Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

89 V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Closed TopicStart new topic
> Aer conditionat
Dende
mesaj 10th April 2006, 22:27
Mesaj #667

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 8-April 06
ID membru: 72 890

Avem la firma 2 Aparate HENSON 9000 BTU de 2 ani si am curatat doar filtrele de praf. In rest merg OK si sunt si silentioase (interior, ca exterior nu am cum sa-mi dau seama)
Go to the top of the page

+Quote Post
Dende
mesaj 10th April 2006, 23:32
Mesaj #668

Junior

Data înscrierii: 8-April 06
ID membru: 72 890

DIESEL (Salutare) vad ca ai ajutat pe multi sa nu arunce cu banu pe fereastra si ... apelez si eu
1. Am 20 m patrati si lumea spune 12.000 BTU si nu 9.000 cum vroiam. Nu sunt suficienti 9.000??
2. Stiu ca ai spus ca iarna nu este eficient AC ptr. incalzire dar eu as vreau sa-l folosesc toamna si primavara cand babele din bloc zic sa nu dea drumul la caldura (sau sa o opreasca) ca e intretinerea mare si stau eu in pestera. Varianta cu caloriferul electric e OK, dar parca e mai comod sa butonez telecomanda decat sa scot caloriferul din debara.
Astea fiind zise m-am oprit la urmatoarele variante:
1. DAIKIN - invertor (rece - cald) 12.000 BTU 900EUR (cica are consumul pana la 50% mai mic o fi adevarat??)
2. DAIKIN - invertor (rece) 12.000 BTU 500 EUR
3. DAIKIN AC 12.000 BTU 600 EUR (dar nu mai am consumul ala mic (IMG:style_emoticons/default/console.gif) )
4. WW sau FRIGIDAIRE (plus un frigider nou ptr. nevasta)
Pastrasem 600 EUR ptr AC dar cu renovarile am ajuns la 500, se poate face rost de inca 400 dar tre sa reduc cheltuielile ptr urmatoare 2-3 luni si nu stiu daca merita DAIKIN 900 EUR (nevasta zica ca NUUUUU)
PLEASE HELP

+Quote Post
diesel
mesaj 11th April 2006, 07:55
Mesaj #669

Member

Data înscrierii: 6-July 03
Locație: Romania
ID membru: 4 698

iti recomand 12000btu si ca marca WW (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
Daikin-ul nu-l cunosc, n-am montat niciodata, dar e foarte scump.

+Quote Post
mihaivoy
mesaj 11th April 2006, 22:17
Mesaj #670

Junior

Data înscrierii: 11-February 06
ID membru: 65 605

QUOTE(Dende @ Apr 11 2006, 00:32) *
DIESEL (Salutare) vad ca ai ajutat pe multi sa nu arunce cu banu pe fereastra si ... apelez si eu
1. Am 20 m patrati si lumea spune 12.000 BTU si nu 9.000 cum vroiam. Nu sunt suficienti 9.000??
2. Stiu ca ai spus ca iarna nu este eficient AC ptr. incalzire dar eu as vreau sa-l folosesc toamna si primavara cand babele din bloc zic sa nu dea drumul la caldura (sau sa o opreasca) ca e intretinerea mare si stau eu in pestera. Varianta cu caloriferul electric e OK, dar parca e mai comod sa butonez telecomanda decat sa scot caloriferul din debara.
Astea fiind zise m-am oprit la urmatoarele variante:
1. DAIKIN - invertor (rece - cald) 12.000 BTU 900EUR (cica are consumul pana la 50% mai mic o fi adevarat??)
2. DAIKIN - invertor (rece) 12.000 BTU 500 EUR
3. DAIKIN AC 12.000 BTU 600 EUR (dar nu mai am consumul ala mic (IMG:style_emoticons/default/console.gif) )
4. WW sau FRIGIDAIRE (plus un frigider nou ptr. nevasta)
Pastrasem 600 EUR ptr AC dar cu renovarile am ajuns la 500, se poate face rost de inca 400 dar tre sa reduc cheltuielile ptr urmatoare 2-3 luni si nu stiu daca merita DAIKIN 900 EUR (nevasta zica ca NUUUUU)
PLEASE HELP

In primul rind Daikin este taticul lor iar cele inverter sunt super bune,intradevar pretul e cam mare dar mai exista ceva de top cum ar fi Mitsubishi si Samsung tot inverter la preturi mai accesibile,iti recomand Samsungurile inverter din clasa lux (vezi ca sunt si niste poze postate de mine acum ceva timp).

+Quote Post
dtancu
mesaj 12th April 2006, 09:02
Mesaj #671

Active Member

Data înscrierii: 6-June 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 38 307

QUOTE(mihaivoy @ Apr 11 2006, 23:17) *
In primul rind Daikin este taticul lor iar cele inverter sunt super bune,intradevar pretul e cam mare dar mai exista ceva de top cum ar fi Mitsubishi si Samsung tot inverter la preturi mai accesibile,iti recomand Samsungurile inverter din clasa lux (vezi ca sunt si niste poze postate de mine acum ceva timp).

Un 9000 BTU Daikin am eu. Nu stiu cum sa spun sa fie mai clar...e TATICUL LOR.
Depinde ce model vrei tu, daca e un Prestige (FTXG), ala e virful de gama de la Daikin. Invertor, unitatea interioara cu geometrie variabila, senzor de prezenta cu infrarosu, consum 650 W pe incalzire, 600 W pe racire, filtre active cu schimbare la 3 ani, incalzire pina la temperaturi exterioare de -15, etc. etc.
N-am vazut deocamdata ceva mai bun pe piata noastra. Am destule aparate de A/C si deocmdata Daikin-ul e singurul cu care pot dormi fara probleme, are 7 trepte de turatie la ventilator, orientare jet aer perfect orizontal, practic nu-l simti noaptea.
Costa in schimb de rupe, anul trecut pe vremea asta a fost 40 mil. cu tot cu montare cel de 9000 BTU (Prestige-ul).
Samsung e mult sub nivelul de calitate al Daikin. Mult. Singurul care se apropie e York-ul. Restul, GE, White Westinghouse, alti producatori de frigidere.TV etc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sunt undeva mai la spatele lui Daikin.

Acest mesaj a fost modificat de dtancu: 12th April 2006, 09:10

+Quote Post
toni.p
mesaj 12th April 2006, 19:54
Mesaj #672

Junior

Data înscrierii: 6-September 02
ID membru: 1 913

Vreau sa iau un AC Whirlpool de 12.000 BTU de la Metro (nu mai stiu exact modelul). Ce parere aveti despre ele? Mai am unul care are 4-5ani si n-am avut probleme cu el, astea mai noi cum se comporta?

+Quote Post
netcupeter
mesaj 13th April 2006, 10:43
Mesaj #673

Junior

Data înscrierii: 25-August 05
ID membru: 44 920

QUOTE(mortal @ Apr 10 2006, 09:24) *
In sfarsit am luat un WW de 12.000 BTU de la Metro. Mi-au dat o lista cu mai multe firme care ar putea sa faca instalarea.
Voi la ce firme ati apelat din toate cele care se gasesc pe lista? Isi cunosc meseria sau dau 7 gauri in perete pana gasesc loc printre armaturi?
Asta este lista de firme:
- Euro Clima Services
- Clima Pro Services
- Microclima
- Euroteh Trading
- Rominstruments
- Quik Service
- Site Service TP
- Sima Clim
- Damino Prodcom
- Flomal Group
- Therma service
- Frigo Construct
- Metalocasnica U49
- Termo Klima Grup
- Master Heat Constr.

Eu am pus cu cei de la Quik Service. Mie mi s-a parut ca au stiut ce au avut de facut. Au facut o singura gaura in perete. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am pus tot un White-Westinghouse de 12.000BTU. Aparatul este meserias. M-a impresionat ca este foarte silentios, atat unitatea interna cat si cea externa. La unitatea interna daca este pe Low nu se aude cand functioneaza. La High se aude un pic mai tare din cauza zgomotului pe care il produce aerul care trece prin acele disipatoare (sau cum s-or numi). In nici un caz nu se aude vreun zgomot mecanic.

+Quote Post
mihaivoy
mesaj 14th April 2006, 19:03
Mesaj #674

Junior

QUOTE(dtancu @ Apr 12 2006, 10:02) *
Un 9000 BTU Daikin am eu. Nu stiu cum sa spun sa fie mai clar...e TATICUL LOR.
Depinde ce model vrei tu, daca e un Prestige (FTXG), ala e virful de gama de la Daikin. Invertor, unitatea interioara cu geometrie variabila, senzor de prezenta cu infrarosu, consum 650 W pe incalzire, 600 W pe racire, filtre active cu schimbare la 3 ani, incalzire pina la temperaturi exterioare de -15, etc. etc.
N-am vazut deocamdata ceva mai bun pe piata noastra. Am destule aparate de A/C si deocmdata Daikin-ul e singurul cu care pot dormi fara probleme, are 7 trepte de turatie la ventilator, orientare jet aer perfect orizontal, practic nu-l simti noaptea.
Costa in schimb de rupe, anul trecut pe vremea asta a fost 40 mil. cu tot cu montare cel de 9000 BTU (Prestige-ul).
Samsung e mult sub nivelul de calitate al Daikin. Mult. Singurul care se apropie e York-ul. Restul, GE, White Westinghouse, alti producatori de frigidere.TV etc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sunt undeva mai la spatele lui Daikin.

Apropo de Daikin vs Samsung daca vrei pot sa iti trimit niste comparatii si ai sa vezi ca nu e chiar asa(gindestete ca au cam aceleasi principii de functionare pe partea frigorifica dar samsungul are avantajul unor electronici mult mai flexibile) ,despre York nu pot sa iti spun ca ma mai incinta deoarece le-au adus in stadiul de chinezarii.Tot ce iti spun este parerea unui om care lucreaza cu asemenea aparate de ceva timp si nu montaje ci service unde practic te lovesti de toate problemele care pot aparea.
Fișiere atașate
Fișier atașat  DSCF1505.JPG ( 814.35KB ) Număr de descărcări: 32
Fișier atașat  DSCF5017.JPG ( 913.54KB ) Număr de descărcări: 65
Fișier atașat  DSCF5133.JPG ( 898.14KB ) Număr de descărcări: 76

+Quote Post
dtancu
mesaj 14th April 2006, 20:09
Mesaj #675

Active Member

QUOTE(mihaivoy @ Apr 14 2006, 20:03) *
Apropo de Daikin vs Samsung daca vrei pot sa iti trimit niste comparatii si ai sa vezi ca nu e chiar asa(gindestete ca au cam aceleasi principii de functionare pe partea frigorifica dar samsungul are avantajul unor electronici mult mai flexibile) ,despre York nu pot sa iti spun ca ma mai incinta deoarece le-au adus in stadiul de chinezarii.Tot ce iti spun este parerea unui om care lucreaza cu asemenea aparate de ceva timp si nu montaje ci service unde practic te lovesti de toate problemele care pot aparea.

Trimite-mi.
In special comparatii la caracteristici agent de racire folosit, constructie compresor, constructie ventilator, tip magneti, tip motor DC, tip filtre active/periodicitate de inlocuire.
Pentru referinte, uite modelul pe care il am eu http://global.daikin.com/global/our_produc...ries/index.html
Ai avut multe de-astea in service? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ca eu pot sa-ti dau cifra aproximativa in bucati importate in Bucuresti si m-as mira sa fi trecut multe FTXG-uri prin miinile service-urilor.

Redevenind seriosi, a compara un compresor Daikin cu unul Samsung e oarecum deplasat, ca sa fiu politicos.
Hai sa nu discutam de randament, dar un Prestige Inverter de la Samsung (care e cam virful de gama) merge pe incalzire pina la minim zero grade temperatura exterioara (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif)
Un FTXG Daikin merge pe hirtie pina la -15 temp. exterioara, in iarna asta incalzea la -20 afara fara probleme.

Electronica e buna si frumoasa dar daca in spate n-ai instalatia frigorifica de virf, poti sa ai toata flexibilitatea din lume.

+Quote Post
drakan_roman
mesaj 16th April 2006, 20:50
Mesaj #676

Junior

Data înscrierii: 8-July 05
ID membru: 41 016

Am vazut la supermarketuri aparate de aer conditionat FUNAI cu 5 ani garantie. Stie cineva ceva despre ele, are cineva, cam ce compresor ar avea ? Sunt sau nu fiabile ? Dar AUX-urile ?

+Quote Post
mihaivoy
mesaj 17th April 2006, 20:41
Mesaj #677

Junior

QUOTE(dtancu @ Apr 14 2006, 21:09) *
Trimite-mi.
In special comparatii la caracteristici agent de racire folosit, constructie compresor, constructie ventilator, tip magneti, tip motor DC, tip filtre active/periodicitate de inlocuire.
Pentru referinte, uite modelul pe care il am eu http://global.daikin.com/global/our_produc...ries/index.html
Ai avut multe de-astea in service? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ca eu pot sa-ti dau cifra aproximativa in bucati importate in Bucuresti si m-as mira sa fi trecut multe FTXG-uri prin miinile service-urilor.

Redevenind seriosi, a compara un compresor Daikin cu unul Samsung e oarecum deplasat, ca sa fiu politicos.
Hai sa nu discutam de randament, dar un Prestige Inverter de la Samsung (care e cam virful de gama) merge pe incalzire pina la minim zero grade temperatura exterioara (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif)
Un FTXG Daikin merge pe hirtie pina la -15 temp. exterioara, in iarna asta incalzea la -20 afara fara probleme.

Electronica e buna si frumoasa dar daca in spate n-ai instalatia frigorifica de virf, poti sa ai toata flexibilitatea din lume.

Daca imi dai o adresa de mail vei primi mai multe
Fișiere atașate
Fișier atașat  comparatie.bmp ( 576.05KB ) Număr de descărcări: 92
Fișier atașat  motor.bmp ( 576.05KB ) Număr de descărcări: 41

+Quote Post
dtancu
mesaj 18th April 2006, 08:21
Mesaj #678

Active Member

QUOTE(mihaivoy @ Apr 17 2006, 21:41) *
Daca imi dai o adresa de mail vei primi mai multe

Capacitatea de incalzire/racire nu reprezinta nimic altceva decit cifre de marketing (in special la Samsung).In afara de asta, nu stiu ce model e Samsungul din tabelul tau, dar Daikinul respectiv nu e un split, e un model de tavan.
Problema e ca Samsung-ul nu-ti merge pe incalzire decit la temperaturi pozitive afara. Asa ca degeaba ai putere daca n-o poti folosi.
Pe racire pina la urma totul depinde de flexibilitatea compresorului (la inverter) si de numarul de trepte de turatie al ventilatorului.

Off-topic: n-am nimic cu Samsungul, fac niste LCD-uri superbe, idem cuptoare cu microunde. Insa la A/C e prea mult marketing la Samsung si prea putin in spate.

Acest mesaj a fost modificat de dtancu: 18th April 2006, 09:19

+Quote Post
dtancu
mesaj 18th April 2006, 09:46
Mesaj #679

Active Member

Capacitatea de incalzire/racire nu reprezinta nimic altceva decit cifre de marketing (in special la Samsung).In afara de asta, nu stiu ce model e Samsungul din tabelul tau, dar Daikinul respectiv nu e un split, e un model de tavan.
Problema e ca Samsung-ul nu-ti merge pe incalzire decit la temperaturi pozitive afara. Asa ca degeaba ai putere daca n-o poti folosi.
Pe racire pina la urma totul depinde de flexibilitatea compresorului (la inverter) si de numarul de trepte de turatie al ventilatorului.

Oricum nu pe mine trebuie sa ma convingi, eu am deja Daikin. Problema la nivelul asta de pret e sa convingi pe cineva care are bani de dat pe un Daikin sa cumpere un Samsung care e sensibil mai ieftin, si sa-i explici de ce e mai ieftin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Off-topic: n-am nimic cu Samsungul, fac niste LCD-uri superbe, idem cuptoare cu microunde. Insa la A/C e prea mult marketing la Samsung si prea putin in spate.

Acest mesaj a fost modificat de dtancu: 18th April 2006, 09:47

+Quote Post
mihaivoy
mesaj 19th April 2006, 06:12
Mesaj #680

Junior

QUOTE(dtancu @ Apr 18 2006, 10:46) *

Oricum nu pe mine trebuie sa ma convingi, eu am deja Daikin. Problema la nivelul asta de pret e sa convingi pe cineva care are bani de dat pe un Daikin sa cumpere un Samsung care e sensibil mai ieftin, si sa-i explici de ce e mai ieftin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Nu ma ocup de vinzari asa ca nu trebuie sa conving pe nimeni sa cumpere,eu am dat numai o alternativa de calitate iar daca vrei cu tot dinadinsul sa faci cald la -15 grade eu recomand centrala termica si nicidecum A/C.Apropo simbata am avut probleme cu un Daikin la care s-a bulit placa de inverter.
P.S. inverterele nu prea sunt ok la fluctuatiile de tensiune de la noi din tara asa ca a mai aparut o alternativa mai ieftina si mai fiabila si aia e compresorul digital scroll de la copeland.

+Quote Post
dtancu
mesaj 19th April 2006, 22:13
Mesaj #681

Active Member

QUOTE(mihaivoy @ Apr 19 2006, 07:12) *
Nu ma ocup de vinzari asa ca nu trebuie sa conving pe nimeni sa cumpere,eu am dat numai o alternativa de calitate iar daca vrei cu tot dinadinsul sa faci cald la -15 grade eu recomand centrala termica si nicidecum A/C.Apropo simbata am avut probleme cu un Daikin la care s-a bulit placa de inverter.
P.S. inverterele nu prea sunt ok la fluctuatiile de tensiune de la noi din tara asa ca a mai aparut o alternativa mai ieftina si mai fiabila si aia e compresorul digital scroll de la copeland.

Scuze dar "fluctuatiile de tensiune de la noi din tara" e ca si cum ai zice ca in general riurile se umfla primavara in tara asta. Depinde unde stai, depinde daca ai regulator de tensiune/frecventa pe linie, UPS etc.
Orice se strica, inclusiv Daikinul.

+Quote Post
moulon
mesaj 25th April 2006, 14:52
Mesaj #682

Junior

Data înscrierii: 18-April 05
Locație: Craiova
ID membru: 34 931

Salutare!

Daca puteti, AJUTATI-MA si pe mine !!!
Am un spatiu comercial de 50 mp, inaltime 2,10 m si am inauntru cateva lazi frigorifice care
fac o caldura...
Faza e ca nu stiu ce imi trebuie de 18.000 sau de 24.000 BTU, sau 2x12.000 BTU.
Va rog lamuriti-ma si pe mine.
Am vazut aici un model LG sau Panasonic. Spuneti si voi parerea. Mersi mult.

Acest mesaj a fost modificat de moulon: 25th April 2006, 15:13

+Quote Post
mihaivoy
mesaj 25th April 2006, 18:28
Mesaj #683

Junior

QUOTE(moulon @ Apr 25 2006, 15:52) *
Salutare!

Daca puteti, AJUTATI-MA si pe mine !!!
Am un spatiu comercial de 50 mp, inaltime 2,10 m si am inauntru cateva lazi frigorifice care
fac o caldura...
Faza e ca nu stiu ce imi trebuie de 18.000 sau de 24.000 BTU, sau 2x12.000 BTU.
Va rog lamuriti-ma si pe mine.
Am vazut aici un model LG sau Panasonic. Spuneti si voi parerea. Mersi mult.

mai precis cite lazi frigorifice si ce suprafata vitrata ai la magazin ? Ai tavan fals sau normal,da si tu niste detalii.

+Quote Post
geoh
mesaj 25th April 2006, 21:32
Mesaj #684

Junior

Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 75 027

Salutare!
Am luat si eu un AC Whirpool AMB 867G. M-am uitat la el si am vazut ca are un compresor Qingan Compressor model: yzg-39ry1. A auzit cineva de un astfel de model? Scrie pe el ca-i facut in R.P.C.
Am gasit pe un site despre firma asta dar nu despre model! Cei de la instalare au spus ca de obicei are Samsung sau Toshiba, dar se pare ca e un chinezism imputit!
Are 5 ani garantie compresorul si 2 aparatul.

Maine trebuie sa vina la instalare. Ce trebuie urmarit la instalare?
Ma gandeam pt ca stau la etj 4 (ultimul) sa scot prin aerisirea de la baie pe bloc unitatea externa.
Daca stiu eu se apuca cineva si vrea sa o fure, poate? se intampla ceva daca cand nu functioneaza taie tevile sau poate sa taie tevile si pleaca cu ea?

+Quote Post

89 V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:01
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia