QUOTE(dave @ Sep 4 2006, 19:59)

krossfire,
cat timp tine acumulatorul pt digitale foto dupa mai multe incarcari? este refolosibil? (IMG:
style_emoticons/default/huh.gif)
dar baterii alcaline....am auzit ca sunt mult mai ieftini si se incarca de cateva ori(nu stiu de cate ori.in functie de putere/tensiune) si apoi se cumpara altele noi(baterii AA)
majoritatea apar digitale foto au acumulatorii si nu sunt deloc economice din cauza pretului ridicat (dupa ce se epuizeaza rezerva, tb cumparat altul nou la un pret exorbitant!!!)
mentionez ca nu stiu multe despre acumulatorii/baterii alcaline privind durata de viata (IMG:
style_emoticons/default/sleep.gif)
Pai aici te-am indus in eroare.
Trebuie sa facem o diferenta : Bateriile AA ca de altfel mai toate bateriile sunt de mai multe feluri. Bateriile alcaline sunt un tip superior de BATERII - ele nu se reincarca, iar achizitionarea lor repetata poate cauza "gauri in fondurile generale".
Acumulatorii sunt si ei de mai multe tipuri, pentru genul asta de compacte voi aminti doar : Litiu Ion (cei patrati, care se incarca in camera sau intr-un incarcator separat) si cei NiMH (Nichel Metal) care au forma unor baterii AA (sau AAA, dupa caz). Acestia arata ca niste baterii normale, dar sunt de fapt acumulatori.
Majoritatea producatorilor garanteaza in jur de 1000 de incarcari, insa cifra este mult prea mare, 200-300 fiind in general numarul de incarcari dupa care acumulatorii NiMh cedeaza. Niste acumulatori NiMH de capacitate mai mare (de la 1800mAh in sus) devanseaza clar alcalinele, mai ales ca economia este mult mai mare. (Alcalinele superioare costa (IMG:
style_emoticons/default/sad.gif) ).