subscriu la ce zice Courage ... am nevoie de IP fix. PUNCT. Nu am IP fix, nu am nici o posibilitate reala de incheia unul din pasii de autentificare pe la mai toti clientii ... si asta inseamna ca nu am acces la nimic.
Chiar daca mi se garanteaza verbal ca nu se schimba IP-ul, ce fac intr-o zi cand nu sunt acasa, am vreo buba si - brusc - un capabil sau un echipament al UPC cedeaza nervos, si mi se aloca (voit sau nu) un alt IP?! Ma poate costa distractia asta cat un an de abonamente UPC ...
E un risc in plus pe care nu vreau sa mi-l asum, asa ca deja am discutat cu un retelist din blocul vecin, care - culmea! - a si fost (saracul) de acord cu toate cererile mele (unele considerate si de mine deplasate) ... si maine se face instalarea. Gratuit, la fel ca si primele 3 luni de abonament. Eh, parca suna altfel decat oferta UPC. Deocamdata voi tine si abonamentul lor pentru back-up. Dar - daca toate vor fi OK cu retelistii mei - atunci voi renunta sa mai ingras curu' astralului in continuare.
Chiar daca am fost (foarte) multumit de serviciile lor pe partea de home-use (in 5 ani de zile este provider-ul cu uptime-ul cel mai bun din toti cei pe care i-am avut pe la diversi clienti! Si aia platesc bani seriosi! (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Insa daca ai o problema, faci cateva mii de matanii pana se indura vreun mameluc sa raspunda la numerele de suport. Am clienti cu abonamente business, destul de "grase" ... si plang (la propriu) pe langa telefon sa le raspunda aia ... recordul personal? 1h si 40 minute sunat in continuu ... plus 40 de minute inainte ... Este INADMISIBIL! Sa mai pun si un upload de toata jena? Sa mai pun si cresterea NEJUSTIFICATA (din punctul meu de vedere) al abonamentului TV? Pe vremea cand era dolarul 32.000, plateam TV vreo 230.000 ROL ... acum, cand e dolarul cu aproape 20 % mai mic, abonametul TV este cu aproape 45% mai ieftin ca atunci?! (IMG:
style_emoticons/default/w00t.gif)
PS: explicatia cu arp-ul in retea suna ... "ciudat" ... insa eu am constant 24-32 kbps din banda mancati de traficul DHCP. Al ASTRALULUI, asta e culmea! De luni de zile. Am spus la suport, si raspunsul a fost : vom investiga ... Situatia a ramas identica ... si as paria ca va ramane in continuare, daca nu mai rau. ...
EDIT: am uitat sa zic, apropo' de suport: 6 zile trecute fix le-au trebuit celor de la Astral sa faca modificari in DNS-uri pentru unul din clienti, cand ala si-a mutat saracul sediul, si-a schimbat IP-urile etc ... L-au calarit cateva zile incontinuu sa semneze contractul tot cu ei ... iar cand am cerut (inclusiv in scris, plus o gramada de telefoane) sa se schimbe un kkt de inregistrare pentru NS-uri (si MX-uri, dar macar NS-urile) in nameserverele Astral, pauza ... 6 zile jumate pentru o astfel de operatiune este mai mult decat jenant! Nici cu dusmanii nu faci asa!
Acest mesaj a fost modificat de Tyby: 11th December 2006, 02:29