|
  |
Totul despre TURCIA |
|
|
|
|
10th August 2008, 15:12
|
iubirea-i mare
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 13-December 07
Locație: de unde se da ora exacta
ID membru: 259 693

|
QUOTE (lilyfloare @ Aug 10 2008, 15:03)  Vreau să salut pentru început toți membrii acestui forum. După multe căutări am hotărât, în cele din urmă ca anul acesta să plec în Turcia la hotel Egeria Beach Club în septembrie, dar sunt puțin dezamagită de părerile postate de străini pe tripadvisor, despre acest hotel. Nu știu dacă am făcut cea mai bună alegere, la început am vrut să aleg Vera le Prince Ada. Dacă poate cineva care a fost recent la Egeria Beach Club să mă ajute cu mai multe informații despre hotel: cum sunt camerele hotelului; mobilierul, baia dacă e curată; dacă sunt camere cu vedere la mare, piscina dacă e curată, plaja, multă lume s-a plâns de mâncare, că e veche și s-au îmbolnăvit...etc.Sper din tot sufletul să nu am un concediu ratat!! EGERIA BEACH este un hotel cu o gradina frumoasa o plaja superba si un pret mic; la un pret asemanator poti merge la hotel IMBAT sau la hotel TUSAN sau in bodrum la hotel YELKEN sau in marmaris la hotel POSEIDON
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 16:36
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 3-April 07
Locație: Nowhere land
ID membru: 163 151

|
salut
pe 11.09 plecam in turcia la kusadasi la hotel omer holiday village, mergem cu masina personala
puteti sa-mi dati cateva sfaturi vrem sa plecam pe la ora 2 dupa amiaza sa traversam bulgaria pana seara si turcia noaptea
este vre-o problema daca mergem noaptea prin turcia , cum e mai bine sa traversam cu ferry pe la canakkle sau sa ocolim pe la istanbul
si cei care ati mai fost cum este la omer holiday village merge? ce inseamna UAI chiar tot ce vrei sa bei si sa mananci zi si noapte cum scrie in brosura sau...?
multumesc anticipat! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 17:49
|
Junior
Data înscrierii: 9-May 06
Locație: Romania
ID membru: 76 845

|
@smoker ...nu am fost cu masina. Asa ca nu am cum sa-ti spun cum e la vama. Stiu doar ca turcii nu prea folosesc semnalizatorul (poate ca masinile lor nu au asa ceva), iar soseaua dintre kemer si antalia e foarte buna, dar acoperita cu criblura. Iar ca si bani, va recomand sa mergeti cu dolari in Turcia. UAI - mananci si bei cat poti, dar numai anumite perioade. Nu o sa gasesti de mancare la ora 1 noaptea. Citeste ce scrie pe situl hotelului despre conceptul UAI.
Acest mesaj a fost modificat de zappaf: 10th August 2008, 17:52
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 18:25
|
Junior
Data înscrierii: 23-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 62 582

|
QUOTE (w140 @ Aug 10 2008, 11:34)  - pe uscat - Istanbul -> Kokaceli -> Bursa -> Izmir -> Kusadasi = 647 km = 7:50 h (viteza medie 83 km/h) - pe apa - Istanbul -> (ferry) -> Bandirma -> Izmir -> Kusadasi = 362 km = 4:35 h (viteza medie 83 km/h) + timp inbarcare/debarcare si trecere cu ferry, pret ferry (115 YTL/autoturism+sofer si 25 YTL/fiecare pasager) Cu doua canistre x 40 litri benzina poti face o economie de 60 euro la cei minim 1000 euro cheltuiti in concediu (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) , dar poti avea si paguba, daca le gasesc (canistrele) bulgarii sau turcii la vama. Merci "w140"! la cat ma costa numa cazarea, fluier(a se citi fac susu (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ) pe 60 de euro. Mai ales ca acum cand scriu, zic astia la tv ca ai voie 10 litri peste plinu la rezervor, si 200 tigarete, cica sunt controale la granite...asa ca nu mai iau nici o canistra, sa nu fiu nevoit sa le fac cadou pe acolo si mai iau si 'fo amenda.... O sa iau 10 litri si atat...ata ete.... (IMG: style_emoticons/default/thumbup.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 19:25
|
Junior
Data înscrierii: 3-May 08
ID membru: 321 838

|
QUOTE (lilyfloare @ Aug 10 2008, 14:03)  Vreau să salut pentru început toți membrii acestui forum. După multe căutări am hotărât, în cele din urmă ca anul acesta să plec în Turcia la hotel Egeria Beach Club în septembrie, dar sunt puțin dezamagită de părerile postate de străini pe tripadvisor, despre acest hotel. Nu știu dacă am făcut cea mai bună alegere, la început am vrut să aleg Vera le Prince Ada. Dacă poate cineva care a fost recent la Egeria Beach Club să mă ajute cu mai multe informații despre hotel: cum sunt camerele hotelului; mobilierul, baia dacă e curată; dacă sunt camere cu vedere la mare, piscina dacă e curată, plaja, multă lume s-a plâns de mâncare, că e veche și s-au îmbolnăvit...etc.Sper din tot sufletul să nu am un concediu ratat!! Buna, lilyfloare. Eu am fost anul acesta in iunie la Egeria Beach Club. Am citit si eu parerile de pe tripadvisor si am fost cam speriata dar rottweiller m-a incurajat, m-a asigurat ca plaja de acolo este cea mai frumoasa din kusadasi si ca la hotel n-o sa fie "marea cu sarea" dar o sa fie bine si am avut incredere in el, mai ales ca pentru mine cea mai importanta era plaja si marea pentru ca nu concep sa merg la mare intr-un super-mega-hotel si sa calc pe pietre sau sa fac plaja pe ponton. Rottweiler a avut dreptate si a fost bine, mult mai bine fata de ceea ce ma asteptam. Despre camere, ce sa-ti spun... am fost un grup de 20 de persoane, am avut 8 camere,am fost cazati in camere in blocurile A, B si D. Camerele din D nu le-am vazut, in A si B identice, super curat, spatios, baia luna. Vedere la mare nu are nici o camera acolo pentru ca nu este un hotel-bloc, ci sunt un fel de vile mari intr-o gradina. Nu am suferit pentru ca nu ne-am asteptat la asta, am stiut de la inceput ca nu exista astfel de vedere si nici nu ne-am dorit un hotel-bloc. Piscina este curata, are topogane cu apa, unul pentru copii si unul pentru adulti. Mancarea multa, proaspata si diversificata, cred ca asa este peste tot in Turcia, continuu aveai ceva ce sa mananci...si sa bei. Cred ca cei de pe tripadvisor exagereaza, pentru ca noi am fost 20 de persoane, inclusiv copii, daca mancarea era veche, macar odata se simtea cineva rau.Daca ai sa verifici in urma, ai sa vezi ca am pus si poze, cred ca pe 25-26-27 iunie, cu aproximatie, pentru ca atunci am revenit. Daca mai vrei sa intrebi ceva... cu draga inima iti raspund.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 20:33
|
Junior
Data înscrierii: 11-June 07
ID membru: 189 958

|
QUOTE (need_alex @ Aug 10 2008, 17:36)  salut
pe 11.09 plecam in turcia la kusadasi la hotel omer holiday village, mergem cu masina personala
puteti sa-mi dati cateva sfaturi vrem sa plecam pe la ora 2 dupa amiaza sa traversam bulgaria pana seara si turcia noaptea
este vre-o problema daca mergem noaptea prin turcia , cum e mai bine sa traversam cu ferry pe la canakkle sau sa ocolim pe la istanbul
si cei care ati mai fost cum este la omer holiday village merge? ce inseamna UAI chiar tot ce vrei sa bei si sa mananci zi si noapte cum scrie in brosura sau...?
multumesc anticipat! Absolut nicio problemama cu traversarea Turciei nopatea ! Noi am facut drumul de la Kusadasi la Yalova (de fapt langa) , pe timp de nopate si totul a fosr Ok. Omer Holiday , din punctul meu de vedere este un loc superb ! Este locul care mie mi-a placut cel mai mult in Kusadasi . Nu am locuit acolo , dar m-a impresionat foarte tare plaja . In urmatorul sens ; e o bucatica minuscula de nisip (loc sa incapa doar un singur rand de sezlonguri ) , apoi incepe marea ... deosebit de limpede si de curata . Insa ceea ce mi s-a parut cel mai frumos este un rand intreg de palmieri inalti , batrani , crescuti chiar la cativa cm. de plaja . E de vis sa stai la plaja, sa te racoresti la umbra palmieriolor si sa privesti marea , acolo ...la 2 pasi de tine ! Sper sa va simtiti bine si sa aveti o vacanta frumoasa . Initial si eu am dorit pentru anul asta Omer . Insa , hotelul a fost transformat in hotel de 5* UAI ...si costurile au depasit bugetul meu de vacanta din acest an . Poate la anul ! La intoarcere , va rog mult sa scrieti macar cateva impresii sau chiar sa povestiti cat mai mult . Si fotografii ! Cat mai multe ... In alta ordine de idei ; daca ajungeti pana pe la ora 23.30 , reusiti sa treceti cu ferry. E pacat sa faceti ocolul pe la Istanbul. Eventual la intoarcere , puteti sa mergeti pe ruta Kusadasi -Bursa-Yalova(ferry) -Istanbul . Eventual puteti sa stati o noapte acolo si sa vizitati macar un pic si Istanbul . O vara frumoasa in continuare si o vacanta de vis !
Acest mesaj a fost modificat de silvia71: 10th August 2008, 20:35
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 23:20
|
Junior
Data înscrierii: 30-April 08
Locație: Location Unknown
ID membru: 320 705

|
QUOTE (need_alex @ Aug 10 2008, 17:36)  salut
multumesc anticipat! Fara frica se poate calatorii noaptea in Turcia, eu o consider printre cele mai sigure tari din acest punct de vedere. Poate vei avea ocazia sa vezi noaptea in parcari oameni dormind langa masina. Poate ne lamuresc colegii nostri de forum de nationalitate turca, de ce in Turcia exista acest obicei la musulmani, a se dormii in parcare langa masina, nu in masina. Daca nu vrei sa vizitezi Istanbulul nu merita sa ocolesti. Cel mai scurt si usor drum spre Kusadasi este prin Canakkale traversarea Bosforului cu bacul, mai jos este atasat programul bacului, intors si dus pentru Canakkale-Eceabat. (IMG:http://www.canakkaletravel.com/fotolar(web3)/eceabatyeni1.jpg) Sursa: http://www.canakkaletravel.com/feribotingilizce.htm | |
Acest mesaj a fost modificat de w140: 10th August 2008, 23:25
|
|
|
|
|
|
|
|
10th August 2008, 23:33
|
Junior
Data înscrierii: 1-October 05
ID membru: 48 694

|
Daca mai merge cineva spre KUSADASI, pe 25 sau 26.08.2008 - 04 sau 06.09.2008, sa'mi dea de stire. Am urmatoarea problema, cuplul cu care trebuia sa mergem a renuntat, asa ca am 3 locuri in masina pt perioada aia, ori mai gasesc 2 sau 3 persoane sa mearga cu noi, ori mergem noi cu altii, pt a imparti costurile cu transportu'. Daca nu, mergem si singurei in masina, dar o sa ne cam usture motorina (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) 10x Cip
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 08:30
|
Junior
Data înscrierii: 8-August 08
Locație: constanta
ID membru: 357 437

|
QUOTE (w140 @ Aug 11 2008, 00:20)  Fara frica se poate calatorii noaptea in Turcia, eu o consider printre cele mai sigure tari din acest punct de vedere. Poate vei avea ocazia sa vezi noaptea in parcari oameni dormind langa masina. Poate ne lamuresc colegii nostri de forum de nationalitate turca, de ce in Turcia exista acest obicei la musulmani, a se dormii in parcare langa masina, nu in masina. Daca nu vrei sa vizitezi Istanbulul nu merita sa ocolesti. Cel mai scurt si usor drum spre Kusadasi este prin Canakkale traversarea Bosforului cu bacul, mai jos este atasat programul bacului, intors si dus pentru Canakkale-Eceabat. (IMG: http://www.canakkaletravel.com/fotolar(web3)/eceabatyeni1.jpg) Sursa: http://www.canakkaletravel.com/feribotingilizce.htmde ce in Turcia exista acest obicei la musulmani, a se dormii in parcare langa masina, nu in masina. eu (sunt turc si musulmani de 44 ani, nu am auzit de obicei asta, nici ca traditie (turc) nici religios, s-ar putea sa fie din cauza de mult oameni in masina, care au loc cind sta normal, dar nu poate sa intinge picioarele (tot in acelasi timp (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ) daca stie altcineva mai bine, si eu as vreau sa aflu (mai facut curios) cu stima Murat
Acest mesaj a fost modificat de murat1966: 11th August 2008, 08:33
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 11:23
|
Junior
Data înscrierii: 29-April 06
ID membru: 75 554

|
nu stie nimeni sa imi zica ceva de LA CIGALE CLUB AKDENIZ !! Saru-mana
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 11:42
|
Junior
Data înscrierii: 27-June 06
ID membru: 84 021

|
QUOTE (p_remix @ Aug 9 2008, 11:31)  Salutare, (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) O intrebare de pufnit rasul, dar "ezixta o problema" !!... Nevasta si-a schimbat numele, deci si CI dar nu si pasaportul... Plecam repejor si nu mai avem timp. La iesirea din Bulgaria spre Turcia ce ati aratat la vama bulgareasca? CI sau pasaportul? Caci la turci, normal, pasaportul. Aceeasi problema la intoarcere !... Multumesc mult si astept un mic ajutor!... Folositi doar pasaportul peste tot
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 12:09
|
Junior
Data înscrierii: 20-May 08
Locație: bucuresti
ID membru: 328 337

|
QUOTE (smoker @ Aug 9 2008, 18:37)  Salut!
Fratilor care ati fost de curand dati-mi si mie o mana de ajutor! Care mai e pretul benzinei la turci? Cati km sunt din Istanbul pana in Kusadasi? Am facut harti cu diferite plannere si mi-a dat intre 505(cu ferry) si 880 pe langa. Vreau sa stau doua zile in Istanbul si restu in kusadasi. Vreau sa iau doua canistre de benzina(40 litri) cu mine, dupa ce terminam cu istanbulul si kusadasi, vreau sa ma plimb putin spre antalya, icel, hatay si nu stiu pe ce drumuri o sa merg. Credeti ca va fi vreo problema cu vamesii? cam asa sunt distantele. ca timp, daca te duci cu ferry castigi cel mult 1h (2h trevessatul+1h asteptatul in port), iar in cazul in care alegi sa mergi cu masina, intre istanbul si balikesir (de unde vine bifurcatia de la bandirma) faci cam 4 ore, de mers cu masina un litru de motorina in iunie era cam 3.05-3.20 ytl, adica in jur de 6-6.5 ron. in caz ca vrei sa mergi cu canistrele, ai grija ca acolo sunt temperaturi de peste 40-50 grade la soare, iar benzina la caldura se dilata si s-ar putea sa ai pb cu canistrele daca le umpli full. si nu stiu daca se merita sa faci asta - gandeste-te ca economisesti 2 lei /litru * 40 litri = 80 ron !!!!!!! cineva zicea cu multe pagini in urma, gogoroiu cred, ca mai pot fi luate in porbagaj si apa, dar si carne de porc (ca din asta nu gasesti in TR) QUOTE (vikydraga @ Aug 9 2008, 21:05)  buna. Eu am fost la Egeria dar nu am intrebat de net la hotel, odata am vrut sa intru pe net si am iesit in statiune la 200 metri am gasit net. Intreaba la receptie, noi chiar nu ne-am gandit sa intrebam.
in oricare din vami poti sa arati pasaportul. Discuta cu agentul la care iti faci asigurarea medicala problema cu numele si el o sa stie ce trebuie sa faca. pb e ca daca o sa trebuiasa ca faci decontul in tara la asigurare de sanatate, care e pe numele din pasaport, o sa fie o pb, ca la asigurator o sa prezinti si CI. cel mai bine du-te si fa la urgenta un pasaport, ca e gata in 2 ore si costa cam 100 ron taxa suplimentara
Acest mesaj a fost modificat de dcreno2007: 11th August 2008, 12:24
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 13:31
|
Member
Data înscrierii: 13-April 06
ID membru: 73 472

|
Buna,
O sa petrec si eu o saptamana in Turcia din 09.09 pana in 16.09.08. Cum e vremea prin perioada asta a anului pe acolo, stie careva?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 13:35
|
Junior
Data înscrierii: 1-July 07
ID membru: 197 224

|
QUOTE (dcreno2007 @ Aug 11 2008, 13:09)  cineva zicea cu multe pagini in urma, gogoroiu cred, ca mai pot fi luate in porbagaj si apa, dar si carne de porc (ca din asta nu gasesti in TR mare e gradina lui dumnezeu! pai de ce nu ia porcul cu totul? mai , cand ii aud pe astia cu porcul , ca vezi doamne nu pot trai fara sa manance porc.... ma apuca pandaliile! ce dracu de parafastacuri sunt astea mai fratilor! ca doar nu te duci sa stai acolo un an! stam si noi ca omul 10-14 zile si cu asta basta! fan-porcul la dracu isi mai ia bilet in turcia stiind ca este o tara musulmana? si faza cu motorina in sticle, canistre, etc! mai bine le zice ROT astota "ghertoi" Mor de drag cand il aud ca le zice asa! p.s. Salutari ROT si nu in ultim rand tuturor colegilor de forum! Si "ghertoilor", ca sa nu fiu rau! QUOTE (adrian81 @ Aug 11 2008, 14:31)  Buna,
O sa petrec si eu o saptamana in Turcia din 09.09 pana in 16.09.08. Cum e vremea prin perioada asta a anului pe acolo, stie careva? aoleu! ai dat-o in bara! au cod galben din cauza inundatiilor! he , he! stai linistit! esti profesor!
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 13:43
|
Member
Data înscrierii: 13-April 06
ID membru: 73 472

|
QUOTE (BAMBONE @ Aug 11 2008, 14:35)  aoleu! ai dat-o in bara! au cod galben din cauza inundatiilor! he , he! stai linistit! esti profesor! Nu ma speria in halul ala (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) O sa merg in Antalya la Hotelul Kervansaray Kundu KunduPlecarea din Cluj 09.09. Mai merge cineva pe acolo in peroada aia? (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 14:08
|
Junior
Data înscrierii: 12-April 07
ID membru: 166 457

|
Salutare tuturor
Am citit vateva pagini ale acestui topic , cu multe informatii, de calitate, dar am ramas deocamdata cu o problema nelamurita
Problema mea este legata de masina achizitionata in leasing pe firma mea, la care am luat o imputernicire de la firma de leasing, este in romana si engleza, dar nu am tradus-o nu am legalizat-o nimik
Este de ajuns ce am sau sunt sanse sa ma intoarca de la vama?
Cei de la leasing nu imi pot da mai multe lamuriri.
astept un raspuns urgent pe 19 vreau sa plec in turcia-kusadasi
va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 14:56
|
Junior
Data înscrierii: 23-February 08
ID membru: 293 136

|
QUOTE (make25 @ Aug 8 2008, 02:33)  Salut sunt nou aici.Plek pe data de 18 august la susesi.ma intereseaza daca se ofera 2 bilete la skyjet gratuit.sau cat costa skyjetu` banana...parasuta...daca le au.Ce imi poti spune despre asta.In discoteca daca ati fost ...si cum este...tot gratuit..face parte din bilet? Skyjet - ~55 Eur Banana nu stiu ca nu m-a pasionat Parasuta - parca 100 Eur doua persoane In afara de astea totul e inclus in bilet. Discoteca inclusa la fel toate bauturile alcoolice sau nu (mai putin bauturile spirtoase f scumpe). Daca mai intrebari, pune-le. QUOTE (caica @ Aug 9 2008, 01:32)  pe mine ai reusit sa ma faci sa ma simt prost ca am ales aceeasi locatie, parca nici nu mai am chef sa merg in concediu! E primul concediu la 5* si ma asteptam la ceva super, inseamna ca de la 3 stele din Grecia cu bufet suedez unde am fost boieri, iar anul acesta la de 4 ori pretul (daca nu 5) vai de capul nostru! Anul trecut, unde mergeam in Gr era greu sa obtii ceva, tot timpul aveai impresia ca deranjezi asa ca ne-au hotarat altii sa mergem in Turcia unde curge mierea si constat ca frumosul meu hotel e un mare balon de spuma! Promit ca la intoarcere sa scriu impresiile mele! Parca tot nu-mi vine sa cred ce-am citit! Atentie. Foarte multa luma a scris pe forum, ca in principiu (peste 90% dintre romani), cumpara doar niste poze. Poate numai Rott sa mai spuna lucrurilor pe nume. Daca nu te documentezi si nu intrebi si in alta parte decat la agentie, risti sa ajungi undeva si sa-ti para rau dupa bani. Nu spun ca "talharu" nu s-a interesat. Dar lumea trebuie sa inteleaga ca: Kusadadi nu mai e ce era acum 6-7 ani. Poate paralela mea sa para aberanta, dar cam seamana cu Costinesti de la noi. Nu sariti ca arsi, dar e cam cea mai ieftina locatie, dar atentie este si una din locatiile cele mai frumoase si unde raportul pret/performanta este cam cel mai bun. Nu poti avea pretentii sa primesti la 60E acelasi lucru pe care il primesti la 100E. Dar este la fel de adevarat ca un zambet face mai mult decat orice. Eu personal dupa ce am avut un episod neplacut in Kusadasi care mi-a stricat o vacanta intreaga, m-am jurat ca nu mai stat acolo. Poate in trece da, dar sa stau nu.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th August 2008, 15:24
|
Member
Data înscrierii: 1-June 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 186 686

|
QUOTE (w140 @ Aug 11 2008, 00:20)  Daca nu vrei sa vizitezi Istanbulul nu merita sa ocolesti. Cel mai scurt si usor drum spre Kusadasi este prin Canakkale traversarea Bosforului cu bacul, mai jos este atasat programul bacului, intors si dus pentru Canakkale-Eceabat. vezi ca le cam incurci... canakkale-eceabat este str. Dardanele si nu str. Bosfor cum zici... lovitura de pedeapsa alege-o singur! (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) QUOTE (murat1966 @ Aug 11 2008, 09:30)  de ce in Turcia exista acest obicei la musulmani, a se dormii in parcare langa masina, nu in masina. eu (sunt turc si musulmani de 44 ani, nu am auzit de obicei asta, nici ca traditie (turc) nici religios, s-ar putea sa fie din cauza de mult oameni in masina, care au loc cind sta normal, dar nu poate sa intinge picioarele (tot in acelasi timp (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ) daca stie altcineva mai bine, si eu as vreau sa aflu (mai facut curios) cu stima Murat salutare murat! raspunsul tau e la mintea cocosului! (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) sau poate omu pierduse cheile in iarba si s-a gandit sa se culce nitel pana la ivirea zorilor sa le poata cauta pe lumina, nu? ar fi o varianta...
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|