QUOTE(diesel @ Jul 19 2006, 19:54)

o descriere detaliata a montajului nu o sa gasesti nicaieri. In cartile care vin cu aparatul iti da foarte sumar informatii. Aceste aparate nu se monteaza de clienti ci de firme care se pricep.
E mult de spus...
Tare, diesel !
Nu vreau sa te supar (pe bune) pt. am vazut ca chiar iti bati capul cu noi, cei de aici, dar asemena raspuns....Ia zi, firmele care se pricep primesc informatii pe fir scurt, din ceruri? Daca nu gasesc nicaieri, firmele astea, 'care se pricep', cum fac? Prin incercari?
Hai sa-ti sopun cite ceva?: in primul rind, nu firmele, ci oamenii se pot pricepe la ceva.Si oamenii invata. Sau nu.Dar de undeva invata. Adica, vreau sa spun...
1.Acu ceva timp, fac o belea la servici, mare de tot. Daca afla cineva eram some. Intru pe forum, intreb in stinga-dreapta, nimic.Intr-un tirziu, imi rapsunde un tip pe PM (cu jde mii de functii in fata, inginer nu stuu de care la nu's ce firma bengoasa) care-mi zice la fel ca tine, ca nu se exista, tre' sa chem o firma, ca e naspa, etc.Cum asa ceva nu puteam face am cautat pe Inet si la prietenii nostri rusi (da, sunt mult mai tari ca noi in multe privinte). Unde, dupa sfaturile cuiva, am rezolvat problema in 5 minute. Hmmm.
2.Acu vreo 3 luni, imi iau antena de satelit. Fin'ca era la fel de aglomerat la instalri ca acu' cu AC-ul, zic 'frate, ce-i asa de greu'. Intru iar aici, dau pe forum, tip, rog, aceleasi raspunsuri: lasa bre, ca-i greu, lasa meseriasii, dai un ban da' scapi de necazuri. Ei bine, mi-am bagat picioarele si-am montat-o singur. Ca pe aici pretul e de vreo 50 euro numa pt. 'prins' satelitu'. Fara montaj, suporti, etc. Si merge f.bine.
3. In final, am facut chestioa asta cu AC-ul. Acu', vin si intreb: voi, cei care montati, faceti cursuri cu oamenii vostri? Tu, care am inteles ca ai vreo 3-4 echipe, ai si 3-4 pompe de vid? Toti oamenii care monteaza asa ceva au atestat de frigotehnist? Da' firmele au? Ca stii ca trebe asa ceva daca umbli cu agent frigo?
Ia sa vedem daca am inteles bine: tre' sa chem o firma ca sa-mi vina vreo 2
'meseriasi' , care dupa ce-mi iau vreo 2mil. taxa de urgenta (ca vreu sa-l am pina se termina vara), daca am noroc nu trebuie sa-i astept mai mult de 2-3 ore, imi intra incaltati pina-n fundu' casei si-mi fac o panarama de nedescris, presupunem ca nu-mi cer nici o cheie, patent, ciocan, etc, daca lucreaza 'bine' tre' s le mai dau vreo 100-200.000 lei banii lor (ca aia 2 mil. is pt. firma, corect? fara chitanta, corect?). Da, da' ei au experienta..cistigata cu greu, nu? Adica, la iarna ei ce mai fac? Din ce traiesc?
Hai ca nu vreau sa fiu mistocar, dar am 'omis' ceva: nu stau in Romania.Din pacate, sunt in strainatate (si banii ii am din salariul de bugetar din Romania; din pacate sunt aici cu necazuri). Iar aici un montaj din asta e min. 250 si mediu 500 euro, cu materialele lor. Si ar fi o nebuinie sa dau atit, cind am dat 150 pe AC, nu?
Hai ca va las. Daca nu poate nimeni sa ma ajute, ma voi descurca cumva eu, ca nu-i asa de greu, nu?