|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
27th October 2006, 18:18
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 769 Data înscrierii: 30-August 03 ID membru: 5 939 |
Povestesc situatii reale. Incerc sa fiu concis. 1. In urma cu doua luni mama (50 ani) a avut un accident la serviciu. Cei de la uzina respectiva au chemat ambulanta. Apel la ora 14:50. Situatia s-a inrautatit, pierdea sange. Dupa 40 minute au telefonat din nou la 112 primind acelasi raspuns: "asteptati". Dupa 2 ore situatie disperata, nici o ambulanta. Dupa 2 ore si 15 minute au apelat la un sofer de pe strada care a transportat-o la spital. Ambulanta a sosit dupa mai mult de 3 ore. Si asta in mijlocul Bucurestiului. 2. In dimineata aceasta, din nou apel la 112 pentru o ruda apropiata (16 ani) care locuieste la mine. Apel la ora 5 dimineata. Ambulanta a sosit pe la 7:15. La ora 6:40 vazand ca nu vin am sunat la un taxi care a sosit in 4 minute. Sfatul meu: nu asteptati ambulanta in van. Sunt cateva masini in tot Bucurestiul, nu au instrumentele necesare, e o mare porcarie. Mai degraba chemi un taxi, vine in 5 minute (sunt mii de masini in Bucuresti). Si, vreau sa mentionez ca in nici una din situatiile de mai sus nu am apelat pe motiv ca i-a crescut tensiunea unei babe de 80 ani sau lucruri asemanatoare. Ambele au fost situatii dupa parerea mea foarte grave , care au necesitat internare, interventie imediata etc. Daca este vre-un "insider" pe forum, as vrea sa ne spuna si noua daca are sens sa mai sunam la 112 sau daca e o pierdere de timp. Soferul de la ambulanta care a sosit azi dupa mai mult de 2 ore mi-a spus ca "asta e situatia generala". Eu: "pai, toata ziua vad ambulante cu girofar care se plimba de colo colo", el: "pai, da, pentru ca sunt cateva masini care sunt nevoite sa traverseze tot sectorul cu sirena ca sa ajunga la caz". Acest mesaj a fost modificat de dobrotescunicol: 27th October 2006, 18:37 |
|
|
|
27th October 2006, 19:11
|
|||
|
Guru libertin Grup: Senior Members Mesaje: 10 732 Data înscrierii: 11-April 05 Locație: Romania ID membru: 34 477 |
|
||
|
|
|||
27th October 2006, 19:29
|
|
|
marele licurici Grup: Moderators Mesaje: 11 349 Data înscrierii: 25-September 04 Locație: C-E DKTM ID membru: 23 406 |
Cum naiba ai stat 2 ore in "situatii grave"? La mine e orasul destul de mic si stau la 5 minute mers cu masina de statia de ambulante (3 minute pt ei cu sirenele puse), dar daca in 15 minute nu apare nimic eu iau prima masina disponibila / chem primul taxiu care vine in 3 minute si fuga la spital...
|
|
|
|
27th October 2006, 19:43
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 042 Data înscrierii: 29-July 06 Locație: UK ID membru: 88 669 |
Cum naiba ai stat 2 ore in "situatii grave"? La mine e orasul destul de mic si stau la 5 minute mers cu masina de statia de ambulante (3 minute pt ei cu sirenele puse), dar daca in 15 minute nu apare nimic eu iau prima masina disponibila / chem primul taxiu care vine in 3 minute si fuga la spital... Pai la tine-n oras nu te calca ăia cu gipurile si nici nu sunt suficiente limuzine bengoase "incurcate" de ambulante, sunt ambulante suficiente si nici nu este (probabil) tot orasul in reconstructie. In schimb este probabil si posibil ca intrega tehnica moderna sa fie data pe contract de comodat unor medici cu , cabinete private si prieteni parlamentari.Asa ca, ajungi degeaba "in timp util" la spital (IMG:style_emoticons/default/death.gif) |
|
|
|
27th October 2006, 19:43
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 847 Data înscrierii: 1-August 06 ID membru: 89 157 |
Mai bine suni la smurd, vin aia cu elicopterul de acolo mai repede decat ambulanta din bucuresti
|
|
|
|
27th October 2006, 20:17
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 557 Data înscrierii: 11-January 04 Locație: from 2007...la 16 km de otopeni... ID membru: 10 076 |
cam asta e si problema pe care am vazut-o anul trecut la ambulanta iasi! o prietena de a mea lucreaza acolo si mi-a spus cum stau lucrurile... masini sunt, insa nu prea este personal...adica fiecare sofer are masina lui si rar se intampla ca o masina care a fost in tura 1 sa mearga si in tura 2...fiecare are masina proprie cu echipajul cunoscut..e drept sunt si exceptii. doar cateva ambulante sunt dotate conform normelor (3 sau 4) restul e doar cusmelia de ele ca nu au mai nimic in interior(si aici ma refer la cele iveco, mercedes si fiat, nicidecum dacia papuc folosite pt transferuri din judet, dializati, etc care nu au decat sofer)... pe langa faptul ca pe tura sunt cam 10-12 ambulante disponibile la un oras de peste 350.000 ca iasiul plus comunele din jur, medicii abia catadicsesc sa isi miste fundul in masini (exceptand cazurile majore gen accidente grave rutiere, unde e posibil sa ajunga presa si deh...sa nu dea rau la imagine si alte urgente gen infarct, AVC, etc)... in plus saracii asistenti nu au decat o anumita medicatie in trusa (legea nu le confera dreptul la anumite medicamente pt ca nu intra in competenta lor) si apoi sunt blocati prin spitale de catre alti doctori care tb sa le semneze foaia de parcurs, fara de care nu s epot da liber la dispecerat...si cum sunt saracii doctori de garda cam lenesi (sau chiar ocupati) si foaia nu o poate stampila dcat medicul care il preia (decic el de garda) care poate fi la naiba intr-un spital cu 7 etaje..iata inca un timp pierdut... din pacate situatia e proasta ptca nu sunt bani pt personalul medical... asa ca... de cele mai multe ori vina nu este a celor de la ambulanta (putini sunt cei care se tin ocupati desi au masina libera)...e sistemul...
ca sa nu mai bagam la socoteala alarmele false sau drumurile proaste din judet ceea ce intarzie si mai mult ambulanta... deci... daca nu e situatia asa de grava (cel putin asa cum o percepe dispecrul), nu te astepta sa primesti ambulanta f rapid , iardaca o primesti...nu te astepta sa vina doctorul si cu nu stiu ce aparatura...aia se intampla doar la cazurile extreme...in general munca pica pe saracii asistenti... poate am accentuat unele aspecte, dar in mare asta e situatia la iasi... |
|
|
|
27th October 2006, 20:20
|
|||
|
Junior Grup: Members Mesaje: 19 Data înscrierii: 26-October 06 ID membru: 105 128 |
|
||
|
|
|||
27th October 2006, 20:33
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 2 780 Data înscrierii: 1-October 06 ID membru: 100 047 |
Un sector din Bucuresi e cit Brasovul. Aici nu stiu cum ajunge ambulanta, dar ochiometric, dupa cum alearga pe strazi, cred ca ajunge in 10 minute maxim cam pe oriunde. Aici e o statie de ambulante in buricul metropolei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si spitalul judetean cred ca mai are citeva ambulante. Deci s-ar putea ajunge la timp si in Bucuresti, la o organizare similara.
Aaa... am uitat: in Brasov sunt semafoare la intersectii pentru traficul rutier. Ca am fost de curind in Bucuresti si am fost absolut socat sa constat ca exista semafoare doar pentru pietoni. Asta eu nu o pot intelege. Fara disciplina pe strazi e... haos. (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) |
|
|
|
27th October 2006, 21:39
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 201 Data înscrierii: 26-February 04 Locație: Bucuresti ID membru: 11 951 |
Eu am avut o experienta pozitiva cu ambulanta acum vre-o doi ani...
Am gasit un tip picat in mijlocul drumului (Bucuresti, Dr Taberei) si am chemat ambulanta, care a venit in max 5 minute. M-au si sunat dupa ce am sunat initial sa le dau detalii despre locatie. |
|
|
|
27th October 2006, 21:54
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 195 Data înscrierii: 15-September 06 Locație: Acolo unde mana omului n-a pus niciodata piciorul. ID membru: 97 214 |
Si, vreau sa mentionez ca in nici una din situatiile de mai sus nu am apelat pe motiv ca i-a crescut tensiunea unei babe de 80 ani sau lucruri asemanatoare. Ambele au fost situatii dupa parerea mea foarte grave , care au necesitat internare, interventie imediata etc. Daca unei batrane de 80 de ani ii creste tensiunea este un lucru foarte grav care necesita maxima asistenta medicala. Daca batrana de 80 de ani ar fi fost mama ta, ai fi fost de acord cu mine. Nu ai mentionat ce problema avea fata de 16 ani. Cazurile se preiau si in functie de gravitatea situatiei. Sunt de acord ca daca ai o problema e mai bine sa chemi un taxi. In plus, medicii de pe ambulanta lasa de dorit... si nu numai ei. QUOTE Daca este vre-un "insider" pe forum, as vrea sa ne spuna si noua daca are sens sa mai sunam la 112 sau daca e o pierdere de timp. Soferul de la ambulanta care a sosit azi dupa mai mult de 2 ore mi-a spus ca "asta e situatia generala". Eu: "pai, toata ziua vad ambulante cu girofar care se plimba de colo colo", el: "pai, da, pentru ca sunt cateva masini care sunt nevoite sa traverseze tot sectorul cu sirena ca sa ajunga la caz". Un insider ca mine ar apela la un taxi. E tragic, dar adevarat. Nu stiu ce se va alege de sistemul sanitar romanesc, dar mi-e groaza numai cand ma gandesc. Medicii de pe ambulanta ignora cazurile importante cum sunt bolnavii diagnosticati cu hipertensiune carora le recomanda repaus la pat si aduc la camera de garda fleacuri ca gastritele. Ma uit in urma mea la viitoarele generatii de medici si ma ingrozesc. Sunt copii din ce in ce mai slabi si mai dezinteresati care trec prin facultate ca prin branza, cu pile si spagi. Ajung sa ocupe posturi de chirurgi pentru ca are tata 3000$ sa le plateasca. In schimb, cei buni ajung rau in foarte multe cazuri. |
|
|
|
27th October 2006, 22:09
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 195 Data înscrierii: 15-September 06 Locație: Acolo unde mana omului n-a pus niciodata piciorul. ID membru: 97 214 |
Recunosc ca am avut personal o experienta promitatoare cu ambulanta. Eram la munte unde s-a intamplat sa dau cu capul de o stanca si sa-mi pierd cunostinta. Mentionez ca eram in varful Apusenilor, ora 2 noaptea. Nu intrebi ce faceam la ora aia pe acolo. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) In 10 minute a venit o salvare amarata, fara o urma de echipament medical, dar macar a venit. M-a coborat in primul sat de unde m-a preluat SMURD-ul full echipat. Au avut mare grija de mine cei doi studenti la medicina foarte draguti care faceau practica acolo. (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
M-au dus pana in Oradea la spital unde s-a rupt filmul frumos si au inceput cele bine cunoscute de noi toti. La camera de garda mi s-a spus ca "arat parca as avea edem cerebral" cand de fapt nu aveam decat un cucui si un somn profund avand in vedere ca era 4 dimineata. M-au internat la neurochirurgie unde normal ca nu aveau paturi asa ca m-au culcat pe o targa langa o femeie legata de pat care a urlat la mine toata noaptea. Neuro... ce sa ceri?! Nu sunt o persoana comoda asa ca nu m-am plans de targa, dar parca ma jenau putin gandacii care-mi misunau pe perna. Prietenului care a venit cu mine nici nu-i venea sa ma lase acolo singura... omora gandacii care veneau spre mine de teama sa nu ma devoreze pana dimineata. Noroc ca a doua zi, dupa lungi asteptari si radiografii, mi s-a spus ca pot pleca acasa si mi s-a inmanat chitanta pentru "cazare" pe care figura modesta suma de 1 milion de lei. Nu ca prietenul care era cu mine n-ar fi stat la 2 strazi de spital si m-ar fi luat gratis acasa la el unde as fi avut parte de un pat cald, curat, fara gandaci si fara femei lobotomizate care sa-mi faca "boo!" pe timp de noapte. Am mentionat ca wc-urile dadeau pe afara de atatea materii fecale care se prelingeau pe podea pana ajungeau sa balteasca in zoia ruginie scursa de la tevile sparte? Parca nu... Edit: Acum mi-am dat seama ca experienta mea nu a avut legatura cu serviciul de ambulanta Bucuresti, dar parca a meritat povestita. Acest mesaj a fost modificat de Tabu: 27th October 2006, 22:11 |
|
|
|
27th October 2006, 23:11
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 769 Data înscrierii: 30-August 03 ID membru: 5 939 |
Stiu ca este naspa situatia, dar si baba de 80 de ani are dreptul la asistenta medicala. Nu se poate face discriminare si nici nu ar fi uman. Te rog sa nu ma intelegi gresit ! Sistemul este de vina si felul cum se cheltuiesc banii comuni, nu o sarmana batrana de 80 ani care incearca sa traga de ultimele clipe ale vietii. Am vrut sa subliniez ca era un caz real. Nu are legatura cu varsta. Evident ca e e la fel de importanta viata oricarui om. Intelegeti esenta frazei! Mai bine suni la smurd, vin aia cu elicopterul de acolo mai repede decat ambulanta din bucuresti Cati ani ai? Vad ca topicul "o ia pe aratura". Rog sa posteze doar cei care au apelat direct la aceste servicii, nu cei care vad sirenele pe strada si la tv. In Bucuresti, pe pe strazile principale vezi des gonind salvari. Ai impresia ca se lucreaza, ca imediat te-ar salva daca ai avea probleme. Fara sa fi implicat direct nu intelegi. Realitatea este ca sunt foarte putine ambulante. Daca suna un pacient dintr-un cartier aflat in cealalta parte a orasului, sunt nevoiti sa trimita o salvare de la statia aflata la mama dracu in partea opusa. Normal ca salvarea asta e nevoita sa cutreiere tot orasul cu girofar. Pana ajunge la destinatie o vad 3000 de oameni care cred ca cine stie ce activitate intensa e la serviciile de urgenta. In realitate salvarea ajunge dupa 2 ore de cutreierat orasul si nu rezolva nimic. Acest mesaj a fost modificat de dobrotescunicol: 27th October 2006, 23:15 |
|
|
|
27th October 2006, 23:16
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 19 Data înscrierii: 14-October 06 ID membru: 102 545 |
Povestesc situatii reale. Incerc sa fiu concis. NU. Categoric, NU.Din partea serviciului ambulantei mori cu zile. Din nefericire, acum ceva vreme, am apelat la ambulanta. Nu a vrut sa vina din 2 motive: 1. cazusem pe strada, 2. Eram prea tanara ptr a beneficia de salvare (au spus ca salvarea este ptr cazurile grave, persoane in varsta si motivul cel mai aberant a fost: "salvarea nu vine la adresa inexacta"...eu fiind lesinata pe strada, voiau o adresa de domiciliu (in BUCURESTI, nu la Cuca Macaii). CONCLUZIA: cine isi permite, apeleaza la taxi, sau cel mai fericit caz, sa fie posesor de masina....restul? DUMNEZEU cu MILA.
1. In urma cu doua luni mama (50 ani) a avut un accident la serviciu. Cei de la uzina respectiva au chemat ambulanta. Apel la ora 14:50. Situatia s-a inrautatit, pierdea sange. Dupa 40 minute au telefonat din nou la 112 primind acelasi raspuns: "asteptati". Dupa 2 ore situatie disperata, nici o ambulanta. Dupa 2 ore si 15 minute au apelat la un sofer de pe strada care a transportat-o la spital. Ambulanta a sosit dupa mai mult de 3 ore. Si asta in mijlocul Bucurestiului. 2. In dimineata aceasta, din nou apel la 112 pentru o ruda apropiata (16 ani) care locuieste la mine. Apel la ora 5 dimineata. Ambulanta a sosit pe la 7:15. La ora 6:40 vazand ca nu vin am sunat la un taxi care a sosit in 4 minute. Sfatul meu: nu asteptati ambulanta in van. Sunt cateva masini in tot Bucurestiul, nu au instrumentele necesare, e o mare porcarie. Mai degraba chemi un taxi, vine in 5 minute (sunt mii de masini in Bucuresti). Si, vreau sa mentionez ca in nici una din situatiile de mai sus nu am apelat pe motiv ca i-a crescut tensiunea unei babe de 80 ani sau lucruri asemanatoare. Ambele au fost situatii dupa parerea mea foarte grave , care au necesitat internare, interventie imediata etc. Daca este vre-un "insider" pe forum, as vrea sa ne spuna si noua daca are sens sa mai sunam la 112 sau daca e o pierdere de timp. Soferul de la ambulanta care a sosit azi dupa mai mult de 2 ore mi-a spus ca "asta e situatia generala". Eu: "pai, toata ziua vad ambulante cu girofar care se plimba de colo colo", el: "pai, da, pentru ca sunt cateva masini care sunt nevoite sa traverseze tot sectorul cu sirena ca sa ajunga la caz". |
|
|
|
27th October 2006, 23:25
|
|
|
Bun. Deci am evitat serviciile mai presus de cuvinte ale ambulantei. Acum nu va doresc nici sa ajungeti la urgenta/camera de garda... acolo e alta poveste dureroasa. Mai bine faceti medicina si va tratati singuri la nevoie. Eu asa m-am gandit cand am vazut ca la medicul meu de familie trebuia sa-mi fac programare si ca sa mor... si asta numai in zilele pare care incep cu litera "m".
|
|
|
|
28th October 2006, 10:35
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 557 Data înscrierii: 11-January 04 Locație: from 2007...la 16 km de otopeni... ID membru: 10 076 |
Un insider ca mine ar apela la un taxi. E tragic, dar adevarat. Nu stiu ce se va alege de sistemul sanitar romanesc, dar mi-e groaza numai cand ma gandesc. Medicii de pe ambulanta ignora cazurile importante cum sunt bolnavii diagnosticati cu hipertensiune carora le recomanda repaus la pat si aduc la camera de garda fleacuri ca gastritele. Ma uit in urma mea la viitoarele generatii de medici si ma ingrozesc. Sunt copii din ce in ce mai slabi si mai dezinteresati care trec prin facultate ca prin branza, cu pile si spagi. Ajung sa ocupe posturi de chirurgi pentru ca are tata 3000$ sa le plateasca. In schimb, cei buni ajung rau in foarte multe cazuri. e pacat ca un insider ca tine face uneori afirmatii hazardate... vadca nimeni nu pune la socoteala si mentalitatea romanului ca are de multe ori impresia ca ambulanta reprezinta un taxi pt toti cei bolnavi... inh realitatea ambulanta este pt urgente majore... ca de aia s-a inventat camera de garda si spitalul de urgente...dar pt ce sa dai 10 ron ;la taxi, cand poti mai bine sa chemi ambuln\anta si daca nu vrea sa te duca incepe fam sa faca panarama ca ei sunt asigurati si ca au tot dreptul la acest serviciu... cat despre soarta viitorilor medici...nu asteapta nimeni compatimirea altora... mai exista si rezidenti care incearca sa supravietuiasca cu salarii mici si fara sa fie pilosi...iar expresia a trece prin facul ca prin branza...e valabila, dar iarasi nu tb sa generalizam... iar pt posturile de chirurgi (alea pile)...suma e mai mare...dar crede-ma ca poti ajunge mare chirurg si fara sa dai bani...nu e chiar asa de negru dracul... |
|
|
|
28th October 2006, 10:43
|
|
|
e pacat ca un insider ca tine face uneori afirmatii hazardate... vadca nimeni nu pune la socoteala si mentalitatea romanului ca are de multe ori impresia ca ambulanta reprezinta un taxi pt toti cei bolnavi... inh realitatea ambulanta este pt urgente majore... Afirmatii hazardate? Daca mai citesti ce s-a scris pe aici si daca stii cum sta treaba cu ambulanta, iti spun eu ca iti vei da seama ca nu e nimic hazardat. Doamne fereste sa ai nevoie urgenta de ambulanta! Da, ambulanta este pentru urgente majore. Ma intreb daca medicii de pe ambulanta stiu asta... QUOTE cat despre soarta viitorilor medici...nu asteapta nimeni compatimirea altora... mai exista si rezidenti care incearca sa supravietuiasca cu salarii mici si fara sa fie pilosi...iar expresia a trece prin facul ca prin branza...e valabila, dar iarasi nu tb sa generalizam... iar pt posturile de chirurgi (alea pile)...suma e mai mare...dar crede-ma ca poti ajunge mare chirurg si fara sa dai bani...nu e chiar asa de negru dracul... Da, exista si medici care se descurca fara pile si toate cele enumerate mai sus, insa sunt foarte putini. Nu sunt pesimista si nu vad totul negru, insa sunt cat se poate de realista. |
|
|
|
28th October 2006, 10:51
|
|
|
Da, ambulanta este pentru urgente majore. Ma intreb daca medicii de pe ambulanta stiu asta... Da, exista si medici care se descurca fara pile si toate cele enumerate mai sus, insa sunt foarte putini. Nu sunt pesimista si nu vad totul negru, insa sunt cat se poate de realista. ar tb sa citesti tu tot ce s-a scris aici...si ai sa observi postul meu anterior vizavi de chestia cu medicii de pe ambulanta... apropo ca mi-am adus aminte...daca aveti impresia ca numai in romania exista probleme cu ambulanta....no way...experianta mea in statele unite intr-un fast food: o femeie la micul dejun a facut o criza de hipoglicemie... normal s-a anuntat ambulanta... pana a veni acea ambulanta s-au alertat toate serviciile : au sosit cei cu masina de pompieri si 2 masini de politie...si in fine dupa o ora si jumatate a aparut si ambulanta... iar primul lucru a fost sa il intrebe pe barbat daca are asigurare medicala...dupa ce au verificat asig abia apoi au consultat si femeia care intre timp isi revenise (sotul deja stia lectia-simptomele de hipoglicemie vresus criza de hiperglicemie ) si avea trusa kit la el.... asa ca nu numai la noi se intampla...dar la noi fiind romania...oricine are dreptul la asistenta medicala de urgenta gratuita...un lucru bun de altfel , dar peste puterile unui sistem de asigurari si asa neperformant... |
|
|
|
28th October 2006, 11:02
|
|
|
twisterme2003, esti medic, student le medicina, ceva?
|
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 23rd November 2009 - 22:21 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |