|
  |
Renault Megane, in viziunea mea |
|
|
|
|
3rd March 2008, 20:46
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 7-March 04
ID membru: 12 434

|
Mda..apropo de revizii...in Bucuresti e nesimtire. La AMAT Pitesti insa totul e la juma de pret (super oferta)...in general cele din provincie merita mai mult.
Acest mesaj a fost modificat de 1Q_Giku: 3rd March 2008, 20:50
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 19:02
|
Junior
Data înscrierii: 8-February 08
Locație: Constanta
ID membru: 286 319

|
Daca la Bucuresti este nesimtire, sa vezi foamete la Constanta...., o revizie de 15.000 km la un megan de 1,6/16V costa in jur de 620 RON. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Pentru constanteni incercati Slobozia sau Tulcea unde o revizie de 15.000 ajunge undeva la 480 RON, plus ca la Tulcea este manopera gratuita pentru clientii din judetul Constanta. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
18th March 2008, 12:38
|
Junior
Data înscrierii: 2-April 06
ID membru: 72 065

|
Asta cu manopera gratis o stii din auzite sau ai beneficiat de ea?nu de alta dar as vrea sa fac prin mai-iunie revizia ca plec prin europa si as vrea sa nu depasesc intervalul de service la km.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd March 2008, 18:00
|
Junior
Data înscrierii: 8-February 08
Locație: Constanta
ID membru: 286 319

|
QUOTE (RamboX @ Mar 18 2008, 03:38)  Asta cu manopera gratis o stii din auzite sau ai beneficiat de ea?nu de alta dar as vrea sa fac prin mai-iunie revizia ca plec prin europa si as vrea sa nu depasesc intervalul de service la km. @RAMBOX din pacate eu nu am beneficiat de manopera gratis pentru ca am aflat prea tarziu, dar sunt cative care au benefiaciat de gratuitate aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=417...t&p=1149328http://www.reno.ro/index.php?showtopic=417...t&p=1157835
|
|
|
|
|
|
|
|
26th June 2008, 12:38
|
Junior
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 6-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 76 501

|
Salut, ma poate ajuta cineva cu un Manual de Utilizare pentru Megane [Sedan] ? Multumesc.......
|
|
|
|
|
|
|
|
28th June 2008, 18:00
|
Junior
Data înscrierii: 28-June 08
ID membru: 342 318

|
QUOTE (M@nuel @ Apr 1 2007, 15:55)  Uite cateva preturi la revizia de 60.000: A avut cineva probleme cu distributia? Eu am un MEGANE BICORP 1.5 DCI, 78KW, 6 viteze, din 18-12-2005, adus din Franta. Are 113.000 KM si inca nu i-a fost schimbata distributia (si merge ca unsa). In carte scrie ca se schimba prima data la 120.000 KM.De ce spuneti voi ca se schimba la 60.000 KM?? Sa faca oare calitatea diferenta dintre cele ce se vand la noi si cele din vest? La Renault am inteles ca distributia costa cam 2000 lei... La alte service-uri mi-a propus un pret de aprox 500-700 lei cu garantie intre 60.000-80.000 KM.( nu stiu de ce firma sunt piesele) Ce parere aveti?? In afara pieselor de origine Renault puteti sa-mi dati un nume de firma cu o calitate OK?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th June 2008, 21:29
|
Junior
Data înscrierii: 3-June 08
ID membru: 332 944

|
si tata are MII face-lift. dupa ce l-am luat toti au spus ca am facut o alegere gresita , cum ca renourile sunt proaste , cad repede ca nu sunt buna , ca au ei prieteni care au prieteni cu reno si nu sunt multumiti ,etc. insa nu a avut nici o prob masina (ma rog ,are numai 30k km) , merge perfect si chiar nu inteleg de unde imaginea asta asa de proasta . | |
|
|
|
|
|
|
|
|
29th June 2008, 21:09
|
ZA RUAIT MEMBER
Data înscrierii: 4-May 06
ID membru: 76 159

|
QUOTE (99con @ Jun 28 2008, 19:00)  Are 113.000 KM si inca nu i-a fost schimbata distributia (si merge ca unsa). In carte scrie ca se schimba prima data la 120.000 KM.De ce spuneti voi ca se schimba la 60.000 KM?? Pentru ca in vest, acolo unde masina are un pret corect (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) , toate intervalele de revizie sunt duble fata de noi. De-aia scrie ca se schimba distributia la 120k si chiar asa e acolo. QUOTE (Above_Gods @ Jun 28 2008, 22:29)  chiar nu inteleg de unde imaginea asta asa de proasta . Toate chestiile astea au un sambure de adevar pe undeva (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) . Vei intalni si posesori fericiti si multumiti (cei norocosi) dar pe cuvant ca eu n-am intalnit nici unul. Or fi cunostintele mele ...inclusiv eu, mai ghinionisti cand e vorba de Reno... (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 09:13
|
Active Member
Data înscrierii: 1-February 06
ID membru: 64 053

|
ai uitat de mine, de M@nuel, Courage, baiatu' de mai sus si mai gasesti cateva sute pe reno.ro (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) @99con toate reno-urile pe benzina trebuie sa aiba distributia facuta la 60mii conform cartii de service din ro (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de herculane: 30th June 2008, 09:15
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 09:43
|
Junior
Data înscrierii: 30-June 08
ID membru: 342 818

|
nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ... eu recomand in felul urmator : BMW , Mercedes , Audi. Cu toate ca pretul de cumparare este dublu in multe cazuri chiar triplu ... calitatea se observe imediat. Am mers cu un megane coupe care costa in jur de 30 mi euro ... si am mers si cu Bmw 645 care costa 60 de mi de euro ... dar nu se pot compara la absolut nimic plus ca service`ul la bmw nu e scump cum are impresia marea majoritate ci este accesibil ... iar durata de viata a masini este dubla fata de alte modele (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) deci in concluzie vrei sa ai o masina 10-15 ani cumpara bmw vrei sa ai o masina 5 si sa nu ai acelasi confort sa tragi de ea cum se spune atunci cumpara un renault opel fiat etc. repet nu vreau sa jignesc pe nimeni prin acest posts pt ca si eu am un renault laguna SH din cauza lipsei de fonduri (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 09:50
|
ZA RUAIT MEMBER

|
QUOTE (herculane @ Jun 30 2008, 10:13)  ai uitat de mine, de M@nuel, Courage, baiatu' de mai sus si mai gasesti cateva sute pe reno.ro (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) N-am uitat de voi (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) . Voi sunteti norocosii. Sau....uite, ieri veneam de la mare cu cineva care tocmai si-a luat o Mazda6, dupa ce-a avut un Megane Hatch. Stiam ca, inca de la inceput a avut probleme cu puntea spate deformata la masina. Si l-am intrebat : "In afara de puntea aia spate deformata, ai mai avut probleme cu masina?" "Nu...in rest a fost ok" zice el. Si am inceput sa-i povestesc cate elemente de suspensie am schimbat eu la a mea, sub 50.000 km. Si-mi zice: " Aaaa pai de-alea am schimbat si eu gramada". Deci, sunt oameni multumiti de masina, chiar daca schimba pe ea o caruta de piese..... Nu zic ca asta e neaparat un lucru rau, dar eu am alte idei despre fiabilitate......
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 09:58
|
Active Member
Data înscrierii: 1-February 06
ID membru: 64 053

|
si pt mine fiabilitatea inseamna nu ajung deloc cu ea in service (decat la revizie, evident). mai ales in service reno de care am auzit numai de rau (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 10:01
|
ZA RUAIT MEMBER

|
Eu am fost foarte multumit de Serus....complet nemultumit de Meridian. Cu service-urile...cred ca-i relativa treaba....
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 14:17
|
Paznic de AUTObaza
Grup: Moderators
Data înscrierii: 14-March 06
Locație: Downtown
ID membru: 69 657

|
QUOTE (richelieu @ Jun 30 2008, 11:01)  Eu am fost foarte multumit de Serus.... Si tu, Brutus? (IMG: style_emoticons/default/lol.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 20:27
|
Junior
Data înscrierii: 12-August 06
ID membru: 90 968

|
Salutare, Am condus si eu un Megane 2 Sedan (1.6) pentru ceva timp si cateva drumuri lungi. Subscriu la ce spunea Courage: masina are cel mai bun design din clasa ei. E destul de stabila si placuta la condus. Directia foarte fina in parcari si chiar rigida peste 100kmh, comenzile ok, frane foarte bune, eficiente. E confortabila la drumuri lungi; scaunele mi se par cele mai bune din clasa. Motorul are destule rezerve de putere, am putut sa depasesc lejer si merge pana la 170 fara nici o greatza. O placere la condus (IMG: style_emoticons/default/thumbsup.gif) Nu am putut insa sa nu observ calitatea slaba a fabricatiei la interior. Plastice ieftine care scartaiau chiar si la o accelerare mai brusca. De fapt oricand se brusca masina se cam auzea un cor de greieri din mai multe directii. LED-uri care mergeau cand aveau chef, indicatorul de benzina care nu arata mai mult de 3/4 oricata benzina bagam si care incepea sa functioneze brusc doar dupa ce scadea sub 1/2. Aerul conditionat mi s-a parut prea lesinat, cu sau fara recirculare. (IMG: style_emoticons/default/thumbdown.gif) Masina se apropia de revizia de 45000Km Am trei prieteni care si-au luat Megane (doua bicorp 1.5 dCi 80CP, celalalt sedan 1.6). Unul de 1.5 dCi era SH si nu a fost vandut repede, intrucat omul nu a vrut sa bage bani in ea. Cel cu varinta 1.6 a renuntat la garantie pus in fata unei revizii de 3300RON la Mach 1 la Sofitel de atunci isi ia piesele si isi face reviziile la ce service vrea. In continuare spune ca plateste mult la intretinere. Al doilea 1.5dCi a fost luat de nou si a costat peste 18.000 Euro. Proprietarul e multumit de masina plateste cam la fel cu cel care are 1.6, insa lui i se pare normal sa coste asa si sa schimbe unele piese atat de des. Concluzie: probabil daca faci un calcul, la 100.000 km iesi cam la aceeasi bani cu alte masini, mai scumpe, din clasa. Acum depinde daca proprietarul ar fi dispus sa treaca peste acele mici/mari probleme pentru a se bucura de punctele forte ale masinii. Eu unul nu. Multi sunt foarte fericiti cu combinatia asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2008, 20:52
|
Junior
Data înscrierii: 28-June 08
ID membru: 342 318

|
QUOTE (herculane @ Jun 30 2008, 10:13)  ai uitat de mine, de M@nuel, Courage, baiatu' de mai sus si mai gasesti cateva sute pe reno.ro (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) @99con toate reno-urile pe benzina trebuie sa aiba distributia facuta la 60mii conform cartii de service din ro (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Al meu e 1.5 dci de 106 cp si primul schimb de distributie in carte este trecut la 120000 km. Repet : masina vine din Franta si inca nu i-a fost schimbata distributia desi are 113000km.Am prieten cu Megane II Sedan 1.5 Dci, caruia la 62000km. i s-a rupt cureaua. Masina cumparata din Romania si probabil facuta in Turcia. In cazul asta pentru mine este mai mult decat clar ca la noi se vinda o cu totul alta calitate decat in vest. QUOTE (richelieu @ Jun 29 2008, 22:09)  Pentru ca in vest, acolo unde masina are un pret corect (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) , toate intervalele de revizie sunt duble fata de noi. De-aia scrie ca se schimba distributia la 120k si chiar asa e acolo. Am intele ca la RENAULT piesele de origine sunt scumpe iar in reprezentante reviziile sunt furt pe fata la pret.Stii cumva un producator de piese de schimb cu o calitate OK si cu un pret cat de cat de bun simt?Daca da, da-mi si mie un numa de firma, pt. ca oricum nu am de gand sa-i fac reviziile in reprezentanta. A folosit cineva ulei ELF cel ce-l recomanda cei ce la Renault.Ati fost multumit de el? caci eu cred ca nu se compara cu Mobil1 sau cu Aral.Ce ziceti? Toate chestiile astea au un sambure de adevar pe undeva (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) . Vei intalni si posesori fericiti si multumiti (cei norocosi) dar pe cuvant ca eu n-am intalnit nici unul. Or fi cunostintele mele ...inclusiv eu, mai ghinionisti cand e vorba de Reno... (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Pai fiecare in functie de ce asteptari are si nu in ultimul rand depinde de NOROCUL (bata-l vina) fiecaruia . Eu mai am un VW TOURAN 1.9 ,105 cai din 2008,dar d.p.d.v. al manevrabilitatii prefer MEGANE-ul.E mai sprinten ,si mai usor ce-i drept,consuma ...o nimica toata, insa recunosc ca d.p.d.v. al lucraturii ,ca sa zic asa, VW TOURAN e cu totul altceva .E mai inchegat, fara greieri ,samd. QUOTE (99con @ Jun 30 2008, 21:50)  Al meu e 1.5 dci de 106 cp si primul schimb de distributie in carte este trecut la 120000 km. Repet : masina vine din Franta si inca nu i-a fost schimbata distributia desi are 113000km.Am prieten cu Megane II Sedan 1.5 Dci, caruia la 62000km. i s-a rupt cureaua. Masina cumparata din Romania si probabil facuta in Turcia. In cazul asta pentru mine este mai mult decat clar ca la noi se vinda o cu totul alta calitate decat in vest.
Pai fiecare in functie de ce asteptari are si nu in ultimul rand depinde de NOROCUL (bata-l vina) fiecaruia . Eu mai am un VW TOURAN 1.9 ,105 cai din 2008,dar d.p.d.v. al manevrabilitatii prefer MEGANE-ul.E mai sprinten ,si mai usor ce-i drept,consuma ...o nimica toata, insa recunosc ca d.p.d.v. al lucraturii ,ca sa zic asa, VW TOURAN e cu totul altceva .E mai inchegat, fara greieri ,samd. Al meu e 1.5 dci de 106 cp si primul schimb de distributie in carte este trecut la 120000 km. Repet : masina vine din Franta si inca nu i-a fost schimbata distributia desi are 113000km.Am prieten cu Megane II Sedan 1.5 Dci, caruia la 62000km. i s-a rupt cureaua. Masina cumparata din Romania si probabil facuta in Turcia. In cazul asta pentru mine este mai mult decat clar ca la noi se vinda o cu totul alta calitate decat in vest.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st July 2008, 13:15
|
Member
Data înscrierii: 10-December 06
ID membru: 115 362

|
In mare parte de acord cu cle scrise de couraje. Ca posesor al modelului 1.6 16v pot spune ca masina este, intra-adevar, extrem de confortabila, placuta, motorul este reusit dar cam mic pentru sedan. Sun momente cand se chinuie sa faca fata.
Ca parti negative ala acestui model (o sa enumar doar bolile cronice): - bobinele de inductie (eu le-am inlocuit pe toate dupa 50000km cand a picat prima - de atunci nici o problema) - bieletele de directie (de multe ori sunt schimbate aiurea de cei de la service)
Servisul in general este OK, revizia de 60000 km pe mine m-a costat 23 mil (IPSO). Nu am avut nici ce-a mai mica probleme electrica. Per ansamblu, in 100000km, eu am fost multumit de megane II si de renault in general.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st July 2008, 21:36
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 30-July 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 42 661

|
QUOTE (99con @ Jun 28 2008, 19:00)  .... La Renault am inteles ca distributia costa cam 2000 lei... La alte service-uri mi-a propus un pret de aprox 500-700 lei cu garantie intre 60.000-80.000 KM.( nu stiu de ce firma sunt piesele) Ce parere aveti?? In afara pieselor de origine Renault puteti sa-mi dati un nume de firma cu o calitate OK? Depinde ce intelegi "la Renault". te referi la reprezentante sau la originea pieselor ? la ford de exemplu la reprezentanta e mult mai scump, dar daca tot nu mai e in garantie, poti sa iei frumos piese de origine de la importator direct, te duci la un service decent , si iesi sensibil mai ieftin. Cristi, cred ca ai omis din bolile cronice... flansele, flansele, cat sunt ?
Acest mesaj a fost modificat de cornel001: 1st July 2008, 21:38
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|