|
  |
Video Cam->Avi->Mpeg2->DVD sau SVCD |
|
|
|
|
19th January 2006, 00:38
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 28-August 05
ID membru: 45 272

|
SALUT PE TOATA LUMEA! Mtz CU STIMA,ESTI TARE!AM INVATAT MULTE DE LATINE SI INCA CITIVA ,DAR CE NU POT FACE EU ,ESTE SA-MI APARA DATA SI ORA DE PE CASETA MINIDV PE CAPTURA DIN CALCULATOR. VA ROG AJUTATI-MA! (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
19th January 2006, 08:07
|
Junior
Data înscrierii: 28-November 05
ID membru: 55 349

|
QUOTE(Mtz @ Jan 16 2006, 15:22)  Pai eu de unde sa stiu cat "resize + add boders" sa ii zic sa puna?
Teoretic cum ar trebui facut: in DVD2SVCD la frameserver sa se bifeze "edit as part of video encoding" si sa se faca acolo "resize + add boders", dar sa se testeze acel script in VDubMod.
Dar acum am o alta intrebare: bogggy, ai bifat la tabul Conversion > "AVI AR is 1:1" ?
enjoy, Mtz Va multumesc pentru raspunsuri, dar ma tem ca nu am reusit sa fac dvd cu DVD2SVCD plecand de la filmarea 16:9 cu camera miniDV... Poate ca nu am inteles eu, dar la mine in tabul Conversion nu apare nicaieri "AVI AR is 1:1", iar la frameserver, sa fiu sincer mi-e cam frica sa umblu si nici cu VirtualDubMod nu prea sunt prieten (cu cateva exceptii)! V-as ruga totusi, daca se poate, sa faceti o adaugire la ghid pentru cei care au si vor dvd cu 16:9, la calitate maxima (tot mai multi utilizeaza camere si au tv 16:9)! Va multumesc inca o data si sper sa ne ajutati! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
19th January 2006, 09:20
|
Man on the run
Grup: Moderators
Data înscrierii: 1-December 02
Locație: On the beach
ID membru: 2 473

|
@bogggy > Fa un backup la executabilul DVD2SVCD.exe pe care il ai instalat si incearca sa il folosesti pe cel din atasament.
DVD2SVCD1.2.3build1rc3.rar ( 1.02MB )
Număr de descărcări: 185@neakiki > vezi ca s-a mai discutat. Da cu searchul dupa DVSubMaker pe aria video. Ti l-am pus si in atasament in caz ca ti-e lene. Si NU MAI SCRIE CU CAPS.
DVSubMaker.zip ( 414.1KB )
Număr de descărcări: 221enjoy, Mtz
Acest mesaj a fost modificat de Mtz: 19th January 2006, 09:20
|
|
|
|
|
|
|
|
21st January 2006, 01:39
|
Junior
Data înscrierii: 28-August 05
ID membru: 45 272

|
Mersi mult Mtz !Cu stima.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th January 2006, 08:38
|
Junior

|
Multumesc pentru ajutor! Am folosit DVD2SVCD1.2.3 si cu optiunea AVI AR is 1:1 am incercat din nou, dar tot n-am scapat de ramele laterale negre... Asa de rau ma oftica chestia asta! Poate exista totusi ceva... Sper sa ma puteti ajuta! (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
25th January 2006, 11:38
|
Man on the run

|
Ce ai selectat in DVD2SVCD? 4:3 sau 16:9 (borders added) ? Joaca-te si pe aici alegand chiar Anamorphic.
enjoy, Mtz
|
|
|
|
|
|
|
|
26th January 2006, 08:16
|
Junior

|
QUOTE(Mtz @ Jan 25 2006, 11:38)  Ce ai selectat in DVD2SVCD? 4:3 sau 16:9 (borders added) ? Joaca-te si pe aici alegand chiar Anamorphic.
enjoy, Mtz Am incercat pe rand fiecare optiune de la Aspect Ratio in DVD2SVCD! La 4:3 obtineam un film 4:3, la 16:9 obtineam tot un 4:3 dar cu margini laterale negre pana la dimensiunea de 16:9, iar la Anamorphic am obtinut o imagine lunguiata, disproportionata cu inaltimea mai mare decat latimea... In ceea ce priveste bucatica de DV o sa incerc pentru ca nu prea stiu unde sa o pun si nici cum se face asta... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
30th January 2006, 16:09
|
Junior

|
Revin cu o noua intrebare: Exista vreo diferenta intre ce am obtinut cu CCE si ce as obtine cu DVD2SVCD? Marturisesc ca sunt oarecum multumit de ce am obtinut utilizand doar CCE 2.50, iar in DVD2SVCD n-am reusit sa gasesc varianta de 16:9 la aspect ratio! Dar as vrea sa stiu daca exista vreo diferenta de calitate intre cele doua modalitati pentru ca vreau sa obtin maxim de calitate dintr-o ora de DV! Va multumesc anticipat!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 12:36
|
Member
Data înscrierii: 5-February 02
Locație: Bucuresti
ID membru: 792

|
Am si eu o problema (IMG: style_emoticons/default/sad.gif) Camera : TRV-80E Capturez prin firewire cu Windows MovieMaker. Editez cu Windows Movie Maker (2 titluri si niste scene scoase). Transform in format DVD cu Canopus Procoder 2. Am scris DVD Video cu Nero . Acum pe calculator merge impecabil dar pe dvd player (un Sony) nu imi merge deloc FastForward . Mai exact daca dau fast forward (X2, X4 nu coteaza) imaginea ingheata pe tv iar dvd playerul arata pe display ca merge in continuare. Ca sa revin sunt obligat sa apas STOP si sa vad filmul de la capat. Cu alte dvd-uri merge bine ... Help!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 18:55
|
Man on the run

|
bogggy, DVD2SVCD e folosit in special pentru a obtine o marime anume finala. Legat de DVD2SVCD, ai incercat optiunea anamorphic? Camera ta filmeaza in modul anamorphic: adica ai un FAR de 1.25 (4:3) si un DAR de 1,77 (16:9), FAR este frame aspect ratio adica in virtualdub tu vei vedea o imagine alungita, iar intr-un player vei vedea filmul in DAR= display aspect ratio de 16:9, adica acel player ar trebui sa iti puna benzile negre sus si jos, pentru ca el detecteaza corect DAR. Tot asa ar trebui sa iti iasa si DVD-ul, adica anamorphic. Intr-un player ar trebui ca acesta sa iti apara cu benzi negre sus si jos. Ratiunea pentru Anamorphic este ca sa se codeze numai imagine de film, nu si acele benzi negre. In cazul tau, daca vei coda in Anamorphic, debifeaza "AR is 1:1". Foloseste si optiunea de preview ca sa vezi daca imaginea nu sufera modificari fata de original.
O alta smecherie ar fi sa folosesti la tabul Frameserver > "edit as part of video encoding". Dupa ce codeaza partea audio iti va aparea o fereastra ce contine liniile acestea: BilinearResize(676,576) AddBorders(22,0,22,0) tu va trebui sa le modifici astfel: BilinearResize(720,416) AddBorders(0,80,0,80) Dar in acest caz ti se vor coda si benzile negre, ca la un DVD 16:9. Datele despre Resize ti le-am dat dupa ce am vazut un film filmat cu GS 400 in modul 16:9.
Byt, Procoderul iti face si authoringul? Incearca pentru authoring sa folosesti TMPGEnc DVD Author.
enjoy, Mtz
Acest mesaj a fost modificat de Mtz: 31st January 2006, 19:33
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 19:41
|
Member

|
Am adaugat directorul VIDEO_TS facut de Canopus in TMPGEnc si imi da urmatoarea eroare: "The video header sequence is incorrect."
Ce-ar trebui sa fac? Canopus a uitat sa faca header sau am gresit eu pe undeva ?
Edit: Acum am studiat problema . Eu am dat in Canopus sa imi faca VOB - burn directly to dvd nu m2p sau m2v.
Acest mesaj a fost modificat de Byt: 31st January 2006, 19:45
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 19:49
|
El Comandante
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 22-March 05
Locație: Timeline
ID membru: 33 029

|
QUOTE(Byt @ Jan 31 2006, 19:41)  Am adaugat directorul VIDEO_TS facut de Canopus in TMPGEnc si imi da urmatoarea eroare: "The video header sequence is incorrect."
Ce-ar trebui sa fac? Canopus a uitat sa faca header sau am gresit eu pe undeva ?
Edit: Acum am studiat problema . Eu am dat in Canopus sa imi faca VOB - burn directly to dvd nu m2p sau m2v. Pai ma daca ti-a facut directorul video_ts, deschide nero, alege dvd video si scrie-l cu Nero. Numai trebuie sa faci nimic. (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
Acest mesaj a fost modificat de Night Elf: 31st January 2006, 19:49
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 19:50
|
Member

|
Asta am facut (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Dar face figuri dvd playerul ...
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 19:50
|
Man on the run

|
Nu stiu cu ce ti-a gresit Procoderul. In mod normal, cu el trebuia numai sa codezi in mpeg2.
enjoy, Mtz
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2006, 19:52
|
Member

|
Acum incerc sa recodez pentru dvd authoring cu tmpenc.
Multumesc oricum pentru ajutor!
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2006, 14:42
|
Junior

|
Multumesc Mtz, abia astept sa ajung diseara acasa si sa incerc! Sper sa mearga! Te tin la curent!
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2006, 20:04
|
Member

|
Am rezolvat si eu ... Se pare ca era de vina Canopus Wizard. Am refacut ( recapturat, re-editat, recomprimat:( ) acelasi film dar de data asta am utilizat canopus "manual" si acum merge perfect. Fisierul sursa target produs avea 4,24GB fata de cel scos de canopus wizard care avea 4,14 suspect nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2006, 08:39
|
Junior

|
Am reusit!!!!!!! Totul a mers perfect, am debifat AR 1:1, si am selectat aspect ratio anamorphic, si am obtinut mpeg 16:9! Ura!!!!! Acum as vrea sa scot maximul de calitate cu DVD2SVCD. Eu folosesc CCE 2.50! Variantele mai noi de CCE aduc un plus de calitate si rapiditate? Eu am casete miniDV de 1 ora si pana acum am folosit CBR 9400! Daca nu vreau sa scriu pe un dvd mai mult de 1 ora se justifica utilizarea VBR? Care este cea mai buna optiune pentru 1 ora de filmare? Din cate stiu eu VBR se foloseste pentru a obtine o calitate mai buna si o dimensiune mai mica! Dar daca pe mine ma intereseaza doar calitatea? Vreau o caseta miniDV pe un DVD!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|