|
  |
Despre gresie si faianta |
|
|
|
|
7th May 2009, 23:56
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 22-October 05
ID membru: 50 729

|
Cred ca pica faza cu scosul fliselor de jos:as castiga cam maxim 1 cm si nu se rezolva problema asa,iar peretele e din beton,deci nu pot sa sap in el... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/confusedsmiley.png) Am mai facut rost de inca 2 stalpi laterali (identici cu cei inclusi in pachet) si ma gandesc sa compensez cu ei spatiul lipsa.Voi ce ziceti?
|
|
|
|
|
|
|
|
8th May 2009, 11:26
|
Junior
Data înscrierii: 15-February 09
ID membru: 420 357

|
| Daca ai cu ce sa acoperi si spatiul dintre cada si pereti si sa iti placa tie .(estetic vb) ...in lipsa de altceva e bine, ce sa ii faci.Tu stii m-ai bine cum e situatia acolo... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
8th May 2009, 13:39
|
Junior
Data înscrierii: 21-February 08
ID membru: 292 190

|
Salut, In primul rand trebuie sa mentionez ca sunt incepator la bricolaj si din cauze financiare si pentru ca vreau sa si invat, m-am hotarat sa imi pun singur gresie in bucatarie. Acum exista un linoleu. O sa il scot. Stiu ca sub linoleu e o adancitura pe mijlocul camerei. Nu stiu daca planeitatea podelei e buna, desi ma indoiesc mai ales cu adancitura asta, asa ca va intreb: cum se poate verifica planeitatea si ce inseamna planeitate satisfacatoare? Adica daca am portiuni mici cu gauri, inteleg ca nu merita sa dai o sapa, dar daca podeaua e inclinata atunci se preteaza o sapa? Bucataria are o suprafata de 8 metri patrati si o forma dreptunghiulara. Acum, daca denivelarile, planeitatea nu o sa fie corespunzatoare trebuie sa dau o sapa nivelanta? Daca da, dupa ce se da sapa asta, cat timp trebuie lasata sa se usuce? Chiar trebuie lasata 3 saptamani cum scrie cineva in mai sus? Daca nu, se poate nivela si din adeziv (verificat cu polobocul si cu alte ustensile)? Care ar fi pasii de urmat ca sa obtin planeitatea placarii?
Cam multe intrebari se pare, asa ca apreciez orice raspuns. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th May 2009, 22:40
|
Junior
Data înscrierii: 15-February 09
ID membru: 420 357

|
Ca sa verifici planeitatea pardoselii tre sa dai un nivel pe perete. Cu furtun de nivel ( tre sa ai pe cineva cu tine care sa stie cum ) sau cu laser daca ai de unde sa iei ...dar tot tre sa te ajute cineva . Dar poti verifica si cu cumpana si un dreptar mai lung. Numai ca tre sa ai un pic ochiul format ca sa itio dai seama de cat de drept sau nu este . O solutie e sa cumperi auton nivelant . E un prf care il amesteci cu apa pana obtii un amestec asemanator cu aluatul pt clatite si il torni pe jos ....si se duce singur unde trebuie. Problema este ca daca pardoseala are abateri mari (inclinatie) atunci iti trebuie f multi saci de AN si nu cred ca este ieftin. Pt un incepator , ca su pui gresi cel mai usor e sa ai o suprafata dreapta incat sa poti merge pe grebla (8-10 mm incarcatura) ....deci ce vreau sa zic e ca cineva cu experienta ,poate sa scoata un floor frumos chiar daca suprafata nu e dreapta si merge cu 4 cm incarcatura. Sau poti sa faci tu sapa din nisip si ciment ....dar daca nu ai m-ai facut niciodata ....nu va iesi bine , deci e munca in zadar. Ori chemi pe cineva sa iti arate cum , ori cumperi Auto nivelant....ori mergi pe grebla dupa suprafata care este acum ....daca nu e stramba , sa se poata observa cu "ochiul liber"
|
|
|
|
|
|
|
|
9th May 2009, 14:31
|
Active Member
Data înscrierii: 22-October 05
ID membru: 50 729

|
Cam in cat timp poti calca pe gresie,dupa ce a fost montata?
|
|
|
|
|
|
|
|
9th May 2009, 14:51
|
Junior
Data înscrierii: 24-June 06
ID membru: 83 462

|
QUOTE (nirosbog @ May 9 2009, 13:31)  Cam in cat timp poti calca pe gresie,dupa ce a fost montata? pe coridor la blocul unde stau mesterii au pus gresia si ziua urmatoare au intrat pe ea la rostuit
|
|
|
|
|
|
|
|
9th May 2009, 22:10
|
Junior
Data înscrierii: 5-February 06
Locație: HD-Romania
ID membru: 64 650

|
QUOTE (nirosbog @ May 9 2009, 15:31)  Cam in cat timp poti calca pe gresie,dupa ce a fost montata? Eu verific cu cutterul sau o panza de bomfaier cum se prezinta adezivul dintre gresii la rosturi,scot un pic de adeziv si vad cam cat de uscat este.Vara de obicei de pe o zi pe alta este ok sa calci (nu sarit) pe ea,depinde de aerisire de adeziv de absorbtia podelei si a gresiei.Daca este mai moale adezivul ce este intre gresii ar fi bine sa nu se calce dar...,ca meserias nu prea am timp sa astept (time is money !) si asez ceva gen scandura sa prind mai multe gresii odata si-mi fac treaba,de obicei completez marginile care trebuiesc masurate si taiate.Bineinteles calc cu grija,nu-mi bat joc de munca mea.Bine lipit este dupa cateva zile,nu recomand ca a doua zi sau chiar nici in a treia sa se puna percutia pe ea pt gaurile de vas wc. si dupa aceea e bine sa se faca cu percutie de bormasina mica normala nu cu sds.(Asta nu m-a intrebat nimeni dar sper sa nu supar pe cineva si poate ajuta.)Spor la munca. | |
Acest mesaj a fost modificat de hulutag: 9th May 2009, 22:13
|
|
|
|
|
|
|
|
29th May 2009, 15:51
|
Junior
Data înscrierii: 29-October 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 241 511

|
Salutare tuturor.Am si eu o problema cu montarea unei cadite de dus,asemanatoare cu a unui coleg cu cateva posturi mai inainte.Deosebirea consta in faptul ca la mine coltul peretelui unde vreau sa pun cadita,este mai mic de 90 grade. In stanga si in dreapta,cadita se lipeste de perete dar in colt ramane un spatiu gol cam de 6cm.Dupa ce am reglat din picioruse pozitia orizontala am observat ca ramane loc si dedesubt di cauza ca pardoseala este inclinata. Incaperea are gresia si faianta montata. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th May 2009, 08:42
|
Junior

|
QUOTE (terano @ 29th May 2009, 16:51)  Salutare tuturor.Am si eu o problema cu montarea unei cadite de dus,asemanatoare cu a unui coleg cu cateva posturi mai inainte.Deosebirea consta in faptul ca la mine coltul peretelui unde vreau sa pun cadita,este mai mic de 90 grade. In stanga si in dreapta,cadita se lipeste de perete dar in colt ramane un spatiu gol cam de 6cm.Dupa ce am reglat din picioruse pozitia orizontala am observat ca ramane loc si dedesubt di cauza ca pardoseala este inclinata. Incaperea are gresia si faianta montata. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. La perete nu stiu o solutie mai buna decat sa tai faianta si eventual din perete (trasezi cu creion sau carioca si intri cu flexul) atat cat sa se aseze vanita asa cum doresti,o sa faca ceva mai mult praf dar...asta este.Se intampla la multe bai,o solutie mai complicata ar fi sa construiesti "umeri"in partea de jos si pe lateralele cabinei pana la 180 cm sau cat are inaltime cabina ,in cazul asta trebe structura,gips carton,faianta si ...rabdare. Iar legat de problema cu podeaua nu prea inteleg unde este spatiul acela de care vorbesti,in majoritatea bailor podeaua este inclinata si daca este sa vorbim de spatiul gol mai proeminent ar fi la o vana normala de o lungime mult mai mare decat o cadita de dus.Eu dupa ce reglez la boloboc cazile pun sub picioruse un pic de silicon
|
|
|
|
|
|
|
|
7th June 2009, 16:09
|
Junior
Data înscrierii: 7-June 09
Locație: Bucuresti
ID membru: 468 589

|
Buna ziua,
Vreau sa adaug faianta linga una deja pusa.Pe peretele unde vreau s-o adaug este lavabila. Cum trebuie sa fac?Ce materiale sa folosesc?
|
|
|
|
|
|
|
|
7th June 2009, 19:36
|
Junior
Data înscrierii: 19-February 08
Locație: US. FL. MIA.
ID membru: 291 151

|
CITAT (barano @ 7th June 2009, 17:09)  Buna ziua,
Vreau sa adaug faianta linga una deja pusa.Pe peretele unde vreau s-o adaug este lavabila. Cum trebuie sa fac?Ce materiale sa folosesc? pai sub lavabila trebuie sa fie si ceva glet de ipsos pentru o aderenta cat mai buna a placilor de faianta acea lavabila si acel glet din spatele lavabilei trebuie curatat pana la placa amorsat peretele si apoi poti pune in opera faianta in nici un caz sa pui peste lavabila faianta!!! ca materiale folosite poti folosi o amorsa de perete de la ceresit(ct17) iar adeziv pentru faianta poti folosi cm11 tot de la ceresit spor la treaba!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
13th June 2009, 06:26
|
Junior
Data înscrierii: 9-December 06
ID membru: 115 061

|
Salutare tuturor. Ma voi apuca si eu curand de renovat baia (gresie si faianta) asa ca vreau sa postez toate etapele inceput - final inclusiv poze. Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea). Voi incepe in cursul zile de azi cu pozele actuale ale baii mele si astept pareri sau sfaturi vis-a-vis de anumite probleme pe care deja le intampin. Informativ, gresia si faianta este de Sanex, adezivul este Adeplast. O zi buna tuturor !
|
|
|
|
|
|
|
|
13th June 2009, 07:07
|
Junior

|
Dupa cum v-am promis revin cu poze ale baii actuale precum si modelul de faianta si gresie. Intr-una din poze se vad tevile de la caldura ... aici apare problema mea si anume: - Oare trebuie sa le tai sau pot pune faianta in spatele acestor tevi, tinand cont ca-mi voi face loc dupa ce dau jos faianta veche si plinta din mozaic?
|
|
|
|
|
|
|
|
13th June 2009, 10:52
|
Junior
Data înscrierii: 3-November 08
ID membru: 385 479

|
CITAT (blizzard1976 @ 13th June 2009, 07:07)  Dupa cum v-am promis revin cu poze ale baii actuale precum si modelul de faianta si gresie. Intr-una din poze se vad tevile de la caldura ... aici apare problema mea si anume: - Oare trebuie sa le tai sau pot pune faianta in spatele acestor tevi, tinand cont ca-mi voi face loc dupa ce dau jos faianta veche si plinta din mozaic? Nu ai din pacate o baie simpla pt. executie. Eu iti doresc o experienta usoara dar cred ca cel mai bine cauti un profesional si-i faci de necalificat ca sa-ti ia mai ieftin. increngatura aia de tuburi e cel putin ciudata pt. mine, amestec de plastis , cupru si tevi vechi? tu stii ce-i mai bine pt tine sa economisesti ceva parale sau sa iasa bine lucrurile. SUCCES . Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea) nu seamana deloc cu datul cu var, asa ca cred ca satisfactia o sa fie mai mult o usurare spirituala cand in sfarsit o sa fie gata asa cum o sa iasa, o sa rasufli usurat
|
|
|
|
|
|
|
|
13th June 2009, 22:38
|
Junior

|
CITAT (blizzard1976 @ 13th June 2009, 07:26)  Salutare tuturor. Ma voi apuca si eu curand de renovat baia (gresie si faianta) asa ca vreau sa postez toate etapele inceput - final inclusiv poze. Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea). Voi incepe in cursul zile de azi cu pozele actuale ale baii mele si astept pareri sau sfaturi vis-a-vis de anumite probleme pe care deja le intampin. Informativ, gresia si faianta este de Sanex, adezivul este Adeplast. O zi buna tuturor ! Dupa cum s-a scris si mai sus nu e simplu la te te incumeti,o sa ajut cat pot si cat imi permite timpul pe masura ce avansezi cu lucrarea.Faianta de Sanex chiar daca este de cal.1 este jalnica,ieri si azi am montat si am intalnit diferente si de 1,5 mm la lungime,mai erau si torsionate si in trapez,minim cu distantiere de 3mm recomand dar pana acolo ai destul de lucru.Sa-ti pregatesti vreo 10 saci de rafie si ai grija sa nu te tai cand dai faianta jos.Dupa ce dai caloriferul jos sa inchizi cu 2 capace de 3/4 tevile ca sa nu intre mizerie in ele.O sa-ti explic cum sa faci pe la tevi mai tarziu.Din ce vad eu acolo si-mi doresc sa ai noroc si sa mearga usor este plinta aceea care de obicei este foarte dura si cateodata ia mult timp sa o dai jos chiar daca ai o percutanta langa tine.In fine curata peretii si sa vedem ce ramane,daca raman peretii ca in fotografiile de mai jos iti recomand un meserias.Cati saci de adeziv ai luat ? Spor la munca !
Acest mesaj a fost modificat de hulutag: 13th June 2009, 22:44
|
|
|
|
|
|
|
|
14th June 2009, 05:52
|
Junior

|
Multumesc pentru raspunsuri. Nu stiam ca sunt asa de mari difertentele la Sanex dar in fine ( apropo, cruciulitele pentru faianta sunt de 3mm iar de gresie de 4 ). Plinta aceea ma astept sa fie din mozaic, mozaic cu care m-am mai intalnit si la maica-mea ( am facut cu nervii pana am dat-o jos ). Adeziv am luat 8 saci deocamdata dar s-ar putea sa-mi mai trebuiasca. Oricum dupa primele masuratori, s-ar parea ca peretii sunt destul de drepti dar repet masuratorile dupa ce dau faianta jos. Stiu ca taie ... si taie rau faianta si urat. Ceea ca ma pune pe ganduri sunt tevile de la caldura; fiind tevi de cupru nu prea ma incumet sa le dau jos. In fine, vom vedea la momentul respectiv. Oricum stiu ca nu este o lucrare simpla si ca ma voi lovi de chestii de nepotrivire dar sper sa nu fie grave, Deh ... de aceea s-a inventat internetul si softpedia !! Sa ne ajutam reciproc. Pana la urma cred va iesi bine, eu fiind foarte rabdator (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) . Incurajati-ma va rog, ca daca-i zic la nevasta-mea ca va trebui sa angajam meserias pe care sa-l platim cu 25 lei/m, imi muta cortul in spatele blocului !!! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/cool.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 02:54
|
Junior
Data înscrierii: 19-February 08
Locație: US. FL. MIA.
ID membru: 291 151

|
pardoseala de marmura crema eda 46cm\46cm instalare in brick joint pe mortar si bai diagonala in continuare marmura crema eda 30cm\30cm aceasta lucrare este terminata de curand de mine
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 14:48
|
Junior
Data înscrierii: 28-December 06
ID membru: 119 382

|
e multa munca la baie...spatii mici, multe taieturi, cada.. ..gresia se pune in evantai iar daca ai spatiu mic si placi mari o sa iti de bataie de cap scurgerea la sifon. Eu zic sa nu te incumeti singur.. mai ales ca preturile la mana de lucru au mai scazut de anul trecut, cand in Bucuresti un mester fara fitze iti lua cam 25-40 lei/mp. Cel mai bine cauti un meseter si il tocmesti la metru patrat de gresie si faianta pusa.. nu iei in calcul si ce strica si arunca (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) .. sau macar dupa ce dai jos faianta plateste pe cineva sa iti indrepte peretii sa iti fie mai usor... economisesti mult adeziv. Spor la lucru.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|