|
  |
Cum poti face economie de carburant, nu din auzite, din propria experienta |
|
|
|
|
19th October 2006, 14:47
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 6-May 04
ID membru: 15 884

|
Probabil ca toti o stiti dar nu am vazut aici asa ca o sa spun si eu ce mi se pare important: atentie mare la presiunea in pneuri. Pneurile trebuie sa fie tot timpul la presiunea corecta ( nu prea stiu eu multe dar probabil ca scrie undeva in cartea masinii), altfel masina "va trage" mai greu si implicit un consum mai mare. Ma intreb daca exista un catalog cu tipurile de pneuri si presiunile corecte...are cineva? (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2006, 15:20
|
Senior Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-June 06
ID membru: 82 625

|
| nu exista asa ceva. cauciucurile se umfla in functie de tipul masinii si incarcatura | |
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2006, 15:38
|
Junior

|
QUOTE(uko @ Oct 19 2006, 15:20)  nu exista asa ceva. cauciucurile se umfla in functie de tipul masinii si incarcatura Si care ar fi aia? La "ochi"? (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) Eu am un Cielo, stie cineva care e presiunea corecta pt cauciucurile fata/spate presupunanand ca de obicei in masina sunt 2-3 pers maxim? Cauciucurile sunt Montana.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2006, 15:41
|
cereal killer
Grup: Moderators
Data înscrierii: 3-December 05
ID membru: 55 915

|
presiunea la tubeless e scrisa pe marginea lor, ca o plaja de valori, si o adaptezi la cat de comfortabila se simte masina si ce incarcatura urmeaza sa aiba.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2006, 15:47
|
Senior Member

|
Ma intreb daca exista un catalog cu tipurile de pneuri si presiunile corecte...are cineva? asta intreba. o logica elementara iti va spune ca nu poate exista un catalog de cauciucuri montana cu presiunea de umflare atata timp cat le poti folosi si pe ford fiesta si pe nova si pe cielo si pe orice alta masina. capisci? daca intreba de existenta unui catalog cu tipuri de masini, anvelope recomandate si presiunea la care se umfla, poate gasea un catalog... in cazul tau, nu ai o eticheta, ceva pe stalpul usii sau pe pragul interior?
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2006, 16:14
|
Member
Data înscrierii: 17-March 06
ID membru: 70 042

|
QUOTE(dragos_avram @ Oct 19 2006, 15:16)  Masinile cu motoare pe injectie consuma 0 (zero) in frana de motor, pentru ca stie calculatorul de injectie sa nu mai dea benzina deloc. Motorul nu se opreste, pentru ca este actionat de trenul de rulare Ideea e sa nu incerci sa accelerezi cu motorul subturat, ca dai in alte alea (in afara ca nu accelereaza, poate sa dea in nas, sau sa detoneze) Aha, chiar de asta am mentionat "adaptata la viteza masinii". Iar daca ai nevoie sa accelerezi - retrogradezi o treapta si ai rezolvat problema.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 10:08
|
Junior

|
QUOTE(uko @ Oct 19 2006, 15:47)  Ma intreb daca exista un catalog cu tipurile de pneuri si presiunile corecte...are cineva? asta intreba. o logica elementara iti va spune ca nu poate exista un catalog de cauciucuri montana cu presiunea de umflare atata timp cat le poti folosi si pe ford fiesta si pe nova si pe cielo si pe orice alta masina. capisci? daca intreba de existenta unui catalog cu tipuri de masini, anvelope recomandate si presiunea la care se umfla, poate gasea un catalog... in cazul tau, nu ai o eticheta, ceva pe stalpul usii sau pe pragul interior? Gata m-am prins (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) la ultimul reply am citit in graba si m-am grabit sa dau raspuns. Am sa ma uit sa vad daca mai am eticheta, ms. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 10:23
|
Senior Member

|
dragos_avram eu am pus un post aici si astept parerea unor ingineri auto. tu pe ce te bazezi cand spui ca nu consuma atunci cand faci frana de motor? uite ce am postat eu: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=2009920
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 12:35
|
Moderator
Data înscrierii: 11-May 06
Locație: Intercooler
ID membru: 77 137

|
QUOTE(uko @ Oct 20 2006, 11:23)  dragos_avram eu am pus un post aici si astept parerea unor ingineri auto. tu pe ce te bazezi cand spui ca nu consuma atunci cand faci frana de motor? uite ce am postat eu: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=2009920Hai ca am gasit si o dovada mai plauzibila intre timp. La masinile cu injectie, in frana de motor ai consum ZERO!
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 12:40
|
Trucker wanna-be
Data înscrierii: 26-June 06
Locație: Hell
ID membru: 83 748

|
QUOTE(semakaman @ Oct 19 2006, 15:38)  Si care ar fi aia? La "ochi"? (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) Eu am un Cielo, stie cineva care e presiunea corecta pt cauciucurile fata/spate presupunanand ca de obicei in masina sunt 2-3 pers maxim? Cauciucurile sunt Montana. De obicei, presiunea ideala e scrisa pe stalpul 'median' (dintre usi), lateral stanga. Cel putin asa e la Dacie... (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) ..la care presiunile sunt: 1.8 bari - fata.. 2 bari - spate. (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 13:09
|
Junior
Data înscrierii: 4-April 06
ID membru: 72 260

|
"when you have to slow down or to stop, decelerate smoothly by releasing the accelerator in time, leaving the car in gear!
Petrol and diesel cars manufactured from 1990 onwards, are generally equipped with fuel injection combined with an electronic function that cuts off the engine's fuel supply under engine braking (accelerator released and a gear engaged)"
E clar, deci, ca in frana de motor consumul este 0%.
|
|
|
|
|
|
|
|
20th October 2006, 14:44
|
Moderator
Data înscrierii: 11-May 06
Locație: Intercooler
ID membru: 77 137

|
QUOTE(oviviu @ Oct 20 2006, 14:09)  E clar, deci, ca in frana de motor consumul este 0%. Exactly, dar nu e si cazul la masinile fara injectie, exceptand masinile cu intrerupator al circuitului de benzina montat aftermarket.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 01:00
|
Member
Data înscrierii: 22-July 05
Locație: unknown
ID membru: 42 045

|
Deci bine ca v-ati lamurit, in frana de motor la masinile cu injectie consumul este 0 %.
As mai avea o intrebare.. daca merg cu 50-60km/h in treapta a V de viteza, constant, turatia fiind undeva intre 1500-1800 rpm, e bine? E subturata masina? Ce parere aveti... Va rog sa postati numai cei care se pricep... care stiu sigur care-i treaba, si nu din auzite.
Multumesc.
Acest mesaj a fost modificat de tomycta: 21st October 2006, 01:01
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 06:18
|
Active Member
Data înscrierii: 15-September 04
Locație: Bucuresti, orasul papagalilor si nesimtitilor
ID membru: 23 072

|
QUOTE(oviviu @ Oct 20 2006, 14:09)  E clar, deci, ca in frana de motor consumul este 0%. E clar! Nici macar cand aveti textul in fata nu sunteti in stare sa vedeti adevarul:"These cars consume an equal amount of fuel under engine braking and when idling." Vrei sa-ti traduc? (IMG: style_emoticons/default/w00t.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 07:44
|
Senior Member

|
nu e clar fratilor! daca tai benzina nu mai merge motorul. aceeasi discutie se afla si peauto versus/consum dacia logan inca ceva, daca ar fi ca voi, atunci as merge cam asa...urc in a 4 a la 60 si apoi bag a 3 a si pana scad la 40 nu consum nimic...si iar... o sa scot un consum de 4 % in oras...(IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de uko: 21st October 2006, 07:45
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 09:46
|
Junior
Data înscrierii: 28-April 06
ID membru: 75 411

|
QUOTE(uko @ Oct 21 2006, 08:44)  nu e clar fratilor! daca tai benzina nu mai merge motorul. aceeasi discutie se afla si peauto versus/consum dacia logan inca ceva, daca ar fi ca voi, atunci as merge cam asa...urc in a 4 a la 60 si apoi bag a 3 a si pana scad la 40 nu consum nimic...si iar... o sa scot un consum de 4 % in oras...(IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Daca tai benzina nu mai trage motorul de unul singur, impins merge daca invingi compresia. Calculatoarele de bord de la masinile moderne indica 0.0 consum momentan in frina de motor. In accelerare consumi mai mult decit in mers constant (daca ii dai talpa poti consuma instantaneu 20-30% pe timpul accelerarii) asa ca per total nu o sa consumi mai putin (teorema aia cu conservarea energiei e pe bune).
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 12:58
|
.'. RL 118
Data înscrierii: 4-April 04
Locație: Iasi
ID membru: 13 978

|
QUOTE(batman @ Oct 21 2006, 07:18)  E clar! Nici macar cand aveti textul in fata nu sunteti in stare sa vedeti adevarul:"These cars consume an equal amount of fuel under engine braking and when idling." Vrei sa-ti traduc? (IMG: style_emoticons/default/w00t.gif) Tu nu vezi ca se refera la cele pe carburator cu fraza asta? Cred ca te referai la tine de fapt cu acuzele de mai sus (IMG: style_emoticons/default/deadtongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2006, 16:39
|
Active Member
Data înscrierii: 15-September 04
Locație: Bucuresti, orasul papagalilor si nesimtitilor
ID membru: 23 072

|
QUOTE(StGermain @ Oct 21 2006, 13:58)  Tu nu vezi ca se refera la cele pe carburator cu fraza asta? Cred ca te referai la tine de fapt cu acuzele de mai sus (IMG: style_emoticons/default/deadtongue.gif) Intr-adevar, pasajul respectiv se referea la carburatoare, dar problema ramane! Deci si tu crezi ca motorul tau merge fara benzina?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|