Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

16 V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> lcd vs plasma
bigmac0
mesaj 6th November 2006, 23:36
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 6-November 06
ID membru: 107 436

salut.vreau sa-mi fac un cadou de craciun un tv (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si nujtu ce tip e mai bun,plasma sau lcd.si daca aveti o marca mai buna.nu as vrea sa dau mai mult de 1000-1200 euro pe el.bine'nteles cu hd,hdmi... (IMG:style_emoticons/default/death.gif) si ce mai au in top tv-urile astea noi.
Go to the top of the page

+Quote Post
H725
mesaj 6th November 2006, 23:42
Mesaj #2

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 19-March 05
Locație: Timisoara
ID membru: 32 807

Parca s-a mai discutat plasma vs lcd... searchuie...

In orice caz plasma traieste 10,000 ore iar dupa 5,000 ore contrastul este la jumatate!

+Quote Post
imblanzitoruldel...
mesaj 7th November 2006, 00:06
Mesaj #3

Active Member

Data înscrierii: 10-May 05
Locație: Bucale
ID membru: 36 405

Sa-ti expun parerea mea personla.
Eu ma invart in domeniul acesta si pot sa -ti propun ceva care sa aiba o baza cat de cat documentata.

Acum d.p.d.v. al fiabilitatii un LCD este demn de luat in seama.

Plasma o poti achizitiona in caz ca nu te intereseaza sa o ti ceva mai mult timp.(plasma VS. LCD ca timp de functionare mai lung = LCD)

Acum ca model de LCD nu pot sa iti propun un model anume.

Din ce am analizat eu pe net PHILIPS prin noile modele sunt NET superioare ca aspect si performante , dar in .RO singura alternativa este SAMSUNG

+Quote Post
H725
mesaj 7th November 2006, 00:30
Mesaj #4

Senior Member

Data înscrierii: 19-March 05
Locație: Timisoara
ID membru: 32 807

In ro nu se (prea) importa plasme si lcd-uri cu rezolutie nativa HD. Daca nu are rezolutia HD, peste citiva ani o sa fie depasite, la fel de bune ca un crt...

+Quote Post
Icefirealchemy
mesaj 7th November 2006, 01:29
Mesaj #5

Junior

Data înscrierii: 1-September 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 94 712

Si incepand cu 1 ian 2007 vor costa probabil mai putin din cauza eliminarii taxelor vamale. Zicea cineva in alt thread: Anul asta Craciunul vine in ianuarie:)

+Quote Post
joannes
mesaj 7th November 2006, 04:10
Mesaj #6

Active Member

Data înscrierii: 15-January 05
Locație: in lumea libera, cowcity
ID membru: 28 854

QUOTE(imblanzitoruldelei @ Nov 7 2006, 00:06) *

Din ce am analizat eu pe net PHILIPS prin noile modele sunt NET superioare ca aspect si performante , dar in .RO singura alternativa este SAMSUNG

uite eu ma tot uit ca ma arde buza de un tv, da trebuie sa mai astept un pic, sa prind ceva reduceri de sarbatori, ca ma ustura de un 32-36 inci wide.
asa ca am tot avut timp sa casc gura, sa vaz cam tot ce se poate vedea (de la acer, soyo pana la sony si panasonic), asa pe viu vazute, doar 3 modele m-au impresionat: samsung, toshiba si panasonic (nu vreu sa laud o marca, dar panasonicu' de departe arata cel mai bine). de modele care arata bine pe hartie, m-am saturat, asa ca pana nu le vaz pe viu, nu iau nimic, asta apropos de philips, care desi nu e rau, la banii aia mai ai cel putin 2 alternative. poate mai bune.

+Quote Post
imblanzitoruldel...
mesaj 7th November 2006, 10:40
Mesaj #7

Active Member

Data înscrierii: 10-May 05
Locație: Bucale
ID membru: 36 405

Am mai discutat pe undeva despre TOSHIBA.

Sunt = MUCI

Ca sa intelegi mai bine , la fel cum exista NO NAME-uri LCD exista si cele care au DOAR nume ( TO-SHI-BA).

Nu stiu afara cum sta treaba dar modelele din .ro TOSHIBA sunt produsele premium ale electronicelor HYUNDAI.

Hai ca te-am bagat in ceata rau de tot.

+Quote Post
Alexadi
mesaj 7th November 2006, 11:08
Mesaj #8

Junior

Data înscrierii: 16-November 02
ID membru: 2 359

QUOTE(H725 @ Nov 6 2006, 23:42) *
Parca s-a mai discutat plasma vs lcd... searchuie...

In orice caz plasma traieste 10,000 ore iar dupa 5,000 ore contrastul este la jumatate!

Daca te uiti 2 ore pe zi 360 zile pe an, LUMINOZITATEA scade la 1/2 dupa 5000 ore adica dupa 6,9 ani.
Si in anii astia vezi filme la calitate net mai buna decat pe lcd. Culori smooth, fara sclipiciuri, din orice unghi aceeasi culoare...

+Quote Post
clausio
mesaj 7th November 2006, 11:51
Mesaj #9

Member

Data înscrierii: 9-May 06
ID membru: 76 939

Din ce am citit, plasmele merg 35000h dupa care isi pierd contrastul la jumatate...si mai merg vreo 10000h asa dupa care mor definitiv.

LCD-urile merg tot in jur de 30000h dupa care mor direct.

Daca nu ma credeti o sa incerc sa caut link-ul.

Oricum, intre LCD si Plasma as alege clar Plasma...

Motive: -diagonale mai mari
- culori mai multe si mai naturale (negru e negru)
-rata inalta de contrast (10000:1)

Dezavantaj: -consum ridicat de curent la plasme (dar poate ca ne mai cresc si noua veniturile) (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

Personal nu sunt dispus sa investesc in asa ceva...desi am vazut chiar acum in oferta la Altex o plasma LG la un pret bun...5000 lei.

+Quote Post
dtancu
mesaj 7th November 2006, 23:00
Mesaj #10

Active Member

Data înscrierii: 6-June 05
ID membru: 38 307

QUOTE(imblanzitoruldelei @ Nov 7 2006, 00:06) *
Sa-ti expun parerea mea personla.
Eu ma invart in domeniul acesta si pot sa -ti propun ceva care sa aiba o baza cat de cat documentata.

Acum d.p.d.v. al fiabilitatii un LCD este demn de luat in seama.

Plasma o poti achizitiona in caz ca nu te intereseaza sa o ti ceva mai mult timp.(plasma VS. LCD ca timp de functionare mai lung = LCD)

Meseriasule:

1. O plasma Panasonic de generatia 9 (gen PV60/PX60/PV600/PX600) are durata de viata pina la injumatatirea luminozitatii de 60.000 ore. Fa o socoteala citi ani inseamna asta. Ia de-aici si citeste:
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmat...v-lifespan.html

2. Toshiba e al doilea mare producator de TV-uri LCD dupa Sony. Seria Regza (WLT66 de ex.) este considerata una din cele mai performante, a doua dupa Sony Bravia. In afara faptului ca n-o vei gasi in Romania in veci (toate Regza se importa la comanda) sa-mi spui si mie dupa ce te uiti la un 42WLT66 in 1080i cum e ala "muci" (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

3. Pentru cei care inca mai cred ca Samsung e taticul TV-urilor LCD, iata cei care aduc in Romania LCD + plasma la preturi cit de cit normale, cautati si vedeti cam care sunt producatorii si nivelurile de pret:

www.emag.ro
www.neomax.ro
www.cel.ro
www.sonycenter.ro
www.toshiba-experience.ro

Acest mesaj a fost modificat de dtancu: 7th November 2006, 23:18

+Quote Post
clausio
mesaj 7th November 2006, 23:01
Mesaj #11

Member

Revin ca tocmai mi-a cazut in mana un catalog audio-video Samsung 2006-2007 unde scrie ca Samsung a lansat generatia de plasme de 60000h de functionare.

Adica vizionand 6h in medie pe zi...doar 27 de ani de functionare.

Aviz celor ce spuneau de 10000h... (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

+Quote Post
dtancu
mesaj 7th November 2006, 23:03
Mesaj #12

Active Member

QUOTE(clausio @ Nov 7 2006, 23:01) *
Revin ca tocmai mi-a cazut in mana un catalog audio-video Samsung 2006-2007 unde scrie ca Samsung a lansat generatia de plasme de 60000h de functionare.

Adica vizionand 6h in medie pe zi...doar 27 de ani de functionare.

Aviz celor ce spuneau de 10000h... (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

Nu numai Samsung.
TOTI producatorii de plasme incepind cu 2006 au durate de viata de 60.000 ore. Primul a fost Panasonic, in ianuarie 2006.

Acest mesaj a fost modificat de dtancu: 7th November 2006, 23:03

+Quote Post
clausio
mesaj 7th November 2006, 23:07
Mesaj #13

Member

QUOTE(clausio @ Nov 7 2006, 23:01) *

Corect. Eu spuneam ca si-au lansat generatia lor.

Mai e ceva pana sa fie Samsung primul nume...desi in ritmul in care au urcat...never say never... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
dtancu
mesaj 7th November 2006, 23:11
Mesaj #14

Active Member

QUOTE(clausio @ Nov 7 2006, 23:07) *
Corect. Eu spuneam ca si-au lansat generatia lor.

Mai e ceva pana sa fie Samsung primul nume...desi in ritmul in care au urcat...never say never... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Primul nume la plasma e Panasonic, urmat foarte aproape de Pioneer.
La LCD e Sony, urmat de Toshiba.

+Quote Post
joannes
mesaj 8th November 2006, 00:09
Mesaj #15

Active Member

QUOTE(imblanzitoruldelei @ Nov 7 2006, 10:40) *
Am mai discutat pe undeva despre TOSHIBA.

Sunt = MUCI

Ca sa intelegi mai bine , la fel cum exista NO NAME-uri LCD exista si cele care au DOAR nume ( TO-SHI-BA).

Nu stiu afara cum sta treaba dar modelele din .ro TOSHIBA sunt produsele premium ale electronicelor HYUNDAI.

Hai ca te-am bagat in ceata rau de tot.

mai cauta omule, mai vezi, mai invata. mai asculta de la altii.
sigur ai vazut toshiba sau tohiba scris pe tv? altii prefera cohiba, dar nu sa se uite la ele...

pe vazute, unul langa altul, toshiba da lectii la multe tv. si ce-mi place la ei, in comparatie cu altii (care desi poate se vad mai bine), nu-s ce puii mei fac ei la tv wide, ca atunci cand vezi ceva care nativ este 4/3 se vede mult mai bine pe toshiba, deformarile parca nu mai sunt asa suparatoare. oricum, vreau sa iau ceva mare, ca atunci cand vreau sa vad 4/3 sa comut imaginea si sa raman cu o suprafata vizibila inca mare.

uite de sony, nu am comentat, deoarece modelele din magazine (asa de aiurea) nu excelau cine stie ce, puteam sa spun ca-s de rahat. in schimb in magazinele brandului, poti sa mergi cu perna dupa tine, ca sa cazi pe moale cand le vezi. oricum cazi pe spate, se vad extraordinar, dar totusi as prefera sa lase marketingul asta deoparte si sa accepte sa-si vanda toate modelele in conditii de concurenta directa (tv langa tv, brand langa brand) si tu sa decizi care-ti place mai mult (ca si asta-i o chestie care tine de gust la urma urmei).

+Quote Post
zuppy
mesaj 8th November 2006, 00:18
Mesaj #16

elbonian

Data înscrierii: 12-October 02
Locație: Bucharest, sort of
ID membru: 2 181

nu stiu daca e lcd sau plasma, dar dupa ce am vazut un sony bravia pe hd ... nu ma ma intereseaza nici un alt model concurent (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
joannes
mesaj 8th November 2006, 00:25
Mesaj #17

Active Member

QUOTE(zuppy @ Nov 8 2006, 00:18) *
nu stiu daca e lcd sau plasma, dar dupa ce am vazut un sony bravia pe hd ... nu ma ma intereseaza nici un alt model concurent (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

partea e ca la expo tu vezi tv ruland ceva hdtv, dar acasa cate posturi ai astfel? le numeri la o mana si nici alea nu emit 24/24 hdtv.
cand te hotarasti pe ceva anume, e bine sa vezi si pe tv/canale cum se vede nu numai dvd-ul ala inregistrat.

+Quote Post
Cristist50
mesaj 8th November 2006, 00:35
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 28-August 03
Locație: Algeria
ID membru: 5 870

Emite vre-un post in HD? Ori eu sunt ciung ...

+Quote Post

16 V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 25th November 2009 - 00:29
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia