Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> noua asigurare RCA+carte verde -- atentie la tzepe
Vizantea
mesaj 23rd December 2006, 13:56
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 23-December 06
Locație: Bucharest
ID membru: 118 289

Miercurea trecuta am devenit "fericitul" posesor al unei asigurari RCA, model nou.

Asigurarea noua consta intr-o foaie A4 avand pe ~3/4 din latime asigurarea RCA (fond mov, nu maro ca pana acum), sub ea cartea verde (la fel ca cele pe care le cunoasteti), iar pe restul de ~1/4 exista un patratel mic care ar trebui pus in parbriz si un dreptunghi cu instructiuni de folosire.

Infractorul: Allianz-Tiriac

Infractiuni:

1) patratul mic care trebuie pus in parbriz ar trebui introdus intr-un "buzunar de plastic" care se lipeste de parbriz (citat din "instructiuni"). Fara buzunar, e aproape imposibil de pus acolo intrucat e vorba de o simpla hartie care se uda, se mozoleste din cauza condensului, etc... Cand am intrebat de buzunare, agentul respectiv mi-a zis ceva gen... "stiti, sunteti printre primii clienti si n-am primit inca asa ceva, mai cautati-ma dupa anul nou"... Trebuie sa adaug ca n-am facut asigurarea in piata, la Carrefour, la rulote, etc. ci chiar la sediul Allianz!!

DAR, sa zicem ca pentru un mic patratel de plastic nu merita sa facem scandal... oi gasi eu unul, cumva...

2) La rubrica "Barati tarile in care aceasta carte nu este valabila" a Cartii Verzi, mi s-au barat urmatoarele tari: Albania, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Israel, Iran, MAroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia si Ucraina. Au lasat cartea verde valabila doar in UE + Bulgaria, Croatia, Elvetia, Andora !!

Asta desi pe "instructiunile" de pe formularul respectiv scrie negru pe alb "Cartea Verde se utilizeaza in [...] toate statele membre UE, tarile din Asociatia Europeana a Liberului Schimb, Andora si Croatia si, dupa 01.01.07, Bulgaria, PRECUM SI STATELE CUPRINSE IN SISTEMUL CARTEA VERDE. Cele de la "precum si" sunt exact cele care mi-au fost barate mie.

Cand am intrebat de ce, agenta-Allianz mi-a zis ca asa au ei pe un model... Cum ma grabeam destul de tare, n-am mai stat la discutii si am luat asigurarea asa.

A doua zi am sunat la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, unde un tip relativ amabil mi-a spus ceva halucinant de genul "aveti perfecta dreptate, insa asiguratorii sunt obligati sa va dea Carte Verde doar pentru tarile UE, AELS si cele 3 care au aderat la acordul de garantare, iar pentru celelate trebuie sa va faceti o noua Carte Verde"... Cand i-am atras atentia ca exprimarea "precum si" inseamna ca asigurarea este valabila in statele X, Y, Z SI in statele W, mi-a zis ceva gen "asta ramane la latitudinea siguratorului -- unii din ei pot sa va ofere si Turcia in asigurare, altii va dau chiar in toate celelalte, depinde de reglementarile lor interne"... Deci domnul in cauza inlocuia "si" cu un "si, eventual"...

Sincer sa fiu, nu stiu pe cati dintre Dvs. ii afecteaza faptul ca nu vor avea Carte Verde valabila in Albania, dar ma gandesc la cei care vor vrea sa mearga in Turcia la vara, sau cei care merg frecvent in Serbia, Moldova sau Ucraina si care vor constata ca au nevoie de o noua carte verde, la acelasi pret simpatic de 60$/15 zile...

Oricum, chiar daca ar exista vreo reglementare care sa le dea dreptul asiguratorilor sa faca "oferte speciale" gen "iti dau si Macedonia in banii astia", tot ar trebui sa fie obligati sa le posteze pe net asa cum sunt obligati sa posteze tarifele. La acest comentariu, raspunsul individului respectiv a fost "aveti dreptate, dar..." Great! Ma bucur ca am avut dreptate si ca la anu' o sa ma coste cu 2-3 milioane mai mult o tura mica in Turcia...

Sper ca postul meu sa fie un avertisment pentru cei care-si cumpara de-acum incolo RCA nou si, eventual, poate-mi spuneti cum arata asigurarile facute de voi la alte companii -- v-au barat, nu v-au barat, etc. Ma gandesc foarte serios la OPC, deci orice relatari suplimentare ar putea fi de ajutor.

Toate cele bune
Go to the top of the page

+Quote Post
Marius3k
mesaj 23rd December 2006, 20:26
Mesaj #2

Paznic de AUTObaza

Grup: Moderators
Data înscrierii: 14-March 06
Locație: Downtown
ID membru: 69 657

QUOTE(Vizantea @ Dec 23 2006, 13:56) *
Infractorul: BCR Asigurari

Infractiuni:

1) patratul mic care trebuie pus in parbriz ar trebui introdus intr-un "buzunar de plastic" care se lipeste de parbriz (citat din "instructiuni"). Cand am intrebat de buzunare, agentul respectiv mi-a zis ceva gen... "stiti, sunteti printre primii clienti si n-am primit inca asa ceva, mai cautati-ma dupa anul nou"... Trebuie sa adaug ca n-am facut asigurarea in piata, la Carrefour, la rulote, etc. ci chiar la sediul Allianz!!

Nici eu nu am primit plastic, acelasi motiv mi l-au spus si mie, asigurarea am facut-o la sediul BCR Deva.

2) La rubrica "Barati tarile in care aceasta carte nu este valabila" a Cartii Verzi, mi s-au barat urmatoarele tari: Albania, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Israel, Iran, MAroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia si Ucraina. Au lasat cartea verde valabila doar in UE + Bulgaria, Croatia, Elvetia, Andora !!

Ai fi uimit sa vezi ca si la mine sunt exact aceleasi tari barate, agentul de asigurari a "copiat" X-urile de pe o alta polita de asigurare.

Sarbatori fericite!
Marius

+Quote Post
George_Catean
mesaj 26th December 2006, 03:21
Mesaj #3

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-September 02
Locație: Arad
ID membru: 1 958

hmmm....BT Asigurari...am primit polita normala ca si pana acum, un patrat galben autoadeziv si un dreptungi portocaliu care cica trebuie sa insoteasca patratul galben...suma cu care m-au jecmanit : 2,8 mil...sa fie si carte verde sau??

+Quote Post
maxone
mesaj 26th December 2006, 09:54
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 5-August 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 5 292

QUOTE(George_Catean @ Dec 26 2006, 03:21) *
hmmm....BT Asigurari...am primit polita normala ca si pana acum, un patrat galben autoadeziv si un dreptungi portocaliu care cica trebuie sa insoteasca patratul galben...suma cu care m-au jecmanit : 2,8 mil...sa fie si carte verde sau??

Cartea verde trebuie sa fie verde, d-aici si denumirea. Este un dreptunghi verde pe care sunt trecute toate tarile care fac parte din acordul BAAR si din care Asiguratorul taie pe cele in care cartea verde nu este valabila.

Cred ca stiu in cazul tau ce s-a intamplat. Polita pe care ai luat-o tu intra in valabilitate pana la 01.01.2006 si atunci ai primit vechiul formular RCA care nu contine cartea verde, insa sigur in banii astia ai platit cartea verde. Deci dupa 01.ianuarie in momentul cand vrei sa pleci peste granita te duci la ei si le ceri cartea verde fara sa mai platesti ceva. Insa asa cum a spus Vizantea ptr. unele tari inca se mai plateste o taxa.

Pentru politele care intra in valabilitate de la 01.ianuarie se elibereaza noua polita RCA, care are formatul A4, si care contine atat RCA, cat si vigneta care trebuie pusa in parbriz si cartea verde

+Quote Post
Marius3k
mesaj 26th December 2006, 22:29
Mesaj #5

Paznic de AUTObaza

QUOTE(maxone @ Dec 26 2006, 09:54) *
Pentru politele care intra in valabilitate de la 01.ianuarie se elibereaza noua polita RCA, care are formatul A4, si care contine atat RCA, cat si vigneta care trebuie pusa in parbriz si cartea verde

Cineva care lucreaza in domeniul asigurarilor (Allianz) mi-a spus ca, din moment ce am vigneta, pot sa circul pe drumurile judetene fara sa am rovigneta. E adevarat sau fals?

+Quote Post
eb2e2
mesaj 26th December 2006, 23:59
Mesaj #6

Active Member

Data înscrierii: 16-May 03
ID membru: 3 812

QUOTE(Marius3k @ Dec 26 2006, 22:29) *
Cineva care lucreaza in domeniul asigurarilor (Allianz) mi-a spus ca, din moment ce am vigneta, pot sa circul pe drumurile judetene fara sa am rovigneta. E adevarat sau fals?

fals...una e asigurare ( vigneta de la polita RCA ) si cealalta e taxa de drum ...rovigneta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Marius3k
mesaj 27th December 2006, 00:01
Mesaj #7

Paznic de AUTObaza

QUOTE(eb2e2 @ Dec 26 2006, 23:59) *
fals...una e asigurare ( vigneta de la polita RCA ) si cealalta e taxa de drum ...rovigneta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Maine ma duc sa imi cumpar rovigneta. De fapt astazi. Noapte buna!

+Quote Post
eb2e2
mesaj 27th December 2006, 00:28
Mesaj #8

Active Member

Data înscrierii: 16-May 03
ID membru: 3 812

QUOTE(Marius3k @ Dec 27 2006, 00:01) *
Maine ma duc sa imi cumpar rovigneta. De fapt astazi. Noapte buna!

Pe drumurile din orase, comunale nu iti trebuie deloc rovigneta .....dar iti trbuie RCA valabil ...in cazul celor judetene...cred ca nu.
Dar rovigneta ( taxa de utilizare a drumurilor nationale ) nu are nici o legatira cu asigurarea obligatorie RCa.
Mai bine zis..RCA iti trebuie in orice situatie pentru o masina care circual .....iar rovigneta pentru drumuri e taxa de utilizare drumuri nationale..... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
La judet nu stiu...pentru ca in cazul drumurilor din orase si comune rovigneta este inlocuita de o parte din impozitul auti pe care il platesti la fisc ca si tazxa locala.
Drumurile judetene nu stiu daca sunt acoprite de taxele locale....

+Quote Post
George_Catean
mesaj 27th December 2006, 01:54
Mesaj #9

Active Member

Data înscrierii: 11-September 02
Locație: Arad
ID membru: 1 958

QUOTE(maxone @ Dec 26 2006, 09:54) *
Cred ca stiu in cazul tau ce s-a intamplat. Polita pe care ai luat-o tu intra in valabilitate pana la 01.01.2006 si atunci ai primit vechiul formular RCA care nu contine cartea verde, insa sigur in banii astia ai platit cartea verde. Deci dupa 01.ianuarie in momentul cand vrei sa pleci peste granita te duci la ei si le ceri cartea verde fara sa mai platesti ceva. Insa asa cum a spus Vizantea ptr. unele tari inca se mai plateste o taxa.

Si daca vreau sa ies din tara in 30 decembrie?

+Quote Post
Marius3k
mesaj 27th December 2006, 12:00
Mesaj #10

Paznic de AUTObaza

QUOTE(eb2e2 @ Dec 27 2006, 00:28) *
Pe drumurile din orase, comunale nu iti trebuie deloc rovigneta .....dar iti trbuie RCA valabil ...in cazul celor judetene...cred ca nu.
Dar rovigneta ( taxa de utilizare a drumurilor nationale ) nu are nici o legatira cu asigurarea obligatorie RCa.
Mai bine zis..RCA iti trebuie in orice situatie pentru o masina care circual .....iar rovigneta pentru drumuri e taxa de utilizare drumuri nationale..... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
La judet nu stiu...pentru ca in cazul drumurilor din orase si comune rovigneta este inlocuita de o parte din impozitul auti pe care il platesti la fisc ca si tazxa locala.
Drumurile judetene nu stiu daca sunt acoprite de taxele locale....

Mi se pare putin stupid, dar asta e! Eu circul pe un tronson de 35-35km de drum judetean si pe vreo 15 de national (IMG:style_emoticons/default/cursing.gif) Asta in fiecare saptamana. Nu sunt sofer de duminica, dar circul in orase mai mult. De ex: parintii mei stau la tara. Eu merg "acasa" aproximativ in fiecare week-end. Nu mi se pare foarte normal sa platesc pentru TOATE drumurile nationale, din moment ce folosesc DOAR unul singur (E68/DN7). In alte tari mai civilizate, dinspre vest, platesti de ex. taxa de drum-autostrada.
Cum e cu cetatenii straini care vin in tara? Ei nu trebuie sa plateasca ROvigneta, daca stau pentru o perioada,sa zicem de 60-90 de zile?

+Quote Post
Vizantea
mesaj 27th December 2006, 14:55
Mesaj #11

Junior

Noutati de pe frontul RCA + carte verde...

... aseara am dat o tura prin Carrefour unde brokerii completau de zor polite de asigurare de tip nou. Curios din fire, am tras cu ochiul la una din asigurarile aproape completate si, evident, am vazut acelasi sir de "x"-uri trase cu ura peste casutele tarilor ne-UE... Cand tocmai ma pregateam s-o iau din loc, am fost agatat de un tanar care soma la ghiseu: "Va pot ajuta cu ceva?" Era cat pe ce sa zic "Nu", dar un dracusor mi-a dat ghes sa zic: "Da! Ati putea sa-mi spuneti de ce anulati cartea verde pentru tarile din afara UE?"

Foarte sigur pe el, tipul mi-a raspuns "Pentru ca Cartea Verde este valabila doar in tarile UE!" Recunosc ca la auzul unei asemenea prostii, spiritul impaciuitor al Craciunului m-a parasit, iar prin minte au inceput sa-mi treaca tot felul de injuraturi de mama... "Ba nu, zic, incercand sa-mi pastrez calmul. Cartea Verde este valabila in toate cele 44 de tari semnatare ale acordului international, indiferent ca sunt din UE sau din Asia." Dupa ceva schimburi de replici in care individul o scalda incercand sa-mi explice inclusiv ca "asa va fi dupa intrarea in UE"... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) (parca am mai auzit placa asta in care dam vina pe UE pentru toate prostiile noastre) isi face aparitia un tip care parea ceva sef sau, oricum, mai bine informat, in sensul ca n-a facut ochii mari atunci cand am pomenit de Conventia de la Geneva sau de BAAR...

Pe scurt, ce aflu de la individ: ca sunt un fraier ca mi-am facut asigurare la Allianz si ca la fel as fi patit daca-mi faceam si asigurare la BCR-Asigurari (gest discret facut spre domnul care tocmai platea asigurarea plina de "X"-uri) DAR daca mi-as fi facut asigurare la Omniasig, as fi primit carte verde valabila pentru toate cele 44 de state. Minunat!! Interesant faptul ca la respectivul ghiseu, indivizii faceau asigurari si pentru BCR si pentru Omniasig dar probabil omiteau sa spuna oamenilor si povestea cu Cartea Verde. Ca atare, orice om normal se uita la prima RCA, vedea ca aia de la Omniasig e cu citeva sute de mii mai scumpa si mergea pe BCR... Cred ca la mijloc e o lipsa de informare a brokerilor/agentilor la care se adauga presupunerea ca pe oameni nu-i afecteaza lipsa Cartii verzi pentru Ucraina ca oricum acolo nu sunt capsuni de cules...

Una peste alta, concluziile mele sunt:
1) Companii care dau teapa (carte verde in numai 32 de state in loc de 44): Allianz, BCR-Asigurari
2) Companie care ofera Carte Verde nelimitata: Omniasig (cel putin asa se pare)

E bine de stiut pentru ca o Carte Verde pentru 1 luna (cazul in care vrei sa mergi, sa zicem 20 de zile in Turcia) costa 100$, adica cca 260 RON. Pai, in conditiile astea, renteaza sa-ti faci RCA pe un an la Omniasig, chiar daca ai deja un RCA valabil cumparat de la "tepari". Lucrul e cu atat mai valabil pentru cei care merg des (de pilda pentru ca au rude) in Moldova, Ucraina, Serbia. Daca mai stie cineva si ce ofera alte companii ar fi util sa aflam...

Pentru ca am inteles din discutiile de mai sus ca exista inca confuzii apropo de RCA nou vs. RCA vechi, atasez un fiser cu RCA-ul meu -- l-am scanat alb/negru ca sa reduc dimensiunile, insa partea de carte verde e, evident, verde, iar formularul RCA si vigneta sunt mov deschis, respectiv mov inchis. Daca cineva are idei/experiente apropo de reactia OPC la o reclamatie pe acest subiect (avand in vedere faptul ca pe formular se mentioneaza explicit "precum si statele cuprinse in sistemul Carte Verde"), il rog sa-mi spuna. Oare este posibil sa anulez RCA-ul facut, avand in vedere ca inca nu si-a inceput valabilitatea si sa-mi iau banii inapoi??

Toate cele bune si multumesc pentru raspunsuri
Fișiere atașate
Fișier atașat  asigurare_RCA_nou.jpg ( 220.85KB ) Număr de descărcări: 131

+Quote Post
maxone
mesaj 27th December 2006, 20:30
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 5-August 03
ID membru: 5 292

Daca citeai cu atentie formularul RCA, acolo scrie ca documentul Carte Verde este valabil in ........bla-bla.................. si nu ca este gratuit sau ar trebui sa fie gratuit. Vrei sa fie valabil in toate tarile, ok, dar mai dai un ban.Partea cu gratuitatea tine de semnarea acordului bilateral intre tarile semnatare ale acordului BAAR.
Mai multe detalii la www.baar.ro

Acest mesaj a fost modificat de maxone: 27th December 2006, 20:33

+Quote Post
Vizantea
mesaj 29th December 2006, 15:07
Mesaj #13

Junior

QUOTE(maxone @ Dec 27 2006, 20:30) *
Daca citeai cu atentie formularul RCA, acolo scrie ca documentul Carte Verde este valabil in ........bla-bla.................. si nu ca este gratuit sau ar trebui sa fie gratuit. Vrei sa fie valabil in toate tarile, ok, dar mai dai un ban.Partea cu gratuitatea tine de semnarea acordului bilateral intre tarile semnatare ale acordului BAAR.
Mai multe detalii la www.baar.ro

Maxone, nu cred ca ai dreptate.

1) Intr-adevar nu scrie ca "documentul Carte Verde" ar fi gratuit. Pai nici n-a fost!! Pretul lui e inclus in cel al asigurarii RCA, conform noii legislatii. Deci nu e vorba de nici o "parte cu gratuitatea"... Nimic nu e gratuit, iar asta se va vedea in anii urmatori, cand pretul RCA va creste, si tot creste, si tot creste...

2) "Vrei sa fie valabil in toate tarile, ok, dar mai dai un ban."
-- in primul rand, o astfel de alternativa nu exista! Ce mi s-a spus a fost "vrei sa mergi in tarile X, Y, Z, mai faci o carte verde obisnuita".
-- in al doilea rand, exista, dupa cum am aratat, societati de asigurare care acopera toate tarile din acordul Carte Verde pentru aproximativ aceeasi bani. Cum de e posibil?
-- in al treilea rand, asta ar fi ca si cum ai cumpara un permis de schi la Sinaia pe care scrie "permisul de teleschi este valabil pe partiile din Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, precum si in Poiana Brasov", iar atunci cand ajungi in Poiana ti se spune: "da, si la noi e valabil permisul de teleschi dar e vorba de un alt permis... mai scoateti niste bani din buzunar..."
-- in fine, dupa cum am aratat in primul meu post, individul de la CSA mi-a confirmat faptul ca unele societati pot alege sa ofere Carte Verde valabila pentru toate tarile, sau sa "taie" mai multe sau mai putine dupa cum au chef. Scopul postului meu a fost de a-i avertiza pe cei pentru care acest lucru poate fi important.

3) Ideea cu acordul multilateral (nu bilateral!) de garantare e urmatoarea (sau cel putin asa o vad eu):
-- tarile UE sau asimilate (tarile AELS +Andorra si Croatia), adica 32 de state din cele 44 din sistemul Carte Verde, semneaza un acord multilateral cu Bulgaria si Romania prin care accepta ca RCA-ul roman sa functioneze ca si Carte Verde (articolul 17.1. din Regulamentul Consiliului Birourilor, site BAAR). Pentru ca, pana in prezent, nu toate aceste state au ratificat acordul multilateral, avem nevoie inca de acel formular de aratat la granita.
-- tarile non-UE vor incheia acorduri bilaterale cu Romania (articolul 17.2 din acelasi regulament). Prin aceste acorduri, se stipuleaza acceptarea sau neacceptarea RCA romanesc ca si Carte Verde. Acordurile bilaterale NU trebuie neaparat sa se bazeze pe reciprocitate. Ca exemplu, in momentul de fata (sfarsitul anului 2006), un cetatean UE nu are nevoie de Carte Verde ca sa intre in Romania (RCA-ul lui national este recunoscut de noi ca si Carte Verde), dar noi avem nevoie de Carte Verde pentru a iesi din tara (RCA-ul nostru este valabil doar in Romania).
-- in clipa in care acordul multilateral de garantare va fi semnat, nu va mai exista formularul Carte Verde, ci doar formularul RCA. Existenta Cartii Verzi in asigurarea de anul asta este doar o masura tranzitorie.

4) Ceea ce mi se pare inadmisibil la RCA-ul pe care l-am postat este faptul ca una scrie pe el "...precum si statele cuprinse in sistemul bla-bla", insa acele state mi-au fost taiate. Initial, am crezut ca textul e acelasi pe orice formular de asigurare dar, uitandu-ma pe un formular de la BCR Asig. am constatat ca pe formularul respectiv formularea a fost modificata in asa fel incat sa nu includa si statele non-UE. Deci, se pare ca nu e vorba de un text-standard si ca asiguratorii mai destepti au specificat clar ce si cum. Eu am avut parte de un asigurator "smecher", care una scrie si alta ofera...

5) Ca idee generala, nu mi se pare ok ca un cetatean UE neamt sa poata intra in Turcia fara sa fie intrebat de cartea verde (pentru ca RCA-ul lui acopera asigurarea in tarile sistemului Carte Verde), iar un cetatean UE roman sa fie jumulit suplimentar. Repet, chestia asta NU are legatura cu o garantare reciproca. Asiguratorii romani (nemti, spanioli, etc.) sunt cei care decid daca in pretul RCA pot acoperi si asigurarea Carte Verde in Iran fara ca asta sa insemne ca aceepta asigurarea nationala iraniana (daca o fi existand!) pe teritoriul Romaniei. Dupa cum se pare, unii au decis ca da, altii ca nu. M-am gandit ca ar fi util sa stim cine sunt "baietii buni"...

+Quote Post
X-plane
mesaj 30th December 2006, 10:01
Mesaj #14

Active Member

Data înscrierii: 15-March 06
ID membru: 69 823

Eu am facut asigurare pentru doua masini, la Astra, si nu a barat nici una dintre tari.

+Quote Post
Dokken
mesaj 30th December 2006, 13:49
Mesaj #15

Active Member

Data înscrierii: 27-June 04
ID membru: 19 055

Am facut asigurare la masina la ASIROM, si la cartea verde nu e barata nici o tara + am primit si acel buzunar de plastic.

+Quote Post
bani002
mesaj 30th December 2006, 22:33
Mesaj #16

Junior

Data înscrierii: 3-November 06
ID membru: 106 812

QUOTE(sik @ Dec 30 2006, 00:23) *
Lucrez in domeniu asigurarilor si va pot spune in mod cert ca la bcr asigurari nu se bareaza nici o tzara+ au cele mai mici tarife;
inchei polite rca la bcr asigurari de 15 zile; avand in vedere ca discutia e aprinsa ofer o reducere de 10ron celor care sunt membrii ai acestui forum

eu am polita la bcr asigurari, facuta la sediul central din sect 3 de pe decebal si am bifate niste tari in cartea verde, nu stiu momentan care sunt tarile bifate, insa important e ca exista, rezulta ori ca bcr m-a tras in teapa ori tu esti teparu. o sa fac un later edit cu un scan la rca ca sa vada si ochiu' tau.
p.s. : nu au cele mai mici tarife la rca da, sunt printre cele mai mici.

+Quote Post
Vizantea
mesaj 3rd January 2007, 12:41
Mesaj #17

Junior

QUOTE(bani002 @ Dec 30 2006, 22:33) *
eu am polita la bcr asigurari, facuta la sediul central din sect 3 de pe decebal si am bifate niste tari in cartea verde, nu stiu momentan care sunt tarile bifate, insa important e ca exista, rezulta ori ca bcr m-a tras in teapa ori tu esti teparu. o sa fac un later edit cu un scan la rca ca sa vada si ochiu' tau.
p.s. : nu au cele mai mici tarife la rca da, sunt printre cele mai mici.

Confirm -- pe langa cele spuse intr-un post anterior (brokeri de la BCR Asig. care taiau tarile non-ue, non-aels pe cartea verde la standurile din Carrefour Bucuresti), ieri am vazut o asigurare incheiata tot la BCR Asig. care avea aceleasi tari taiate.

Cu ocazia asta m-am uitat mai atent la textul din coloana din dreapta, despre care spuneam ca a fost nitel modificat fata de cel de pe asigurarea mea (Allianz). La BCR Asig scrie ceva gen "Cartea verde se utilizeaza.. [bla-bla]..., precum si in tarile cuprinse in sistemul Carte Verde, cu exceptia tarilor anulate" (formulare aproximativa, daca poti posta un scan vom vedea ce scrie exact -- oricum, asta e ideea).

Cu alte cuvinte, baietii smecheri de la BCR Asig cred ca s-au acoperit cu acea completare... Ceva gen "abonamentul RATB pentru toate liniile este valabil pe toate liniile RATB, mai putin liniile RATB pe care nu e valabil"... (IMG:style_emoticons/default/death.gif)

Sinteza informatiilor de pana acum:

1) Tzepari (bareaza tari, feriti-va sau discutati problema de la inceput iar daca incearca sa va abureasca cu "asa e legal" sau alte explicatii schimbati asiguratorul/brokerul): Allianz, BCR Asig.
2) Nu bareaza (sau antepostatorii au avut noroc de un broker normal la cap): Omniasig, Astra, Asirom

+Quote Post
batman
mesaj 3rd January 2007, 19:04
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 15-September 04
Locație: Bucuresti, orasul papagalilor si nesimtitilor
ID membru: 23 072

Imi pare rau sa te anunt, dar pe site-ul CSA apare acest model de polita in care scrie foarte clar si citet : "MAI PUTIN STATELE ANULATE PRIN BARARE".
Deci, tepari nu sunt nici BCR Asig, nici Allianz. De altfel si ASTRA ofera asigurari in care bareaza unele tari. Cu ochii mei am vazut polita in care Turcia, Albania etc. erau barate.
Cei care iau tepe sunt cei care se arunca la asigurari ieftine, fara sa stie de ce dau mai putini bani pe ele.

Bafta! (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

Edit: de altfel nici nu ar mai avea rost existenta casutelor pentru barare in cazul in care aceasta ar fi interzisa, nu?

Acest mesaj a fost modificat de batman: 3rd January 2007, 19:14
Fișiere atașate
Fișier atașat  Clipboard01.jpg ( 308.94KB ) Număr de descărcări: 70

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

2 V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 14:49
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia