|
  |
Aer conditionat |
|
|
|
|
18th May 2006, 12:24
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 27-June 04
ID membru: 19 059

|
acu la metro sunt la oferta simbio (8.7mil - 9000btu, 9.9mil - 12000btu) , hyundai (9.9mil, 11mil) si un panasonic (11.9mil, 13mil). eu as avea nevoie cam o luna pe an, ma gandesc la ceva mai ieftin. nelamurirea este ca la hyundai zice "conditii extreme de functionare: 16/43*C, -7/-24*C", chestie care ar fi utila iarna (vine un bebeto si cine stie...), dar simbio are mai multe filtre...
ce recomanda cunoscatorii?
merci
|
|
|
|
|
|
|
|
18th May 2006, 12:28
|
Active Member
Data înscrierii: 28-August 05
Locație: Timisoara
ID membru: 45 290

|
QUOTE(gogu47 @ May 16 2006, 22:22)  Salut, Stie cineva, undeva, vreun aparat de aer conditionat la care unitatea interna sa aiba un zgomot mai mic de 28dB? Am vazut pe un site un aparat de aer conditionat SANYO la care zgomotul unitatii interne era de circa 25dB (in modul de functionare silentios). Are cineva vreo informatie suplimentara. 10x Gogu47
decibelul e pe scara logaritmica, nu liniara, si 28 e foarte putin, chiar insesizabil. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
18th May 2006, 19:28
|
Junior
Data înscrierii: 22-March 06
ID membru: 70 645

|
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ May 18 2006, 12:28)  decibelul e pe scara logaritmica, nu liniara, si 28 e foarte putin, chiar insesizabil. Asa e, multumim de informatie. Insesizabil este o notiune relativa, depinde de urechile care asculta. Oricum alta era intrebarea mea. Tot ceea ce vroiam sa stiu era daca mai exista marci de aer conditionat la care presiunea sonora produsa de corpul interior este mai mica de 28dB(A).
|
|
|
|
|
|
|
|
18th May 2006, 20:48
|
Junior
Data înscrierii: 15-January 06
ID membru: 61 463

|
QUOTE(diesel @ May 16 2006, 12:13)  Aparatele Pioneer nu le cunosc. Am montat WW, montez WW, am acasa WW, le recomand. Midea nu stiu ca nu am montat. Poate e asa cum zici tu. Diesel, incep cu multumiri tardive pt. raspunsul tau foarte prompt, si cu vestea ca esti din nou "nashul" (sau poate moasha?) unui proaspat WW de 12 000 btu. Acu, ca sa nu moara copilu-n scaldatoare, te rog sa ma mai ajuti cu niste sfaturi (care sunt binevenite de la toata lumea priceputa-n domeniu). Apartamentul nostru e semidecomandat (vezi schema atasata in mesajul de pe 8 aprilie), are o sufragerie din care se intra intr-un hol lung, in capatul holului e baia, si pe partea stinga dormitoarele. Buuun. Fostii proprietari aveau AC instalat deasupra usii de la dormitorul mic (nr. 6 pe schema), pozitie care ne-ar conveni si noua. Tipul de la firma la care am apelat (Euroteh, parca), a refuzat insa sa-l instaleze acolo. Acuma, eu nu vreau sa par ca nu respect profesionalismul si competentele unui montator, fiindca marturisesc ca nu ma pricep deloc. Tipul mi-a spus ca-n conditiile unui traseu de patru metri, care face si vreo doua coturi (unul la intrarea furtunului in camera, altul la iesirea pe hol, ca tre sa treaca peste tocul usii), aparatul nu mai da randament si ma rog, imi cam bat joc de el. Tu - si altii care lucrati in bransa - ce parere aveti? Imi doresc sa am in casa o temperatura confortabila (22-24 de grade), ma gindesc ca daca aparatul raceste holul, s-o simti si in camere ceva. Mentionez ca apartamentul are trei camere si e la etajul patru din patru. Cu multumiri, Melvil
|
|
|
|
|
|
|
|
19th May 2006, 19:23
|
Junior
Data înscrierii: 1-October 04
Locație: Timisoara
ID membru: 23 668

|
Salut! Am si eu cateva intrebari pentru cine se pricepe: la un apartament de cca. 40mp (1 camera) ce marca si model de aparat recomandati (sa fie cat mai bun)? La pret ma pot intinde pana la 20-22 milioane. Ajunge unul de 9000 BTU sau trebuie 12000? Soarele bate numai inainte de masa, e la parter si cu termopan cu jaluzele verticale. Sunt bune aparatele Panasonic? Am vazut pe una dintre paginile topicului ca intra la categoria buget mediu, ce inseamna asta? Pana in 20 mil. la 9000 BTU? Alte marci recunoscute in domeniu care ar fi? Din ce am mai citit de aici de Daikin sau Hitachi nu ma pot apropia (la banii astia), nu? De asemenea, puteti sa-mi spuneti ce alte functii mai poate avea avea un asemenea aparat in afara de racire/incalzire? Ceva de genul purificarii aerului, indepartarii microbilor, virusilor sau alergenilor, a mirosului etc. Astea le-am scos de pe site-ul Panasonic, e numai marketing sau chiar ajuta filtrul lor special (Super Alleru-Buster (IMG: style_emoticons/default/huh.gif) ) cu care se lauda? Mai sunt si alte marci care ofera asa ceva? In concluzie, ar trebui sa coste pana in 20-22 milioane, sa fie de calitate si sa aiba cat mai multe functii. Sper ca nu v-am aburit complet cu multitudinea asta de intrebari si va multumesc anticipat! Ah, si inca o intrebare: ce inseamna "tehnologie inverter"? Care e diferenta fata de un aparat fara asa ceva?
Acest mesaj a fost modificat de ARSY: 19th May 2006, 19:31
|
|
|
|
|
|
|
|
19th May 2006, 19:54
|
Junior
Data înscrierii: 5-March 06
ID membru: 68 452

|
Salutari ! Am si eu o dilema,in legatura cu o achizitie. Am de ales intre mai multe marci,toate de 9.000 Btu: -WW (2/5 ani garantie)-Metro @ 13.000.000 lei -Whirlpool (2/5 ani)-Domo @ 11.000.000 lei *asta stiu sigur ca are R407 -Hyundai (2/?,compresor Panasonic)-Real @ 11.000.000 lei -Panasonic (2/5 ani,compresor Panasonic(desi nu sunt chiar sigur de asta)-la o reprezentanta Panasonic(cred)@ 12.000.000,cu R410.Acest din urma model s-ar putea sa nu aiba functie de incalzire.Exista si de astea ?! Desi am citit tot topicul,nu prea am gasit referiri la marcile AKAI,Galantz,Platinium. E vorba de o oferta de 8.500.000(2 sau 3 ani garantie)pentru toate aceste marci. Ce ma sfatuiti sa iau ? Personal m-as duce spre Panasonic sau WW(dar mai mult spre Panasonic).Alegerea mea s-ar datora si faptului ca mi-e teama sa nu repet experienta altcuiva de pe forum,care a luat de la Metro,stiind de pe eticheta ca are un compresor Toshiba(mi se pare) si cand a desfacut unitatea externa a avut "surpriza" sa gaseasca un Aux. Gresesc eu ? Multumiri anticipate ! (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de cristi1981tm: 19th May 2006, 20:27
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2006, 07:59
|
Junior
Data înscrierii: 8-July 05
ID membru: 41 016

|
| Stie cineva unde pot gasi un aparat convenabil de 7000 de BTU. M-ar interesa la o camera de vreo 10 mp. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 09:00
|
Moderator
Grup: Moderators
Data înscrierii: 11-August 02
ID membru: 1 776

|
citind eu aici si minunadu-ma despre acest daikin, am cautat niste preturi. pe net. n-am gasit. poate sa-mi dea cineva o astfel de lista? (poa' sa fie si din europa, nu neaparat din tara).
multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 09:17
|
Active Member
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Bucharest Pantelimon
ID membru: 39 103

|
se merita sa cumpar un aparat de aer conditionat second hand?
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 13:10
|
Active Member
Data înscrierii: 24-November 04
Locație: Constanta
ID membru: 26 230

|
Am si eu un magazin cam de 75mp.Latimea de vreo6m si lung de vreo 12,5m.O latura este amplasata inspre est , cealalta(cea cu geamurile) inspre vest , spatele magazinului spre nord si intarea spre sud.N-am nimic pereti e ca un vagon.Unde amplasez aparatu ptr randamnet maxim(adica pe ce perete)?Face fata un aparat de 12000Btu la asa ceva sau trebuie2? Si cum fac cu usa ptr ca fiind magazin usa sta deschisa non-stop.Are cine va vreo solutie?
Acest mesaj a fost modificat de sonykel: 22nd May 2006, 13:15
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 13:51
|
Junior
Data înscrierii: 27-June 04
ID membru: 19 059

|
QUOTE(adylaurentiu @ May 5 2006, 02:29)  Salut Acum la Metro este oferta cu ap a.c. Dinamic. Tot chinezarie, dar are cunostinta careva ce compresoare au? Multumesc (IMG: style_emoticons/default/worthy.gif) dinamic e facut in egipt, cel putin alea care se vand acum la metro. 12000 btu e 9.75mil
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 14:59
|
Member
Data înscrierii: 6-July 03
Locație: Romania
ID membru: 4 698

|
QUOTE(sonykel @ May 22 2006, 14:10)  Am si eu un magazin cam de 75mp.Latimea de vreo6m si lung de vreo 12,5m.O latura este amplasata inspre est , cealalta(cea cu geamurile) inspre vest , spatele magazinului spre nord si intarea spre sud.N-am nimic pereti e ca un vagon.Unde amplasez aparatu ptr randamnet maxim(adica pe ce perete)?Face fata un aparat de 12000Btu la asa ceva sau trebuie2? Si cum fac cu usa ptr ca fiind magazin usa sta deschisa non-stop.Are cine va vreo solutie? La 75mp nu iti ajunge un singur aer de 12000BTu, mai ales ca este magazin si ai foiala. Iti trebuie o bariera termica, eventual la usa, dar creeaza disconfort cand intra lumea in magazin sau pune cel putin 2 aparate de 12000, dar undeva unde sa nu bata direct pe clienti sau pe angajati ca e neplacut. Daca mai ai si ceva lazi frigorifice, frigidere, etc utilaje care dau caldura ar trebui facut un calcul mai amanuntit. QUOTE(MasterOfDark @ May 22 2006, 10:17)  se merita sa cumpar un aparat de aer conditionat second hand? nu. La cat costa unul nou nu se merita sa te risti.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 15:45
|
Active Member
Data înscrierii: 24-November 04
Locație: Constanta
ID membru: 26 230

|
pai si in ce consta aceasta bariera termica?si cum adica creeaza disconfort. adica ce calcule?poti sa-mi explici?pls
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 19:54
|
Junior
Data înscrierii: 22-May 06
ID membru: 78 674

|
Buna. Am dori si noi un sfat. Pentru un apartament de 2 camere, de cca 55 mp, ce aparat sa cautam? Apartamentul este orientat spre vest, decomandat si la ultimul etaj. Vrem ceva care sa nu faca zgomot, pentru ca avem copil mic, sa consume cat mai putin curent (dar cine nu vrea) si sfaturi privind alte caracteristici care trebuie sa le urmarim. Suntem din Iasi si poate ne recomandati si o firma serioasa. Multumim.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 20:36
|
Member

|
QUOTE(sonykel @ May 22 2006, 16:45)  pai si in ce consta aceasta bariera termica?si cum adica creeaza disconfort. adica ce calcule?poti sa-mi explici?pls bariera termica este un dispozitiv care se monteaza deasupra usii si care sufla un curent de aer in jos facand o perdea de aer. Se foloseste pentru a nu lasa caldura si insectele sa intre in interior. Nu ai spus ce fel de magazin e. Alimentar? de haine? etc...cate persoane se pot afla deodata inauntru? Calculul se face in functie de mai multi parametrii. Nu se monteaza AC dupa ureche. E valabil si in apt. Toata lumea da dimensiunea apt si intreaba daca ala e bun sau celalalt. De ex, un apt care are 50mp si are 2 camere, un hol, o bucatatie si o baie nu e acelasi lucru cu un spatiu de 50mp de forma paralelipipedica care nu are nici un cot, nimic.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 20:56
|
Junior
Data înscrierii: 15-December 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 27 250

|
salutare...am citit doar inceputul din post si am observat ca m'ati putea ajuta in legatura cu firma/capacitatea si amplasarea unui aer conditionat...si pt o usurinta mai mare pt amplasare am 'amplasat' o poza cu 'vederea' apartamentului
Acest mesaj a fost modificat de masterA3: 22nd May 2006, 20:58
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 21:39
|
Member

|
Domnilor, treaba e simpla. Nu mai puneti tot felul de scheme de apt ca nu trebuie sa ne luam dupa acestea. PUNETI APARATUL DE AC ACOLO UNDE VRETI SA AVETI AER RECE. NU PE HOL, NU IN ALTA PARTE. DECI NU MAI INTREBATI UNDE SA-L PUN. ECHIPA DE INSTALARE DECIDE UNDE SA-L PUNA. In privinta aparatelor acestea sunt de 2 dimensiuni uzuale pt. locuinte, sa zicem: de 9000BTU si 12000BTU. Celelalte mai mari sunt pentru magazine, etc. Dintre cele 2 dimensiuni recomand de 12000 BTU pt ca: 1. Sunt apropiate la pret cu cele de 9000BTU 2. Aveti o rezerva de putere daca incaperea unde se monteaza este mai mica. In privinta marcilor, las la latitudinea fiecaruia sa aleaga ce vrea in functie de ce bani are in buzunar. 99% din aerele de pe piata sunt chinezesti asa ca...nu va asteptati la cine stie de scule performante. Cu clasele de consum sa stiti ca e chesti de marketing. Nu va luati dupa acele etichete.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2006, 21:56
|
Junior
Data înscrierii: 15-December 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 27 250

|
domnule am crezut ca te pricepi si ca poti spune ceva interesant...ceva constructiv...ca de pus 3 ac stiu si eu ca e simplu si ca sunt chinezesti majoritatea...ma interesa o anumita firma mai acatare...buget mediu....poate macar o formula pt calcularea capacitatii necesare
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|