|
  |
Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ? |
|
|
|
|
2nd June 2008, 14:13
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 15-January 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 273 819

|
QUOTE (adis_2fast4u @ May 29 2008, 15:00)  mersi, m-am dus azi si am depus contestatie mi-a spus sa ma intorc maine sa-mi dea o cerere, probabil cu aia imi voi lua permisul de la politie... Iti da permisul inapoi? Nu cumva iti da dovada de circulatie? Pe care trebuie sa o reinnoiesti din 30 in 30 de zile?
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd June 2008, 14:17
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 31-July 07
ID membru: 208 558

|
| nu, pana la pronuntarea definitiva, ti se restituie permisul | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd June 2008, 17:56
|
Active Member
Data înscrierii: 15-January 08
ID membru: 273 819

|
QUOTE (Moaca @ Jun 2 2008, 15:17)  nu, pana la pronuntarea definitiva, ti se restituie permisul Esti sigur? Art.113. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului: ... e) în baza hotărârii judecătorești rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contravenției a fost anulat; ...
Mie din articolul acesta imi reiese ca abia dupa ce instanta hotaraste anularea procesului verbal poti sa recuperezi permisul. Pana atunci cred ca se circula cu dovada. Aceasta se prelungeste din 30 in 30 de zile. Nu dau cu parul, asa intelesesem eu.
Acest mesaj a fost modificat de vladamoh: 2nd June 2008, 17:56
|
|
|
|
|
|
|
|
8th June 2008, 12:14
|
Junior
Data înscrierii: 9-March 07
Locație: Baia Mare
ID membru: 152 727

|
Buna tuturor!
Am o intrebare: Ce se intampla daca te prinde politia la volan cu permisul suspendat?
Mersi mult!
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 08:30
|
Junior
Data înscrierii: 9-June 08
ID membru: 335 175

|
Salutare! Am si eu o problema. Acum cateva zile mi s-a luat permisul pentru alcool (0,24 la mie) pentru 90 de zile. Intrebarea este daca pot sa dau examen si sa-l iau in 30 de zile. Daca da, cand trebuie sa ma duc sa dau examenul? Inainte de a trece 30 de zile sau dupa? Am inteles de la niste prieteni ca pentru alcool nu poti sa obtii reducerea suspendarii, dar am mai citit p-aici ca se poate. Eu nu am facut accident nimic, chiar m-au lasat sa plec acasa cu masina (bausem doar un paharel de whiskey). Din ce am citit in articolul 221 indeplinesc toate criteriile de acolo (nu am vazut nimic special de alcool). Acum problema este ca am avut (acum vreo 3 ani nu mai stiu exact) un dosar penal pentru un accident care din fericire s-a rezolvat cu NUP. Poate sa influenteze asta cu ceva sau nu conteaza? Mersi mult
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 08:50
|
Member
Data înscrierii: 5-June 06
Locație: MARELE ORAS Pantelimon
ID membru: 80 634

|
Te-au lasat sa pleci acasa cu masina? Sa conduci tu??? Ti-au dat dovada de circulatie? Daca raspunzi cu DA la toate astea, inseamna ca nu pentru alcool ti-au luat carnetul.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:01
|
Junior

|
QUOTE (liviu_np @ Jun 9 2008, 09:50)  Te-au lasat sa pleci acasa cu masina? Sa conduci tu??? Ti-au dat dovada de circulatie? Daca raspunzi cu DA la toate astea, inseamna ca nu pentru alcool ti-au luat carnetul. DA am condus eu. Pentru alcool mi l-au luat ca altfel nu faceam topic degeaba. De la un paharel d-ala nu aveam nici pe dracu si-au dat seama si ei. Mi-au dat o dovada (nu am citit-o sincer ca eram plin de draci) dar au spus ca suspendarea e valabila de la momentul respectiv pentru 90 de zile. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:12
|
Active Member
Data înscrierii: 22-November 07
ID membru: 251 064

|
Suspendarea e valabila de la data expirarii dovezii (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) . Din pacate slabe sanse sa il iei mai rpd permisul.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:14
|
Member
Data înscrierii: 20-June 05
ID membru: 39 436

|
QUOTE (tony_m @ Jun 9 2008, 09:30)  ... pentru alcool (0,24 la mie) pentru 90 de zile. ... pentru alcool nu se dau examene de reducere a suspendarii .
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:19
|
Junior
Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 866

|
Păcat.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:29
|
Junior

|
QUOTE (wolfydRg @ Jun 9 2008, 10:14)  ... pentru alcool nu se dau examene de reducere a suspendarii . Daca e asa e naspa. Baiatul asta zice ca se poate (la postul #6). Cum e pana la urma?
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 09:31
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

|
amice, nu mai bine intrebi tu la politie ? cu un telefon scurt de 5 minute ?!
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:10
|
Member
Data înscrierii: 20-June 05
ID membru: 39 436

|
QUOTE (tony_m @ Jun 9 2008, 09:29)  Daca e asa e naspa. Baiatul asta zice ca se poate (la postul #6). Cum e pana la urma? Nu are cum sa fie. Legea spune clar ca nu se beneficiaza de reducere in caz de alcool sau de recidiva la reducere in ultimii 2 ani. Mai clar de atat nu se poate. Nu stau sa caut articolul ca stiu 100% ca asa este. Asa ca cine a beneficiat de asa ceva a driblat legea cu ajutorul pilelor sau a mai stiu eu cui.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:26
|
Junior

|
De sunat acolo va dati seama ca am sunat, dar am luat flit din prima (nu stiu eu, veniti pana aici, blah blah blah). Ideea e ca nu stau in acelasi oras unde m-a oprit, iar de ajuns acolo mi-e foarte greu. Cat despre legislatie, acolo scrie ca nu ai voie sa reduci suspendarea daca ai avut accident cu pagube materiale si ai si baut. Mai exact scrie asa:
Conform Art. 221. din ROUG 195/2002 - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții: a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație; a obținut permis de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei; c) în ultimii 3 ani de la data săvârșirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură; d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenției pentru care se aplică sancțiunea contravențională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie. (2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă: a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii; a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce; c) a fost implicat într-un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influența alcoolului; d) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.
Intrebarea mea este: a mai patit cineva asa ceva si a redus suspendarea? Eu unul nu vad sa scrie ca daca ai baut nu ai dreptul la reducerea suspendarii. De reducere nu am mai beneficiat pana acum, permis suspendat in ultimii 2 ani nu am avut.
Acest mesaj a fost modificat de tony_m: 9th June 2008, 10:29
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:27
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

|
poti sa intrebi orice politist de pe strada, dar lenea e mare (IMG: style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:33
|
Active Member
Data înscrierii: 13-February 06
Locație: SV
ID membru: 65 866

|
QUOTE (tony_m @ Jun 9 2008, 11:26)  De sunat acolo va dati seama ca am sunat, dar am luat flit din prima (nu stiu eu, veniti pana aici, blah blah blah). Ideea e ca nu stau in acelasi oras unde m-a oprit, iar de ajuns acolo mi-e foarte greu. ... Cred ca poti intreba si la politia rutiera din orasul in care locuiesti... (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:41
|
Junior
Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 866

|
Și continuarea postului #6:
[ Păcat ] ...
că se ia permisul numai pe 90 de zile. Cică un păhărel, acolo ... Mda, păhărelul ăsta face de multe ori diferența între viață și moarte. Păcat că nu prea mulți realizează chestia asta ...
În concluzie: mai stai și tu pe bară puțin, că n-au trecut decît cîteva zile. Dacă tot îți place să duci sub nas, răsuflăm și noi ușurați măcar pentru un timp.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 11:05
|
Active Member
Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 74 988

|
Daca vrei sa afli raspunsul suna la Brigada Politiei rutiere chiar din Bucuresti, ca legea e la fel in toate orasele (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) Daca ai sunat la nustiu ce habarnist la relatii cu publicul normal ca ti-au zis sa vii. Cand am avut masina indoita am sunat la Rutiera sa intreb ce se intampla exact daca ma prinde circuland dupa ce expira autorizatia de reparatie si dupa ce am asteptat 1 minut mi-a zis omul exact.
Acest mesaj a fost modificat de filipxxx: 9th June 2008, 11:06
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|