QUOTE(PORTOCAL @ Nov 11 2006, 22:05)

Criteriul demografic cu privite la deschiderea unei farmacii cred ca poate fi ocolit in oarasele mai mari.
Cele mai multe orase mari sunt inchise din acest punct de vedere. Singurul mod pentru a putea sa iti deschizi o
farmacie este sa cumperi licenta unei farmacii deja deschise. Cam asta fac lanturile farmaceutice, care vor sa se extinda; cauta farmacii cu locatii mai putin fericite si care merg mai prost si le cumpara licenta.
Din cate stiu eu criteriul demografic nu poate fi ocolit si faptul ca marile lanturi dau bani buni pe licente demonstreaza acest fapt.
Mai usor este sa deschizi o
farmacie la tara(pentru ca nu sunt), dar si profiturile vor fi mai mici.
In ceea ce priveste personalul, singurul care poate sa elibereze medicamente este farmacistul. In orasele mici este o adevarata problema sa atragi farmacisti. Din cate stiu (nu sunt sigur) si administratorul firmei trebuie sa fie farmacist.
Concret: imi ajunge 10.000 euro pentru un stoc initial in vederea deschiderii
unei farmacii intr-un oras mediu de 100.000 locuitori?
Stocul dintr-o
farmacie se invarte pe undeva pe la 2 miliarde, oferta trebuind sa fie cat mai variata ca sa atragi clientii (pe langa medicamente si cosmetice, periute de dinti, scutece, prezervative, etc)
Cat profit/vanzari mediu se face zilnic/lunar intr-o farmacie situat
intr-un spatiu ultra central de 55mp?
Nu intodeauna spatiul ultracentral este o garantie pentru functionarea unei farmacii. Farmaciile care merg de obicei cel mai bine se afla in cartierele de locuinte nu in buricul targului. Cat despre vanzari acestea pot ajunge si la 1 miliard 200 pe luna (stiu o
farmacie care a ajuns si pe la 2 miliarde jumate)
Cineva mi-a zis ca intr-o farmacie situat langa un spital se fac vanzari de aproximativ
50 milioane Lei/zi.Se vinde chiar asa de mult intr-o farmacie?
Si mai mult daca iti faci relatii cu doctorii, profitabile in ambele sensuri. Dar locatia langa spital nu e o regula pentru profituri mari (stiu un caz care de abia isi scoteau salariile), pentru ca de obicei sunt mai multe farmacii si pacientii se duc unde le zice dr. (desi e cam ilegal).
cine ma poate sfatui sa investesc sau nu in asa ceva?
Primul lucru este sa intrebi la colegiul farmacistilor daca se mai poate deschide
farmacie in orasul tau.
Trebuie sa te informezi mai mult inainte sa te arunci. Trebuie sa iei in considerare faptul ca micile farmacii sunt din ce in ce mai mult inghitite de lanturi.
Trebuie neaparat sa ai pe cineva cu experienta in domeniu, care sa te sfatuiasca. Din pacte nefiind farmacist va trebui sa gasestu unul si de incredere (eventual partener).
Profituri se pot face si chiar mari, dar asta depinde de o gramada de factori.
Conluzia este: mai cauta informatii si nu pe forum, cauta o persoana implicata in fenomen