Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

4 V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pachetul legistaliv : trusa, triunghi si stingator, cat a costat si la ce dealer
ichebau
mesaj 20th September 2006, 15:36
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 5-September 06
ID membru: 95 428

cat ati dat pe pachetul legislativ cand ati ridicat masina si la ce dealer/marca?
din cate am inteles este obligatoriu pt orice masina noua cumparata, dar pretul acestuia difera foarte mult de la o marca la alta sau chiar la reperezentante diferite ale unei marci
eu trebuie sa ridic zilele acestea o masina de la reprezentanta seat focsani si mi-au zis ca ma costa 2,5 mil;
pretul este arbitrar stabilit de dealer sau este impus cumva?
la bucuresti pt un pachetul legislativ la aceiasi masina s-a cerut 2 mil, in alta parte 1,5 ???
din ce am citit pe internet unii cand si-au ridicat masina nu le-au zis nimic de acest pachet legislativ, chiar cineva le-a atras atentia ca nu i-au dat si a primit raspuns ca nu mai au acum pe stoc si e ok si asa fara???
Go to the top of the page

+Quote Post
safari-BOOM
mesaj 20th September 2006, 15:57
Mesaj #2

Junior

Data înscrierii: 4-January 06
ID membru: 59 669

QUOTE(ichebau @ Sep 20 2006, 15:36) *
cat ati dat pe pachetul legislativ cand ati ridicat masina si la ce dealer/marca?
din cate am inteles este obligatoriu pt orice masina noua cumparata, dar pretul acestuia difera foarte mult de la o marca la alta sau chiar la reperezentante diferite ale unei marci
eu trebuie sa ridic zilele acestea o masina de la reprezentanta seat focsani si mi-au zis ca ma costa 2,5 mil;
la bucuresti pt un pachetul legislativ la aceiasi masina s-a cerut 2 mil, in alta parte 1,5 ???
din ce am citit pe internet unii cand si-au ridicat masina nu le-au zis nimic de acest pachet legislativ, chiar cineva le-a atras atentia ca nu i-au dat si a primit raspuns ca nu mai au acum pe stoc si e ok si asa fara???

Eu am cumparat acum 5 luni un Opel de la reperezentanta Opel din buc si nu mi-au spus de acest pachet legislativ.Asa ca acum am un triunghi reflectorizant si trusa medicala de pe Dacia lui taica-meu.Nu am stingator.Nu stiu dc este obligatoriu.

+Quote Post
ichebau
mesaj 20th September 2006, 16:15
Mesaj #3

Junior

Data înscrierii: 5-September 06
ID membru: 95 428

este obligatoriu de anul acesta, de prin martie cred ca e data legea plus ca din 2007 va fi si vesta reflectorizanta obligatorie
nu stiu de ce cer 2,5 mil pe acest set care daca il cumperi din magazin/depozit metro cora nu costa mai mult de 800 - 900 mii
japca pe fata pe cheltuiala clientului, acest set era gratis si trebuia furnizat de catre dealer pana acum... multi care si-au luat masini noi au aflat mai tarziu ca trebuia sa-l primeasca

+Quote Post
morogan
mesaj 20th September 2006, 16:15
Mesaj #4

Moderator

Grup: Super Moderators
Data înscrierii: 14-April 02
Locație: Braila
ID membru: 1 082

Sunt obligatorii: Triunghi, trusa, stingator. Toate trebuie sa aiba aviz RAR si toate trebuie sa fie in garantie (mai putin triunghiul, evident) Inca in plus e recomandat: un set de becuri de rezerva, unul de sigurante si vesta reflectorizanta
Dealerii de obicei le baga pe gat dar le cumpara si ei de la Selgros, Metro and so on.
Eu am luat de la Selgros, m-a costat 120RON intregul kit . Nu va aruncati sa dati banii la dealeri, puteti lua aceleasi obiecte mult mult mai ieftin
Pana in august 2004 erau obligati cei ce vind masini sa dea gratuit kitul, dar acum nu mai e, asadar raspunderea va apartine.

+Quote Post
catalinache
mesaj 15th November 2006, 21:55
Mesaj #5

Junior

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 6-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 76 501

Magarii astia de la SERUS mi l-au adaugat fortat la pretul CIP, desi e fabricat in Romania, asa incat sa platesc accize, CASCO si dobanda la el .... De rahat !

Dar nu mai cumpar Reno, ci Peugeot 307; le-am tras-o !

+Quote Post
carman
mesaj 15th November 2006, 22:01
Mesaj #6

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 6-February 06
ID membru: 64 882

Obligatoriu:
1.stingator 1L:22 lei
2.tringhi refletorizant (demontabil,la tusa):18 lei
3.trusa medicala:32 lei
4.vesta reflectorizanta:7 lei
5.becuri de rezerva:inca nu mi-am luat...

Preturile sunt din Carrefour.

+Quote Post
black_shadow
mesaj 16th November 2006, 23:09
Mesaj #7

Active Member

Data înscrierii: 30-July 06
Locație: Cluj
ID membru: 88 777

astepti un FR (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ?
Eu l-am cumparat benevol din Cj de la dealerul Seat 1.300.000 lei(vechi) trusa + triunghi + extinctor.
Nici din alta parte nu as fi iesit mai ieftin si in plus nu am mai pierdut vremea si benzina sa le caut.
Daca e Seat Leon FR ce astepti... in portbagaj sunt pe stanga si pe dreapta doua locuri prevazute cu niste benzi cu scai pentru fixarea triunghiului si al extinctorului.

+Quote Post
sanddy1964
mesaj 17th November 2006, 08:34
Mesaj #8

Senior Member

Data înscrierii: 13-October 06
ID membru: 102 397

Da' la masinile cu Xenon ce becuri tre' sa iei e rezerva? Numai pt cele de pozitie?

+Quote Post
dragos_avram
mesaj 17th November 2006, 14:34
Mesaj #9

Active Member

Data înscrierii: 29-December 03
ID membru: 9 512

QUOTE(sanddy1964 @ Nov 17 2006, 08:34) *
Da' la masinile cu Xenon ce becuri tre' sa iei e rezerva? Numai pt cele de pozitie?

Pai nu trebuie; e doar recomandat.
dar de ce, cele cu Xenon nu se strica ? intreb si eu asa...

+Quote Post
IQTransporter
mesaj 17th November 2006, 18:59
Mesaj #10

Junior

Data înscrierii: 21-October 06
ID membru: 104 125

Despre pachetul asta legislativ unde scrie de el? Ce lege il prevede?

+Quote Post
IQTransporter
mesaj 17th November 2006, 22:11
Mesaj #11

Junior

Fișier atașat  Legea_49_privind_circulatia_pe_drumurile_publice___in_vigoare_din_01_dec_2006.txt ( 165.78KB ) Număr de descărcări: 132
QUOTE(IQTransporter @ Nov 17 2006, 18:59) *
Despre pachetul asta legislativ unde scrie de el? Ce lege il prevede?

Intre timp, m-am interesat eu si va dau citate:

HOTĂRÂRE Nr. 1391 din 4 octombrie 2006
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice
...........
ART. 4
(1) Prezenta hotărâre intră în vigoare la data intrării în vigoare a Legii nr. 49/2006 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
(2) Pe aceeași dată Hotărârea Guvernului nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 31 ianuarie 2003, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă.
--------
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 195 din 12 decembrie 2002
privind circulația pe drumurile publice
...........
CAP. 10 Dispoziții finale
ART. 115
(1) Deținătorii de autovehicule sunt obligați să doteze autovehiculele pe care le dețin cu truse medicale de prim ajutor, pentru fiecare categorie de autovehicul, precum și cu triunghiuri reflectorizante și stingătoare de incendiu, conform legislației în vigoare.
--------
LEGE Nr. 49 din 8 martie 2006
pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Text actualizat, în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2006

ART. 1
Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 958 din 28 decembrie 2002, cu următoarele modificări și completări:
............
6. La capitolul II, titlul secțiunii 1 va avea următorul cuprins:
"SECȚIUNEA 1
Condițiile privind circulația vehiculelor și controlul acestora"
............
9. După articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 8^1, cu următorul cuprins:
"ART. 8^1
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele și tramvaiele trebuie să fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și stingătoare de incendiu, omologate."
...........
101. Articolul 90 va avea următorul cuprins:
"ART. 90
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
...........
13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate.
(2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 92 alin. (1) lit. b

+Quote Post
Courage
mesaj 17th November 2006, 23:35
Mesaj #12

Administrator

Grup: Admin
Data înscrierii: 26-November 01
ID membru: 2

Ma distreaza la maxim faptul ca respectivele componente trebuie sa fie acreditare RAR (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Eu am cumparat masina (BMW X3) si continea by default triunghi reflectorizant (in portbagaj) si trusa de prim ajutor (sub scaunul pasagerului). Eu am comandat din lista de optionale si stingatorul (Gloria), care e prins sub scaunul soferului.

Ma intre.. oare sunt acceptate de RAR ?
Oare daca sunt bune in Germania & Co, oare sunt bune pentru Romania si ale sale standarde inalte ?

+Quote Post
H725
mesaj 17th November 2006, 23:52
Mesaj #13

Senior Member

Data înscrierii: 19-March 05
Locație: Timisoara
ID membru: 32 807

QUOTE(dragos_avram @ Nov 17 2006, 14:34) *
Pai nu trebuie; e doar recomandat.
dar de ce, cele cu Xenon nu se strica ? intreb si eu asa...

Nu apuci sa conduci masina cit tin becurile alea... (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)

QUOTE(Courage @ Nov 17 2006, 23:35) *
Ma distreaza la maxim faptul ca respectivele componente trebuie sa fie acreditare RAR (

Eu am cumparat masina (BMW X3) si continea by default triunghi reflectorizant (in portbagaj) si trusa de prim ajutor (sub scaunul pasagerului). Eu am comandat din lista de optionale si stingatorul (Gloria), care e prins sub scunul soferului.
Oare daca sunt bune in Germania & Co, oare sunt bune pentru Romania si ale sale standarde inalte ?

De la anul nu o sa le mai mearga sa autorizeze doar triunghiurile/trusele/stingatoarele VESTA. Pot sa stea in cap rahații aia ca daca un produs e omologat in europa, e bun si la noi...

Stingatorul Vesta e o porcarie, e util un stingator ADEVARAT, cu pulbere.

Vesta reflectorizanta e utila, in caz de pana, daca o pui ai sanse sa nu dea un berbec peste tine.

Trusa sanitara e o aberatie, ca nu te apuci tu sa ii acorzi ingrijiri medicale unui muribund, poate il omori si mai faci si puscarie. Si mai are si termen de garantie, parca 2 ani, dupa care trebuie sa cumperi consumabilele ("expirabilele")... (IMG:style_emoticons/default/death.gif)
Eu am folosit-o tutusi, cind am alunecat pe gheata linga masina, mi-am rupt blugii si m-am ranit ca un copil biciclist... (IMG:style_emoticons/default/death.gif)

Ar mai fi utila in masina un spargator de geamuri si taietor de centura blocata. Am vazut o data dar nu m-am indurat atunci sa cumpar.

Acest mesaj a fost modificat de H725: 18th November 2006, 00:03

+Quote Post
carman
mesaj 18th November 2006, 02:40
Mesaj #14

Active Member

Data înscrierii: 6-February 06
ID membru: 64 882

hei!mi-am luat "frumusata" de vesta reflectorizanta degeaba? (IMG:style_emoticons/default/cursing.gif)
nu-i nimic,o port la ocazii.... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
cornel001
mesaj 23rd November 2006, 17:27
Mesaj #15

Active Member

Data înscrierii: 30-July 05
ID membru: 42 661

La Ford se dadeau moka (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nu stiu daca se mai dau si acum..

+Quote Post
Greuceanu
mesaj 23rd November 2006, 17:31
Mesaj #16

Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 12-March 03
ID membru: 3 216

Idem Toyota, cu exceptia stingatorului; pe de alta parte, cred ca au ales cel mai nefericit ambalaj al triunghiului, nu se potriveste in locasul special din portbagaj. Dar macar e omologat RAR.

+Quote Post
akeem
mesaj 27th November 2006, 10:39
Mesaj #17

Active Member

Data înscrierii: 17-October 03
ID membru: 7 332

Si eu le-am gasit pe toate trei in portbagaj la Loganel.

+Quote Post
IQTransporter
mesaj 27th November 2006, 23:28
Mesaj #18

Junior

QUOTE(Courage @ Nov 17 2006, 23:35) *

M-am interesat la RAR si mi-au spus ca nu se ocupa cu omologarea echipamentelor obligatorii pe care trebuie sa le prezinti la controlul politiei. Totusi, pe stingatorul Vesta pe care l-am cumparat am gasit o eticheta cu holograma RAR...

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

4 V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 04:05
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia