Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

11 V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Boli si daunatori, sau ce le face rau plantutelor
Absint
mesaj 14th December 2006, 14:50
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 7-December 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 114 616

Cosmarul "junglei" mele: paduchii testosi (cochenile sau cosenile). Ati avut parte de asa ceva? Si ati reusit sa scapati de ei? Exista vreo speranta in cazul unei infestari masive?
Go to the top of the page

+Quote Post
none
mesaj 14th December 2006, 15:25
Mesaj #2

Active Member

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 3-June 05
Locație: pi o uliță di sat
ID membru: 38 115

ceva poze?

+Quote Post
...easca
mesaj 14th December 2006, 16:13
Mesaj #3

Member

Data înscrierii: 21-June 05
ID membru: 39 551

Eu m-am chinuit cu asa ceva acum vreo doi ani. "Paduchioasa" a fost o Kalanchoe dintr-un aranjament floral pe care il primisem si il pusesem in ghiveci, langa multe alte ghivece. Cand m-am intors din vacanta, erau toate pline de cosenile. Am incercat tot ce am citit prin carti, incepand de la solutii de insecticide, pana la alcool medicinal, dar nu am reusit sa scap de ele. Cel mai rau mi-a parut de o camelie care era plina de flori.

+Quote Post
baxyy77
mesaj 14th December 2006, 16:46
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 2-June 06
Locație: Buc, RO
ID membru: 80 246

QUOTE(...easca @ Dec 14 2006, 16:13) *
Eu m-am chinuit cu asa ceva acum vreo doi ani. "Paduchioasa" a fost o Kalanchoe dintr-un aranjament floral pe care il primisem si il pusesem in ghiveci, langa multe alte ghivece. Cand m-am intors din vacanta, erau toate pline de cosenile. Am incercat tot ce am citit prin carti, incepand de la solutii de insecticide, pana la alcool medicinal, dar nu am reusit sa scap de ele. Cel mai rau mi-a parut de o camelie care era plina de flori.

Apa cu alcool medicinal as recomanda si eu... Insa cosenilele trebuie desprinse cu o bucata de vata inmuiata in solutia respectiva... Pentru ca odata ajunse in faza de adult (cu teasta) sunt mai greu de "ucis". Asa ca trebuie desprinse si distruse. In stadiul de larva (fara teasta) "functioneaza" diferitiele solutii ce distrug homopterele.

Dar atentie la generatiile tinere aflate in stadii mai putin vizibile (oua, larve in primul stadiu).
Cel mai usor se contamineaza citricele...

In afara de cosenile, care intepa frunzele si sug seva, apare si "efectul secundar" - fumagina, o ciuperca ce se dezvolta pe dejectiile (dulci) ale daunatorilor... si care nu este periculoasa pentru planta, dar care ii da un aspect inestetic.

+Quote Post
Absint
mesaj 14th December 2006, 17:50
Mesaj #5

Junior

Curatarea cu vata inmuiata in alcool merge in cazul infestarii incipiente. O prietena insa (care nu a stiut despre ce-i vorba) are un leandru frumos si stufos, practic imposibil de "despaduchiat" manual. Ma gindeam ca o solutie ar fi sa-l tunda si apoi sa-l trateze. Oare il poate tunde acum, iarna? Sau mai bine asteapta pina in primavara si pina atunci sa-l stropeasca cu amestec de apa cu alcool ca sa il tina pe linia de plutire?

+Quote Post
baxyy77
mesaj 14th December 2006, 17:54
Mesaj #6

Junior

QUOTE(Absint @ Dec 14 2006, 17:50) *
Curatarea cu vata inmuiata in alcool merge in cazul infestarii incipiente. O prietena insa (care nu a stiut despre ce-i vorba) are un leandru frumos si stufos, practic imposibil de "despaduchiat" manual. Ma gindeam ca o solutie ar fi sa-l tunda si apoi sa-l trateze. Oare il poate tunde acum, iarna? Sau mai bine asteapta pina in primavara si pina atunci sa-l stropeasca cu amestec de apa cu alcool ca sa il tina pe linia de plutire?

Da, ar trebui sa il tunda... Sincer, de foarte putine ori am lucrat ca la carte, desi am avut mustrari de la profesori (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) . Dar da, il poate tunde, pentru ca leandrul a intrat in repaus de ceva timp si nu prea o sa simta "socul"... Si apoi se trece la despaduchere...

+Quote Post
Absint
mesaj 14th December 2006, 17:56
Mesaj #7

Junior

QUOTE(none @ Dec 14 2006, 15:25) *
ceva poze?

Poti cauta pe net ca gasesti sigur. Arata ca niste testuri ovale, maronii, de 3-4 mm, lipite bine de tot fie de tulpina, fie de nervuri. Ataca mai ales arbustii din ce-am vazut: citrice, trandafiri japonezi, leandri. Am gasit insa si pe palmier si pe colocazie.

+Quote Post
kikina
mesaj 14th December 2006, 19:02
Mesaj #8

Junior

Data înscrierii: 23-January 06
ID membru: 62 587

QUOTE(Absint @ Dec 14 2006, 14:50) *
Cosmarul "junglei" mele: paduchii testosi (cochenile sau cosenile). Ati avut parte de asa ceva? Si ati reusit sa scapati de ei? Exista vreo speranta in cazul unei infestari masive?

A avut si lamaiul meu paduchi testosi. Am stat cateva ore si-am omorat la ei, dar n-am rezistat prea mult. Ma rog, i-am facut apoi un dus si l-am dat cu Mospilan concentrat, cred ca de 2 ori. Acum e ok si plin de fructe, daca nu-i omori rapid, sufoca plantele .

Acest mesaj a fost modificat de mufă: 14th December 2006, 20:14

+Quote Post
budha
mesaj 14th December 2006, 22:45
Mesaj #9

Junior

Data înscrierii: 20-January 05
ID membru: 29 147

QUOTE(kikina @ Dec 14 2006, 20:02) *
A avut si lamaiul meu paduchi testosi. Am stat cateva ore si-am omorat la ei, dar n-am rezistat prea mult. Ma rog, i-am facut apoi un dus si l-am dat cu Mospilan concentrat, cred ca de 2 ori. Acum e ok si plin de fructe, daca nu-i omori rapid, sufoca plantele .

exact asta-i solutia .....MOSPILAN. este foarte bun dar nu se gaseste.concentratia ti-o spune cel ce ti-o vinde.

+Quote Post
Absint
mesaj 15th December 2006, 11:50
Mesaj #10

Junior

QUOTE(budha @ Dec 14 2006, 22:45) *
exact asta-i solutia .....MOSPILAN. este foarte bun dar nu se gaseste.concentratia ti-o spune cel ce ti-o vinde.

Ceva indrumari unde se vinde daca nu se gaseste? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Tabu
mesaj 15th December 2006, 11:53
Mesaj #11

Active Member

Data înscrierii: 15-September 06
Locație: Acolo unde mana omului n-a pus niciodata piciorul.
ID membru: 97 214

Scrum de tigara. Eu asa mi-am scapat tradanfirul japonez si leandru de paduchi. Sunt frumosi si sanatosi acum.

+Quote Post
madalinutza
mesaj 15th December 2006, 12:15
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 4-November 05
ID membru: 52 188

am niste paduchi din astia pe o planta desertica care seamana cu aloe. daca nu citeam aici n-as fi facut niciodata legatura intre paduchii aia negri si miscatori si cochiliile alea care stau lipite pe ea. deci trebuie despaduchiata manual ... cum vine faza cu scrumul de tigara ? scrumez peste purici sau cum fac ? a vazut cineva Mospilan pe undeva ?

+Quote Post
Tabu
mesaj 15th December 2006, 12:17
Mesaj #13

Active Member

Data înscrierii: 15-September 06
Locație: Acolo unde mana omului n-a pus niciodata piciorul.
ID membru: 97 214

QUOTE(madalinutza @ Dec 15 2006, 12:15) *
cum vine faza cu scrumul de tigara ? scrumez peste purici sau cum fac ?

Pui scrum de tigara pe o carpa moale si "masezi" frunzele plantei.

+Quote Post
Mouadib
mesaj 16th January 2007, 15:29
Mesaj #14

Junior

Data înscrierii: 8-January 07
Locație: Galati
ID membru: 123 905

Dati-mi un sfat -cine stie-cum sa scap de afide(musculite albe care stau pe pamant).Am incercat cu Decis,Mospilan,scrum de tigara,chiar am schimbat si pamantul florilor dar tot apar.

+Quote Post
Dihorul Razboini...
mesaj 21st January 2007, 20:52
Mesaj #15

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 1-October 06
ID membru: 100 047

Plantele alor mei fac paduchi verzi citeodata si asta e un motiv bun ca sa experimentez pe ele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eu am incercat cu suc de coaja de portocala, care iese la indoirea cojii si stropeste tot ce sta in fata, cu zeama de tutun (tutun tinut in apa 1 zi) si cu usturoi, pe care nu mai stiu cum l-am preparat (cred ca am pus apa clocotita pe el si cu zeama aia am stropit). Ideea e ca dupa un timp tot reveneau, cred ca erau si in pamint paduchi. Zeama de tutun a tinut cel mai mult, vreo doua saptamini inainte sa apara din nou paduchii. Nu ii omoara pe toti si nu ii omoara de la prima aplicare, dar paduchilor nu le plac deloc substantele astea. Pe un trandafir chinezesc il curatam eu cu mina uda din cind in cind. Cel mai bun antidot la paduchi cred ca e vintul. Trebuie scoase plantele in vint si paduchii nu vor mai putea sa stea pe ele.

+Quote Post
Absint
mesaj 25th January 2007, 23:14
Mesaj #16

Junior

Un alt antidot bun contra puricilor verzi (afide) stiu ca sint buburuzele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Contra musculitelor albe poti incerca un spray Perfect Plant universal (insecticid , acaricid si fungicid). Mi s-a parut eficient in multe cazuri.

+Quote Post
baxyy77
mesaj 26th January 2007, 10:18
Mesaj #17

Junior

QUOTE(Absint @ Jan 25 2007, 23:14) *
Un alt antidot bun contra puricilor verzi (afide) stiu ca sint buburuzele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Contra musculitelor albe poti incerca un spray Perfect Plant universal (insecticid , acaricid si fungicid). Mi s-a parut eficient in multe cazuri.

Corecta faza cu buburuzele... in faza de trecere (imago) la adult, buburuzele "halesc" cu multa lacomie purici si paduchi de plante. De altfel in multe tari ele sunt crescute si apoi lasate libere in diverse zone investate cu asa ceva... Ele intra de multe ori in conflict cu furnicile pentru care puricii si paduchii plantelor reprezinta "vacutele" de muls apa cu zaharuri (dejectiile lor sunt dulci)... Va recomand filmul "Microcosmos", o sa vedeti mai pe larg toata operatiunea... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pe langa buburuze, Crysopa perla este o mare devoratoare de pureci si paduchi de plante... Sunt sigura ca multi dintre dvs au mai vazut-o rin gradinile de la tara sau oras.

+Quote Post
trestie-de-balta
mesaj 29th January 2007, 09:04
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 24-January 07
Locație: bucuresti
ID membru: 132 448

QUOTE(Absint @ Dec 14 2006, 14:50) *

foloseste regent + talstar. (le iei din hala obor) le pui intr-o sticla de 2 litri, le amesteci bine si folosesti 200 ml la 800 ml apa. se pulverizeaza bine toata planta, mai ales pe sub frunze. tratamentul se repeta dupa 10 zile. inainte de prima stropire, se sterge planta cu o carpa inmuiata in apa(1 litru + o lingura spirt) pentru a sparge testele. daca mai doriti, ziceti-mi si va mai spun. inclusiv cu ce sa fertilizati si de unde sa luati.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

11 V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 07:07
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia