Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

29 V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Despre gresie si faianta
MirelaLucia
mesaj 11th November 2008, 10:48
Mesaj #217

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 125 933

QUOTE (mutulica_41 @ Nov 11 2008, 10:34) *
Daca e sa stam putin strambi si sa judecam drept, sapa usuca de la suprafata in profunzime, si avand o grosime de vreo 5 cm,(sa zicem), ii trebuie ceva timp sa scoata apa din toata grosimea ei; apa oricum isi va face loc sa iasa pe unde gaseste mai usor loc, daca plachezi dupa 2 zile, ea nu va fi incleiata in profunzime, de aceea eu subscriu la parerea masterului (ADI)

ok. Pot insa sa calc pe ea dupa 2 zile si sa plachez restul cabinei? lasand la final gresia?. Chiar trebuie sa astept 3 saptamani? pai trece iarna pana fac eu cabina asta (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
adi_master
mesaj 11th November 2008, 11:14
Mesaj #218

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

poti calca pe ea,pt a face alte lucrari in interior.Eu,personal nu pun gresia decat la 2 saptamani de la turnare,mi-s patit cu o gresie scumpa pe care a trebuit s-o cumpar din banii mei.

+Quote Post
MirelaLucia
mesaj 11th November 2008, 11:56
Mesaj #219

Active Member

QUOTE (adi_master @ Nov 11 2008, 11:14) *
poti calca pe ea,pt a face alte lucrari in interior.Eu,personal nu pun gresia decat la 2 saptamani de la turnare,mi-s patit cu o gresie scumpa pe care a trebuit s-o cumpar din banii mei.

aha. ok. sarumana. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
oanaberea29
mesaj 16th November 2008, 10:04
Mesaj #220

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 5-October 08
ID membru: 376 840

QUOTE (D_S_R @ Oct 19 2008, 09:15) *
Sunt foarte bune solutiile oferite de colegii de mai sus. Numai ca mi se par un pic cam scumpe si nu suficient de durabile in timp ca sa isi merite investitia. Asa ca adris1919, iti recomand placile de pavaj ( nu sunt dale si nici pavele), sunt placi in format de 40x40 de o grosime de aprox. 3 cm. Peste 300 de culori si modele. Va astasez cateva dintre modelele propuse . Sper sa functioneze chestia asta! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
Pretul estimativ este de 5, 5 ?/m2. Este anti-inghet, anti-bacterian si anti-derapant. Montate bine aceste placi rezista greutati de pana la 30 t. Tot odata, estetic nu cred ca se compara o sapa epoxidica cu aceasta varianta. Poate sa fi gresit, totusi!

Buna,
Vrea sa stiu stiu si eu daca se poate la ce firma gasesc si eu aceste modele? Sint foarte frumoase. Se pot comanda pe net ? Si daca stii pretul la ele as aprecia foarte mult daca imi poti spune.
Multumesc!

+Quote Post
hanako
mesaj 16th November 2008, 18:50
Mesaj #221

Member

Data înscrierii: 29-December 06
Locație: Bucharest
ID membru: 119 852

de la ideea parchetului in toata acasa, trecand prin schimbarea tipului de incalzire si alegand pentru parter incalzirea prin pardoseala, as avea nevoie de o placare 'rece', insa nu imi doresc gresie, ci piatra. unde gasesc o piatra slefuita astfel incat sa nu fiu nevoita sa scormonesc prin gaurele ca la travertinul nesflefuit dupa praf, si la niste dimensiuni care sa se preteze unei placari in living (70-80mp)? ce imi recomandati, stiu cum vreau sa arate, dar nu stiu cum se numeste si unde as putea gasi.

+Quote Post
MirelaLucia
mesaj 17th November 2008, 11:24
Mesaj #222

Active Member

QUOTE (hanako @ Nov 16 2008, 18:50) *
de la ideea parchetului in toata acasa, trecand prin schimbarea tipului de incalzire si alegand pentru parter incalzirea prin pardoseala, as avea nevoie de o placare 'rece', insa nu imi doresc gresie, ci piatra. unde gasesc o piatra slefuita astfel incat sa nu fiu nevoita sa scormonesc prin gaurele ca la travertinul nesflefuit dupa praf, si la niste dimensiuni care sa se preteze unei placari in living (70-80mp)? ce imi recomandati, stiu cum vreau sa arate, dar nu stiu cum se numeste si unde as putea gasi.

dar de ce ai renuntat la parchet in favoarea unei suprafete reci?

+Quote Post
hanako
mesaj 17th November 2008, 21:03
Mesaj #223

Member

Data înscrierii: 29-December 06
Locație: Bucharest
ID membru: 119 852

am zis: ca sa beneficiez de incalzirea prin pardoseala la parter. in plus imi place piatra.

+Quote Post
joannes
mesaj 18th November 2008, 18:54
Mesaj #224

Active Member

Data înscrierii: 15-January 05
Locație: in lumea libera, cowcity
ID membru: 28 854

QUOTE (hanako @ Nov 17 2008, 21:03) *
am zis: ca sa beneficiez de incalzirea prin pardoseala la parter. in plus imi place piatra.

tie iti trebuie ceva in genul asta
(IMG:http://www.qflooring.com/Admin/images/GNS_IndianAutumn_Large.jpg)
sau
(IMG:http://www.cotswold-limestone-floor.co.uk/images/Cotswold_Limestone_Floors.jpg)
(IMG:http://www.fore-most.com/foremost004003.jpg)

intrebare:
esti 1000% ca asta vrei tu?
floor de piatra (fie si ceramic) in living?
ai o casa mai mare de 2-300 mp amprenta? livingul tau are dimensiuni hipodromice?

apoi, esti sigur ca vrei incalzire prin pardoseala in living?
de regula, se recomanda incalzirea prin pardoseala la suprafetele reci(ceea ce nu ai vrea sa ai in living, ma gandesc eu) gen: baie, bucatarie, holuri, intrari secundare.

daca principalul motiv pt care tu alegi piatra este ca tii neaparat ca in living sa ai incalzire prin pardoseala, totusi tine cont ca sunt tipuri speciale de parchet care se folosesc in acest scop.

vezi ca s'ar putea sa te coste extrem de mult sa faci ceea ce crezi tu ca ti'ar placea, pentru ca apoi sa constati ca va trebui sa'ti impui sa'ti placa, nemaiavand alta posibilitate...

si sa nu uit. ai copii mici? iti propui sa ai copii? gandeste'te la factorul de risc

+Quote Post
PredaS
mesaj 18th November 2008, 21:10
Mesaj #225

Junior

Data înscrierii: 17-February 07
ID membru: 143 923

Un soft cu care sa te poti juca cu gresia si faianta..sa o asezi cum doresti etc stie cineva?

+Quote Post
joannes
mesaj 19th November 2008, 08:03
Mesaj #226

Active Member

QUOTE (PredaS @ Nov 18 2008, 21:10) *
Un soft cu care sa te poti juca cu gresia si faianta..sa o asezi cum doresti etc stie cineva?

chiar n'am auzit de asa ceva. or fi ceva softulete care sa simuleze o arie de faianta ceva, dar daca vrei unul care sa se joace cu bucatile de ceramica la fix si apoi sa transpui lucrarea in practica exact cum zice pe hartie, nu cred ca se poate. mai degraba intreaba un mester. arata'i ce vrei tu, arata'i marfa si incaperea si ti le plimba el de colo colo aratandu'ti cum poate iesi. de ce zic asa si nu pe software? pt ca oricat de bine ai masura tu, oricate tolerante ai lasa tu, ochiul meseriasului vede de unde tb sa inceapa, unde il scoate ceva, unde trebuie sa lase ceva si de unde nu iese cum ar trebui, un meserias pacaleste si liniile si tot scoate cum vrea el (in limita decentei, ca nu poate sa faca unghi drept in mijlocul camerei si sa spuna ca linia'i dreapta).
daca vrei softul ca sa te joci mixand culori, nu's ce sa zic...

+Quote Post
MirelaLucia
mesaj 21st November 2008, 10:08
Mesaj #227

Active Member

am dat primul strat de hidroizolatie . Este super. Desi s da destul de greu fiind voarte vascos si cauciucat, imi place la nebunie cum izoleaza si senzatia de siguranta care ti-o da.

Intrebare: in conditiile in care dau 3 astfel de straturi, inclusiv pe tavanul cabinei de dus ( tavan din rigips), pot sa dau pe tavan lavabila sau ceva i loc sa plachez cu faianta? ma gandesc ca faianta atarna gre, nici macar nu stiu cum o sa o fixez acolo sus.

Ce alternative am pentru faianta pe tavanul cabinei?

+Quote Post
LED
mesaj 21st November 2008, 11:17
Mesaj #228

Active Member

Data înscrierii: 10-April 06
ID membru: 73 116

Faianta pe tavan???

+Quote Post
MirelaLucia
mesaj 21st November 2008, 11:33
Mesaj #229

Active Member

QUOTE (LED @ Nov 21 2008, 11:17) *
Faianta pe tavan???

da bre, ce n0ai mai vazut? este vorba de tavanul de la cabina de dus. uite 2 exemple

Acest mesaj a fost modificat de MirelaLucia: 21st November 2008, 11:34
Fișiere atașate
Fișier atașat  his_and_her_baths_05.jpg ( 55.55KB ) Număr de descărcări: 96
Fișier atașat  imgF_01.jpg ( 216.64KB ) Număr de descărcări: 119

+Quote Post
mutulica_41
mesaj 21st November 2008, 13:49
Mesaj #230

Active Member

Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

QUOTE (MirelaLucia @ Nov 21 2008, 10:08) *
am dat primul strat de hidroizolatie . Este super. Desi s da destul de greu fiind voarte vascos si cauciucat, imi place la nebunie cum izoleaza si senzatia de siguranta care ti-o da.

Intrebare: in conditiile in care dau 3 astfel de straturi, inclusiv pe tavanul cabinei de dus ( tavan din rigips), pot sa dau pe tavan lavabila sau ceva i loc sa plachez cu faianta? ma gandesc ca faianta atarna gre, nici macar nu stiu cum o sa o fixez acolo sus.

Bre, Mirela, 2 straturi sunt suficiente, dar daca vrei o sig in plus, poti da 4 straturi, daca vrei o sig si mai mare, da 6 straturi, daca vrei o sig maxima, atunci da 10 straturi (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/deadtongue.gif)

daca vrei sa fixezi faianta pe tavan peste maglavaisul ala, (eu zic ca tine), atunci dupa ultima mana de hidro pulverizezi nisip fin, sa se lipeasca de ala, ca sa adere adezivul pe el (valabil pt varianta bituminoasa).; daca vrei sa zugravesti peste el, procedezi la fel si dai o mana de glet dupa uscare ( nu ca lavabila nu ar prinde direct, dar maglavaisul nu-l poti nivela sa ai o supr plana cum e placa de gips) daca e alt tip de hidroizolatie, (eu mai stiu una alba acrilica,de ex), da amanunte, ce fel e, panimais? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
joannes
mesaj 21st November 2008, 17:59
Mesaj #231

Active Member

QUOTE (MirelaLucia @ Nov 21 2008, 10:08) *

faianta pe tavan se poate pune fara probleme si o poti aplica cu un adeziv. nu e o chestie deosebita, mai dificila mi se pare aplicarea groutului.
acum tu ai treaba facuta, sper sa nu'ti bag morcovu'. vorbim de o cabina de dus.
daca a facut treaba cu rigips d'ala verde, atunci roaga'te ca ceea ce numesti tu hidroizolatie sa fie ok, pt ca rigipsu ala e fix lupa.
pentru altii, care vor sa faca, le recomand produse similare acestuia (sunt si variante mai light, cu mai putin beton in compozitie si insertii de fibra de sticla; placa wonderboard e destul de grea si necesita un sasiu f bine pus la punct)
wonderboard
(IMG:http://i.pbase.com/u48/fwalden/large/40092317.F022.jpg)
(IMG:http://www.trainweb.org/girr/tips/tips7/wb_edge.jpg)
ok, tu zici ca ai facut nu's ce hidroizolatie. asum ca e facuta cu cap si ca nu sunt motive de ingrijorare. poate asa se practica pe la voi.
daca nu ai placat inca cu ceramica cabina si hidroizolatia aia se pune in mai multe straturi, ce ti'as mai recomanda ca o masura de precautie: pune pe floorul din cabine, intre straturile de hidroizolatie (si asta numai daca materialele se "pupa" si adera unul la altul, o membrana special.
(IMG:http://lh3.ggpht.com/_iIeHltz3LWo/RvVYl5q2nlI/AAAAAAAAAr4/5l3hW3fIURE/IMG_6067.JPG)

membrana de pe floor sa fie dintr'o bucata, nu o tai nu o capsezi. o decupezi doar in dreptul gurii de evacuare a apei. o inalti pe perete vreo 10-15 cm. la colturi o pliezi frumos, nu faci nici'o taietura, nici'o capsa. ea va adera la zid si o lipesti de zid cu hidroizolatia ta (pentru cei ce nu folosez hidroizolatie, membrana se lipseste cu cimentul special (ciment, am spus, nu gips) folosit la implerea rosturilor sau cu adezivul de lipit ceramica).
ai grija ca membrana sa nu te scoata in afara fara de restul peretelui (teoretic nu ar trebui, mebrana nefiind asa de groasa).

acum, daca pe pereti aplici ceramica cu un adeziv, eu ti'as recomanda ca pe floor si mai ales pe pragul cabinei sa o aplici cu ciment (sunt cimenturispeciale de aplicat ceramica, cumperi sacul, pui apa si gata). iar pe floor, poti folosi niste placi de mozaic mititel, cum ar fi asta
(IMG:http://www.tileimportersinc.com/photos/Tile/Natural%20Stone%20Tile/1%20x%201%20Tumbled%20Travertine%20Tile.jpg)

ai avantajul ca ia forma floorului, unde poate ai facu o inclinatie (sper) pe directia de scurgere a apei. doar grija mare la decupare si la aplicarea groutului. daca chiar vrei sa faci cu din asta, posteaza si'ti mai dau neste sfaturi cum sa faci pozarea si aplicarea lor. nu'i mare filosofie, doar cere putina atentie si o mana care nu tremura prea tare.

Acest mesaj a fost modificat de joannes: 21st November 2008, 18:01

+Quote Post
mutulica_41
mesaj 21st November 2008, 19:21
Mesaj #232

Active Member

Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

Joannes, scuze ca te corectez, dar cred ca zgarie la ochi: la noi in Romanica, floor se traduce prin pardoseala, iar la ce zici d-ta 'grout', noi zicem chit de rosturi; aveam impresia ca limba materna nu se poate uita, indiferent cati zeci de ani nu o vorbesti..., in plus, s-ar putea ca nu toti utilizatorii sa fie vorbitori de engl; in rest, pertinenta parerea d-tale, cu paranteza ca placa aia minune, scuze, 'wonder' ,nu stiu daca se gaseste la noi, eu n-am vazut asa ceva

+Quote Post
joannes
mesaj 22nd November 2008, 03:25
Mesaj #233

Active Member

QUOTE (mutulica_41 @ Nov 21 2008, 20:21) *
Joannes, scuze ca te corectez, dar cred ca zgarie la ochi: la noi in Romanica, floor se traduce prin pardoseala, iar la ce zici d-ta 'grout', noi zicem chit de rosturi; aveam impresia ca limba materna nu se poate uita, indiferent cati zeci de ani nu o vorbesti..., in plus, s-ar putea ca nu toti utilizatorii sa fie vorbitori de engl; in rest, pertinenta parerea d-tale, cu paranteza ca placa aia minune, scuze, 'wonder' ,nu stiu daca se gaseste la noi, eu n-am vazut asa ceva

scuze man, nu'i vorba de limba materna, ca n'a dat "raducioiu sindrom" in mine, ci e vorba de o meserie care n'am invatat'o si nici n'am practicat'o in romania, prin urmare am invatat neste termeni diferiti si nu mai stau sa pitrocesc cum naiba i'o zice la schluter in romana...
eu v'am aratat placa respectiva ca sa aveti idee de o chestie mult mai buna de folosit decat rigipsul verde (pe care l'as vedea mai potrivit pentru lucrari in bucatarie, nicicum in baie). acum, ca ti'am dat ideea, poti cauta pe piata, interesa, intreba, creeaza cererea daca nu exista, ca's zeci de feluri de placi mai mult sau mai asemanatoare, oricum toate mai bune decat rigipsul (drywall sic!)
spre exemplu, cand la mine in casa n'am folosit respectiva placa, pentru ca e un pic mai pretentioasa la lucru, se taie cu flexu, face praf, marginile nu se pupa mereu frumos si nu se taie perfect etc, prin urmare am folosit ceva ma flexibil, mai usor lucrabil, poate nu atat de "wonder" in ce priveste rezistenta la umiditate, dar oricum cu muuuuuult mai bun decat gipscartonul verde...
o sa vreti cabine cu mai multe capede de dush, cu presiuni variabile, cu abur, cu mai stiu eu ce. o sa cedeze cartonul ala.

+Quote Post
mihilc
mesaj 22nd November 2008, 19:09
Mesaj #234

Junior

Data înscrierii: 10-October 06
ID membru: 101 804

Da joannes, am vazut si eu memrana aia de zici tu, ei ii zic "liner", e ca o folie din aia groasa. Eu tavanul dusului il am din beton. Cum as putea aplica faianta acolo?
Tot pentru hidroizolatie am vazut ca exista si un ciment hidroizolant, cum e el comparativ cu hidroizolatia lui Mirela?

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

29 V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 22:32
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia