Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Micul dejun: care e cel mai bun?, Si sanatos...
KodrutZ
mesaj 5th July 2007, 20:09
Mesaj #19

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 17-May 06
Locație: Iasi, Romania
ID membru: 78 033

QUOTE(abancor @ Jul 5 2007, 16:39) [snapback]3062099[/snapback]
Mie musli, ba chiar si fulgii dulci (de pilda Ciniminis), imi plac mai mult cu iaurt decit cu lapte. Eventual poti adauga in iaurtul cu muesli si alune, nuci, miere si stafide.

Telemea cu rosii, muschi cu cascaval si rosii, un morcov-doi de rontait, chestii de genul asta. Azi de exemplu am luat-o complet pe linga si am bagat un tort de inghetata dimineata, ca noaptea trecuta numai in injuraturi am tinut-o, fiindca nu am dormit deloc bine din cauza caldurii. Daca nu maninc dimineata cit de cit, nu mai sint om in ziua aia.
Go to the top of the page

+Quote Post
Valy1
mesaj 5th July 2007, 22:05
Mesaj #20

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 6-January 07
Locație: Bucharest
ID membru: 123 145

2 rosii cu branza
1 ardei gras
3 felii de paine cu gem
1 pahar de lapte cu cereale Fitness

Piine prajita cu frisca si fructe

1 1/2 cana brinza de vaci slaba

1 cana afine

2 oua plus 2 albusuri batute spuma

3/4 cana lapte degresat

1 lingurita scortisoara macinata

1 esenta de lamiie

6 felii piine integrala

Pentru a face crema de frisca, amesteca in blender brinza de casa, indulcitorul si jumatate de cana de afine pina obtii o mixtura pufoasa. Apoi lasa crema sa se odihneasca. intr-un castron mare, amesteca ouale, laptele, scortisoara si esenta de vanilie. inmoaie bine piinea in acest sos, apoi pune-o la prajit pina se bronzeaza pe ambele fete. Fiecare felie de piine se unge cu cre-ma de brinza, peste care se asaza cite-va fructe proaspete. Rezulta o portie.

Uneori si asta..daca aveti timp si chef..incercati-o..

Acest mesaj a fost modificat de Valy1: 5th July 2007, 22:08

+Quote Post
kappa_man84
mesaj 6th July 2007, 09:28
Mesaj #21

Fiord

Data înscrierii: 15-February 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 142 753

Mie musli, ba chiar si fulgii dulci (de pilda Ciniminis), imi plac mai mult cu iaurt decit cu lapte. Eventual poti adauga in iaurtul cu muesli si alune, nuci, miere si stafide.

suna bine amestecul ala cu alune,musli &Co....tre' sa imi fac timp dimineata sa mananc (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
The_Napster
mesaj 6th July 2007, 09:56
Mesaj #22

wzup?

Data înscrierii: 1-April 05
Locație: Constanta
ID membru: 33 769

Astept solutii pentru micul dejun in conditiile in care esti singur acasa si ti-e prea lene si somn sa iti faci omleta sau alte minunatii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
abancor
mesaj 6th July 2007, 11:22
Mesaj #23

Active Member

Data înscrierii: 7-July 06
ID membru: 85 375

Vezi reteta mea de mai sus, preluata momentan la nivel teoretic si de kappa man. Poti sa bagi in iaurt ce vrei, am uitat sa sugerez si fistic sau seminte de floare. Practic bagi orice crezi ca ti-ar placea.

Alta semipreparata: iei de la alimentara salata de cruditati preambalata (adica morcovi si telina rase intr-o punga), iei un borcan de maioneza si acasa, intr-un minut, amesteci cruditatile cu maioneza si la fel, cu ce mai vrei: sos soia, mustar, ketchup, stafide, seminte etc... Iti ia vreo 2 minute.

Sau iti iei de cu seara o pizza in plus, si maninci resturile dimineata, incalzite in microunde. Cel mai rapid.

Ideal e sa ai conserve prin casa. Desfaci o fasole cu costita, sau un ton si il amesteci cu maioneza (plus ce mai vrei, ciuperci, porumb, cepe din alea mici, salata etc.), sau o salata de-a gata cu piine.

Pui in blender iaurt rece, sare, menta, tarhon sau ce ierburi vrei tu si ai si un ayran racoritor la micul dejun, preparat intr-un minut.

Iti cumperi piine feliata, mezeluri feliate, brinze feliate, lasi untul afara de seara sa fie moale, si dimineata in 2 minute intinzi pe 4 felii de piine unt, cite o felie de sunca, cite una de brinza preferata si le bagi la microunde sa se incalzeasca si sa se topeasca nitel brinza/cascavalul. Storci niste ketchup, mustar si maioneza pe ele, torni niste suc rece (io prefer lamiie, visine sau mere) intr-un pahar sa lunece mai usor si te umfli.

Maninci prajituri gasite prin frigider sau fructe. Asta e cel mai rapid. Da energie si vitamine, dar nu tine de foame. Eventual un pahar de lapte rece, cu sau fara cacao solubila.

+Quote Post
Nicolla
mesaj 6th July 2007, 14:29
Mesaj #24

Junior

Data înscrierii: 24-May 07
ID membru: 183 675

Bacon pe grill, omleta cu marar, 1 iaurt, masline si, daca te mai tine cureaua, o salata dintr-o rosie, 1 ardei si 1 castravete mic. Inainte si dupa, cafea tare, fara zahar si tigari.

+Quote Post
retele
mesaj 8th July 2007, 00:58
Mesaj #25

Active Member

Data înscrierii: 29-April 04
Locație: București
ID membru: 15 381

ce mănânc eu de o o vreme dimineața:
cum mă trezesc, beau un pahar mare de apă pe stomacul gol, pe urmă două lingurițe cu miere, apoi un castron generos de salată de fructe (ce găsesc prin frigider: portocale, mere, banane, pepene, nectarine, etc). La sfârșit o limonadă de lămâie îndulcită cu miere.
După vreo doua ore, iar mi se face foame, și abia atunci încerc un mic dejun "clasic".

+Quote Post
richelieu
mesaj 9th July 2007, 16:13
Mesaj #26

ZA RUAIT MEMBER

Data înscrierii: 4-May 06
ID membru: 76 159

Dap...merge foarte bine cu iaurt. Sau, daca nu Musli, atunci o combinatie de alune, nuci stafide si ...ar fi indicati niste fulgi de ovas. Si o lingurita de miere (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Pentru cei care vor sa slabeasca....cica micul dejun este singura masa la care iti poti permite sa-ti faci "poftele" ( in special de dulciuri e vorba). Probabil pentru ca, in timpul zilei consumi tot ce mananci la masa respectiva.

A...si sa nu uit: Pe stomacul gol, e foarte bun un pahar cu apa plata la temperatura camerei, in care sa stoarceti 2-3 feliute de lamaie (eu storc jumatate). Te invioreaza si ajuta la digestie...Oricum te invioreaza mai mult decat cafeaua de dimineata.

+Quote Post
maxy
mesaj 10th July 2007, 13:51
Mesaj #27

Member

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 19-June 04
Locație: București
ID membru: 18 646

Bine de stiut apa cu lamaia.

Bune sfaturi. Am inceput si eu sa variez masa si sa bag mai mult dimineata. Crenvursti (o sa renunt la ei, stiu), crema de branza, ananas, banane, omleta, oua fierte, sandvisuri, paine prajita cu unt. Pt desertul de la micul dejun o sa incerc niste iaurturi cu fructe si vafe cu gem. Urmeaza sa iau musli si niste pepene galben. Deja imi vine apa in gura! (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif)

+Quote Post
richelieu
mesaj 11th July 2007, 09:25
Mesaj #28

ZA RUAIT MEMBER

Data înscrierii: 4-May 06
ID membru: 76 159

Pai...sfatul ala l-am "cules" din dieta pe care o urmez, data de nutritionist. Si oricum e chiar buna apa aia dimineata. Atentie la fructe proaspete: nu se combina cu nimic, absolut. Daca mananci fructe, mananci doar fructe. Am vazut asta in dieta, in zilele in care am fructe, nici cafeaua nu o am imediat, ci dupa 30-40 minute. Exceptie fac bananele, care se pot combina cu iaurt, dar neaparat degresat (e vorba despre o combinatie nenorocita, de grasimi si fructe). Ananasul consumat dimineata face iara minuni. Si kiwi. Au continut foarte mare de vitamina C.

P.S. La categoria fructe, se pare ca nu se incadreaza fresh-urile. Alea se pot combina practic cu orice. Probabil pulpa fructelor si nu sucul e cea care face "urat" in combinatie cu alte alimente...

Acest mesaj a fost modificat de richelieu: 11th July 2007, 09:26

+Quote Post
ala_negru
mesaj 16th July 2007, 21:13
Mesaj #29

Junior

Data înscrierii: 22-June 05
Locație: Galati
ID membru: 39 633

Teoria ne zice sa mancam astfel:
Dimineata un procent mai ridicat de carbohidrati si mai scazut de proteine (Grasimile le eliminam din discutie pt ca oricum ele se gasesc in mancare).
Pe parcursul zilei procentele se modifica astfel incat la masa de seara sa nu mai fie consumati carbohidrati ci numai proteine.

Idea ar fi urmatoarea: Carbohidrati=energie; proteine=caramizi pt muschi; Dimineata este necesar o cantitate de carbohidrati pt a avea energie pe parcursul zilei si proteine pt muschi. Este aici un tabel care va va ajuta la calcularea caloriilor si pt alte detalii.

+Quote Post
SeNsaTioNs
mesaj 20th July 2007, 00:25
Mesaj #30

Member

Data înscrierii: 16-October 05
Locație: God's hands
ID membru: 50 173

stiti cum e proverbu ala, micul dejun pastreaza`l pt tine, pranzul-imparte`lcu dusmanu, iar cina dai`o toata. cea mai completa masa tre sa fie, teoretic, micul dejun. inainte cu 15 min de asta, un pahar cu apa, lamaie, si miere. eu nu stiu totusi ce facem noi astia care ne trezim la 1, 2 la pranz. vara asta asta mi`a fost programul. iar in timpul scolii...inca nu m`am obisnuit cu trezitul la 6, inca ma culc pe la 3. iar in zorii zilei, cu 3 ore de somn, numai chef de masa n`ai. in ultimul timp mananc cereale cu lapte(la cutie, ca`n rest urasc laptele, ani la rand n`am pus gura), sau fulgi de porumb cu iaurt. si`mi ajunge pt vreo 3 4 ore. in 1-4 mancam ce`mi pregatea tata, aka o cana cu ceai si felii de paine cu pate/mezeluri(pe care iarasi n`am pus gura de cativa ani)/oua/margarin si gem, etc.

+Quote Post
don_dannielo
mesaj 20th July 2007, 00:53
Mesaj #31

Bah! Are we more than dumb sheep?

Data înscrierii: 27-June 04
Locație: Banana Republic
ID membru: 19 079

QUOTE(richelieu @ Jul 11 2007, 10:25) *
Atentie la fructe proaspete: nu se combina cu nimic, absolut. Daca mananci fructe, mananci doar fructe. Am vazut asta in dieta, in zilele in care am fructe, nici cafeaua nu o am imediat, ci dupa 30-40 minute. Exceptie fac bananele, care se pot combina cu iaurt, dar neaparat degresat (e vorba despre o combinatie nenorocita, de grasimi si fructe). Ananasul consumat dimineata face iara minuni. Si kiwi. Au continut foarte mare de vitamina C.

P.S. La categoria fructe, se pare ca nu se incadreaza fresh-urile. Alea se pot combina practic cu orice. Probabil pulpa fructelor si nu sucul e cea care face "urat" in combinatie cu alte alimente...

Ideea e ca fructele nu sunt digerate in stomac, ci ajung foarte repede (cateva minute) in intestinul subtire unde-si lasa substantele nutritive. Daca ai deja in stomac alte alimente, fructele/pulpa raman blocate acolo si incep sa fermenteze. De aici inconfort, balonare etc.
De asta fructele se mananca pe stomacul gol.

+Quote Post
D.D.T.
mesaj 21st July 2007, 00:15
Mesaj #32

Junior

Data înscrierii: 11-June 07
ID membru: 189 920

QUOTE(don_dannielo @ Jul 20 2007, 01:53) *
De asta fructele se mananca pe stomacul gol.

Daca totusi sunt acre (mere verzi de vara, visine...) e posibil sa cam dea arsuri.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 11:33
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia