Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

37 V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
tony_m
mesaj 1st July 2008, 08:58
Mesaj #361

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 9-June 08
ID membru: 335 175

QUOTE (rexkroki @ Jun 30 2008, 17:26) *
conducerea sub influenta alcoolului ar trebui pedepsita la fel ca si o tentativa de crima.... doar ca este cu victima necunoscuta...

Acum nu zic ca e bine sa bei si sa conduci cum am facut eu, dar nu crezi ca exagerezi putin? De ce in tari ca Anglia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Belgia, Austria, Olanda, Italia este permis sa bei la volan? De exemplu, in Norvegia si Suedia ai voie pana la 0,2 la mie. In Belgia, Olanda, Austria ai voie sa conduci daca ai sub 0,5 (da da 0,5) la mie. Asa ca eu zic sa te mai gandesti putin. Sau, ma rog, or fi aia toti idioti si ai tu dreptate.
Go to the top of the page

+Quote Post
Gabriel_Ion
mesaj 1st July 2008, 10:35
Mesaj #362

Junior

Data înscrierii: 27-December 07
ID membru: 264 938

la 0,5 esti aproape prastie, deci ma indoiesc ca e real.

+Quote Post
spe
mesaj 1st July 2008, 11:01
Mesaj #363

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 13-February 06
Locație: SV
ID membru: 65 866

QUOTE (tony_m @ Jul 1 2008, 09:58) *
Acum nu zic ca e bine sa bei si sa conduci cum am facut eu, dar nu crezi ca exagerezi putin? De ce in tari ca Anglia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Belgia, Austria, Olanda, Italia este permis sa bei la volan? De exemplu, in Norvegia si Suedia ai voie pana la 0,2 la mie. In Belgia, Olanda, Austria ai voie sa conduci daca ai sub 0,5 (da da 0,5) la mie. Asa ca eu zic sa te mai gandesti putin. Sau, ma rog, or fi aia toti idioti si ai tu dreptate.

Eu v-as lua permisul pe un an la astia care conduceti bauti. Stii ca ai luat trascau la bord, stai acolo linistit sau cheama un taxi.

De ce in alte tari poti circula cu 0,2 - 0,5 la mie? Pentru ca aia sunt CIVILIZATI si stiu de vorba buna. Si de amenzi MARI sau inchisoare. Ia spune-i tu romanasului nostru verde ca poate sa bea la volan, si vei vedea cum toti afumatii se urca bauti si cum creste enorm numarul de accidente. Ca romanul vad ca a prins ( ceva rau, normal ) de la tigani, daca stiti vorba aia cu "da-i un deget si-ti ia toata mana"... Asa ca zi-i ca poate sa bea si ai sa vezi cum urca relaxati la volan dupa cateva pahare de tarie...

Ai uitat Croatia, unde poti conduce fara probleme dupa ce bei doua beri.

Acest mesaj a fost modificat de spe: 1st July 2008, 11:03

+Quote Post
tchoara
mesaj 1st July 2008, 11:34
Mesaj #364

Active Member

Data înscrierii: 5-February 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 137 974

Pe o prietena au prins-o cu 0,2, eu eram cu masina mea in spatele ei. Iti spun eu ca la 0,2 treaz nu esti dar dezinhibat - FOARTE. M-a depasit pe Splai, a zburat pe langa mine cand eu aveam vreo 70-80, nu stiu daca in conditii normale ar fi facut manevra asta. Se tinea bine pe drum, avea reflexe bune dar era foarte distrata si isi asuma niste riscuri carora in conditii normale le-ar fi spus pas, doar o cunosc de atata timp. Asa ca pentru Romania e bine ca limita e la 0,0, altfel ar fi judecatoriile pline de chercheliti cu contestatii depuse pe motiv ca "n-aveam dom'le atat, n-am baut asa mult". Esti sigur ca limita aia nu e 0,02 ?

+Quote Post
spe
mesaj 1st July 2008, 11:51
Mesaj #365

Active Member

QUOTE (tchoara @ Jul 1 2008, 12:34) *
...
Esti sigur ca limita aia nu e 0,02 ?

Eu nu le am cu rachiul la volan (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , asa ca n-as putea sa spun daca e la suta, la mie sau la kg. Totusi, parca 0,2 la mie e destul de aproape de 0,02 la suta, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

AICI gasiti alcoolemiile maxime permise pentru tarile din UE.

+Quote Post
Dragon Warrior
mesaj 1st July 2008, 16:19
Mesaj #366

Active Member

Data înscrierii: 23-September 06
Locație: P-acilisea
ID membru: 98 626

QUOTE (BONO @ Jun 23 2008, 13:27) *
Dupa 10 ani fix de sofat in MioriticLand fara suspendari de permis sau abateri grave am comis"o" miseleste, io spaima soselelor am avut tupeul sa evit limitatoarele de viteza din asfalt din afara orasului invatat in cei 10 ani cu un reflex de-a evita gropile din carosabil -- am incalcat linia continua si vigilentii politisti dotati cu camere video HD 1080i m-au surprins si fara ezitare 60 de zile mi-au dat de sofat pe Need4Speed. Si asa s-a facut dreptate, inca un sofer periculos mai putin pe soselele patriei!
Asa imi trebuie!

L.E. N-am lovit, incomodat pe nimeni drumul fiind liber in ambele sensuri. Am facut pur si simplul reflexul oricarui sofer cu minime cunostinte de mecanica si cu mila fata de propriai masina de a evita niste denivelari care dupa umila-mi parere sunt nu numai ineficiente ci si periculoase fiind dispuse inaintea curbelor moment in care toti executa manevra de franare. Nu stiu cine a avut ideea asta geniala de a construi tampeniile astea care eu unul (sub forma asta - inainte de curba si grupate cate 10-20) nu le-am vazut in nici o alta tara cu apa calda permanent la robinet...

Nu vreau sa incep sa despic firul in 4, dar in tarile cu apa calda chestiile astea nu se pun pe sosea pentru ca exista oameni care se spala cu apa aia calda daca intelegi ce vreau sa spun. Adica pe mine m-au uimit nemtii cand am fost acum 2 saptamani in Germania. Daca indicatorul rutier spunea 50, neamtul mergea cu 50. Nu cu 51, nu cu 52. Deci nu ai sa vezi in Germania asa ceva. Mai degraba vezi o limitare la 30 (si oamenii reduc la 30 fara nici un fel de problema) si un semn de atentie copii si ai rezolvat problema.

Faptul ca tu ai ocolit speed bumperele denota ori ca ai reflexe proaste ca sofer (reflexul de evitare trebuie omorat din fasa, nu stau sa explic acum de ce) ori ca ai cunostinte minime de mecanica care ti-au dat voie sa duci ecuatia in doua directii: ori reduci viteza ca sa introduci o forta x in amortizoare, ori ocolesti obstacolele cu pastrarea aproximativa a vitezei pentru introducerea unei forte apropiate de x in amortizoare. Inutil sa spun ca orice analfabet cu permisul luat pe bani stie asta instinctiv, nu trebuie cine stie ce scoala avansata ca a ta sau ca a mea (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Depinde acuma doar cat de civilizat esti in adoptarea solutiei optime pentru mecanica masinii.

Eu recunosc. Reduc viteza ca gusterul la toate speed bumperele si le iau in amortizoare.

Acest mesaj a fost modificat de Dragon Warrior: 1st July 2008, 16:21

+Quote Post
tchoara
mesaj 1st July 2008, 19:00
Mesaj #367

Active Member

Data înscrierii: 5-February 07
ID membru: 137 974

La suta am scris? Bou sunt (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)

+Quote Post
BONO
mesaj 1st July 2008, 19:12
Mesaj #368

Junior

Data înscrierii: 10-June 05
ID membru: 38 649

Eu am vazut neamt (idiot) dandu-se jos de pe bicicleta la bariera si asteptand sa treaca trenul si asta timp de cinci minute fara sa fie tentat sa treaca calea ferata dar nu despre asta era vorba.

Usoara urma de ironie face sa se vada putin forma circulara facuta de chipiu iar discutia despre ocolire mi se pare inutila sa nu spun idioata. Oricine ocoleste un obstacol ca acesta (ca nu oi fi io cel care a inventat manevra asta) daca si numai daca din sens opus nu vine un alt vehicol si ai loc. Ca doar n-o sa trec prin grila si radiatorul unui IVECO numai ca sa evit niste denivelari idioate! Io cred ca politia romana vrea sa inventeze gaura in covrig si soferul roman sa conduca prin denivelari in loc sa dea permise pe banda rulanta pe cativa euroi. Soferul roman n-o sa-l civilizeze nici mama politiei nici amenda amenzilor fiindca civilizatia si bunul simt la volan nu se invata nici la scoala de soferi si nici la cursuri tinute de politie. Daca vrea insa intradevar politia ca soferul mioritic sa numai ocoleasca acele denivelari solutia ii foarte simpla si nu implica camere video, panda dupa colt, benzina consumata, statii radio si permise suspendate! Sa construiasca denivelarile si pe sensul opus deci pe ambele benzi si atunci nea soferul numai are ce evita si trece pe unde vrea si politia. Dar asa, sa construiesti denivelari, apoi sa lasi loc de trecere pe banda cealalta dandui soferului o cale de ocolire ca apoi sa-l astepti dupa colt sa-i iei carnetul, mi se pare de-a dreptul pur romanesc stilul (cu mici accente parca mexicane...)

Io postul cu pricina l-am facut doar sa-i avertizez si pe altii si sunt constient ca am incalcat o regula importanta deci sunt vinovat iar singurul lucru ce ma nemultumeste este durata de 60 de zile suspendare care mi se pare mare ptr. o asa "infractiune" fara sa produc un accident. Dar ma rog, asta-i patria noastra RSR, unii omoara o familie cu jeepul si nu fac puscarie o zi, altii conduc beti si o incurca politisti prin tribunale, asta este!

Toate cele bune si cat mai multe speed bumpere in amortizoare daca zici ca practici sportul asta!

+Quote Post
spare-me
mesaj 1st July 2008, 19:28
Mesaj #369

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

QUOTE (BONO @ Jul 1 2008, 20:12) *
Eu am vazut neamt (idiot) dandu-se jos de pe bicicleta la bariera si asteptand sa treaca trenul si asta timp de cinci minute fara sa fie tentat sa treaca calea ferata dar nu despre asta era vorba.

Usoara urma de ironie face sa se vada putin forma circulara facuta de chipiu iar discutia despre ocolire mi se pare inutila sa nu spun idioata. Oricine ocoleste un obstacol ca acesta (ca nu oi fi io cel care a inventat manevra asta) daca si numai daca din sens opus nu vine un alt vehicol si ai loc. Ca doar n-o sa trec prin grila si radiatorul unui IVECO numai ca sa evit niste denivelari idioate! Io cred ca politia romana vrea sa inventeze gaura in covrig si soferul roman sa conduca prin denivelari in loc sa dea permise pe banda rulanta pe cativa euroi. Soferul roman n-o sa-l civilizeze nici mama politiei nici amenda amenzilor fiindca civilizatia si bunul simt la volan nu se invata nici la scoala de soferi si nici la cursuri tinute de politie. Daca vrea insa intradevar politia ca soferul mioritic sa numai ocoleasca acele denivelari solutia ii foarte simpla si nu implica camere video, panda dupa colt, benzina consumata, statii radio si permise suspendate! Sa construiasca denivelarile si pe sensul opus deci pe ambele benzi si atunci nea soferul numai are ce evita si trece pe unde vrea si politia. Dar asa, sa construiesti denivelari, apoi sa lasi loc de trecere pe banda cealalta dandui soferului o cale de ocolire ca apoi sa-l astepti dupa colt sa-i iei carnetul, mi se pare de-a dreptul pur romanesc stilul (cu mici accente parca mexicane...)

Io postul cu pricina l-am facut doar sa-i avertizez si pe altii si sunt constient ca am incalcat o regula importanta deci sunt vinovat iar singurul lucru ce ma nemultumeste este durata de 60 de zile suspendare care mi se pare mare ptr. o asa "infractiune" fara sa produc un accident. Dar ma rog, asta-i patria noastra RSR, unii omoara o familie cu jeepul si nu fac puscarie o zi, altii conduc beti si o incurca politisti prin tribunale, asta este!

Toate cele bune si cat mai multe speed bumpere in amortizoare daca zici ca practici sportul asta!

EXACT !

in Olanda, pentru cine stie, asa numitele speed "bumpere" sunt din BETON si in anumite locuri sunt imposibil de trecut de anumite masini cu garda f. joasa pentru ca sunt f. abrute...aproape ca o bordura.

si sunt dispuse uite asa :
Fișiere atașate
Fișier atașat  speedbumper.JPG ( 26.97KB ) Număr de descărcări: 44

+Quote Post
tony_m
mesaj 1st July 2008, 23:43
Mesaj #370

Junior

QUOTE (spe @ Jul 1 2008, 12:01) *
De ce in alte tari poti circula cu 0,2 - 0,5 la mie? Pentru ca aia sunt CIVILIZATI si stiu de vorba buna. Si de amenzi MARI sau inchisoare. Ia spune-i tu romanasului nostru verde ca poate sa bea la volan, si vei vedea cum toti afumatii se urca bauti si cum creste enorm numarul de accidente. Ca romanul vad ca a prins ( ceva rau, normal ) de la tigani, daca stiti vorba aia cu "da-i un deget si-ti ia toata mana"... Asa ca zi-i ca poate sa bea si ai sa vezi cum urca relaxati la volan dupa cateva pahare de tarie...

100% corect, n-am ce sa zic.
0,5 'la mie' inseamna 0,5/1000=0,05/100 adica 0,05 'la suta'. Oricum, din ce am citit eu, iti testeaza reflexele si daca vad ca nu esti in stare sa conduci ai pus-o chiar daca ai sub limita permisa.

Si ca sa revin la subiectul topicului, luni imi iau permisul inapoi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Trebuie sa te duci personal cu buletinul si dovada in original (mare grija ca fara aia nu-ti da permisul).

+Quote Post
filipxxx
mesaj 2nd July 2008, 08:47
Mesaj #371

Active Member

Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 74 988

QUOTE (spe @ Jul 1 2008, 12:51) *
Eu nu le am cu rachiul la volan (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , asa ca n-as putea sa spun daca e la suta, la mie sau la kg. Totusi, parca 0,2 la mie e destul de aproape de 0,02 la suta, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

AICI gasiti alcoolemiile maxime permise pentru tarile din UE.

Mama la irlandezi e rupere: 0.08%. Pai daca ar fi la noi asa ceva ar fi plin de rupti la volan spunand ca "ce dom'le am baut 2 beri, nu stiu cum de am alcolemie 0.2%.

+Quote Post
spe
mesaj 2nd July 2008, 10:06
Mesaj #372

Active Member

QUOTE (filipxxx @ Jul 2 2008, 09:47) *
Mama la irlandezi e rupere: 0.08%. Pai daca ar fi la noi asa ceva ar fi plin de rupti la volan spunand ca "ce dom'le am baut 2 beri, nu stiu cum de am alcolemie 0.2%.

Exact asta spuneam si eu, da-i voie romanului sa bea o bere si sa poata urca la volan, si ai sa vezi cum bea o sticla de tarie, conduce, face accident si dupa aia se jura pe ma-sa si pe neamurile lui ca n-a baut decat juma' de bere...

+Quote Post
stautom2004
mesaj 6th July 2008, 15:39
Mesaj #373

Junior

Data înscrierii: 2-September 04
ID membru: 22 519

QUOTE (tony_m @ Jun 25 2008, 13:10) *
Daca tot e topicul asta "nefolositor" si "pentru betivi" de ce mai scrii aici? De fapt stiu foarte bine de ce dar n-are rost...

Revenind, la examen va trebuie buletinul si dovada - in original amandoua. Dupa ce dati examenul (si-l luati bineinteles) completati cererea pentru reducerea suspendarii si, impreuna cu actele necesare (trebuie sa faceti si o copie verso a dovezii - acolo scrie si rezultatul examinarii), le depuneti la secretariat. Intr-o saptamana se da raspunsul.

O intrebare pls. Cererea pentru reducerea suspendarii ai depus-o la sectia de politie de unde apartine agentul constatator sau la sectia de unde apartii tu?
In aceeasi situatie sunt si eu acum (viteza nu alcool) si din pacate mi l-a luat la vreo 600 km de casa deci cam greu sa ajung pe acolo.

+Quote Post
tony_m
mesaj 7th July 2008, 07:17
Mesaj #374

Junior

QUOTE (stautom2004 @ Jul 6 2008, 16:39) *
O intrebare pls. Cererea pentru reducerea suspendarii ai depus-o la sectia de politie de unde apartine agentul constatator sau la sectia de unde apartii tu?
In aceeasi situatie sunt si eu acum (viteza nu alcool) si din pacate mi l-a luat la vreo 600 km de casa deci cam greu sa ajung pe acolo.

Pai in cazul meu e aceeasi sectie. Numai ca au un program naspa si nu puteam sa plec eu de la munca sa ajung. Din cate stiam eu trebuie depus la sectia de unde apartine agentul constatator, dar nu stiu sigur. Cel mai bine te duci si intrebi - i-am auzit odata pe aia vorbind si ziceau ca poti sa trimiti scrisoare cu toate actele de la sectia de unde apartii la cea la care iti este permisul/agentul. Cu alte cuvinte, o completezi si o verifici la sectia ta, dupa care o trimiti la cea de unde este agentul.

Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 7th July 2008, 07:17

+Quote Post
hommer
mesaj 7th July 2008, 10:29
Mesaj #375

Junior

Data înscrierii: 7-July 08
ID membru: 345 306

ajutatima si pe mine va rog acum 4 luni am lovit o fetita care a vrut sa treaca pa loc nepermis nu am anuntat politia mi sa facut dosar pentru parasirea locului accidentului cu greu procuroru mia dat "neinceperea urmarii penale ca este un recurs in interesul legii care spune ca sub 10 zile ingrijire medicala nui infractiune ,mam dus la politie mam gandit ca imi iau permisu inapoi dar nu ,au zis sa vin peste o saptamana inapoi si sa nu am sperante ca oricum mai imi iau permisu pe 90 de zile.intrebarea mea ie di ce ?art.113 lit.d spune ca in cazurile cand procuroru da neincepere se restituie permisu.acuma cine are dreptate?

+Quote Post
filipxxx
mesaj 7th July 2008, 12:58
Mesaj #376

Active Member

Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 74 988

Care e periada de pedeapsa pe care ti-au dat-o? Din ce stiu eu pana nu expira aia adio permis.

+Quote Post
kondordv
mesaj 8th July 2008, 15:04
Mesaj #377

Junior

Data înscrierii: 5-August 07
ID membru: 210 600

legat de topicul asta am o gramada de nelamuriri si politia nu face nimic, nici pe net nu e de gasit. Am avut cedeaza trecerea nou schimbat in localitatea mea, absurda intersectie care se pare ca au modificat-o la o luna dupa accidentul meu asa cum era normal. In fine sa revin la problema mea.

Am permisul suspendat pe 60 de zile, deoarece nu am cedat trecerea si am facut un accident cu avarii usoare. Eu sunt flotant in Timisoara si am buletin pe Hunedoara, aici incep durerile de cap. Mai am doua saptamani din primele 30 zile de suspendare, vreau sa sustin examenul si sa obtin permisul dupa primele 30 de zile neavand alte accidente inainte. Intrebari:

1. pot sa dau in fiecare joi examen 13 din 15 si cand il iau mi se elibereaza permisul daca primele 30 de zile s-au scurs?

2. pot sa dau doar o singura data examenul si daca il pic mi se mai prelungeste cu 30 la 60?

3. ca sa nu fac 2 drumuri la Deva, dupa legile noastre absurde, pot sa dau examenul o singura data dupa ce trec primele 30 de zile si sa si ridic permisul in aceeasi zi? Asta o consider intrebare absurda intr-o tara imposibila ca Romania, dar cine stie poate s-au mai desteptat!

4. Care e de fapt procedura de redobandire a permisului privind inscrierea, hartiile necesare si prezentarea la examen? Nici un politai nu m-a lamurit cu aceste intrebari. Unde pot afla?

Acest mesaj a fost modificat de kondordv: 8th July 2008, 15:11

+Quote Post
bandituc
mesaj 9th July 2008, 18:34
Mesaj #378

Junior

Data înscrierii: 3-July 08
ID membru: 344 098

QUOTE (ovicash @ Mar 19 2007, 12:33) *
e din cluj careva? Unde se da examenul?

da eu sunt din cluj...am dat examenu la alfa...in capat la 3...deci acolo se da...l`am luat...e simplu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...
am shi eu o intrebare...daca iti iei examenu shi iti depui cererea shi ti se reduce la 30 de zile...de cand sunt cele 30 de zile de cand ti`a expirat dovada sau de cand ai depus cererea ?
ms mult[font="Arial Black"][/font][size="3"][/size]

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

37 V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 11:05
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia