|
  |
Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ? |
|
|
|
|
9th June 2008, 11:44
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 9-June 08
ID membru: 335 175

|
QUOTE (Alekxs @ Jun 9 2008, 11:41)  Și continuarea postului #6:
[ Păcat ] ...
că se ia permisul numai pe 90 de zile. Cică un păhărel, acolo ... Mda, păhărelul ăsta face de multe ori diferența între viață și moarte. Păcat că nu prea mulți realizează chestia asta ...
În concluzie: mai stai și tu pe bară puțin, că n-au trecut decît cîteva zile. Dacă tot îți place să duci sub nas, răsuflăm și noi ușurați măcar pentru un timp. Am sunat la Bucuresti si pana la urma se pare ca se poate. Trebuie sa te duci cu procesul verbal, dovada si buletinul si sa faci cerere. Topicul asta l-am deschis pentru ca sunt sigur ca mai sunt si altii in situatia mea si poate-i ajuta si pe ei cu ceva, nu sa-mi faca altii morala cat de corecti sunt ei in general si vai ce nenorociti sunt astia care se suie dupa un paharel, pahar sau mai stiu eu ce la volan. Sunt constient ca am gresit, dar subiectul topicului e altu'.
Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 9th June 2008, 11:45
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 14:10
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 31 818

|
conducere fara permis :
dosar penal => inchisoara de la 1 la 5 ani plus amenda anularea permisului de conducere
cum de nu stii atata lucru ? asta e prima sanctiune pe care o retine involuntar orice conducator auto...daca nu ai permis deloc e si mai grav...nu te sui la volan ! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 19:48
|
Junior
Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 866

|
Da, ești conștient că ai greșit, dar nu ești conștient și că trebuie să "plătești". Ca orice "român" autentic, vrei să te "strecori", să mergi "pe burtă" etc. etc. etc. Ești conștient că ai greșit, dar nu ești conștient și de urmările greșelii tale, și de aici decurge și atitudinea asta (scuzați expresia !) antisocială.
A ! Și n-avea grijă, nu-ți fac morală, îmi dau seama după... subiectul topicului că n-am cui. Și că veni vorba de subiectul topicului, e cam la mișto. Din punctul meu de vedere, cine caută consolare pentru gesturi mîrlănești și inconștiente, sau sfaturi de eludare a legii pe net este... adică nu este și gata.
Hai noroc, tinere, și viitor luminos încolăcit în jurul vreunui copac sau sărutînd vreun cap de pod. Sper doar să nu mai iei și pe alții cu tine cînd se va întîmpla. Pricepi: nu e vorba de mașină - ci cu tine.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 19:57
|
Junior
Data înscrierii: 7-September 06
ID membru: 95 826

|
90 zile pieton 128 km/h pe sector de drum cu limitare 70 nu exista nicio sansa sa reduc pedeapsa, macar la 30 zile?
Acest mesaj a fost modificat de man-fan: 10th June 2008, 19:58
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 19:58
|
Guru Member
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

|
QUOTE (man-fan @ Jun 10 2008, 20:57)  90 zile pieton 128 km/h pe sector de drum cu limitare 70 nu exista nicio sansa sa reduc pedeapsa, macar la 30 zile? cerere la comandant la sectia de politie pe raza caruia s-a produs contraventia.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 08:01
|
Junior

|
Trei polițiști plecați la pescuit erau să ajungă pe lumea cealaltă. Oamenii legii și-au pus de dimineață undițele în Volkswagen Passat, s-au cinstit cu cîteva păhărele de tărie și au plecat la drum. La mai puțin de un kilometru de ferma piscicolă din Larga Jijia, la o trecere la nivel cu cale ferată, autoturismul a fost izbit de personalul Iași‑Dorohoi. În urma impactului, mașina a fost proiectată la cîțiva metri, în stufăriș. La volan se afla Ionel Filip (31 de ani), polițist la Secția 6. În mașină se aflau un coleg de la aceeași secție și un polițist comunitar. "Autoturismul a fost avariat în proporție de aproximativ 30 la sută. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,67 mg/l. A fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice", a precizat dna Virginia Pralea, purtătorul de cuvînt al IJP. Două mașini de ambulanță au venit să acorde primul ajutor răniților, însă doar pasagerul din spate a avut nevoie de spitalizare. "Am găsit trei victime. Două prezentau leziuni minore, al treilea avea un traumatism cranio-cerebral, hematom frontal, plagă tăiată auriculară dreaptă cu traumatism lombar și cervical", ne-a spus dr. Luminița Cuciuc, din cadrul SJA. Dacă rezultatele probelor biologice vor releva o alcoolemie peste 0,80, Ionel Filip va intra în bucluc, riscînd nu doar dosar penal, ci și sancțiuni administrative. SURSA: http://www.evenimentul.ro/articol/trei-pol...n-accident.htmlOare ce suspendare primește nenea polițaiul ? 'Ni la ei, cică " ci și sancțiuni administrative". HAHAHAHA ! Adică, acum, în momentul ăsta, chiar fără dosar penal, nu riscă sancțiuni administrative, nu ? Nici pe linie de cod rutier (permis suspendat), nici pe linie de serviciu. Bravos, națiune ! Halal poliție ! P.S. Asta a fost așa, pentru descrețirea frunților.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 12:09
|
Junior

|
QUOTE (Alekxs @ Jun 10 2008, 20:48)  Da, ești conștient că ai greșit, dar nu ești conștient și că trebuie să "plătești". Ca orice "român" autentic, vrei să te "strecori", să mergi "pe burtă" etc. etc. etc. Ești conștient că ai greșit, dar nu ești conștient și de urmările greșelii tale, și de aici decurge și atitudinea asta (scuzați expresia !) antisocială.
A ! Și n-avea grijă, nu-ți fac morală, îmi dau seama după... subiectul topicului că n-am cui. Și că veni vorba de subiectul topicului, e cam la mișto. Din punctul meu de vedere, cine caută consolare pentru gesturi mîrlănești și inconștiente, sau sfaturi de eludare a legii pe net este... adică nu este și gata.
Hai noroc, tinere, și viitor luminos încolăcit în jurul vreunui copac sau sărutînd vreun cap de pod. Sper doar să nu mai iei și pe alții cu tine cînd se va întîmpla. Pricepi: nu e vorba de mașină - ci cu tine. Man, nimeni nu are atitudine antisociala. Eu pur si simplu am pus o intrebare simpla. Subiectul topicului nu e la misto. Pe cati am intrebat eu mi-au spus ca nu se poate reduce suspendarea pentru alcool, am cautat pe net si am gasit pe forumul asta cativa care au spus ca se poate. Asa ca am zis sa intreb. Sunt insurat de 5 ani asa ca stai linistit ca are cine sa-mi faca morala si sa ma consoleze, nu trebuie sa caut pe net. Roman autentic sunt pentru ca asa am fost crescut. Fiecare cu educatia lui. Unii o au mai buna, altii o au mai proasta. Asta e. Nu vreau sa ma strecor si nici sa merg pe burta, vreau sa iau permisul mai repede pentru ca am nevoie de el. Poti sa scrii ceva folositor si la subiectul topicului, foarte bine, nu, nu te apuca sa judeci pe cineva dintr-un topic scris pe un forum. Daca s-o intampla sa faci aceeasi prostie pe care am facut-o eu, desi nu-ti doresc, stai tu 3 luni fara permis ca sa platesti pentru gresala. Eu unul incerc sa-l iau mai repede daca se poate. Sanatate si numai bine! | |
Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 11th June 2008, 12:19
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 12:31
|
Member
Data înscrierii: 11-June 06
ID membru: 81 560

|
QUOTE (man-fan @ Jun 10 2008, 20:57)  90 zile pieton 128 km/h pe sector de drum cu limitare 70 nu exista nicio sansa sa reduc pedeapsa, macar la 30 zile? Si eu am patit-o acum cateva zile. 112 km/h pe drum cu limitare 50. Merge sa reduci dar sa indeplinesti niste conditii, si anume: - sa ai permis de cel putin 1 an - in ultimii 2 ani sa nu fi avut permisul suspendat - in ultimii 3 ani sa nu fi beneficiat de o reducere a suspendarii. Te duci la sectie, faci cerere si ar trebui sa fie aprobata. Saptamana viitoare o sa ma duc si eu si va spun daca s-a aprobat sau nu.
Acest mesaj a fost modificat de _Gio_: 11th June 2008, 12:35
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 12:32
|
Active Member
Data înscrierii: 23-September 06
Locație: P-acilisea
ID membru: 98 626

|
Bai, unde ai invatat tu sa conjugi verbul a fi cu doi de i?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 12:35
|
Member
Data înscrierii: 11-June 06
ID membru: 81 560

|
QUOTE (Dragon Warrior @ Jun 11 2008, 13:32)  Bai, unde ai invatat tu sa conjugi verbul a fi cu doi de i? Ma grabeam si eu bai. Am corectat.
Acest mesaj a fost modificat de _Gio_: 11th June 2008, 12:41
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 12:43
|
Junior
Data înscrierii: 5-September 07
ID membru: 222 662

|
ai inteles gresit din pacate nu e foarte clar codul rutier, mi-am luat permisul inapoi pe 07 iulie am proces.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 13:05
|
Junior

|
Nu te judec, am mai spus-o ... Ia-l, dom'le, dacă poți, normal ! Cine poate, oase roade, cine nu, nici carne moale. Corect ? Eu spuneam numai ce-ar fi frumos și corect să faci.
Da', că veni vorba, dacă ai așa mare nevoie de el, de ce-ai băut, frăție, înainte să urci la volan ? Ha ? Aud ? Ai greșit, da ... am înțeles. Ai greșit și-acum încerci să repari greșeala ? Adică, ai greșit că te-ai lăsat prins, nu ?
Hai s-o lăsăm baltă, am priceput de mult punctul tău de vedere. Păcat că nu-l pricepi tu pe-al meu. Ți-am mai spus-o: sper să nici n-ai vreodată prilejul să-l pricepi ...
P.S. Văd că te dai "conștient" c-ai făcut o prostie. Io cred, totuși, că joci teatru, pentru că atitudinea ta e, în continuare, agresivă. Hai noroc și la mai mare, șterge-mă, blochează-mă, oricum pentru mine nu mai există topicul ăsta. Prea multă "educație"... altfel decît a mea.
P.P.S. Neh ... și încearcă să nu mai încerci să fii ironic. Îți iese ceva de genu' compunerilor de clasa a VI-a: cum ne-am petrecut vacanța de vară.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 13:28
|
Junior

|
QUOTE (Alekxs @ Jun 11 2008, 14:05)  Hai s-o lăsăm baltă De acord cu tine. Dar, mai intai, sa-ti raspund scurt: Nu, n-am gresit ca m-am lasat prins, am gresit ca am plecat cu masina. De ce am baut? De prost. Teatru nu joc ca nu ma pricep, eu spun ceea ce gandesc. Punctul tau de vedere l-am inteles si nu zic ca n-ai dreptate (la unele chestii). Difera modul cum vedem lucrurile. Sincer, si fara nici un fel de suparare, ghilimele as pune la educatia ta, nu a mea. Chiar n-am incercat sa fiu ironic, am scris ce-am gandit. A iesit ca o compunere de clasa a VI-a pentru ca sunt inginer IT si nu le am cu scrisul (si nici nu le-am avut vreodata, dar asta nu conteaza). Stai linistit ca nu ne blocheaza sau sterge nimeni atata timp cat nu ne jignim. Deja am deviat prea mult de la subiect. Revenind, pentru cei interesati, saptamana viitoare o sa ma duc sa pun cererea si revin cu rezultatul.
Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 11th June 2008, 13:36
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 15:37
|
Pretutindeni si nicaieri :))
Data înscrierii: 24-March 06
Locație: /etc/fstab
ID membru: 70 998

|
QUOTE (wolfydRg @ Jun 9 2008, 10:14)  ... pentru alcool nu se dau examene de reducere a suspendarii . Nu am stat sa citesc tot ce ati scris pe acest topic in schimb stiu sigur ca SE POATE DA examen pentru reducerea pedepsei (un prieten a incasat-o... avea 0.6 alcoolemie). Mergi frumos la politie (acolo unde iti iei permisul dupa ce dai examen) si ceri sa te programeze pentru examinare. Dupa examen mergi in audienta la politie si discuti cu domnii de acolo. Prietenul s-a dus dupa 3 saptamani de cand l-a oprit, a dat examenul si l-a luat cu maximul de puncte. Dupa 2 sau 3 zile a mers in audienta la politie. In ~ o saptamana a mers dupa permis (si el tot pe 3 luni "l-a avut" suspendat). Pedeapsa nu se reduce daca ai luat vreo amenda sau puncte in ultimele 6 luni (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 07:28
|
Active Member
Data înscrierii: 15-January 08
ID membru: 273 819

|
QUOTE (adis_2fast4u @ Jun 11 2008, 13:43)  ai inteles gresit din pacate nu e foarte clar codul rutier, mi-am luat permisul inapoi pe 07 iulie am proces. Ok, cat traieste invata omul. (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 10:08
|
Member
Data înscrierii: 20-June 05
ID membru: 39 436

|
QUOTE (vladamoh @ Jun 2 2008, 17:56)  Esti sigur?
Art.113. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului: ... e) în baza hotărârii judecătorești rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contravenției a fost anulat; ...
Mie din articolul acesta imi reiese ca abia dupa ce instanta hotaraste anularea procesului verbal poti sa recuperezi permisul. Pana atunci cred ca se circula cu dovada. Aceasta se prelungeste din 30 in 30 de zile. Nu dau cu parul, asa intelesesem eu. dar se restutie si la: a) la expirarea perioadei de suspendare. Deci daca perioada de suspendare e initial 90 zile , dupa promovarea examenului de 15 intrebari si dupa indeplinirea celorlalte criterii (inclusiv aprobarea cererii la comandantul politie, pentru ca se depune o cere in acest sens ) perioada se reduce la 30 zile. Deci nu e neaparat nevoie de o hotarare judecatoreasca.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th June 2008, 08:59
|
Junior

|
Am fost ieri la politie sa vad ce si cum. S-a uitat nenea ala prin calculator pe acolo si m-a programat pentru examen marti. Deci se pare ca se poate. Pentru programare la examen va trebuie buletinul si dovada in ORIGINAL. Dupa ce luati examenul trebuie sa faceti cerere pentru reducerea suspendarii. Pentru cei interesati o atasez (scrie acolo si ce acte iti trebuiesc si legea in care vedeti daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de reducere sau nu). O sa mai revin cu detalii dupa examen.
Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 20th June 2008, 09:02
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2008, 08:39
|
Active Member
Data înscrierii: 2-September 05
Locație: undeva, departe...
ID membru: 45 809

|
super tare, dac-as fii politist v-as pune sa dati examene si v-as pica si tot-asa cel putin 2-3 luni... norocul vostru ca nu sunt... (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|