Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Pareri, Golf 4 - 1.9 TDI
aditzu.tm
mesaj 12th March 2007, 11:14
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 21-August 06
Locație: Timisoara
ID membru: 92 499

Salutare!

Vreau sa-mi cumpar o masinuta si am primit, de la un bun prieten, o oferta destul de tentanta. Este vorba despre un Golf 4 - masina e din 1999, oct, este prima serie de Golf 4 cu Euro 3, motor de 1.9 TDI, 90 CP, AC, 5 viteze, 4+1 usi, airbag, inchidere centralizata, ABS, faruri ceata, KM: 108.000 facuti (luata initial din germany - acum un an jumate cu 96.000 KM). Mai mentionez ca e maina de garaj, iar tipul a investit (aprox 500 euro din cate am inteles) in ea si a schimbat curele, filtre (motorina, aer, polen) si a facut reviziile la timp.

Well ... prietenul cere pe ea 7.000 euro. Avand in vedere descrierea masinii - e un pret rezonabil ? Eu oricum am sa incerc sa mai negociez cu el (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar vroiam sa stiu cat mai multe pareri avizate. Comparativ cu ce am vazut pe piata si in ziarele de publicitate, mie, personal mi se pare un pret bun.

Astept pareri - merci anticipat!
Go to the top of the page

+Quote Post
MAK
mesaj 12th March 2007, 11:28
Mesaj #2

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 26-February 05
ID membru: 31 425

Aditzule, nu vreau sa te dezamagesc, dar masina aia are cel putin 300.000 km, in 7 ani de Germania, masina nici daca era plimbata prin sufragerie, si tot avea mai multi decit pretinde proprietarul.
Sa dea Dumnezeu sa fie ca tine, desi nu cred.
Daca ar fi adevarat, merita bani.
Eu am luat Golf de 4 ani si 164.000 km la bord, deci...

+Quote Post
SCANIA FREAK
mesaj 12th March 2007, 13:47
Mesaj #3

Active Member

Data înscrierii: 13-October 05
Locație: BUCHAREST,ROMANIA,SOUTH EAST EUROPE
ID membru: 49 885

Subscriu la ceea ce a spus MAK, slabe sanse ca ala sa fie rulajul real al masinii (un exemplu e si Golf-ul meu din 2005 si l-am luat cu 89 mii km), dar daca nu te intereseaza kilometri parcursi atunci cumpar-o mai ales ca il stii pe proprietar. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
aditzu.tm
mesaj 12th March 2007, 14:17
Mesaj #4

Junior

QUOTE(SCANIA FREAK @ Mar 12 2007, 13:47) *
Subscriu la ceea ce a spus MAK, slabe sanse ca ala sa fie rulajul real al masinii (un exemplu e si Golf-ul meu din 2005 si l-am luat cu 89 mii km), dar daca nu te intereseaza kilometri parcursi atunci cumpar-o mai ales ca il stii pe proprietar. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Sincer sa fiu ... numarul mic al km-lor parcursi mi-a atras si mie atentia de la inceput, insa nu am vrut sa zic nimic ... sa nu influentez cumva parerile voastre, pe care le doream a fi cat mai directe. Ma bazam insa pe ideea ca golfurile 4 sunt masini reusite si fiabile, iar un motor disel tine pana undeva la 300-400 mii km, ori eu cred ca - poate in 10 - 15 ani eventual sa fac pana la 400 mii km.
De asemenea - cum ziceam, tipul imi e prieten bun, si stiu cum s-a comportat cu masina, stiu cata grija a avut de ea si am vazut cat a investit in ea. In plus a fost cu ea la un mecanic specializat pe Volkswagen, iar acesta i-a zis ca motorul este intr-o stare foarte buna.
Pretul e de asemenea bun, comparativ cu ceea ce exista prin targuri, piete, ziare de publicitate, pt. golfuri 4 cu aceleasi dotari.
Toate astea ma determina sa cumpar masina ... dar evident, inainte de a o cumpara, ma voi duce cu ea si la un mecanic avizat ... sa-mi zica o parere de profesionist.

Fiindca v-am vazut pe amandoi posesori de golf (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (MAK si SCANIA FREAK) - vreau sa va intreb cat cheltuiti pe an pe masina ... cu revizii, schimb de ulei, curele, filtre, alte piese, eventual +/- motorina/benzina, functie de ce are fiecare. Cat sunt de scumpe piesele pt. vw golf - comparativ cu alte marci - sa zicem dacia, renault, skoda, peugeot, ...

merci de opinii! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
MAK
mesaj 12th March 2007, 23:06
Mesaj #5

Senior Member

QUOTE(aditzu.tm @ Mar 12 2007, 14:17) *
Fiindca v-am vazut pe amandoi posesori de golf (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (MAK si SCANIA FREAK) - vreau sa va intreb cat cheltuiti pe an pe masina ... cu revizii, schimb de ulei, curele, filtre, alte piese, eventual +/- motorina/benzina, functie de ce are fiecare. Cat sunt de scumpe piesele pt. vw golf - comparativ cu alte marci - sa zicem dacia, renault, skoda, peugeot, ...

Cheltuim pe an ? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) depinde de nr de km efectuati.
Piese ?
-bucsi bara stabilizatoare = 25 lei setul ( doua bucati )
-bucsi brat = 30 lei bucata
-placute frina = 130 lei ( la motor de 131 cp ) la 90 cp sint mai ieftine
-pivoti = 60 lei
- cap de bara = 70 lei
- bieleta directie = 74 lei
- telescoape sachs = 200/240 lei bucata
- filtru aer = 30 lei
- filtru ulei =30 lei
- filtru motorina = maxim 100 lei
- distributia =cu totul cam 1000 lei
cam astea sint piesele si consumabilele la un Golf, pe care trebuie sa le ei in seama.
Asta este jurnalul meu de bord si al lui SCANIA FREAK
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=188470
Lectura placuta ! de acolo o sa-ti dai seama cum se intretine un Golf.

+Quote Post
sanddy1964
mesaj 13th March 2007, 00:41
Mesaj #6

Senior Member

Data înscrierii: 13-October 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 102 397

Masina aia nu face nici daca are km aia! 1999!!! (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
spdude
mesaj 13th March 2007, 02:54
Mesaj #7

Mă scă rich

Data înscrierii: 4-February 07
Locație: cluj-napoca
ID membru: 137 663

Nu stiu de ce va mirati atat,e posibil sa fie si cu km aia. Sunt nemti care au mai multe masini si atunci nu le ruleaza pe toate la fel. Am de ex o cunostinta in Germania care are si un VW Passat de prin 2000 , dar si un Opel Astra hatchback din 2002,daca nu ma insel.Omul circula cam 50 000 de km pe an,dar are doua masini,deci faceti voi socotelile...
Oricum,du`o la profesionist sa vada uzura,sa`i determine kilometrii exacti,si daca e cum zice el,sau MAXIM un 150 000,merita cei 7 000 de euro...altfel...mai negociezi cu el daca vrea sa o vanda si la 300 000 km cat ar putea avea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
sanddy1964
mesaj 13th March 2007, 07:36
Mesaj #8

Senior Member

QUOTE(spdude @ Mar 13 2007, 03:54) *
mai negociezi cu el daca vrea sa o vanda si la 300 000 km cat ar putea avea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pai da, sa o ia la 5.5 mii! Un Golf din 1900 toamna, care incepe sa cada saptamanal cu cate ceva , chiar daca are km reali.E uzata moral masina are 8 ani.Pai d-aia e buna si taxa asta de inmatriculare la ceva.
NU AR ECUM SA AIBE KM AIA...SUNT DATI INAPOI SIGUR.

Acest mesaj a fost modificat de sanddy1964: 13th March 2007, 07:41

+Quote Post
sebulbus
mesaj 13th March 2007, 07:55
Mesaj #9

cereal killer

Grup: Moderators
Data înscrierii: 3-December 05
ID membru: 55 915

test de compresie pe motor, daca trebuie set motor te-ai scos.

+Quote Post
sanddy1964
mesaj 13th March 2007, 08:11
Mesaj #10

Senior Member

QUOTE(sebulbus @ Mar 13 2007, 08:55) *
test de compresie pe motor, daca trebuie set motor te-ai scos.

(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) pai de ce? un motor nou costa putin,...iar ca sa-l faca, nu cred ca-l duce la mai mult de 7-8 sute... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) piesele desigur. Mai tre sa il-l puna si aia cum trebuie inapoi si e ok. (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
Nu motoru cred ca e beleaua mai grava dar incep sa cada una dupa una: tobe, discuri, catalizator, baterie, etc etc

+Quote Post
Mig VWFan
mesaj 13th March 2007, 08:17
Mesaj #11

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 1-December 05
ID membru: 55 700

Daca esti din Buc ii putem vedea km reali, sunt 50% sanse sa-i citeasca la masina ta .
+ un test complet , ieftin (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
aditzu.tm
mesaj 13th March 2007, 09:22
Mesaj #12

Junior

So ... masina se comporta super-bine. A fost rulata aproape 2 ani in Romania si nu a avut nevoie de reparatii capitale. Cum am mai zis, au fost schimbate doar filtrele (aer, motorina, ulei, polen), cureaua si motorasul de la stergatorul de luneta. Reviziile au fost facute la timp, masina a fost tinuta in garaj.
Proprietarul este un chitibusar (gen MAK (IMG:style_emoticons/default/clapping.gif) ) - a pus mult suflet si a facut o pasiune pt. aceasta masina - i-a acordat atentie maxima.

@spdude - m-am gandit si eu la varianta cu 2 masini - ca o explicatie la numarul mic de km parcursi. Dar pt. siguranta mea (sufleteasca, financiara, etc. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), am sa duc evident masina la un mecanic profesionist.

@sanddy - masina e intr-adevar ceva mai veche ... si, recunosc, mi-ar fi placut sa fie mai tinerica, ... dar cum ziceam se tine bine pt. varsta ei. De asemenea, pretul mi se pare acceptabil, dar ... nu vreau sa neglijez uzura morala a masinii care sa ma bage la cheltuieli suplimentare mari.

@Mig VWFan - nu sunt din Buc., dar oricum am sa duc masina la o verificare completa la un mecanic profesionist. Prietenul e prieten ... dar si 7.000 de euroi sunt ceva banuti. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Merci pt. sfaturi, pareri si sugestii.

MAK - felicitari pt. Jurnal - deosebit de frumos si interesant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
SCANIA FREAK
mesaj 13th March 2007, 20:52
Mesaj #13

Active Member

Data înscrierii: 13-October 05
Locație: BUCHAREST,ROMANIA,SOUTH EAST EUROPE
ID membru: 49 885

QUOTE(aditzu.tm @ Mar 12 2007, 14:17) *

Pai eu o am din decembrie anul trecut, asa ca....la capitolul cheltuieli nu sunt prea multe de spus, doar cu micile accesorii pe care le-a primit ce mi-au scos banuti din buzunar. Urmeaza acum cat de curand sa-i schimb distributia si te voi anunta la momentul respectiv. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
19gri
mesaj 22nd March 2007, 10:07
Mesaj #14

Junior

Data înscrierii: 22-March 07
ID membru: 157 867

Am un golf 4 din 2003 tdi, motor AXR, vreau sa-i schimb distributia.
Ma puteti ajuta cu un pont: de unde pot procura kitul si ce service sa folosesc.
Sunt din Craiova si deci m-ar interesa undeva pe-aproape.
Multumesc

+Quote Post
MAK
mesaj 22nd March 2007, 11:08
Mesaj #15

Senior Member

QUOTE(19gri @ Mar 22 2007, 10:07) [snapback]2602949[/snapback]
Am un golf 4 din 2003 tdi, motor AXR, vreau sa-i schimb distributia.
Ma puteti ajuta cu un pont: de unde pot procura kitul si ce service sa folosesc.
Sunt din Craiova si deci m-ar interesa undeva pe-aproape.
Multumesc

Pai cum sa nu ajut un coleg de suferinta, si mai ales si vecin cu mine. (IMG:style_emoticons/default/console.gif)
Pai cel mai aproape te pot ajuta in Craiova, e bine ?
Nu cumperi nimic pina nu vorbesti cu mecanicul, sa se uite la motor sa vada ce trebuie schimbat.
Poate nu trebuie schimbat intinzatorul curelei de alternator...
Schimbatul distributiei se face cu clientul linga masina.
Daca te intereseaza iti dau nr de telefon al mecanicului.
Odata ajuns la el, n-o sa mai cauti niciodata alt mecanic.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 07:25
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia