QUOTE(flo01 @ May 19 2005, 14:06)
Hai sa va salut si eu ca-s mai micut aici intre voi "nou". Ideea de baza este urmatoarea ,daca punem 2 bucati acumulatori la incarcat timp de 34 de ore , parerea mea este ca acei acumulatori vor avea o viata foarte scurta (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Nici incarcatorii ultrarapizi nu sunt mai sus , incarcarea fortata a acumulatorilor vor accelera si scurtarea vietii lor, aici apar tot felul de discutii : tehnica,calitate. firma(desi firma nu este toteauna un atuu) .
Timpul de 10-12 ore de incarcare este dupa parerea mea un standard care ar trebui respectat in cazul in care nu vrem sa cumparam acumulatori la fel de des ca si baterii (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) .
Personal am folosit si folosesc jdemii de incarcatori si acumulatori ,parerea mea cea mai buna o am despre acumulatorii de la Hahnel , la incarcatori mai las loc de noutati.
Standardul de incarcare la acumulatori NiCd si NiMH e 14 ore cu un curent care sa fie o zecime din capacitatea acumulatorului. Adica daca ai acumulatori de 2300mAh, corect e sa-i incarci 14 ore la 230mA.
Modul acela de incarcare (30-40 de ore cu curenti foarte mici) se numeste "trickle charging" si se foloseste la eliminarea efectului de memorie. Nu scurteaza nicidecum viata acumulatorului, dar nu e practic sa incarci o saptamana un acumulator si dupa aceea sa-l folosesti doua ore (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif)
Feriti-va de incarcatoarele rapide (1 ora) daca nu vreti sa dati des bani pe acumulatori noi.
Cei mai faini acumulatori pe care i-am folosit (si jos palaria...) sunt VARTA
Nici GP nu-s de lepadat la cat sunt de ieftini, dar nu se compara cu varta.
Depinde ce vreti: generatii din familia voastra satisfacute de acumulatorii lasati mostenire din tata-n fiu sau acumulatori ieftini si calitate pe masura...