|
  |
Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ? |
|
|
|
|
18th August 2008, 15:36
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 2-February 06
ID membru: 64 208

|
dar pb e ca nu am facut contestatie...o mai merge facuta? sau acum tot ce pot sa fac e sa stau cu mainile in san?
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2008, 17:29
|
Junior
Data înscrierii: 10-July 04
Locație: Constanta/Bucuresti
ID membru: 19 743

|
| este vreun termen limita pana cand poti face contestatie?ca ma gandeam sa ma duc vineri cand ajung iarasi prin Constanta sa le fac o contestatie sa mai aman suspendarea sau poate so mai micsorez | |
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2008, 20:37
|
Member
Data înscrierii: 25-April 05
Locație: inima strazii
ID membru: 35 439

|
off topic : stie careva programu la eliberari permise suspendate pt udriste?
|
|
|
|
|
|
|
|
19th August 2008, 10:52
|
Junior
Data înscrierii: 19-August 08
ID membru: 361 252

|
QUOTE (acidhouse @ Aug 18 2008, 21:37)  off topic : stie careva programu la eliberari permise suspendate pt udriste? Buna,se poate sa ma ajute cineva cu un sfat?prietenul meu nu mai are carnet ,e cetatean UE dar nu roman,sta la mine si ar vrea sa sustina examenul auto aici.La ei exista chestionar in toate limbile dar la noi nu am habar de asa ceva.plus ca nu am gasit numere de telefon decat de la udriste care s-a mutat in pipera si nu au nici un site la momentul actual.Va multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
19th August 2008, 16:38
|
Junior
Data înscrierii: 3-November 07
Locație: Craiova
ID membru: 243 565

|
PRESCHIMBAREA PERMISELOR DE CONDUCERE EMISE DE ALTE STATE DOCUMENTE NECESARE:QUOTE -cerere de preschimbare a permisului din care să rezulte explicit, pentru ce categorii /subcategorii corespondente celor românești, se solicita preschimbarea; -permisul de conducere străin, original și copie, precum și traducerea legalizată în limba română a acestuia (nu se solicită traducerea legalizată în limba română în cazul permiselor de conducere emise de autoritățile Republicii Moldova – care sunt editate în limba română); -documentul de identitate al solicitantului, original și copie, respectiv: -pașaportul și permisul de ședere temporară sau, după caz permisul de ședere permanentă, în România, în cazul cetățenilor străini; -pașaportul, cartea de identitate provizorie, buletinul sau cartea de identitate, în cazul cetățenilor români. -fișa deținătorului de permis, completată prin dactilografiere, care să aibă atașată în spațiul special destinat o fotografie color 3x4 cm sau 4x5 cm, de dată recentă semnată de solicitant cu pix de culoare neagră în spațiul special destinat; -fișa medicală completată de o unitate de asistență medicală ambulatorie de specialitate încheiată cu concluzia "apt conducător auto", cu precizarea categoriei / categoriilor pentru care solicitantul este apt de a conduce autovehicule, precum și a eventualelor restricții medicale ce vor fi menționate în pemisul de conducere preschimbat. Fișa are valabilitate un an de zile de la data eliberării; -certificat de cazier judiciar solicitat pentru motivul preschimbare permis de conducere. Din cuprinsul acestui document nu trebuie să rezulte mențiuni referitoare la condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracțiunile nominalizate în art. 24 alin.2 din OUG nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, astfel cum a fost aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.49/2006 și OUG nr.63/2006, respectiv: infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice; omor; lovire ori vătămare cauzatoare de moarte: vătămare corporală gravă; furtul unui autovehicul cu excepția cazurilor când a intervenit una din situațiile prevăzute la art.116 alin.1, respectiv: au trecut 6 luni de la data expirării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; a trecut un an de la data grațierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei ori suspendării executărIi pedepsei sub supraveghere; a intervenit amnistia; interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupația de conducător de autovehicule a expirat sau a fost revocată; -declarația notarială pe propria răspundere a solicitantului din care să rezulte ca permisul de conducere depus la preschimbare este autentic, că titularul acestuia nu mai posedă alt permis de conducere național românesc ori străin ori un duplicat al acestuia, că nu a declarat pierderea sau furtul acestuia la organele emitente sau la alte autorități , precum și faptul că nu i s-a anulat sau suspendat dreptul de a conduce. -contravaloarea permisului de conducere – 50 lei (CEC) Mai multe detalii pe site-ul lor aici.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th August 2008, 18:56
|
Member
Data înscrierii: 11-August 05
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 43 585

|
QUOTE (Hobo @ Aug 18 2008, 11:46)  si am intrat si eu in randul celor cu permisul suspendat pt 60 de zile. motivul: pe o strada ingusta din Constanta , ca sa evit masinile parcate pe carosabil mam dat prea in stanga si am dat oglinda in oglinda cu un maxi-taxi politistu a considerat ca ceea ce faceam eu era depasire si ca nu am acordat prioritate...ceea ce este teoretic adevarat.nu era linie continua,masinile erau parcate pe toata lungimea strazii, deci nu puteam circula decat la limita stanga a benzii. mi-a zis politistu ca pot face un curs si ca mi se pe urma o cerere si pe urma mi se poate reduce la 30 de zile suspendarea.nu a vrut insa sa imi dea prea multe detalii.Momentan am dovada conform careia pot circula 15 zile. Stie cineva in ce consta acest curs, cat dureaza, e cu prezenta (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ?Trebuie sa dau si un examen pentru a-mi recupera carnetul dupa cele 60 de zile, sau doar ma duc in ziua 61 sa il iau de la politie? Problema ar fi ca eu sunt in Bucuresti si nu am cum sa ma duc in Constanta la cursul ala(actele le am pe Constanta) Da deci sa va povestesc ce am patit eu, v-am zis mai sus suspendare 60 de zile incepand cu 20 iunie. Asta e am gresit, ma supun, ca sa ma duc azi dupa el, sa aflu ca trebuia sa dau examen in astea 60 de zile si pt ca nu am dat mi se mai prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile. Am gasit in normele de aplicare ale codului rutier partea cu necesitatea promovarii examenului acum, dar din pacate nu am fost informat de dobitocul care mi l-a suspendat ca trebuie sa dau, si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit in legislatie. Ilegale mi se par celelalte 30 de zile de suspendare, deoarece in legislatie nu scrie nimic nicaieri de ele. Am de gand sa merg joi sa dau examenul si dupa aceea sa merg in audienta. Pe cat de fericit eram azi ca il recuperez...pe atat de nervos sunt acum (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bandit.gif) . Romanaia, tara mea de dor (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
19th August 2008, 23:22
|
Junior

|
QUOTE (Vlad01 @ Aug 19 2008, 19:56)  Da deci sa va povestesc ce am patit eu, v-am zis mai sus suspendare 60 de zile incepand cu 20 iunie. Asta e am gresit, ma supun, ca sa ma duc azi dupa el, sa aflu ca trebuia sa dau examen in astea 60 de zile si pt ca nu am dat mi se mai prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile. Am gasit in normele de aplicare ale codului rutier partea cu necesitatea promovarii examenului acum, dar din pacate nu am fost informat de dobitocul care mi l-a suspendat ca trebuie sa dau, si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit in legislatie. Ilegale mi se par celelalte 30 de zile de suspendare, deoarece in legislatie nu scrie nimic nicaieri de ele. Am de gand sa merg joi sa dau examenul si dupa aceea sa merg in audienta. Pe cat de fericit eram azi ca il recuperez...pe atat de nervos sunt acum (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bandit.gif) . Romanaia, tara mea de dor (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif) si daca nu il dai, iti mai prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile si tot asa pana il dai si il iei? sa ma interesez si eu daca trebuie sal dau sau nu ca nam chef sa ma trezesc cu asa surprize... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
20th August 2008, 01:31
|
Member
Data înscrierii: 25-May 04
Locație: Constanta
ID membru: 17 060

|
QUOTE (_Gio_ @ Jul 29 2008, 13:20)  Trece un seria 3 pe langa noi cam cu 70-80 la ora. Plus ca a plecat cu scartait. Asta se uita la numar si se intoarce la mine. "Actele va rog". "Da' p-asta de ce nu-l opriti? E limita de 50 aici din cate stiu eu". Ia actele nu zice nimic. Se uita la acte. Pleaca taxiu'. Scartait bineinteles... Ma uit ca dobitocu, nu-mi vine sa cred. "Nici p-asta nu-l opresti?". "Nu, ca e prieten de-al meu. Vezi-ti de treaba tu!". Acum serios vorbind, chiar daca ai "simtit" tu ca viteza lui era de 70-80 la ora , chiar limitare la 30 fiind ce ai vrea sa scrie in procesul verbal? A fost depistat circuland cu o viteza mult mai mare estimata la 75 de mine si 85 de colegu`, in plus a plecat cu scart prelung fapt ce aduce o marire a amenzii.. QUOTE (raz_md @ Jul 31 2008, 20:24)  Am si eu o intrebare, am auzit ca s-a schimbat legea si nu mai e ca daca e peste 0,8 e penal si risti puscaria ci ca acum te baga cam in aceeasi oala...si inca o chestei cum transformi procente in mg/l...? De la 0.8 in sus e infractiune, dar e vorba de alcoolemia din sange care e cam dubla fata de cea din aerul expirat, deci poti sa o iei nasol cand suflii pe la 0.5. Sub 0.2 (in sange adica 0.1 in aerul expirat ) nu e nici macar contraventie. 1 litru = 1000 grame = 1 000 000 mgr 0.1 la mie = 100 miligrame / litru o jumate de bere cu concentratie 5 % contine 95% chestii (475 gr) si 25 gr alcool. adica 25 000 000 miligrame.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th August 2008, 14:19
|
Member
Data înscrierii: 11-August 05
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 43 585

|
|
|
|
|
|
|
|
|
26th August 2008, 22:01
|
Junior
Data înscrierii: 27-May 07
Locație: Severin
ID membru: 184 639

|
Mi s-a intamplat si mie pe 12 iulie...am depasit o masina incalcand marcajul continuu dublu, si depasirea limitei de viteza cu 46 de km (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) ...mi-a dat 4 mil amenda, 3 puncte de penalizare si permisul suspendat 30 de zile plus dovada pana pe 27 iulie..a expirat dovada...a trecut timpul, iar azi este a 30-a zi, spuneti-mi daca maine pot sa ma duc sa imi eliberez permisul si ce acte trebuie sa imi iau la mine.
Acest mesaj a fost modificat de Alex_sxx: 26th August 2008, 22:02
|
|
|
|
|
|
|
|
26th August 2008, 22:03
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 31 818

|
QUOTE (Alex_sxx @ Aug 26 2008, 23:01)  Mi s-a intamplat si mie pe 12 iulie...am depasit o masina incalcand marcajul continuu dublu, si depasirea limitei de viteza cu 46 de km (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) ...mi-a dat 4 mil amenda, 3 puncte de penalizare si permisul suspendat 30 de zile plus dovada pana pe 27 iulie..a expirat dovada...a trecut timpul, iar azi este a 30-a zi, spuneti-mi daca maine pot sa ma duc sa imi eliberez permisul si ce acte trebuie sa imi iau la mine. dovada si buletinul...atat
|
|
|
|
|
|
|
|
26th August 2008, 22:45
|
Junior

|
QUOTE (spare-me @ Aug 26 2008, 23:03)  dovada si buletinul...atat Si daca ma duc maine o sa mi-l dea nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 10:47
|
Guru Member

|
QUOTE (Alex_sxx @ Aug 26 2008, 23:45)  Si daca ma duc maine o sa mi-l dea nu? tu ce zici ? p 26 ti-a expirat perioada de suspendare...e chiar asa greu ?! e o luna azi suntem in 27 deci poti sa-l iei bine mersi
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 13:47
|
Junior

|
QUOTE (spare-me @ Aug 27 2008, 11:47)  tu ce zici ? p 26 ti-a expirat perioada de suspendare...e chiar asa greu ?! e o luna azi suntem in 27 deci poti sa-l iei bine mersi Am fost azi si l-am luat (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ..am intrebat pentru ca nu stiam sigur daca se da imediat dupa ce a expirat perioada de suspendare, credeam ca mai dureaza o zi sau 2 pt ca in Politia ROMANA totul dureaza mai mult decat trebuie.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 14:09
|
Junior
Data înscrierii: 29-May 08
ID membru: 331 365

|
QUOTE (Vlad01 @ Aug 19 2008, 19:56)  Da deci sa va povestesc ce am patit eu, v-am zis mai sus suspendare 60 de zile incepand cu 20 iunie. Asta e am gresit, ma supun, ca sa ma duc azi dupa el, sa aflu ca trebuia sa dau examen in astea 60 de zile si pt ca nu am dat mi se mai prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile. Am gasit in normele de aplicare ale codului rutier partea cu necesitatea promovarii examenului acum, dar din pacate nu am fost informat de dobitocul care mi l-a suspendat ca trebuie sa dau, si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit in legislatie. Ilegale mi se par celelalte 30 de zile de suspendare, deoarece in legislatie nu scrie nimic nicaieri de ele. Am de gand sa merg joi sa dau examenul si dupa aceea sa merg in audienta. Pe cat de fericit eram azi ca il recuperez...pe atat de nervos sunt acum (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bandit.gif) . Romanaia, tara mea de dor (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif) QUOTE (Alex_sxx @ Aug 27 2008, 14:47)  Am fost azi si l-am luat (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ..am intrebat pentru ca nu stiam sigur daca se da imediat dupa ce a expirat perioada de suspendare, credeam ca mai dureaza o zi sau 2 pt ca in Politia ROMANA totul dureaza mai mult decat trebuie. Lamuriti-ma si pe mine va rog: se mai da acel examen sau nu?
Acest mesaj a fost modificat de claudia2008: 27th August 2008, 14:10
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 19:03
|
Guru Member

|
QUOTE (claudia2008 @ Aug 27 2008, 15:09)  Lamuriti-ma si pe mine va rog: se mai da acel examen sau nu? da-n codul rutier nu te-ai uita... simplul fapt ca nu stii asta sugereaza c-ar trebui sa-l mai citesti si sa mai dai examenul de vreo 2-3 ori
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 20:53
|
Junior

|
QUOTE (claudia2008 @ Aug 27 2008, 15:09)  Lamuriti-ma si pe mine va rog: se mai da acel examen sau nu? Eu am auzit ca se da doar daca perioada de suspendare e mai mare de o luna, si normal in cazul in care faci accident.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2008, 10:56
|
Junior

|
azi mia venit instiintarea ca trebuie sa dau acel examen,am fost la politie bineinteles sa intreb unde si cand si acolo mi sa zis sa intreb la ghiseul alaturat...care este inchis sambata si duminica.avand in vedere ca doar sambata si duminica voi fi in constanta in urmatoarele 60 de zile...cred ca mai dau testu si imi recuperez carnetul la anu.stie cineva unde si cand se da acest examen in Constanta? multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|