|
  |
Muscata |
|
|
|
|
21st February 2007, 22:50
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 8-June 05
Locație: Iasi
ID membru: 38 473

|
Eu si o prietena dorim sa ne decoram mansardele cu muscate curgatoare. Am cautat la florarii dar inca nu au aparut si preturile prezise nu prea ne-au incantat...asa incat ne-am gandit sa cumparam direct butasii. Cum trebuiesc crescute de la "0" aceste flori?
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2007, 08:19
|
Active Member
Data înscrierii: 24-January 07
Locație: bucuresti
ID membru: 132 448

|
QUOTE(rellyc @ Feb 21 2007, 22:50)  Eu si o prietena dorim sa ne decoram mansardele cu muscate curgatoare. Am cautat la florarii dar inca nu au aparut si preturile prezise nu prea ne-au incantat...asa incat ne-am gandit sa cumparam direct butasii. Cum trebuiesc crescute de la "0" aceste flori?
nu-ti vinde nimeni butasii, n-au nici un interes, chiar daca ii rogi cu cerul si pamantul cele mai multe florarii nu produc plantele, doar le vand. poti sa-i faci tu anul viitor, daca opresti 2-3 plante peste iarna. sau poti cumpara samanta, dar nu de la noi. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2007, 10:41
|
Junior
Data înscrierii: 2-June 06
Locație: Buc, RO
ID membru: 80 246

|
QUOTE(rellyc @ Feb 21 2007, 22:50)  Eu si o prietena dorim sa ne decoram mansardele cu muscate curgatoare. Am cautat la florarii dar inca nu au aparut si preturile prezise nu prea ne-au incantat...asa incat ne-am gandit sa cumparam direct butasii. Cum trebuiesc crescute de la "0" aceste flori? Da, nu prea iti vinde nimeni butasi... Solutia ar fi sa cumperi... Ca sa nu platesti exagerat de mult pe cele mari, gata formate, cumpara mai mici, mai multe si de varietati diferite. In timp, vei putea sa le inmultesti (lucru relativ usor). Ca sa reusesti sa ai tufe bogate, peridic va trebui sa le ciupesti varfurile si sa le tai... La Baneasa, intr-una din serele mai "ascunse" era acum cativa ani o firma profilata doar pe asa ceva. In sensul ca aducea miniplante (butasi deja prinsi) din Franta sau Belgia si le forma pana la vanzare. Am fost impresionata de varietatile pe care le aveau. Plus ca puteai sa cumperi direct de la ei. Nu stiu insa, daca ei mai sunt acolo. De voi gasi nr. patronului, ti-l voi da pe PM. Daca mai aflu surse, le voi adauga aici. Si un teaser... (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) Cu bine
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2007, 14:03
|
Junior
Data înscrierii: 8-June 05
Locație: Iasi
ID membru: 38 473

|
multumesc baxyy, dar eu sunt din Iasi asa incat nu as putea cumpara de la Baneasa. Mi s-a pus pata de cand am fost prin Germania si am colindat niste sate, vreau sa imi decorez si eu mansarda si fatada casei in acest fel (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) O sa incerc sa colind firmele de profil din jurul Iasiului (eventual intreb vanzatorii) poate gasesc miniplante asa cum spui tu. Cu ocazia asta poate gasesc si puieti de tisa (in Franta am vazut gardul unei case "facut" integral din tisa prinsa cu grija de o plasa de sarma si tunsa sub forma unui zid de castel, ideea mi s-a parut super).
Acest mesaj a fost modificat de rellyc: 22nd February 2007, 14:18
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2007, 15:44
|
Junior

|
QUOTE(rellyc @ Feb 22 2007, 14:03)  multumesc baxyy, dar eu sunt din Iasi asa incat nu as putea cumpara de la Baneasa. Mi s-a pus pata de cand am fost prin Germania si am colindat niste sate, vreau sa imi decorez si eu mansarda si fatada casei in acest fel (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) O sa incerc sa colind firmele de profil din jurul Iasiului (eventual intreb vanzatorii) poate gasesc miniplante asa cum spui tu. Cu ocazia asta poate gasesc si puieti de tisa (in Franta am vazut gardul unei case "facut" integral din tisa prinsa cu grija de o plasa de sarma si tunsa sub forma unui zid de castel, ideea mi s-a parut super). Hmmm... Tisa este o planta care creste si se dezvolta foarte lent. In plus, in afara de arilul rosu care inconjoara samanta, intreaga planta est foarte toxica. Deci, atenti la animalele de curte. Pe de alta parte, tunsa in gard sau zid viu, arata excelent. (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) Pentru muscate, cercetez... cine stie de unde sare iepurele. (IMG: style_emoticons/default/notangel.gif) Bafta la cautat.
|
|
|
|
|
|
|
|
25th February 2007, 09:08
|
Active Member
Data înscrierii: 24-January 07
Locație: bucuresti
ID membru: 132 448

|
doar ca la tisa rabdarea se numara in zeci de ani, in cel mai fericit caz. tinand cont ca are o durata de viata de peste 2000 de ani, folosesti alta specie pentru gard viu.
Acest mesaj a fost modificat de Cela: 12th August 2007, 17:53
|
|
|
|
|
|
|
|
25th February 2007, 13:44
|
Junior

|
QUOTE(trestie-de-balta @ Feb 25 2007, 09:08)  doar ca la tisa rabdarea se numara in zeci de ani, in cel mai fericit caz. tinand cont ca are o durata de viata de peste 2000 de ani, folosesti alta specie pentru gard viu.
My point exactly (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd March 2007, 11:44
|
Junior
Data înscrierii: 31-December 06
ID membru: 120 447

|
Deci, pana la urma cum se inmultesc aceste muscate curgatoare? Eu am doar un ghiveci in care sunt 5-6 tulpini care, deja au o vegetatie destul de bogata. Multumesc anticipat ptr.raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd March 2007, 14:48
|
Member
Data înscrierii: 2-March 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 149 872

|
Tai varful fiecarei tulpini in asa fel sa aiba si inca 3-4 frunze si varful ,se pun la inradacinat direct in pamant amestecat cu ceva nisip .Daca vezi la tulpinile ramase ca sunt si lastari crescuti de la subbratul unei frunze mai poti taia si acea bucata .se prind foarte repede si in totalitate aproape .Iarna se tin in locuri mai reci dar ferite de inghet ,gen pivnita ,balcon inchis.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2007, 10:02
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 06
ID membru: 88 277

|
am urmatoarea problema: am doua muscate care sunt tinute langa fereastra (deci in lumina), iar amandoua cresc lateral (paralel cu geamul). stie cineva care este cauza si/sau cum pot face sa creasca normal?
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2007, 10:45
|
Member

|
Parerea mea este ca se duc dupa lumina ,cu muscatele nu mi s-a intamplat pentru ca le tund scurt toamna si le las mai la rece pe iarna ,dar cand s-a intamplat cu alte plante am intors ghiveciul si planta s-a indreptat .Totusi mai asteapta si alte pareri .Stii ca in partea unde tulpina este lemnoasa nu mai face flori ,pentru acest motiv toamna le tund si pun la prins in pamant cu nisip toti butasii ,se prind in proportie mare si repede si pastreaza caracteristicile plantei mama .
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2007, 11:31
|
Junior

|
QUOTE(HADE 61 @ Mar 15 2007, 10:45) [snapback]2572273[/snapback] Parerea mea este ca se duc dupa lumina ,cu muscatele nu mi s-a intamplat pentru ca le tund scurt toamna si le las mai la rece pe iarna ,dar cand s-a intamplat cu alte plante am intors ghiveciul si planta s-a indreptat .Totusi mai asteapta si alte pareri .Stii ca in partea unde tulpina este lemnoasa nu mai face flori ,pentru acest motiv toamna le tund si pun la prins in pamant cu nisip toti butasii ,se prind in proportie mare si repede si pastreaza caracteristicile plantei mama . ele nu se deplaseaza catre lumina...ci paralel cu aceasta. da...tulpina lemnoasa este destul de mare. ar trebui sa tai varful sa sa il pun la prins ? cum sa il pun la prins? in apa mai intai sau direct in ghiveci cu pamant cu nisip? multumesc pentru raspuns!
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2007, 20:54
|
Member

|
Tai-o cat mai de jos dar sa aiba 2-3 frunze in partea care ramane ,de la subbratul fiecarei frunze vor creste lastari astfel ca va fii mai bogata de jos .Daca are doar un varf si acela ar trebui sa aiba 2-3 frunze ,eu l-am pus direct in pamant de la florarie amestecat cu nisip .Anul trecut in februarie au fost temperaturi foarte scazute si mi-au degerat toate muscatele ,dar aveam in casa cateva pahare cu butasi ,cresc repede si dupa ce se inalta ii tai varful si-l pui la prins ,nu le mai lasa sa creasca inalte .Eu cel putin asa am facut ,cred ca am vre-o 80 de ghivece din butasii scapati de ger .Am inteles ca nu planta e stramba ci frunzele cresc doar pe o parte .
|
|
|
|
|
|
|
|
4th April 2007, 10:47
|
Junior

|
QUOTE(HADE 61 @ Mar 16 2007, 21:54) [snapback]2579839[/snapback] Tai-o cat mai de jos dar sa aiba 2-3 frunze in partea care ramane ,de la subbratul fiecarei frunze vor creste lastari astfel ca va fii mai bogata de jos .Daca are doar un varf si acela ar trebui sa aiba 2-3 frunze ,eu l-am pus direct in pamant de la florarie amestecat cu nisip .Anul trecut in februarie au fost temperaturi foarte scazute si mi-au degerat toate muscatele ,dar aveam in casa cateva pahare cu butasi ,cresc repede si dupa ce se inalta ii tai varful si-l pui la prins ,nu le mai lasa sa creasca inalte .Eu cel putin asa am facut ,cred ca am vre-o 80 de ghivece din butasii scapati de ger .Am inteles ca nu planta e stramba ci frunzele cresc doar pe o parte . multumesc pentru raspuns. o sa pun in aplicare solutia cat de curand. ai explicat foarte bine - am inteles ceea ce era mai important - modul in care trebuie sa te porti cu mashcata. (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2007, 09:58
|
Bebelușka Reloaded
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 20-December 05
ID membru: 58 019

|
Caut muscate curgatoare, preferabil rosii/siclam. Stie cineva unde pot gasi asa ceva?
Merci.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2007, 11:43
|
Junior

|
QUOTE(Bebeluska @ May 15 2007, 10:58) [snapback]2836133[/snapback] Caut muscate curgatoare, preferabil rosii/siclam. Stie cineva unde pot gasi asa ceva?
Merci. Am gasit si am cumparat cu 5 lei bucata in Piata Moghioros de la o tanti. Avea mai multe culori si avea si alte specii (petunii, verbina, etc). Initial a cerut 7 lei si pt ca am luat mai multe mi le-a lasat mai ieftin. Banuiesc ca acum costa mai putin decat acum 2 saptamani cand le-am luat eu. Bafta
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2007, 12:26
|
Junior
Data înscrierii: 9-January 07
ID membru: 124 638

|
Am vazut eu ieri la Metro si la Praktiker.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2007, 12:46
|
Bebelușka Reloaded
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 20-December 05
ID membru: 58 019

|
Mersi fetelor. O sa incerc.
Alberta, esti sigura ca erau curgatoare si nu din alea cu tulpini erecte?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|