Salut!
A venit mometul in care am facut un mic 'upgrade' la incarcator!
Aveam un GP PowerBank 1, bun incarcator dar timpul de incarcare pentru acumulatorii de 2100mA era de 34 h.
Am cumparat un GP Travel ( GPPB03GS).
Specificatiile:
- timp de incarcare 2-5 h
- Termination Methods : - DV -5mV; Safety timer : 1 or 2 cells - 2.5 hrs, 3 cells - 3.8 hrs, 4 cells - 5 hrs
- 4 individual charging channels
Am pus la incarcat acumulatorii vechi de 2100mA - care nu erau descarcati complet. Au stat la incarcat 4h20 m dupa care ledul s-a inverzit (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) ...in specificatii scrie ca pentru o incarcare completa timpul este 4h 55m. Cum acumulatorii nu erau complet descarcati (cred ca erau cam la 50% din capacitate) ma intreb de ce a durat atat de mult incarcarea lor ... nu trebuia sa dureze 2-3 ore?
De aici pleaca nedumeririle mele:
1. Dupa ce criterii detecteaza incarcarea completa ? (sper ca nu este vorba de un timer)
1.a. Daca introduc acumulatori 50% descarcati => timpul de incarcare ar trebui sa dureze 2-3 h (jumatate din timpul total). Daca el opreste incarcarea dupa un timp t, nu mi-ar supraincarca acumulatorii? Ideal ar fi sa detecteze el prin intermediul unui sistem de masura cand s-au incarcat (ceva legat de - DV -5mV)?
2. Dupa ce s-au incarcat in "Trickle charging" pot sa ii las oricat in incarcator si sa ii scot cand am nevoie sa ii folosesc ? Ce inseamna de fapt "Trickle charging"?
P.S. Stiu de efectul de memori dar cateodata mi se intampla sa las acumulatorii mult timp nefolositi si sunt nevoit sa ii incarc fara a mai avea timp sa ii descarc complet.
Acest mesaj a fost modificat de vladutzz89: 2nd January 2006, 00:20