Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

68 V  « < 43 44 45 46 47 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Thread general de acumulatori
blktor
mesaj 6th February 2007, 14:57
Mesaj #793

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 26-October 06
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 105 182

mi-am luat din media galaxy sanyo super quick charger cu 1.1 mil
se pot defecta acumulatorii din cauza ca incarca intr-o ora?
Fișiere atașate
Fișier atașat  SanyoSuperQuickCharger_package_500d.jpg ( 49.35KB ) Număr de descărcări: 84

Go to the top of the page

+Quote Post
andrei_0
mesaj 7th February 2007, 13:48
Mesaj #794

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 15-February 06
Locație: Timisoara
ID membru: 66 247

QUOTE(blktor @ Feb 6 2007, 14:57) *
mi-am luat din media galaxy sanyo super quick charger cu 1.1 mil
se pot defecta acumulatorii din cauza ca incarca intr-o ora?

Acumulatorii care i-ai primit impreuna cu el merg fara probleme, insa trebuie sa fii atent cand cumperi altii, pentru ca sunt acumulatori care nu suporta curenti mari de incarcare, se incalzesc foarte tare si se pot strica. Mi se pare ca sanyo ala are senzor de temperatura (scrie pe cutie daca are sau nu) si se descurca cu acumulatorii care se incalzesc prea tare.

+Quote Post
barkslimpson
mesaj 7th February 2007, 21:03
Mesaj #795

Junior

Data înscrierii: 29-December 03
ID membru: 9 553

Am un aparat foto Panasonic Lumix DMC-FZ7 si sunt interesat sa achizitionez un accumulator suplimentar. Problema e ca cele originale produse de panasonic (CGR-S006) sunt destul de scumpe in jur de 180 ron, am gasit totusi si produse de Power 3000 pe f6.ro cu 59 ron. Diferenta de pret e destul de mare si sunt tentat sa cumpar cel de pe f64. Stie careva daca si diferenta de performanta e la fel de mare ca cea de pret? Dupa specificatiile producatorilor nu pare asha mare (730 mha panasonic si 710 mha Power 3000) dar na m-ar interesa parerea cuiva care a incercat acesti acumulatori, se merita sa iau cel ieftin sau mai bine strang bani si iau unu original, sau poate stiti careva alternative mai bune de la alti producatori?

+Quote Post
Rionut
mesaj 5th March 2007, 08:57
Mesaj #796

Junior

Data înscrierii: 5-March 07
ID membru: 150 870

Salut ! miam cumparat zilele acestea un canon power shot s3 si nu stiu daca am facut alegerea buna dintre el si un sony h5.mai am o nelamurire in legatura cu cu acumulatorii.nu stiu de care sa cumpar.mam gandit sa imi cumpar setul acela de la canon nb 3ah si nu stiu ce sa fac.(dar daca imi spuneti si alte tipuri de acumulatori buni eu nu ma supar (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )va rog sa ma ajutati in alegerea aceasta cu niste sugestii bune.

Va multumesc!

+Quote Post
XenonXXL
mesaj 7th March 2007, 23:35
Mesaj #797

Junior

Data înscrierii: 13-May 06
ID membru: 77 421

Haideti sa va spun o opinie despre acumulatorii GP ....
Mi-am cumparat prin decembrie un set GP (6 acumulatori si un incarcator de 8 ore parca)
Am incarcat 4 bucati si i-am folosit pe o camera Panasonic LZ 5 .... pana acum totul banal ....
Acumulatorii au fost incarcati doar odata pentru ca vreau sa spun ca de vreo 2 luni jumate nu i-am mai incarcat, facand in jur de 130 de poze cu camera din care vreo 80 cu blitz si mie tot jumatate mi-i arata !!!
PS: Astea facute doar cu 2 acumulatori !!!
Nu lucrez la GP, nu promovez firma dar sunt stupefiat ca nu se mai termina !!!

+Quote Post
skin311
mesaj 8th March 2007, 00:23
Mesaj #798

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 26-November 06
Locație: iordan
ID membru: 112 050

haideti sa va spun despre magnificii acumulatori trust..(nu ati auzit de ei? uau)
am 4 bucati si i-am folosit pe S5600, 2500 mA, NI-MH si i-am incarcat de vreo 6 ori, si am facut 700-800 de poze de fiecare data, dintre care vreo 10 cu blitz.

+Quote Post
catalinmariescu
mesaj 8th March 2007, 00:44
Mesaj #799

Active Member

Data înscrierii: 7-October 05
Locație: Romania
ID membru: 49 321

QUOTE(barkslimpson @ Feb 7 2007, 21:03) *
Am un aparat foto Panasonic Lumix DMC-FZ7 si sunt interesat sa achizitionez un accumulator suplimentar. Problema e ca cele originale produse de panasonic (CGR-S006) sunt destul de scumpe in jur de 180 ron, am gasit totusi si produse de Power 3000 pe f6.ro cu 59 ron. Diferenta de pret e destul de mare si sunt tentat sa cumpar cel de pe f64. Stie careva daca si diferenta de performanta e la fel de mare ca cea de pret? Dupa specificatiile producatorilor nu pare asha mare (730 mha panasonic si 710 mha Power 3000) dar na m-ar interesa parerea cuiva care a incercat acesti acumulatori, se merita sa iau cel ieftin sau mai bine strang bani si iau unu original, sau poate stiti careva alternative mai bune de la alti producatori?

Merita sa iei unul facut de alta firma la cca 59 lei,am avut tot pe un Panasonic un acumulator neoriginal si ma tinea cam la 75% fata de cel original,foarte multumit. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
catalinmariescu
mesaj 8th March 2007, 00:52
Mesaj #800

Active Member

Data înscrierii: 7-October 05
Locație: Romania
ID membru: 49 321

Cauta in magazine un set incarcator rapid+4 acumulatori Ni-Mh de 2.500 mAh marca Sanyo,(este intr-un ambalaj portocaliu) mai poti gasi si o alta varianta(tot Sanyo) apropiata ca performante dar la un pret mai mic(intr-un ambalaj albastru).

+Quote Post
Rionut
mesaj 8th March 2007, 11:41
Mesaj #801

Junior

Data înscrierii: 5-March 07
ID membru: 150 870

ms de sugestie miam cumparat maha.. astazi ma duc sa il ridic si niste acumulatori de 2700 powerex facuti tot de maha in total am ajuns la 300 ron. sper sa nu fi luat teapa si raportul calitate pret sa fie bun.oricum ms de sfat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Acest mesaj a fost modificat de Rionut: 8th March 2007, 11:47
Fișiere atașate
Fișier atașat  photo_tmb.jpg ( 7.43KB ) Număr de descărcări: 36

+Quote Post
Miriana
mesaj 16th March 2007, 22:13
Mesaj #802

Junior

Data înscrierii: 16-March 07
ID membru: 155 661

Încărcare acumulatori Ni

Un acumulator NiMH sau NiCd se poate reîncărca de până la 1.000 ori dacă se reîncarcă cu un curent de 10 ori mai mic decât capacitatea lui. Aceasta este o încărcare standard – normală. Dacă se reîncarcă rapid cu un curent mai mare numărul de cicluri de reîncărcare va scădea.
Dacă se poate, prima încărcare este bine să fie făcută timp de 15-16 h cu un curent de 10 ori mai mic decât capacitatea acumulatorului. Înainte de prima încărcare goliți acumulatorii complet deoarece la cumpărare unii sunt încărcați până la 50% și dacă îi încărcați 15-16 ore îi distrugeți. Depinde după cât timp de la încărcarea lor în fabrică îi cumpărați. Nu încărcați mai mult acumulatorul NiMH deoarece este mult mai sensibil la supraîncărcare decât cel de NiCd. Atunci când se poate controla tensiunea maximă, atunci se poate ști exact când să se întrerupă încărcarea. Pentru aceasta tensiunea sursei trebuie să aibă 2 V pentru un ACCU, sau 5 V pentru a înseria doi ACCU, sau 7,5 V pentru trei ACCU. Un acumulator bun când este la finalul încărcării ajunge la 1,55 V, tensiune măsurată pe el. Poate ajunge chiar la 1,6 V, depinde de starea ACCU, tensiunea sursei …etc.
Orice acumulator are o tensiune de 1,2 V. Tensiunea maximă pe care o suportă în timpul reîncărcării este de 2,0 V, (tensiune măsurată pe ACCU), dar este bine, dacă tensiunea pe acumulator ajunge la 1,801,90 să se întrerupă alimentarea. Tensiunea pe unii acumulatori vechi care sunt aproape distruși poate crește în timpul încărcării chiar peste
2,0 V; dacă temperatura nu crește peste valoarea critică de 45-50C nu prezintă pericol de explozie. Atenție la temperatura acumulatorului, deoarece acumulatorul suportă temperaturi de până la 45C pentru o bună funcționare.
Pentru a calcula timpul de reîncărcare al unei baterii reîncărcabile am formulat următoarea formulă:

T(ore)=[capacitatea ACCU(mA)/curent reinc.(mA)]*coeficient(functie de %)

coeficient (functie de % ) = [curent reinc.(mA)]*100/capacitatea ACCU(mA)

Coeficientul standard este de 1,5 pentru curent de încărcare de 10% și rapid de 1,25 pentru curent de încărcare de 25%. Ex.: ACCU = 1600; 160 mA și 400 mA.
Grila pentru calcularea coeficientului funcție de curentul de încărcare este următoarea:
Pentru o încărcare normală de 15 ore

5%-1,58
10%-1,50
15%-1,42
20%-1,33
25%-1,25
30%-1,17

Sub limita de 5% se va păstra coef.=1,58; peste 30% se va păstra coef.=1,17.
Exemplu: Acumulator de 600 mA; curent de încărcare = 100 mA

T=[600(mA)/100(mA)]*{[100(mA)*100/600(mA)}(%)=6,00*16,66(%)=6,00*1,40=8,40ore

8,40 ore = 8 ore și 24 minute

Recomandare GP: Accu = 600 mA; Cî = 150 mA; Tînc = 5h.
CURENTUL SE MĂSOARĂ ÎN TIMPUL ÎNCĂRCĂRII cu un aparat digital pe treapta 20A sau mai mare!!!. NU pune pe o treaptă mai mică deoarece eroarea crește în funcție de scăderea treptei.
Aparatul se înseriază cu acumulatorii pentru câteva secunde. În timpul încărcării curentul de încărcare scade dar este nesemnificativ. Ex.: Curentul de început a fost de 104 mA și a scăzut la 96ś94 mA. (început: 260 mA …..250 mA).
Rezultatele sunt obținute în urma multor experimetări!!!

PERIODIC FIECARE ACUMULATOR TREBUIE DESCĂRCAT SEPARAT CU AJUTORUL UNUI BECULEȚ PÂNĂ LA STINGEREA BECULEȚULUI. Eu îi descarc de fiecare dată. Dacă veți măsura acumulatorii separat veți vedea că unii se descarcă mai repede, iar alții mai încet. Aceasta înseamnă că în timpul utilizării nu s-au descărcat la fel. Dacă vor fi încărcați așa atunci cel ce are mai mult curent va fi încărcat peste capacitatea lui și se va distruge mai repede!.

Tipuri de baterii

Baterii reîncărcabile NiMH NiMH rechargeable battery
Baterii reîncărcabile NiCd NiCd rechargeable battery
Baterii reîncărcabile Li-Ion Li-Ion rechargeable battery
Baterii reîncărcabile Li-Ion polimer Li-Ion polymer rechargeable battery
Baterii reîncărcabile SLA SLA rechargeable battery
Baterii alcaline Alkaline battery
Baterii de litiu Lithium battery
Baterii cu clorură de zinc Zinc chloride battery
Baterii zinc carbon Carbon zinc battery.
[font="Times New Roman"][/font]

+Quote Post
amarkluna
mesaj 27th March 2007, 17:34
Mesaj #803

Junior

Data înscrierii: 27-March 07
ID membru: 160 199

Salut all....tocmai am achizitionat si eu un fuji finepix S5600 si am neaaparat nevoie de 4 acumulatori....Daca stie cineva unde pot gasii in Bucuresti un set de acumulatori la un pret cat se poate de accesibil si chiar un incarcator...mi-ar fi de ajutor ! Mersii anticipat! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Taxon
mesaj 27th March 2007, 20:02
Mesaj #804

Active Member

Data înscrierii: 19-January 04
Locație: Galati / Ploiesti
ID membru: 10 433

f64, maha

+Quote Post
csv
mesaj 29th March 2007, 10:38
Mesaj #805

Junior

Data înscrierii: 15-April 06
ID membru: 73 748

Au in Cora / Carrefour tot felul de acumulatori. Eu am luat 4buc de 1300 si am dat vreo 20 Ron. In acelasi model de camera fac vreo 300 de poze fara blit la o incarcare.

+Quote Post
rayden23
mesaj 29th March 2007, 17:14
Mesaj #806

Junior

Data înscrierii: 2-March 07
ID membru: 149 835

am cumparat o camera foto Canon PowerShot A550 si sunt nedumerit ca nu stiu ce fel de acumulatori (ce marca si te tip) pot sa folosesc ca sa ma tina un timp rezonabil. daca voi stiti va rog sa ma ajutati. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
skin311
mesaj 29th March 2007, 19:26
Mesaj #807

Active Member

Data înscrierii: 26-November 06
Locație: iordan
ID membru: 112 050

lectura placuta. aici vei gasi raspunsul la orice intrebare depsre acumulatori

+Quote Post
badboy_marius
mesaj 30th March 2007, 21:43
Mesaj #808

Junior

Data înscrierii: 20-March 07
Locație: Brasov
ID membru: 157 195

(IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Salut to all!. Am si eu o mica mare problema. pt. ca nu prea ma pricep la baterii, m-am gandit sa va intreb care e solutia.
Deci, am niste acumulatori (banuiesc ca sunt fantoma) de 2300 mAh marca "Carat". Ii am de vreun an jumate aproximativ, si nu prea i-am folosit, pentru ca aveam un aparat mic, care folosea un singur acumulator si fara blitz, desigur. Camera consumand f putin, un acumulator imi ajungea 500 de poze, deci nu prea am folosit bateriile. Acum, mi-am cumparat un BenQ DC C530, cu un ecran gigantic de 2,4' care imi cam consuma acumulatorii. Problema este, ca de ceva timp incoa, imi incarc bateriile, le bag frumos in aparat, iar cand incepe blitzul sa incarce, imi arata "Batery Low" si se inchide; in schimb, pot sa fac poze o gramada fara blitz. Am testat si alti acumulatori si am facut poze cu blitz destule, deci aparatul nu este defect.

De exemplu, chiar in seara asta, am scos acumulatorii de la incarcat, i-am bagat in aparat, i-am dat drumu si cand a inceput sa incarce blitzul, mi-a aratat mesajul de baterie slaba, si s-a inchis.

Intrebarea mea este, Ce au acumulatorii? Se mai pot salva?, le mai pot face ceva sa ma tina?

+Quote Post
Soacra
mesaj 1st April 2007, 06:47
Mesaj #809

Junior

Data înscrierii: 4-June 04
ID membru: 17 665

salut
ce parere ai despre incarcarea a doi acumulatori ni-mh care se afla intr-o lampa de gradina si se incarca, de la soare, cu un curent cuprins intre 3-5mA (in functie de soare plaja este desigur 0-5mA)?
nu este cam mic curentul?
in acest caz sa inteleg ca nu se incarca la capacitate?
multumesc

+Quote Post
dedee
mesaj 5th April 2007, 13:51
Mesaj #810

Junior

Data înscrierii: 8-November 06
ID membru: 107 860

am si eu o intrebare..

inainte foloseam acumulatori de 2300 mAh pe care i-am cumparat cu tot cu incarcator ( pe care ii tineam 16 ore la incarcat)

acum mi-am cumparat niste acumulatori de 2700mAh http://f64.ro/det.php?id=3&pid=3564 si intrebarea e urmatoare pot sa ii incarc cu acelasi incarcator? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) si cam cate ore tre sa ii tin ?

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

68 V  « < 43 44 45 46 47 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 06:49
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia