Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

68 V  « < 35 36 37 38 39 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Thread general de acumulatori
krossfire
mesaj 4th September 2006, 11:44
Mesaj #649

Lord of the Bunnies

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-April 06
Locație: BucharestRm.Valcea
ID membru: 74 512

QUOTE(sincotan @ Sep 2 2006, 18:32) *
care e cea mai mare capacitate a unui acumulator AAA care se gaseste pe la noi?

Nu am vazut vreo unul cu o capacitate mai mare de 1000mAh, desi majoritatea sunt intre 650-900mAh. Cei de 1000mAh aparusera la un timp in Kauffland, cu tot cu incarcator.
Go to the top of the page

+Quote Post
dave
mesaj 4th September 2006, 18:59
Mesaj #650

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 18-September 05
ID membru: 47 495

krossfire,

cat timp tine acumulatorul pt digitale foto dupa mai multe incarcari? este refolosibil? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
dar baterii alcaline....am auzit ca sunt mult mai ieftini si se incarca de cateva ori(nu stiu de cate ori.in functie de putere/tensiune) si apoi se cumpara altele noi(baterii AA)
majoritatea apar digitale foto au acumulatorii si nu sunt deloc economice din cauza pretului ridicat (dupa ce se epuizeaza rezerva, tb cumparat altul nou la un pret exorbitant!!!)

mentionez ca nu stiu multe despre acumulatorii/baterii alcaline privind durata de viata (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

+Quote Post
krossfire
mesaj 4th September 2006, 19:11
Mesaj #651

Lord of the Bunnies

QUOTE(dave @ Sep 4 2006, 19:59) *
krossfire,

cat timp tine acumulatorul pt digitale foto dupa mai multe incarcari? este refolosibil? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
dar baterii alcaline....am auzit ca sunt mult mai ieftini si se incarca de cateva ori(nu stiu de cate ori.in functie de putere/tensiune) si apoi se cumpara altele noi(baterii AA)
majoritatea apar digitale foto au acumulatorii si nu sunt deloc economice din cauza pretului ridicat (dupa ce se epuizeaza rezerva, tb cumparat altul nou la un pret exorbitant!!!)

mentionez ca nu stiu multe despre acumulatorii/baterii alcaline privind durata de viata (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

Pai aici te-am indus in eroare.

Trebuie sa facem o diferenta : Bateriile AA ca de altfel mai toate bateriile sunt de mai multe feluri. Bateriile alcaline sunt un tip superior de BATERII - ele nu se reincarca, iar achizitionarea lor repetata poate cauza "gauri in fondurile generale".

Acumulatorii sunt si ei de mai multe tipuri, pentru genul asta de compacte voi aminti doar : Litiu Ion (cei patrati, care se incarca in camera sau intr-un incarcator separat) si cei NiMH (Nichel Metal) care au forma unor baterii AA (sau AAA, dupa caz). Acestia arata ca niste baterii normale, dar sunt de fapt acumulatori.

Majoritatea producatorilor garanteaza in jur de 1000 de incarcari, insa cifra este mult prea mare, 200-300 fiind in general numarul de incarcari dupa care acumulatorii NiMh cedeaza. Niste acumulatori NiMH de capacitate mai mare (de la 1800mAh in sus) devanseaza clar alcalinele, mai ales ca economia este mult mai mare. (Alcalinele superioare costa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ).

+Quote Post
dave
mesaj 4th September 2006, 19:30
Mesaj #652

Member

krossfire,

sunt derutat (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

acumulatorii Li-On(900-1000 mAh) de forma patrata sunt fiabile? cate incarcari sunt necesare pt Li-On?
de ex bateria Li-On se incarca se cateva ori (cam 10-15 ori) dupa care nu se mai poate refolosi?

+Quote Post
krossfire
mesaj 4th September 2006, 22:02
Mesaj #653

Lord of the Bunnies

QUOTE(dave @ Sep 4 2006, 20:30) *
krossfire,

sunt derutat (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

acumulatorii Li-On(900-1000 mAh) de forma patrata sunt fiabile? cate incarcari sunt necesare pt Li-On?
de ex bateria Li-On se incarca se cateva ori (cam 10-15 ori) dupa care nu se mai poate refolosi?

Toti acumulatorii se pot refolosi...doar voiam sa fac o diferentiere..am scris si in ghid.

Poate imaginile astea ajuta :

Litiu Ion (exact ca la celulare - acelasi sistem, desi nu e mereu aceeasi forma) :

http://www.levi.cz/images_k/GBBB097.jpg

NiMH ( Pe stil alcaline AA) :

http://fotomag.com.ua/Duracell_HR6_Ni-MH_2500mAhbig.jpg

Recomand achizitionarea unei camere compacte pe baterii alcaline \ acumulatori NiMH - daca o camera suporta alcaline, va suporta si acumulatori NiMh si invers. Ideea este ca daca ajungi intr-un loc in care nu pot incarca, poti trece pe baterii.

Acest mesaj a fost modificat de krossfire: 4th September 2006, 22:03

+Quote Post
dave
mesaj 5th September 2006, 17:47
Mesaj #654

Member

krossfire,

tot ce vreau sa stiu este cat timp tine acumulatorul Li-On (900-1000 mAh) dupa mai multe incarcari?
tu ai postat mai devreme ca acumulatorii tin pana la 1000 incarcari sau in medie 200-300 incarcari dar mi se pare mult de la atatea incarcari?....deci Li-On tine mai mult timp? ESTE REFOLOSIBIL? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

Doresc mai multe info despre Li-On
va rog sa ma scuzati pt intrebari dar acumulatorii sunt o problema mare decat aparatul foto ceea ce ma preocupa (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif) desigur din cauza duratei de viata scurte/limitate si al pretului mare la acumulatorii (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif)

+Quote Post
krossfire
mesaj 5th September 2006, 19:29
Mesaj #655

Lord of the Bunnies

Li-Onul tine in general mai mult in camera, dar mai putine incarcari pana sa inceapa degradarea. Ma refect strict la compacte.

Asta din experienta mea oarecum limitata. Poate e vreounul pe forum pe care l-a tinut un Li-Ion mai mult de un an si ceva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Recomand clar NiMh pentru clasa asta !

Acest mesaj a fost modificat de krossfire: 5th September 2006, 19:30

+Quote Post
akarina
mesaj 6th September 2006, 11:27
Mesaj #656

Junior

Data înscrierii: 23-April 04
ID membru: 15 023

QUOTE(Goaul @ Sep 3 2006, 15:11) *

compara cel dat de tine cu un Cullmann 450 travel C (2 canale de incarcare), un Quattro cu un 1000 travel C (4 canale de incarcare pe fiecare acumulator) sau cu un Refresh 2000 (display) de aici

Acest mesaj a fost modificat de akarina: 6th September 2006, 11:35

+Quote Post
KITZU
mesaj 6th September 2006, 23:21
Mesaj #657

Junior

Data înscrierii: 30-September 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 6 834

Pai faceti comparatie cu telefoanele mobile! Eu stiu ca un acumulator mi-a cedat dupa 2 ani iar altul dupa aceeasi perioada tine pe jumatate.
Oricum un Li-Ion tine mai mult de 2 ani si se incarca la 4 zile deci cele 200 de incarcari de care vorbeati.
Nu e deloc economic sa iei alcaline. Un acumulator costa de 2 sau3 ori mai mult si nu-l folosesti de 3 ori (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ci de 200 de ori! E adevarat nu are aceeasi tensiune 1,2V vs 1,5V

+Quote Post
blacatusu
mesaj 7th September 2006, 16:03
Mesaj #658

Member

Data înscrierii: 1-August 06
ID membru: 89 157

Eu mi-am luat de doua zile acumulatori Photo Source- Ni Mh la 2600 dar n-am apucat decat sa ii incarc de testat zilele urmatoare.

+Quote Post
dave
mesaj 7th September 2006, 16:30
Mesaj #659

Member

QUOTE(KITZU @ Sep 7 2006, 00:21) *
Pai faceti comparatie cu telefoanele mobile! Eu stiu ca un acumulator mi-a cedat dupa 2 ani iar altul dupa aceeasi perioada tine pe jumatate.
Oricum un Li-Ion tine mai mult de 2 ani si se incarca la 4 zile deci cele 200 de incarcari de care vorbeati.
Nu e deloc economic sa iei alcaline. Un acumulator costa de 2 sau3 ori mai mult si nu-l folosesti de 3 ori (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ci de 200 de ori! E adevarat nu are aceeasi tensiune 1,2V vs 1,5V

deci este adevarat despre varianta Li-On? adica Li-On tine mai mult timp pana la 2 ani cu atatea incarcari(in cazul tau-200 incarcari).... (IMG:style_emoticons/default/photo.gif)

Daca bateria Li-On nu s-a descarcat complet si vreau sa fac mai multe poze la o petrecere/nunta cu mult flash /blitz, sa pun la incarcat bateria Li-On( adica daca nu am rezerva in plus Li-On)?
avantaje sau dezavantaje?
sa mai iau inca un acumulator Li-On ca rezerva pt a face poze importante ce nu suporta amanare ca nunta/petrecere/situatii urgente? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

astept orice parere/sfat.... (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

+Quote Post
krossfire
mesaj 7th September 2006, 18:01
Mesaj #660

Lord of the Bunnies

Pentru o compacta bateria Li-Ion nu se indica ! Nu poate fi inlocuita cu alcaline, precum NiMh-ul si niste acumulatori NiMH de calitate , sazicem la 2600 mAh, dureaza mai mult decat niste acumulatori Li-Ion, plus ca sunt usor de inlocuit. Multe modele de acumulatori Li-Ion nu se prea gasesc pe piata.

+Quote Post
deejay86
mesaj 7th September 2006, 18:03
Mesaj #661

Active Member

Data înscrierii: 14-February 06
Locație: Targu-Jiu
ID membru: 65 991

am vazut ca multi spun ca acumulatorii li-ion nu sunt afectati daca sunt incarcati cand nu sunt complet goi. eu spun din experienta ca acesta este un adevar pe jumatate. adica nu sunt afectati asa de mult ca ni-mh (dar de ... poate e si paranoia mea), asadar incearca sa nu ii incarci decat atunci cand sunt goi.

Acest mesaj a fost modificat de deejay86: 7th September 2006, 18:04

+Quote Post
KITZU
mesaj 8th September 2006, 10:44
Mesaj #662

Junior

Data înscrierii: 30-September 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 6 834

Li-Ion sunt de obicei pt un anumit aparat si nu se pot inlocui cu nimic altceva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Personal n-am vazut nici AA si nici AAA cu Litiu.

Ni-Mh, Ni-Cd, alcaline de tip AA sau AAA cu mici exceptii(la recomandarea producatorului) se pot interschimba. Diferenta e de regula de tensiune si e mai pregnanta cu cat sunt mai multi adica un acc de 1,2Vx2=2,4 fata de 3V!

+Quote Post
Pac_Man
mesaj 8th September 2006, 11:27
Mesaj #663

Active Member

Data înscrierii: 10-December 01
Locație: Somewhere in Time
ID membru: 221

QUOTE(deejay86 @ Sep 7 2006, 19:03) *
am vazut ca multi spun ca acumulatorii li-ion nu sunt afectati daca sunt incarcati cand nu sunt complet goi. eu spun din experienta ca acesta este un adevar pe jumatate. adica nu sunt afectati asa de mult ca ni-mh (dar de ... poate e si paranoia mea), asadar incearca sa nu ii incarci decat atunci cand sunt goi.

Hmm... eu stiam ca la acumulatorii li-ion se recomanda incarcarea lor inainte de golirea completa. De asemenea formatarea la acest tip de acumulatori este inutila.

mai multe informatii

Cei Ni-Mh trebuiesc lasati complet sa se descarce inainte de incarcare.

Asta in teorie, pt ca in practica n-am reusit nicioadata sa urmez aceste recomandari si n-am avut probleme majore. Dar nici nu ma astept sa ma tina acumulatorii mai mult de 1-2 ani (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Acest mesaj a fost modificat de Pac_Man: 8th September 2006, 11:30

+Quote Post
dave
mesaj 8th September 2006, 15:08
Mesaj #664

Member

bateria Li-On este putina dar nu am rezerva baterie asa ca vreau sa fac multe poze de ex la o nunta....daca bateria nu este descarcata complet ,sa pun la incarcat bateria Li-Ion?
o singura baterie Li-Ion este suficienta pt a face poze la o nunta cu mult flash sau fara(arata mai natural intr-o incapere luminoasa)?

astept pareri (IMG:style_emoticons/default/photo.gif)

+Quote Post
Pac_Man
mesaj 8th September 2006, 15:13
Mesaj #665

Active Member

Data înscrierii: 10-December 01
Locație: Somewhere in Time
ID membru: 221

Pentru nunti este absolut necesar sa ai o baterie de backup. Cand se termina una o pui pe cealalta la incarcat.

+Quote Post
deejay86
mesaj 8th September 2006, 21:16
Mesaj #666

Active Member

Data înscrierii: 14-February 06
Locație: Targu-Jiu
ID membru: 65 991

QUOTE(Pac_Man @ Sep 8 2006, 12:27) *
Hmm... eu stiam ca la acumulatorii li-ion se recomanda incarcarea lor inainte de golirea completa. De asemenea formatarea la acest tip de acumulatori este inutila.

mai multe informatii

Cei Ni-Mh trebuiesc lasati complet sa se descarce inainte de incarcare.

Asta in teorie, pt ca in practica n-am reusit nicioadata sa urmez aceste recomandari si n-am avut probleme majore. Dar nici nu ma astept sa ma tina acumulatorii mai mult de 1-2 ani (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

hmm ... aste e ... mie unul mi s-a parut ca acumulatorii li-ion (mai ales cei de la telefon, dar nu numai) o duc mai bine daca sunt incarcati in regim de ni-mh. se pare ca m-am inselat ... dupa cum am spus ... paranoia mea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post

68 V  « < 35 36 37 38 39 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:57
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia