nevoie de multa...Aseaza-l undeva, nu neaparat afara, unde sa se bucure din plin de ea. Al meu a ramas fara frunze dar si-a revenit. Iata-l!!!
Fișiere atașate
Fișier atașat  P9144483.JPG ( 942.33KB ) Număr de descărcări: 76

+Quote Post
gomez99
mesaj 19th September 2008, 20:01
Mesaj #79

Active Member

e o frumusete ce ai tu acolo!
da, sticlele alea le-ai golit in timp ce il ingrijeai? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
veronika
mesaj 28th September 2008, 12:41
Mesaj #80

Junior

Data înscrierii: 27-January 06
Locație: 7th heaven
ID membru: 63 269

salut
..am si eu un bonsai de un an si ceva...
la inceput am crezut ca moare..i-au picat frunzele toate in 2 zile..dar si-a revenit..am inteles ca este normal, si-a schimbat mediul..
treaba ciudata e ca de la o vreme- cateva luni, cam la 3 saptamani isi pierde toate frunzele, apoi da mugurasi si o ia de la capat.. e nebun (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
.. uite-l acum, de 2-3 zile a inceput iar sa le piarda..
l-am mutat doar la inceput ca nu era la lumina suficienta, acum e in acelasi loc de 3 luni... din ce am vazut pe forum est eulm chinezesc..ce o avea?

Fișiere atașate
Fișier atașat  bonsai.JPG ( 33.29KB ) Număr de descărcări: 64

+Quote Post
Valentina30
mesaj 28th September 2008, 23:40
Mesaj #81

Member

veronika, bonsai-ul tau e suparat pe aerul uscat din camera. Ii trebuie umiditate ridicata. Pulverizeaza-i apa pe frunze ... ma rog, pe ramuri acum ca sunt chelutze. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
Eu toata vara i-am pulverizat pe ai mei la fiecare 2 zile iar acum, de cand s-a mai racorit, cam la 3-4 zile. Le merge foarte bine iar frunze pica doar 2-3 pe saptamana.
Dupa cele da alte frunze, poti sa incepi sa le aplici si ceva fetilizanti pentru plante verzi.
ATENTIE: sa folosesti fertilizanti sub forma lichida, diluati in apa de udare si numai in concentratia specificata pe ambalaj. Nu aplica fertilizanti decat atunci cand bonsaiul a facut frunzulite. Daca e chel, risti sa-i arzi radacinile.

+Quote Post
FolderBulk
mesaj 1st October 2008, 14:28
Mesaj #82

Junior

Data înscrierii: 19-August 07
ID membru: 216 381

Buna tuturor ! M-am hotarat si am cumaparat si eu un mic Copacel !

Initial am vrut asa ceva ! Dar costa prea mult si nu am experienta suficienta pentru a-l creste .
Fișier atașat  01102008125.jpg ( 924.98KB ) Număr de descărcări: 61

Asa ca va prezint achzitia mea !
Fișier atașat  01102008126.jpg ( 700.76KB ) Număr de descărcări: 60

Este un ficus ! Voi posta aici cat mai multe despre el ! Stiu ca voi gasi si ajutor de la voi in caz de nevoie !

(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
mesaj 1st October 2008, 14:33
Mesaj #83

Member

E frumusel. Sa-ti traiasca!
Cateva sfaturi utile de ingrijire gasesti pe cele doua pagini ale acestui topic.
Pentru orice alte nelamuriri, suntem aproape. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
FolderBulk
mesaj 1st October 2008, 14:36
Mesaj #84

Junior

Data înscrierii: 19-August 07
ID membru: 216 381

QUOTE (Valentina30 @ Oct 1 2008, 15:33) *
E frumusel. Sa-ti traiasca!
Cateva sfaturi utile de ingrijire gasesti pe cele doua pagini ale acestui topic.
Pentru orice alte nelamuriri, suntem aproape. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

Multumesc Valentina !
Ca de obicei la datorie ! Deocamdata il las sa se acomodeze pana vad ca ii cresc frunze noi .

+Quote Post
xtremdriving
mesaj 1st October 2008, 18:30
Mesaj #85

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-June 06
ID membru: 82 625

al meu in continuare pierde frunzulite dar si da altele, practic arata la fel...chiar daca pierde frunze.

+Quote Post
Julia22
mesaj 8th October 2008, 12:11
Mesaj #86

Junior

Data înscrierii: 6-January 07
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 123 073

bonsaiul meu este bolnavior si vreau sa-l salvez cu orice pret. acum o saptamana a inceput sa i se usuce frunzulitele si sa se ingalbeneasca. l-am schimbat urgent pamantul si l-am udat cu o substanta speciala pentru bonsai, apoi l-am pus intr-o punga si i-am creat un efect de sera. a stat acolo cateva zile si astazi, cand am deschis punga, am observat cum au inceput sa-i cada mai toate frunzulitele... iar acum este aproape chel. pot sa-i mai fac ceva? cum sa-mi salvez copacelul?

+Quote Post
Valentina30
mesaj 8th October 2008, 15:27
Mesaj #87

Member

Julia, Ficusul Carmona se ingrijeste relativ usor. Faptul ca s-au ingalbenit frunzele si au inceput sa-i cada, se putea datora unei dereglari de udare, schimbarilor de temperatura sau mutarii din locatia obisnuita.

Spui ca l-ai stropit cu o substanta pentru bonsai... Ei bine, nestiind ce substanta ai folosit, nu pot sa-ti spun daca ai procedat bine sau rau. Dar in mare, pot sa-ti spun ca nu cred ca era nevoie sa-l stropesti cu nimic in afara de apa curata. Pulverizarea cu apa l-ar fi ajutat sa reziste la seceta si la caldura.
Daca in locul in care l-ai tinut, era foarte frig, nu era nevoie de pulverizare si desigur nici de substante de tratament. Pur si simplu avea nevoie de alte conditii de cultivare.
In fine, faptul ca dupa ce l-ai stropit cu acea substanta l-ai introdus intr-o punga, creand un efect de sera, a accelerat caderea frunzelor. Se stie ca tratamentele chimice, au si o doza de toxicitate in ele, iar efectul de sera (spatiul inchis) mareste impactul toxinelor asupra plantei.
E ca si cum ai trata un bolnav cu ceva medicamente grele, tinandu-l inchis intr-o camaruta mica, fara ferestre si fara pic de aer.

+Quote Post
newtask
mesaj 12th November 2008, 20:34
Mesaj #88

Active Member

Data înscrierii: 26-June 08
Locație: [capitală]
ID membru: 341 484

Buna Seara tuturor!

Am nevoie de ajutorul vostru urgent! M-a rugat o cunostinta sa vad ce are bonsaiul ei. E complet uscat. Mai atarna 2-3 frunze de el. Ce ii pot face? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
gomez99
mesaj 12th November 2008, 21:37
Mesaj #89

Active Member

pai asa, pe ne-ve, cam greu.
primul lucru care imi trece prin cap e ca daca e complet uscat, atunci e... uscat.

vezi daca e pus la lumina. fara lumina plantele nu prea se simt bine.

poate ii e prea cald sau prea frig.

l-ai trata cu ceva? poate e intoxicat.

poate l-a atacat vreo gijganie ceva?

incerac metode de resuscitare
cufunda-l o juma de ora intr-un vas cu apa. o sa pierzi din pamint, da acum mi se pare mai important sa salvezi planta.

un bonsaist adevarat o sa ma injure pentru ce zic acum, da repet, problema ar fi sa salvezi copacul: scoate-l de und e el acum si pune-l in pamint de flori. daca isi revine o sa o ia razna cu crescutul si nu o sa mai arate a bonsai, da daca te incumeti, cum vezi ca face din nou frunze il replantezi sub forma initiala. acu nu moare nimeni dintr-o cracuta-doua in plus.

+Quote Post
charme
mesaj 12th November 2008, 21:39
Mesaj #90

Active Member

Data înscrierii: 14-September 08
Locație: blueanditchyballs'land
ID membru: 370 306

bonsaiului meu ginseng (despre care intre timp am aflat ca nu-i chiar bonsai, adica-i un fel de corcitura care nu se taie si nu se modeleaza - fine by me, ca n-aveam asemenea intentii) i s-a rupt la putina vreme de cand l-am primit o ... ramurica, sa-i zic asa, adica o tulpinita mica cu vreo 3 frunzulite am pus-o in apa sa prinda radacini, si dupa cateva luni am pus-o in ghiveci.

din pacate nu evolueaza deloc, desi are aceleasi conditii ca si bonsaiul mama - acelasi tip de pamant, aceeasi cantitate de lumina, acelasi regim de udare...

ii pot face ceva sa devina mai viguros? sau e normal ritmul acesta atat de lent de ... crestere, sa-i zicem, desi eu nu vad sa fi crescut nici doi milimetri de-atata timp. nici rau nu pot zice ca-i merge, nu s-a ingalbenit si nu i-a cazut vreo frunzulita, pur si simplu stagneaza.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

7 V  « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 05:58
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia