Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

37 V  « < 24 25 26 27 28 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
richelieu
mesaj 24th September 2008, 13:09
Mesaj #451

ZA RUAIT MEMBER

Grup: Members
Data înscrierii: 4-May 06
ID membru: 76 159

Sa vad cand incepe sa se introduca.....si-asa vreau sa fac A-ul....macar sa le corelez cumva...sa nu umblu de prea multe ori pe la politie....
Go to the top of the page

+Quote Post
maryuso
mesaj 24th September 2008, 13:26
Mesaj #452

Member

Data înscrierii: 10-May 06
ID membru: 77 014

restrictiile vor fi impuse doar persoanelor cu probleme medicale sau vor exista limitari si pentru persoanele fara probleme?
urmeaza sa sustin examenul zilele astea si m-ar interesa daca e mai bine sa obtin permisul in forma actuala sau sa astept cateva zile pana vor aparea cele noi

Acest mesaj a fost modificat de maryuso: 24th September 2008, 13:31

+Quote Post
ideasbox
mesaj 24th September 2008, 21:55
Mesaj #453

Junior

Data înscrierii: 6-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 122 824

Mersi mult. Dar sigur este la Udriste? Nu la Pipera (noua locatie)?

Inca ceva: am citit ca examenul nu ar fi f greu si ca ar fi suficient un remember al noului cod rutier (am carnetul de 12 ani asa ca mai am scapari) plus ceva teste. Ce carte recomandati?

Eu am suspendat pe 30 zile insa mai primesc 30 pt ca este a doua oara in 6 luni ..... acum nu sariti pe mine ....
Daca dau examen in primele 30 zile de suspendare si iau examenul sa inteleg ca primesc permisul dupa primele 30 zile de suspendare? Sau dupa 30 zile de la sustinerea cu brio a examenului?

Acest mesaj a fost modificat de ideasbox: 24th September 2008, 22:12

+Quote Post
DarkAngelBv
mesaj 25th September 2008, 00:13
Mesaj #454

Pretutindeni si nicaieri :))

Grup: Moderators
Data înscrierii: 24-March 06
Locație: /etc/fstab
ID membru: 70 998

Deci, te duci la politie, le spui ca vrei sa dai examenul pentru reducere pedeapsa, te programeaza pentru urmatoarea sesiune de examen, te prezinti, il iei dupa care mergi in audienta. Daca sunt bine dispusi tipii de acolo este posibil sa iti reduca pedeapsa la o luna din 3.

Nu vorbesc teoretic, nici din experienta proprie, insa a patit-o un prieten (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
sanddy1964
mesaj 25th September 2008, 00:59
Mesaj #455

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 13-October 06
ID membru: 102 397

Ar fi bine daca s-ar putea ca doritorii sa se duca sa dea examenul in avans, ASTFEL CAND POLITIA TI-L IA PE 3 LUNI,SCOTI BILETELUL SI IL IA DOAR PE O LUNA! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif)
Sunt si eu curios cati s-ar baga la asa ceva.

+Quote Post
spare-me
mesaj 25th September 2008, 07:37
Mesaj #456

Guru Member

Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

QUOTE (ideasbox @ Sep 24 2008, 22:55) *
Mersi mult. Dar sigur este la Udriste? Nu la Pipera (noua locatie)?

Inca ceva: am citit ca examenul nu ar fi f greu si ca ar fi suficient un remember al noului cod rutier (am carnetul de 12 ani asa ca mai am scapari) plus ceva teste. Ce carte recomandati?

Eu am suspendat pe 30 zile insa mai primesc 30 pt ca este a doua oara in 6 luni ..... acum nu sariti pe mine ....
Daca dau examen in primele 30 zile de suspendare si iau examenul sa inteleg ca primesc permisul dupa primele 30 zile de suspendare? Sau dupa 30 zile de la sustinerea cu brio a examenului?

atunci calmeaza-te si relaxeaza-te pentru ca daca ai mai avut permisul suspendat in ultimii 2 ani oricum nu poti reduce perioada de suspendare.
deci nu primesti nimic. astepti 60 de zile si asta e...

+Quote Post
ideasbox
mesaj 25th September 2008, 09:18
Mesaj #457

Junior

QUOTE (spare-me @ Sep 25 2008, 08:37) *
atunci calmeaza-te si relaxeaza-te pentru ca daca ai mai avut permisul suspendat in ultimii 2 ani oricum nu poti reduce perioada de suspendare.
deci nu primesti nimic. astepti 60 de zile si asta e...

Eu stiam ca daca poti apela la o astfel de reducere o singura data in 3 ani.

+Quote Post
spare-me
mesaj 25th September 2008, 09:22
Mesaj #458

Guru Member

QUOTE (ideasbox @ Sep 25 2008, 10:18) *
Eu stiam ca daca poti apela la o astfel de reducere o singura data in 3 ani.

asa si ? ce legatura are una cu alta ?!

poti sa beneficiezi de o asemenea reducere in 3 ani
trebuie sa ai permis de mai mult de 1 an
trebuie sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii 2 ani

din moment ce tu l-ai avut luat de 2 ori in 6 luni e evident ca nu poti reduce perioada.

+Quote Post
ideasbox
mesaj 25th September 2008, 09:56
Mesaj #459

Junior

QUOTE (spare-me @ Sep 25 2008, 10:22) *
asa si ? ce legatura are una cu alta ?!

poti sa beneficiezi de o asemenea reducere in 3 ani
trebuie sa ai permis de mai mult de 1 an
trebuie sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii 2 ani

din moment ce tu l-ai avut luat de 2 ori in 6 luni e evident ca nu poti reduce perioada.

Esti sigur si de a treia conditie: "trebuie sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii 2 ani". Nu de altceva, dar nu gasesc nimic in acest sens. Am gasit ca poti beneficia de reducere de 30 zile prin sustinerea examenului conform regulamentului. Dar care regulament ca nu se facea referire.

QUOTE (ideasbox @ Sep 25 2008, 10:33) *
Esti sigur si de a treia conditie: "trebuie sa nu mai fi avut permisul suspendat in ultimii 2 ani". Nu de altceva, dar nu gasesc nimic in acest sens. Am gasit ca poti beneficia de reducere de 30 zile prin sustinerea examenului conform regulamentului. Dar care regulament ca nu se facea referire.

Tu vorbesti de art 221 - reducerea perioadei la 30 zile (nu cu 30 zile) si conditiile specificare de tine sunt intr-adevar cumulative.

Am mai gasit art 219 la care se pare ca ma incadrez:

Art. 219
Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:
la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz, a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat.
Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala ori incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat ori ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.
Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz, a fost majorata cu 30 de zile.
Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test-grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarata "promovata" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari.
Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.
Prevederile alin. (1) -(5) se aplica si in cazul titularului unui permis de conducere romanesc pentru care, potrivit legii, a fost aplicata sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce de catre o autoritate competenta straina, ca urmare a savarsirii de catre acesta, pe teritoriul statului respectiv, a unei fapte pentru care se aplica aceasta sanctiune.

+Quote Post
spare-me
mesaj 25th September 2008, 10:00
Mesaj #460

Guru Member

ai o logica ciudata, nu vad diferenta intre reducere cu 30 de zile sau la 30 de zile din moment ce tu il ai suspendat pe 60 de zile.

pe langa asta, art. 221 e f. clar, daca l-ai mai avut suspendat in 2 ani NU POTI BENEFICIA DE REDUCERE, scurt !

nu inteleg cu ce ti se pare tie ca te incadrezi la 219, si oricum nu conteaza.

+Quote Post
ideasbox
mesaj 25th September 2008, 11:09
Mesaj #461

Junior

QUOTE (spare-me @ Sep 25 2008, 11:00) *
ai o logica ciudata, nu vad diferenta intre reducere cu 30 de zile sau la 30 de zile din moment ce tu il ai suspendat pe 60 de zile.

pe langa asta, art. 221 e f. clar, daca l-ai mai avut suspendat in 2 ani NU POTI BENEFICIA DE REDUCERE, scurt !

nu inteleg cu ce ti se pare tie ca te incadrezi la 219, si oricum nu conteaza.

Nu vreau sa intru in polemica, insa stiu ca am citit undeva ca daca faci cerere la comandant acesta poate face reducere dar nu mai mult de 30 zile daca ai acest examen luat. Prin art 221 beneficiezi de reducere direct de la 90 la 30 zile....de ex. Problema este ca legea spune ceva insa eu am tot citit pe forum si oamenii povestesc putin altfel. Eu incerc prin acesta discutie sa evit un drum degeaba la politie, pt ca se pare ca unii au fost la politie si au primit raspunsuri destul de ambigue. Poate situatia mea nu mai este descrisa pe forum sau cel putin eu nu am gasit.

+Quote Post
spare-me
mesaj 25th September 2008, 11:48
Mesaj #462

Guru Member

QUOTE (ideasbox @ Sep 25 2008, 12:09) *
Nu vreau sa intru in polemica, insa stiu ca am citit undeva ca daca faci cerere la comandant acesta poate face reducere dar nu mai mult de 30 zile daca ai acest examen luat. Prin art 221 beneficiezi de reducere direct de la 90 la 30 zile....de ex. Problema este ca legea spune ceva insa eu am tot citit pe forum si oamenii povestesc putin altfel. Eu incerc prin acesta discutie sa evit un drum degeaba la politie, pt ca se pare ca unii au fost la politie si au primit raspunsuri destul de ambigue. Poate situatia mea nu mai este descrisa pe forum sau cel putin eu nu am gasit.

ce ai citit tu e irelevant. eu am trecut prin asta acum o luna, iar codul rutier e foarte clar.
vrei sa intelegi bine, nu...fa cum vrei.

daca tot vrei sa eviti un drum, dadeai un amarat de telefon la politia rutiera si te lamureai pana acum

succes

+Quote Post
alexdj
mesaj 25th September 2008, 12:14
Mesaj #463

Junior

Data înscrierii: 8-May 08
ID membru: 324 139

Bananaind pe net am gasit articolul asta cum ca se vor emite noi permise auto incepand de luna viitoare si ca vor impune limite in functie de masina pe care esti autorizat sa o conduci, limite inscrise pe permis sub formade coduri. Adica ceva de genul : "Daca ai obtinut permis de conducere pentru autovehicule cu cutie automata, nu poti conduce pe cutie manuala" ... Partea pe care nu am inteles-o se refera la "05.05 permite conducerea doar atunci cand soferul este insotit de un titular de permis de conducere"... (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) adica... de ce mai am permis pana la urma daca trebuie sa merg cu altu' in masina?

Articolul este la adresa http://www.business-point.ro/stiri/3922/pe....html#more-3922

+Quote Post
ideasbox
mesaj 25th September 2008, 12:16
Mesaj #464

Junior

QUOTE (spare-me @ Sep 25 2008, 12:48) *
ce ai citit tu e irelevant. eu am trecut prin asta acum o luna, iar codul rutier e foarte clar.
vrei sa intelegi bine, nu...fa cum vrei.

daca tot vrei sa eviti un drum, dadeai un amarat de telefon la politia rutiera si te lamureai pana acum

succes

multumesc. Pentru linistea mea....o sa sun....
Pana una alta....voi sta in spate cu 2 copii...... (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/thumbup.gif) .... si voi fi cuminte si ascultator sub papucul sotiei.... (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/inlove.gif)

+Quote Post
tchoara
mesaj 26th September 2008, 16:57
Mesaj #465

Active Member

Data înscrierii: 5-February 07
ID membru: 137 974

QUOTE (alexdj @ Sep 25 2008, 13:14) *
Adica ceva de genul : "Daca ai obtinut permis de conducere pentru autovehicule cu cutie automata, nu poti conduce pe cutie manuala" ...

Pai mentiunea asta exista si acum si e ceva normal. Restul sunt alte povesti.

+Quote Post
kopu
mesaj 26th September 2008, 17:52
Mesaj #466

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 9-February 04
ID membru: 11 217

Povestea vietii mele pe scurt: in August, pe E85 pe undeva prin judetul Vrancea, pe un camp fara case poreclit localitate niste gabori m-au prins cu 109 km/ora si mi-au luat carnetul (aveau o pozitie foarte "strategica" intr-un tufis chiar langa intrare in localitate).
In zona nu era nici o casa , din cauza tirurilor care mergeau pe banda 1 habar n-am avut ca am intrat in "localitate" ! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/confusedsmiley.png)
Ma rog, i-am dat in judecata ca am nevoie mare de permis in perioada asta, am proces pe undeva pe la finele lunii octombrie.
In cazul in care pierd, voi da evident acest examen despre care vorbiti.

Intrebare de baraj : Inteleg ca examenul se da in Bucuresti pentru cei de aici. Dar unde se merge in audienta daca iau examenul, aici sau la Focsani/Vrancea ? (cine aproba celebra reducere ? comandantul politailor care au luat carnetul ? )

Merci anticipat .
Am permis de 12 ani, n-am avut niciodata permisul suspendat sau altele si faza asta chiar m-a dat peste cap. Am mare nevoie de permis si chiar sunt genul care respecta legile pe sosea... dar asta mi-a fost norocu'...
Oricum, dupa faza asta am ajuns sa urasc politaii care stau pe dupa copaci la vanatoare in timp ce in orase tot felul de nataraii merg pe strada dupa cum ii taie capul si cu ce viteza vor , nu e nimeni sa-i vada pentru ca -ati ghicit- gaborii sunt pe campii la tufis sa prinda fraierii ....
(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/cursing.gif)

+Quote Post
spare-me
mesaj 26th September 2008, 18:49
Mesaj #467

Guru Member

pardon...

so ! de unde ti-a luat permisul mergi in audienta
si de unde esti tu, acolo dai examenul

Acest mesaj a fost modificat de spare-me: 26th September 2008, 18:54

+Quote Post
jericho
mesaj 27th September 2008, 10:09
Mesaj #468

Active Member

Data înscrierii: 2-September 05
Locație: undeva, departe...
ID membru: 45 809

cunosc pe cineva caruia i-a fost anulat permisul.... si a recurs la transportul cu scuter... in cazul lui, daca se vor introduce permise si pt scutere, avand in vedere ca are permisul anulat, ce se va intampla oare?

+Quote Post

37 V  « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
1 Membri: flo28bv

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 20:37
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia