|
  |
Demolare debara si camara |
|
|
|
|
20th November 2006, 09:06
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 26-June 02
ID membru: 1 446

|
QUOTE(ImDrunk @ Nov 19 2006, 12:40)  Asa era si la mine aveam in bucatarie o debara imensa care imi ocupa cam 25% din bucatarie (IMG: style_emoticons/default/sad.gif) peretii nu erau din BCA si tin minte ca o fost destul de greu sa ii daramam da pana la urma tot i-am dat jos (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) nu ai nevoie de nici un fel de autorizatie arhitecti si alte prosti (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) cel putin la mine nu o fost nevoie de asa ceva Evident ca nu e nevoie de nici o autorizatie, doar traim in Romania. Cand va pica insa blocul, veti afla de acolo de sub daramaturi, post-mortem, ca era nevoie si de "nimicuri" ca astea si ptr voi si ptr alti vecini. Si stau si ma minunez cand aud: "Eu mi-am daramat peretii mai de mult, cand nu era nevoie de autorizatie. Acum e lege sa nu faci altfel." Cum isi poate imagina cineva cu capul pe umeri ca poti sa darami pereti in apartament, fara ca cineva autorizat sa-si dea acordul ??? Evident insa, am zis la inceput, traim in Romania unde toata lumea de pricepe la orice. Dati ba peretii jos .. nu faceti tara de ras! (IMG: style_emoticons/default/puke.gif)
Acest mesaj a fost modificat de duzu: 20th November 2006, 09:08
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 09:34
|
Geniu umil
Grup: Moderators
Data înscrierii: 21-April 04
Locație: Timisoara, orasul jeguletzului
ID membru: 14 919

|
terminati cu prostiile, nu mai fiti absurzi (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) nu se darima nici un bloc daca iti darimi debaraua sau camara, indiferent cite borcane cu castraveti ar avea aialalti. nu sint inginer constructor, dar pun pariu cu oricine de-aici ca nici o cladire din aceasta galaxie nu se sprijina pe peretii de la camara (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) toate prostiile alea cu nus cite certificate si aprobari sint niste absurditati, ca sa IA BANII. inteleg sa fie vorba de nus ce proiect daca te apuci sa spargi pereti intre camere sau dracu mai stie ce, dar sa urli ca se darima blocu daca spargi un perete de 5 cm e prea de ris (IMG:style_emoticons/default/lol.gif)
daca nu am fi un popor format din indivizi care incerca sa se fure cit mai mult unii pe altii si am vrea sa darimam o debara, un asmenea dialog ar avea loc:
- buna ziua, as dori sa darim un perete subtire de la debara si mi-e frica sa nu-mi cada blocul in cap, imi faceti va rog un proiect sa primesc aprobarea? - domle, tu te-ai timpit? ce dracu de proiect vrei? du-te si sparge rahatu ala de perete si lasa-ma ca am destule probleme cu zgirienoru la lucrez acuma | |
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 10:33
|
Junior

|
QUOTE(gabip @ Nov 16 2006, 13:29)  Eu stau tot in intr-un "A" si i-am darmat. Sunt pereti din beton armat, de 8 cm. Se pot darama, nu sunt pereti de rezistenta. Eu am vrut sa mut si usa de la bucatarie mai pe centrul peretelui (daca am desfiintat debaraua) si m-am trezit ca a picat peretele. ... "Trezirea" - episodul 1.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 11:49
|
Member
Data înscrierii: 16-November 06
Locație: Cluj
ID membru: 109 623

|
Singurul care poate spune daca un perete este de rezistenta sau nu este proiectantul structurii.
Acest mesaj a fost modificat de clicu: 20th November 2006, 12:05
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 12:29
|
Geniu umil

|
...de-aia aprobarea ti-o poate da orice agarici (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 13:05
|
Junior

|
QUOTE(clicu @ Nov 20 2006, 11:49)  Singurul care poate spune daca un perete este de rezistenta sau nu este proiectantul structurii. Orice astfel de proiecte se documenteaza si se arhiveaza. Astfel "orice agarici" (ce detine cunostinte verificate in acel domeniu) va putea intelege si modifica proiectul (daca se poate).
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 13:19
|
Junior
Data înscrierii: 10-November 06
ID membru: 108 292

|
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 15:02
|
Geniu umil

|
si am si io o intrebare: de ce naiba locuiti intr-un bloc cu vecini dusmanosi? (IMG: style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 21:57
|
Junior
Data înscrierii: 3-December 03
ID membru: 8 604

|
QUOTE(duzu @ Nov 20 2006, 10:33)  ... "Trezirea" - episodul 1. Asta ce vrea sa insemne? Peretele a picat pentru ca nu era de rezistenta. Oricum, nu iti imagina ca picat precum in poveste, sufland peste el. Un perete de rezistenta nu s-ar fi lasat cu una, cu doua. Oricum, l-am trecut pe proiect si a fost aprobata fara nicio problema refacerea lui din rigips. Puteam sa-l las si fara, dar mie imi place ca sarmaua sa stea doar in bucatarie.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 22:14
|
Junior
Data înscrierii: 16-October 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 102 940

|
exact tipurile de raspunsuri contradictorii de mai sus am primit si in realitate. jumatate din oameni imi spuneau sa il dau jos si vad eu dupa aia, alta jumate sa nu il dau ca e jale..... (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif) in concluzie, am zis sa nu iau decizia sa il dau jos doar asa pe auzite si apoi sa ma trezesc ca era de rezistenta ... doar stau acolo si m-ar afecta si pe mine. am adus acasa o doamna "structurista" (nu radeti, este o meserie, cum sunt doctorii, profesorii (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ), iar ea mi-a spus ca nu e de rezistenta si poate fi daramat, dar ca ar fi bine sa pastrez peretele dintre debara si camara, lucru care nu ma deranjeaza. s-au pus baietii cu barosul pe el, a fost ceva de munca, dar e jos acum. Ca sa fiu in legalitate, o sa incerc sa imi iau si aprobari, dar mai incolo. Deocamdata era graba mare ca trebuiau sa puna oamenii gresie si faianta. multumesc tuturor pentru sfaturi
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2006, 22:39
|
Active Member
Data înscrierii: 13-August 06
ID membru: 91 248

|
QUOTE(ANDREIASH @ Nov 20 2006, 22:14)  exact tipurile de raspunsuri contradictorii de mai sus am primit si in realitate. jumatate din oameni imi spuneau sa il dau jos si vad eu dupa aia, alta jumate sa nu il dau ca e jale..... (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif) in concluzie, am zis sa nu iau decizia sa il dau jos doar asa pe auzite si apoi sa ma trezesc ca era de rezistenta ... doar stau acolo si m-ar afecta si pe mine. am adus acasa o doamna "structurista" (nu radeti, este o meserie, cum sunt doctorii, profesorii (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ), iar ea mi-a spus ca nu e de rezistenta si poate fi daramat, dar ca ar fi bine sa pastrez peretele dintre debara si camara, lucru care nu ma deranjeaza. s-au pus baietii cu barosul pe el, a fost ceva de munca, dar e jos acum. Ca sa fiu in legalitate, o sa incerc sa imi iau si aprobari, dar mai incolo. Deocamdata era graba mare ca trebuiau sa puna oamenii gresie si faianta. multumesc tuturor pentru sfaturi Eu am facut aceeasi interventie acum 6 ani si am fost singurul din bloc care a facut-o legal , avand autorizatie de construire. Legea spune ca ptr. orice modificare adusa peretilor apartamentului iti trebuie autorizatie de construire , exceptia fiind montarea ferestrelor si a aparatelor de A.C. Nu stiu de unde confuzia creata cu pereti de rezistenta sau nu , de beton sau bca. Amenda data de inspectia in constructii din cadrul primariei ( asta in cazul in care ai vecini binevoitori ) este intre 15 si 30 mil. si cu obligatia de a aduce apartamentul la starea initiala . Eu am primit o citatie si a trebuit sa le arat autorizatia. Pe de alta parte nu e de glumit cum mai incearca unii ,, constructori '' de pe aici sa sugereze ca nu e nici o problema. Cunosc pe cineva care a incercat sa-si monteze un ventilator intr-o baie fara geam si ptr. ca vreo cativa vecini ,, destepti foc '' au spart nisa cu aerisirea comuna , practic au desfiintat aerisirea blocului . Sunt altii care au astupat pluvialele si aerisirile din debara . Astfel exista pericole mari in caz de incendii sau scurgeri de gaze in bloc. Doamne- fereste , dar in asemenea cazuri cei in speta platesc.... Asa ca ...mare grija tuturor ! (IMG: style_emoticons/default/bigeyedsmiley.png)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2006, 08:20
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 4-August 06
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 89 666

|
La mine in scara singuru care o spart un perete si o facut-o cu autorizatie ii vecinu de la 1 care o mai cumparat un apartament si si-o facut scara interioara (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) urca de la un etaj la altu prin propriu apartament in rest toti cei care si-o spart o debara sau cine stie ce alte maruntisuri or facut-o fara autorizatie (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2006, 09:48
|
Junior

|
Treaba e cat se poate de clara. Legal, pt orice modificare, iti trebuie autorizatie, proiect, bla-bla. Ca in cazul tau se puteau darama peretii pt ca nu erau de rezistenta, lucru confirmat si de structurista, asta e alta poveste. Treaba e ca daca ai un vecin care vrea sa iti faca un bine, iti face reclamatie, iei amenda si te pun sa faci la loc. Sau iei amenda, dai spaga ca sa nu ii refaci, dar te pui instant pe obtinut de autorizatie. In concluzie, zi merci ca nu te-a reclamat inca nimeni, pune mana si ia autorizatie, ca sa nu-ti para rau mai tarziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2006, 11:53
|
Junior

|
gabip, exact asa voi face. adica fac exact ca la carte, dar in alta ordine, intai daramam si apoi luam autorizatie.
multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2006, 13:17
|
Junior

|
QUOTE(ANDREIASH @ Nov 20 2006, 22:14)  exact tipurile de raspunsuri contradictorii de mai sus am primit si in realitate. jumatate din oameni imi spuneau sa il dau jos si vad eu dupa aia, alta jumate sa nu il dau ca e jale..... (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif) in concluzie, am zis sa nu iau decizia sa il dau jos doar asa pe auzite si apoi sa ma trezesc ca era de rezistenta ... doar stau acolo si m-ar afecta si pe mine. am adus acasa o doamna "structurista" (nu radeti, este o meserie, cum sunt doctorii, profesorii (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ), iar ea mi-a spus ca nu e de rezistenta si poate fi daramat, dar ca ar fi bine sa pastrez peretele dintre debara si camara, lucru care nu ma deranjeaza. s-au pus baietii cu barosul pe el, a fost ceva de munca, dar e jos acum. Ca sa fiu in legalitate, o sa incerc sa imi iau si aprobari, dar mai incolo. Deocamdata era graba mare ca trebuiau sa puna oamenii gresie si faianta. multumesc tuturor pentru sfaturi M-ai inteles gresit (si poate mai sunt si altii care au facut la fel). Da-ti toti peretii jos, dar cu cap. Altfel poti face o mare prostie (vezi ce a spus agu mai jos) si apoi sa te plangi ca ai chipurile .. vecini "dusmanosi". Interesul meu - daca as fi vecinul tau - nu ar fi sa te pun sa platesti niste bani aiurea unora, ci sa am garantia ca modificarile (sau ce mai faci tu acolo) nu au efecte negative asupra mea si a drepturilor mele. E o chestiune de respect reciproc. Ca fapt "divers" prin demersurile astea trec si eu acum. Tocmai d-aia am si pus intrebarile acelea la inceput. Dar indiferent de ce spun unii sau altii prefer sa fac treaba legal. E corect in primul rand fata de mine. Spor! QUOTE(agu @ Nov 20 2006, 22:39)  Eu am facut aceeasi interventie acum 6 ani si am fost singurul din bloc care a facut-o legal , avand autorizatie de construire. Legea spune ca ptr. orice modificare adusa peretilor apartamentului iti trebuie autorizatie de construire , exceptia fiind montarea ferestrelor si a aparatelor de A.C. Nu stiu de unde confuzia creata cu pereti de rezistenta sau nu , de beton sau bca. Amenda data de inspectia in constructii din cadrul primariei ( asta in cazul in care ai vecini binevoitori ) este intre 15 si 30 mil. si cu obligatia de a aduce apartamentul la starea initiala . Eu am primit o citatie si a trebuit sa le arat autorizatia. Pe de alta parte nu e de glumit cum mai incearca unii ,, constructori '' de pe aici sa sugereze ca nu e nici o problema. Cunosc pe cineva care a incercat sa-si monteze un ventilator intr-o baie fara geam si ptr. ca vreo cativa vecini ,, destepti foc '' au spart nisa cu aerisirea comuna , practic au desfiintat aerisirea blocului . Sunt altii care au astupat pluvialele si aerisirile din debara . Astfel exista pericole mari in caz de incendii sau scurgeri de gaze in bloc. Doamne- fereste , dar in asemenea cazuri cei in speta platesc.... Asa ca ...mare grija tuturor ! (IMG: style_emoticons/default/bigeyedsmiley.png)
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2006, 11:02
|
Junior
Data înscrierii: 27-November 06
ID membru: 112 155

|
Am si eu o intrebare, unde se pot gasi date despre amenzile care se dau pt modificarea peretilor unei locuinte? QUOTE(agu @ Nov 20 2006, 22:39)  Eu am facut aceeasi interventie acum 6 ani si am fost singurul din bloc care a facut-o legal , avand autorizatie de construire. Legea spune ca ptr. orice modificare adusa peretilor apartamentului iti trebuie autorizatie de construire , exceptia fiind montarea ferestrelor si a aparatelor de A.C. Nu stiu de unde confuzia creata cu pereti de rezistenta sau nu , de beton sau bca. Amenda data de inspectia in constructii din cadrul primariei ( asta in cazul in care ai vecini binevoitori ) este intre 15 si 30 mil. si cu obligatia de a aduce apartamentul la starea initiala . Eu am primit o citatie si a trebuit sa le arat autorizatia. Pe de alta parte nu e de glumit cum mai incearca unii ,, constructori '' de pe aici sa sugereze ca nu e nici o problema. Cunosc pe cineva care a incercat sa-si monteze un ventilator intr-o baie fara geam si ptr. ca vreo cativa vecini ,, destepti foc '' au spart nisa cu aerisirea comuna , practic au desfiintat aerisirea blocului . Sunt altii care au astupat pluvialele si aerisirile din debara . Astfel exista pericole mari in caz de incendii sau scurgeri de gaze in bloc. Doamne- fereste , dar in asemenea cazuri cei in speta platesc.... Asa ca ...mare grija tuturor ! (IMG: style_emoticons/default/bigeyedsmiley.png)
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2006, 11:34
|
Junior

|
Va mai rog frumos, cineva care are rabdare sa scrie aici pasii necesari si eventual persoane de contact autorizatie. Deocamdata nu stiu cum sa incep (adica trebuie sa incep cu un arhitect, dar nu sunt pe toate drumurile).
Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2006, 11:53
|
Junior

|
http://www.jurnalul.ro/articol_49355/demol...ilor_costa.htmlPentru acte si amenzi. Valabil in proportie de 80-85%. Primul pas e de mers la primarie (de sector), pentru cerere si obtinerea C.U. Dupa aia arhitect (iti pot recomanda ei) si restul (mai putin 7, 8 si 9). Exact-exact afli de la primarie.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|