QUOTE (mihaiela_jian @ Apr 22 2009, 21:24)

buna ,ma poate ajuta cineva cu cateva informatii legate de excursie de la roma la napoli si de acolo la insula capri 1 zi apoi
De la Roma la Napoli cel mai rapid ajungi cu trenul. Du-te in prima zi la Roma si cumpara bilete dus - intors pentru Napoli la trenul rapid si cere tariful Amica (vei avea o reducere de 20 %). Daca stai numai 2 zile la Napoli eu as zice sa renunti la Pompei si Vezuviu pentru ca ambele sunt cumva destinatii "de ajuns dimineata si stat pana dupa masa", amandoua intr-o zi nu apuci sa le faci, decat asa pe fuga.
La Capri ajungi cam intr-o ora cu barca de la Napoli. Ideal ar fi sa plecati dimineata (in jur de 8 - 9 ), vizitezi Capri si apoi sa iei returul Capri - Sorrento (te invarti un pic si pe-acolo) iar seara intoarcere la Napoli cu trenul (faci am jumatate de ora si circula trenurile pana pe la 1 noaptea. Undeva pe forum am dat adresa unui restaurant exceptional (La fenice) din Sorrento unde chiar iti recomand sa luati cina inainte de intoarcerea in Napoli - preturi foarte accesibile.
A 2-a zi as aloca-o ori pentru Positano, Amalfi si Ravello (tren pana la Sorrento si bus de acolo) si returul cu barca pana la Napoli din Amalfi, ca sa vezi toata coasta si de pe mare, ori pentru Napoli.
Daca vrei sa faci si un pic de shopping, tine banii pentru Napoli, exista o sumedenie de magazine pe bulevardele din jurul garii cu preturi extraordinar de bune.
Incearca sa ajungi intr-o seara si la pizzeria Brandi in Napoli - locul unde teoretic s-a inventat pizza.